Публикувано на 13.02.2020 / 16:53

ПОРЕДЕН СИГНАЛ ЗА ПРЕСТЪПНО ИЗТОЧВАНЕ НА 300 МЛН.ЛВ. ОТ БТК И ПРАНЕ НА ПАРИ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРОКУРАТУРА И СИЕ СИ БЪРКАТ В НОСА!

ПОРЕДЕН СИГНТАЛ ЗА ПРСТЪПНО ИЗТОЧВАНЕ НА 300 МЛН.ЛВ.ОТ БТК И ПРАНЕ НА ПАРИ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРОКУРАТУРА И СИЕ СИ БЪРКАТ В НОСА!Afera.bg

Коментари 6 за
“ПОРЕДЕН СИГНАЛ ЗА ПРЕСТЪПНО ИЗТОЧВАНЕ НА 300 МЛН.ЛВ. ОТ БТК И ПРАНЕ НА ПАРИ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРОКУРАТУРА И СИЕ СИ БЪРКАТ В НОСА!”

 1. Като че ли вчера беше, когато площадите се цепеха от скандирания, че 45 години стигат. Че никога няма да го погледнат онова омразно време, че не искат панелките и трабантите, а само въздуха да им оставят… То се оказа, че сега и въздух няма.

  А днес чета: Искат 30% квота за БГ музика в радиото и тв ефира! И кои искат това социалистическо ограничение? Зад идеята за квотата застават родни артисти, организации като Филмаутор, Сдружението на независимите автори, музиканти и продуценти, Съюза на българските композитори, Артистаутор, БХРА и др. Ами нали бяхте против това да има регламенти за музика, нали затова скачахте по площадите? Орлин Горанов казва: „Националното радио имаше над 75% квота за българска продукция, независимо каква – поп, джаз, класика, каквото се сетите. 15% бяха съветска. И останалите – други“. Процентите не бяха такива, а доколкото си спомням: 60 на сто българска, 15 съветска, 15 от другите соцстрани и останалите 10 на сто Западна. Но тогава беше друго времето -престъпно. Нали сега пазарът диктува. Ако народът иска българска – такава ще звучи, а не със закон.

  Уж Онова време е престъпно, омразно, зверско, време на ДС, затвори и лагери, а пък трийсет години минаха и пак повтаряме някои негови добри практики. Искат да връщат доброволните отряди. Махнаха адресната регистрация и сега е пълен хаос, ще я върнат. Запазена марка на социализма. Искат да връщат наборната служба – пак от онова време. Като прелее от народ София, ще върнат софийското жителство.

  По щандовете четем за млякото на баба, салама на дядо, кремвирши О, Пепи!, сирене и кашкавали по рецепта на Онова време, омразното, престъпното…Вярно е, че нямаше десет вида луканки, но пък беше истинска. Имаше три вида сирене – овче, краве и смес, ама сирене, а не имитации… И саламите пресни бяха три вида: Камчия, Хамбурски и телешки – ама какъв вкус имаха, щото се правеха по строги стандарти.И кремвирши – един вид, ама с месо.

  Сега пуснаха виц: хората тестват качеството на кремвиршите като ги дават на котките. Производителите се изхитриха и слагат вече в тях мишки!

  И напитките бяха напитки, а не царкировски ментета. Държавата пазеше здравето на народа, защото тя го лекуваше и нямаше интерес да го трови с боклуци, а налагаше задължителна профилактика! И нея сега откриват – ентусиазирано, патетично, че чак ме разсмиват. Само в България неуморно се рушеше, а не се надграждаше – икономика, селскостопанство , хранителна промишленост…Затова сме на този жалък хал.

  Стефан Северин

 2. НиКОЙ нямя да си мръдне пръста по тези писания. Прикриватурата ще каже, че няма данни за извършено престъпление, ДАНСинг стар ще направят работна група и ще подслушват президента а КПКОНПИр ще кажат, че чакат информация от ПИК……..

  1. Правилно предполагаш, не защото няма да го забележат, а защото не е изгодно такова разследване в настоящия момент, понеже ще засегне лица, ползващи се е момента с власт. В бъдеще-възможно е нещо да се направи, но кой знае….
   Бих предложил малко по-различна стратегия от тази, която Афера провежда- публичното изкарване на компромати с надежда да се събудят чувства за справедливост, достойнство и други подобни в четящата аудитория. Мисля, че отчасти г-жа Томова таи тази надежда. Не е лошо.
   Ще предложа още нещо като допълнение към стратегията и: Да бъде злепоставен каскета заедно с прилежащите му подопечни в очите на Европейската прокуратура чрез директни компромати на лично равнище . Тоест тези, които са дали съгласието си да е главен прокурор, точно те- всичките до един да бъдат пряко и дълбоко изненадани неприятно от документи, разкриващи миналото му и настоящите дела, но отвътре, от кухнята. Неговите и на тия около него.
   Зная, че това е много трудно. Но не е невъзможно! Той трябва да влезе с тежък личен и професионален конфликт с кръговете от Европейската централа на Прокуратурата.
   Гешев се изживява като герой. При тази негова вътрешна позиция и самоубеденост, а именно , че действа като герой и със смелост, правилния подход към такъв противник е той да бъде смразен с друг подобен. А ние да излечем полза от това. Европейските висши чиновници от прокуратурата, както и Председателя и, изпитват точно такива героични чувства в себе си във връзка с професионалните си дейности.
   Сблъсък на двама герои, дава ползи на подбудителите и организаторите на сблъсъка. Няма значение кой какъв е в случая. Важното и правилното е ние да използваме точно техните слабости- именно личната им убеденост за саможертва и героизъм в името на доброто на хората.
   Тая стратегия е много стара. Припомням я. Ние имаме силен противник, а от наша страна разполагаме с народностен слаб, приказващ празни глупости дух. Нашия шанс е в коварството и хитростта стрещу такъв противник. Можем да използваме тази възможност, просто трябва да мислим за тази стратегия като за правилна. Въпрос на гледна точка. Изберере изгодната гледна точка.

    1. Може, разбира се. Но преди това има една подробност: трябва да съм там по някъкъв начин. Първо ще трябва да помислиш как да се уреди точно този детайл, преди да се радваш какво би станало в затвора…. умницата ми…. хахахахаха….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *