Публикувано на 29.11.2019 / 12:23

ПОКАНА ЗА КОРУПЦИЯ?

ПОКАНА ЗА КОРУПЦИЯ?МВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни поне 250 конски сили. Новите автомобили ще дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас, съобщи Нова телевизия. Държавната агенция по безопасност на движението е „за“ купуването на новите коли, уточниха от институцията. Критериите, на които те трябва да отговарят обаче, били твърде високи за отпуснатата сума.“

Всичко това е добре. Така е по другите държави.

Но вижте как завършва текстът:
„Държавната агенция по безопасност на движението е „за“ купуването на новите коли, уточниха от институцията. Критериите, на които те трябва да отговарят обаче, били твърде високи за отпуснатата сума.”

Сумата е 2.5 млн. лв. за 15 коли.

Критериите са 4х4 и поне 250 коня.

Покана за корупция? Защото Шкода Супърб, без отстъпката, която МВР сигурно ще получи, струва 70 хиляди лв., мощността е 272 к.с. и е 4х4. Точно отговаря на критериите. За 15 автомобила сумата е 1050000 лв. Могат да купят за 2100000 лв. 30 автомобила. И ще им остане близо половин милион за оборудването.

Но пък няма да остане за гепене.

Богомил Бонев

Коментари 13 за
“ПОКАНА ЗА КОРУПЦИЯ?”

 1. Интересно е какви коли ще взимат. Ауди RS6 с 600к.с. е към 230 хил. лв с ДДС. БМВ М5 x-drive е малко повече. Порше 911 турбо 540 к.с. е маалко над 350 хиляди… Но всяко чудо за 3 дни – плащат ги, карат ги малко и с това се приключва – едва ли МВР има пари за поддръжката на такива коли – това не са астрите и киите на пътните полицаи. Освен ако, разбира се, не си ги пазаруват за определени „лица“ през МВР, по подобие на специалните джипки за горските стопанства…

 2. А като ги купят тези мощни коли ще започнат да гонят нарушителите по пътищата ли? Верно ли ще стане по-безопасно с тези гонки ако една от колите е полицейска?

 3. Има ли и ако има каква е роднинската връзка между министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев? Ако има такава връзка допустимо ли е това?

 4. И защо са им на полицаите такива коли?
  Екшъни ли ще разиграват?
  Доста полицаи се пребиха със сегашната техника – мир на душата им. Още ли ще гледаме и то за милиони???
  Нима ние имаме такива магистрали като Италия и Германия?
  Там не видях такива мощни автомобили, освен, ако не са ги придобили конфискувани или подарък от Ферари и БМВ
  С пари всеки може – останалото е въпрос на организация на работата!!!

  1. Колко ще им бъде гражданската отговорност и колко пътен данък ще плащат.

 5. Кой беше министър, когато МВР купуваше фотоапаратите за първата смяна на зелените паспорти с новите лични карти? Щото ги купуваха по 3000 лева парчето, пък те по онова време струваха по 300?

  1. Министър е бил този, при когото снимките започнаха да се правят в паспортните служби. По мое време снимките се правеха във всяко фотоателие, но имаше регламент как да се правят. И, ако това е намек, ми дължите извинение!

   1. Извинявам се. Не е намек, защото много добре знам кой беше министър. Съжалявам за двусмисленото звучене, което неволно се е получило в коментара ми. Просто ние си мислим, че хората отвън помнят кой кога и след кого е заемал този пост.

    1. Приема се. При първите нови документи за самоличност снимките се правеха във фотоателиетата и трябваше да са в анфас. С точно определени параметри. При последващите промени, не помня Петков ли беше, Миков ли… се закупиха фотоапарати и снимките започнаха да се правят в паспортните служби. И личните документи станаха грозни, за съжаление.

 6. И сега какво тези дни?! Пак мрънкате, щели сме да купуваме 15 автомобила за МВР по 320 000 бройката. Ами как да ви пазим, ако нямаме готини и бързи коли? Много сте завистливи. Ами и вие си купете, ама сте прошляци, нямате нито пари, нито власт. Поне не ни завиждайте. След като сме казали, значи трябват.
  Все в нашето канче гледате. Колко бонуси сме си разпределяли, какви заплати сме имали. И вие имайте, кой ви спира? Елате в ГЕРБ, бъдете послушни, изпълнявайте каквото ви се каже и ако много-много не ви знае устата, може и да ви сложим на някое местенце!
  Ама ха, неблагодарен народ! Ние – политиците, сме толкова честни, а вие…неблагодарници такива! Не случихме на народ ей!
  Елена Гунчева

  1. Ами как да дойдем, вие там в ГЕРБ-жени по хубост ги избирате, че да се снимате с тях, пък ние едни обикновени… Ако бяхме барем ромки…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *