Публикувано на 08.12.2008 / 23:13

Помните ли го? Той ги обвини, че разработват политици, те го осъдиха за лицеви опори

До месец Военно-апелативният съд ще се произнесе по делото срещу бившия служител от НСО Николай Марков, съобщава www.dnes.bg Николай Марков бе обвинен, че не изпълнил заповед на зам-началника на НСО ген. Стоян Томчев.
Марков си позволил да закъснее два часа за контролен изпит по физическа подготовка, а след това отказал да изпълни разпореждане на генерала. При уволнението си бившият служител на НСО каза, че генералът се държал с него унизително.

Преди пет месеца Николай Марков бе осъден от Софийския военен съд на година и половина условно лишаване от свобода и глоба от 5000 лева. В момента ексгардът обжалва присъдата.
Миналата година при уволнението си Николай Марков обвини НСО в събирането на нерегламентирана информация за охраняваните от нея лица и предоставянето й на президента Първанов.

Първанов подскочи като ужилен и свика съвещание, на което трябваше да се нищят скандалните обвинения на Марков.

Тогава Георги Първанов каза, че Марков не бил дал отговор на въпроса за това какъв е механизмът и схемата, по която се събира и реализира тази информация. "Това не е шега работа, господин Марков. Аз съм в политиката от 17 години. Много обвинения съм чувал по мой адрес. Искам да Ви го кажа като на офицер. Не искам да коментирам правните аспекти. По-чудовищно обвинение към президентската институция и към моята личност не съм чувал! И Ви го казвам тук и за стенограмата, защото имам чувство за историята и за националната отговорност", скочи срещу Марков Георги Първанов. Депутатите от опозицията пък внесоха проекторешение за създаването на временна анкетна комисия за разследването на сигналите.
Самият Николай Марков заяви, че служители на НСО нерегламентирано са събирали информация за политици и държавници. Заповедта за събирането на информацията идвала от “сивия кардинал на службата” полк. Петър Маринчев, който е началник на 3-ти сектор в НСО и охрана на председателя на парламента Георги Пирински. Събраната информация се донасяла на президента Първанов.

Според Николай Марков служители на НСО са събирали информация за президента Георги Първанов, лидера на ДПС Ахмед Доган, бившия столичен кмет Стефан Софиянски, лидера на "Атака" Волен Сидеров и бившия министър на земеделието в кабинета на Иван Костов – Венцислав Върбанов.
След грандиозния скандал от НСО оповестиха, че обвиненията на Николай Марков били безпочвени и той бил уволнен за неизпълнение на заповед.

Тази заповед обаче се оказа, че не се е подчинил да прави лицеви опори. За което е и осъден на първа инстанция.

Всичко останало, свързано с обвиненията на Марков, отиде в девета глуха.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Помните ли го? Той ги обвини, че разработват политици, те го осъдиха за лицеви опори”

 1. Гоце и фалшивите му генерали от НСО са бесни,че не успяха да Ви пречупят.Горд съм,че има и достойни офицери като Вас!Хвала!

 2. Помним го. Един от малцината, дръзнали да изрекат на глас очевадното. Гоцевци, не можете да заглушите всички. Ние сме на всеки километър! (А вие само за 4-ти и евентуално на 6-ти, ако строите в кризата)

 3. Г-н Сертов,
  От месеци публикувам
  мисли в Afera.bg
  и с интерес следя публикациите
  на видни журналисти, интелектуалци и т.н.
  Едва ли В Томова
  ще разреши да се публикува тази И-ция,
  ако не е проверена!
  Да се ПРОВЕРИ!
  Да се разследва
  както от ДАНС,
  така и от Военната П-тура!
  Защо сержант Гяуров
  беше назначен за Р-л на НРС,
  адвокат А Атанасов на НСС,
  Б Борисов на д-ст
  Главен с-р на МВР!
  И за други „назначения“ също!
  Кои чужди „съветници“ са взели участие в тези назначения?
  Каква И-ция са добивали ТЕЗИ Служби и НСО
  и за кого, кои?
  Цели?

  Казах!

  212procenta.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *