Регистрация
Публикувано на 11.01.2017 / 9:29

ПЛЕВНЕЛИЕВ ПИШЕ ПИСМО НА ТРЪМП ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ! „НИЕ БЯХМЕ С ВАС В ИРАК И АФГАНИСТАН, КОГАТО НИ ПРИЗОВАХТЕ…КОГАТО САЩ Е СИЛНА И НИЕ СМЕ СИЛНИ“, ХЛЕНЧИ РОСКО!

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВВестник „Вашингтон Поуст“ публикува писмо на седемнайсет европейски политици, които се обърнали към Доналд Тръмп с молба да се откаже от установяване на отношения с Русия.

Под обръщението са се подписали политически лидери от страни на Източна и Северна Европа.

Между тях са експрезидентът на Естония, бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, експрезидентът на Латвия и отиващият си президент на България Росен Плевнелиев. В списъка на подписалите се също е екс държавния глава на Швеция и други бивши ръководители на министерствата на външните работи и отбраната на Чехия, Полша и Литва.

В писмото си те предупреждават избрания президент на САЩ Доналд Тръмп за снемането на санкциите за Русия и „голяма сделка“ с Москва за Украйна. „Последствията от такава сделка може да подрони доверието към Америка от страна на нейните съюзници в Европа и света“, пишат авторите на обръщението.

Те оспорват и възможностите за доверие и дружески отношения с Москва. По техните думи от величието на Америка е заинтересована не Русия, а съюзниците на САЩ в Европа.

Когато Америка ни призова в миналото, ние откликнахме. Ние бяхме с вас в Ирак и Афганистан. Ние заедно поехме рискове и заедно жертвахме синове и дъщери…Когато САЩ е силна, ние заедно ставаме по-силни“, заявяват политиците подписали писмото.

„Ние призоваваме американските си приятели да укрепят, а не да отслабят трансатлантическите връзки“, се казва още в писмото.

По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви за важността „на съвместната работа между Москва и Вашингтон за урегулиране на световните проблеми. „Добрите отношения с Русия са нещо добро, само глупаците вярват, че лошите отношения с Русия е нещо добро“, написа Тръмп в Twitter.

Afera.bg

Коментари 45 за
“ПЛЕВНЕЛИЕВ ПИШЕ ПИСМО НА ТРЪМП ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ! „НИЕ БЯХМЕ С ВАС В ИРАК И АФГАНИСТАН, КОГАТО НИ ПРИЗОВАХТЕ…КОГАТО САЩ Е СИЛНА И НИЕ СМЕ СИЛНИ“, ХЛЕНЧИ РОСКО!”

 1. А бе, тоя олигофрен, Плевнелиев, кой го упълномощи да се изказва от името на България, след като доброволно абдикира от задълженията си с отказа да назначи служебно правителство!? На какъв президент ми се правиш бе, путьо-маринкин, след като си такъв само на книга!! Ако някога доживеем да сме отново правова държава, ти гнидо долна, ще търкаш наровете в Софиския!

  Нико Колев, вчера Сорос пусна обява, че ще ви събира всичките минетчии. Щял да излиза в пенсия и търсел обслужваш персонал. Задължително си вземи и тубичка вазелин!

 2. Тоя тъпак няма ли да спре с глупостите, които върши? Защо си мисли този Чехлю нещастен, че изразява и моето мнение? А между другото ще ми предоставя ли, през лятото за десетина дни безплатно, една стая от имението си в Гърция, от където като си нямам работа ще обявявам война на Путин и на Русия от негово име, защото след десетина дни той ще е никой, ще си е просто Чехлю, Пухльо и т.н.

 3. Руския поет Пушкин е казал : „неоспорвайте глупака“. Роската като президент е както казват добрите англичани „куца патка“.На чист български език Роската“ вятър го вее на бял кон“. Явно скучае пича, уредил си е развода и вместо да си върти синджирчето и си клати краката или камбанките между краката тръгнал да дава непоискан съвет. Вместо да си сиди на четирибуквието или си подготвя поредната свадба, нашия хубавец се прави на много умен. Пет години МУ гледахме сеира, е стига де …….

 4. Този птиродактил явно през мандата си е еволюирал в дървеница,за която е характер- но,че в едно и също време се храни от жертвата си и дефектира върху нея.Пет години паркингбизнесменът пи народна кръв и дефектира върху населението с олигофренска- та усмивка и мазна плиткоумна реч.Сега дървеницата си търси нов паркинг и не спира да бълва безумия.Но това е в традицията на новата ни демократична история.Нека си спомним как един друг пловдивски случайник не дочака и края на изборите, които загуби и отлетя при отвъдокеанските си господари за да получи грошовете си за вярна служба.

 5. До Нико Колев !
  Г-н Колев,ще коментирам единствено….“завладяването на чужди територии от Русия“,останалото просто не ми се коментира.Коментирам смислени и логични съждения,дори и да противоречат на моя възглед!
  Кои територии е завладяла Русия г-н Колев??? Крим ли???
  Г-н Колев водещи юристи в ЕС категорично заявиха ,че в случая Крим изобщо не може да става въпрос за анексия.Имаше референдум на който присъстваха и чуждестранни наблюдатели!
  Г-н Колев,имаш ли си на представа какъв беше статута на Крим в състава на Украйна и на какво има право???
  Република Крим беше самостоятелно държавно образувание със собствен флаг,герб,КОНСТИТУЦИЯ,химн и собствен парламент. По-силата на КОНСТИТУЦИЯТА на Крим,те имаха право на отделяне,след решение на парламента и провеждане на референдум. По устава на ООН народите имат право на самоопределение!!!
  Г-н Колев,Крим се присъедини към Русия а не Русия е присъединила Крим!
  И къде тук е нарушаване на международното право???
  Г-н Колев,по коя резолюция на ООН САЩ нахлуха в Ирак,Афганистан и бомбандираха Югославия??? И САЩ имат наглостта да обвиняват Русия в нарушаване на международното право……А резултата от референдума в Косово? Има ли такъв????

  1. Никога, ама НИКОГА не е имало референдум в Косово, за Косово или каквото и да е било!!!

  2. И още малко исторически факти: Автономна Република Крим, както и Украйна са образувани по настояване на Ленин, след Октомврийската Революция 1917 г. и включени в състава на СССР. През 1954 г. украинският комунист Хрушчов изважда АР Крим от състава на Руската Федерация и я присъединява към Украйна. А катализатор за присъединяването на АР Крим към Руската Федерация се оказа договора между Украйна и САЩ до 25 май 2014 г. полуостров Крим да бъде даден за американска военна база.

 6. 17 политици написали писмо до Тръмп.щеше да е съмнително ако нашият екс президент не се бе включил.Всички които се подиграваха на Тръмп наричайки го палячо сега треперят,защото човек като него е непредвидим.Горкият Роско,пет години вярно служи на господарите си от Вашингтон,половината българи го мразеха,другата половина се подиграваха с него,а сега кой ще го вземе.Ще се скита немил клет и недраг.

  1. Приятели, написах в търсачката “ плювню и Тръмп“ и първия резултат беше за подпи -саното от “ нашия президент“ писмо до новия американски президент Тръмп! Как се коментира, когато търсачката те разпознава с такъв псевдоним?!?

 7. По Орл. Орл.
  „И нека ни хулят!
  Нека се пенят!
  Такъв е законът на нашите дни:
  който на теб, ЮЕСЕЙ,
  измени,
  той на великата правда изменя.“

  За тебе е моята ода,

  за тебе е моята песен,

  за тебе –

  днес и завинаги…

 8. Време е този тъпак да бъде даден на конституционния съд и да се класира като първия прездент, който открито, явно е нарушил Конституцията.
  Чл. 98. Президентът на републиката:
  (7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.
  Тук важното е, че „президентът назначава“. Щом няма срок за назначаване той е длъжен дори в последният си час ДА НАЗНАЧИ служебно правителство. Плевнелиев няма намерение да изпълни това си КОНСТИТУЦИОННО задължение Такова грубо нарущение на основният зако до сега не е имало!

 9. Противопоставянето е цинизъм. За морал у този човек изобщо не говоря.

 10. слугите на сорос усетиха че вече долари няма да има и взеха да напишат писмо от най големите тъпаци на европа.така ги поздрави доналд тръмп

 11. Слабоумният олигофрен плювнелиев си е внушил, че като се натяга на ционистите ще е голяма пионка. Той не осъзнава колко е жалък, но няма ли адекватни хора около него, които да му кажат колко нелепо изглежда в очите на хората?

 12. Огромният проблем на Роско , Боко и останалите подписали писмото е че могат да бъдат разобличени че са купени и при евентуалната смяна на политиката могат да бъдат разобличени , съдени от международен съд за геноцид с всичките последствия .

 13. Този скопец и виночерпец от кохортата на сорос се опитва за пореден път да унизява българския народ,молейки господарите си за нещо,за което народа не го е упълномощавал.Самодостатъчен дебил.

 14. Сорос го разследват за застрашаване на националната сигурност на САЩ. Тея нашите сороспий не разбраха ли , че влака е затънал в преспите и почват да ги ядат вълците. Тъпи тъпунгери маде ин ГЕРБ щом още не могат да вденат , че треба да сменят коловоза.

 15. Току-що прочетох какъв великолепен шут изконсумира безличието Нико – фоб и хейтър. Ще цитирам Стоянов от Фейсбук: “ Нико- Нико-оо, никак го няма веществото, с което трябва да се мисли. Сам се изобличаваш и понеже си силно ограничен, не можеш да го проумееш: „…бивш агент,…нает от политическите опоненти на Тръмп.“ Да, треперят ви душиците на всички фоби и хейтъри – отива си хранилката и покровителите ви изтичат в канала, затова е този злобен рев. А мижитурката винаги има нужда от покровител, който да го храни и потупва одобрително по дупето, което господарят редовно употребява по „предназначение“ – така се е зародила през вековете мъжката проституция, която наричат днес педарастлък…

 16. Ех, Нико, Нико. Името ти е никакво, разсъжденията ти са никакви, убежденията ти, както виждам са съвсем никакви. Абе общо взето си абсолютно никой. Така, че оди си у дубката от която си излезнал и спри да даваш акъл на другите, какъвто нямаш!

 17. Запомнете, че не сега, а след време, Плевнелиев ще се изучава в учебниците като един от предателите на българския народ. Просто историята няма да му прости. Защо , ще разберете в края на разказа ми.
  Относно въпросното писмо до Тръмп , в “ Блиц“ написаха, че той ( Плевнелиев) като ястреб се бори до край срещу Русия. Не, той е една кукувица, снесла яйцата си в чуждо гнездо и после кацнала на някой клон и вика „ку-ку“.
  А сега на основното. Изненадващото спечелване на президентските избори от Тръмп, изявленията му за нова политика, различна от тази водена до сега, доведе до рухване на идеята на теоретиците , създателите и практиците на т. нар. нов световен ред.
  Според тях националността, самобитността на европейските народи трябва да се заличи, да се пренапише отново историята така, че никой да не знае , да не разбира и да чувства какво е род , родина, език. Не чувате и не виждате ли, че едни уж политици, хора без нужното образование, започват да диктуват някакви правила, да ни учат, да променят и интерпретират историческите дадености, т. е. така да се каже, да учат учените не само на наука, но и най-важното , как да преподават тази наука. Примери колкото си искате, всеки ден. И тези интерпретации и измишльотини се приемат за меродавни, а всеки иначе мислещ е представен като идиот. На практика, хората трябва да се превърнат в едни безмозъчни съзнания, зомбирани и машинизирани същества. За това е и тази хвалебствена медийна шизофрения, която ни облива и облъчва навсякъде и от всички страни – красотата на ЕС, европейска столица Брюксел, евроатлантически ценности, успели българи в Европа, втълпяване на страх, че без ЕС всеки народ е загубен и др. такива небивалици. Тук е и това изкуствено разделяне и противопоставяне на русофоби и фили.
  Остават най-много 20 или 30 години, когато Европа, тази познатата ни , днешната , , християнската, няма да е същата. Тя ще бъде ислямизирана, а защо – всеки що годе мислещ и следящ събитията може да си даде отговор на това , както и на отговора кой бута Европа в тази посока.
  Ако Планът Ран беше материалното ограбвана на бълг. народ, то Планът Сорос е вече духовното унищожаване и ако първото все пак е обратимо , може да се възстанови, то второто , духовното заличаване, и най – страшното , е трудно обратимо, почти невъзможно възстановяване.
  Това са общо взето нещата , без конкретизиране и впускане в подробности, (тук в подробностите са и тези кукания на Плевнелиев ), които се случват около нас и ако ние не ги разберем, и не се осъзнаем не може и Бог да ни помогне вече.

 18. „У човека всичко трябва да бъде прекрасно”: в лицето, в дрехите и в душата! Представете си,че нещо много важно, от тези неща не е в ред? Язък за другите две неща! Жалко!

 19. !!! – всички са „екс“, само наш’то е още действащо (слава Богу, още 10-тина дни).
  Като цяло „писмото“ е удивителен хленч.
  И понеже WP не се отваря (a и за четене искат регистрация), ето линк към информацията от братската украинска медия unian:
  http://www.unian.info/world/1717416-european-allies-to-trump-putin-does-not-want-to-make-america-great-again.html
  Няколко култови цитата:
  „Putin does not seek American greatness. As your allies, we do.“
  „The prospect of Trump striking a grand bargain with Russian President Vladimir Putin is unnerving to many traditional U.S. allies, but few stand to lose more than the pro-American leaders of countries in Central and Eastern Europe.“

  „The European leaders wrote that they welcome Trump’s election and look forward to working with the new administration to bolster the transatlantic alliance.“
  Някой може ли да ми обясни как точно ще „работят“ с „новата администрация“, след като и сега всички са „бивши“, а точно при встъпването на „новата администрация“ и нашето „нещо“ ще стане „бившо“?

 20. Като гледам ръста и физически и умствен на чхльо, разбирам какво е джУже с омазапи от лизане джжУки

 21. Само на мен ли ми прави впечатление, че първата титла на почти всеки от тези лидери е „Екс“?

  1. verno si zabeliazal.
   takiva sa im predstavkite
   a nastavkite se OPACT

   EKCпрезидентOPACT на България Росен Плевнелиев

 22. Слугите усетиха, че им секва дажбата и вече надават плач. И отново също като проститутки се самопредлагат, за да оцелеят в професията си на такива, без която никога не са могли да съществуват. И чудно ли е, че мухльото, което тактисаха като президент, е в този отбор и бардак?!

 23. Да обърнем внимание, че всички тези „политици“ са БИВШИ (защо ли?),

 24. Наш Плювню признат за глупак на най-високо ниво заедно с още 16 други.

  1. носят се упорито такива слухове…охраната му много добре знае всичко.

 25. РП е направил поредното фелацио на Обама/ Сорос, дано да му е последното. Евреополитиците ако бяха по- прозорливи щяха да знаят от американоарабските отношения, че САЩ са невярна жена, която обича да изневерява. Днес е с теб за да ти свлече кожата, а утре е в обятията на най- върлия ти душманин, ВРАГ, КОЙТО ТЯ САМА ТИ Е СЪЗДАЛА ЗА ДА ИМА ОТ КОГО ДА ТЕ „ПАЗИ И ЗАЩИТАВА“, ТОЕСТ ДА ТЕ ДОИ И СТРИЖЕ ДО КОЖА.
  ЕС СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КРЪГЛИ ИДИОТИ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТ ОФШОРНИТЕ СИ БАНКОВИ СМЕТКИ.

 26. „Путин не се стреми да направи Америка велика. Като съюзници ние правим точно това”, пише в писмото до Тръмп. Абе плевел хибриден,коя държава се стреми да направи друга велика?Само болен мозък може да се подпише под такаво лакейско,жалко писание.Айде разкарвай се и заминавай да правиш Америка велика у Америка,явно е,че ще си бъдеш с жалка робска психика до края на смешния си слугински живот.

 27. Офффф , баси лайнаря е тоя Чехльо-МПД !!! Гадното е , че до 19.02.2017 г. още много говна ще изяде и като все още президент на РБ ,, екс официо “ продажните медии ще ни затрупват с лайняният му дъх всеки път , когато тоя НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ си отвори устата.

 28. “ Всичко Роска свършила и акъли на Тръмп почнала да дава!“ На снимката се вижда, че става за балетист в “ Большой театър“ в ролята на объркания лебед…., ако може да излезе от образа на “ ирландска пастирка“ разбира се.

 29. последен танц на ирландската пастирка.С този танц на пилона се опитва да си заработи новата длъжност!Политически курви дал Бог в България -с лопата да ги ринеш.

 30. Тръмп ясно е казал, че само ГЛУПАЦИТЕ вярват, че лошите отношения с Русия е нещо добро.

 31. Рептили!!! Няма да коментирам повече, защото е омерзително да коментираш мисли и действия на такива, докопали се до властта ДЖУДЖЕТА!

  1. жужета са, ЖУЖЕТАААА…

   Жужат простотии и глупотевини срещу България и българите, та се не траят…!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>