Публикувано на 04.07.2008 / 20:33

Плажът и улиците на Ахелой – клоака, а върху тях блести хотела на Мирослав Севлиевски

 

 

Абсолютна помийна и фекална яма е плажа на поморийското село Ахелой. Ивицата не е голяма, но за сметка на това е замърсена в промишлени количества. Може би за това спомага единствената в района пречиствателна станция, която изхвърля в морето непрочистени води.

Отходните тръби са заустени в близките буни. Потърпевши са мнозина като се започне от рибарите, които не могат да разчитат на богат улов и се премине през местното население и гастролиращите през лятото туристи, колкото и малко да са те от година на година. Всички те трябва да се разхождат с противогази вечерта ако искат да релаксират до морето. Петзвездният хотелски комплекс “Марина Кейп”, издигащ се над плажа изобщо не се вписва в пейзажа. В същият този пейзаж е замесена силната фигура в партия Новото време Мирослав Севлиевски, който е съсобственик на бижуто.

Тоталната излагация се случи преди две седмици, когато в селото се проведе национално първенство по скуош. Участвалите в надпревата направо онемяха като видяха как изглежда един от плажовете по Южното ни Черноморие. Ахелой е известно още и с изключително лошите си пътища. Те изобщо не са асфалтирани, с изключение на главната. Всичко друго предствлява хълмисти възвишения, трапове, а по средата на някои от пътните артерии има израстнали дървета. Местните се шегуват, че улиците им навярно са били по хубави по време на историческата битка край река Ахелой водена успешно от цар Симеон Велики.

Росен Петров

Коментари 0 за
“Плажът и улиците на Ахелой – клоака, а върху тях блести хотела на Мирослав Севлиевски”

  1. Колегата Росен Петров, който пише за afera.bg не е онзи Росен Петров. И той като не считаме, че онзи Росен Петров е някаква величина, не смятаме заради него да прекръщаваме нашия Росен Петров.

  2. Росен Петров това същия Росен Петров ли е-слугата на Слави?Защото ако е същия даси смени името или да пише ,че не е онзи Росен Петров, за да го четем.

  3. Парите са от времето, когато си осребриха подкрепата за царя. През последната година от царското управление, когато бешена косъм вот на недоверие да събори мадридския мошеник в последния момент „новото време“ се изметнаха и спасиха царя. За това същите получиха 110 милиона /но не лева/. После миро севлиевски стана министър.
    Ето затова сме на това положение, защото сме късопаметни. Само за няколко години забравихме, кой беше кошлуков, колко партии смени и каква роля играе в българската политика.

  4. koi e puk tozi???-nov novoizlupen rodolubec.-kakuv pozor pisna mi da 4eta samo za idioti shtenka mi se da 4eta i malko krimi naprimer ,4e niakoi e osuden i taka natatuk …..ot kude tolkoz pari be djanum i to na vuzrast koiato nadali si e iztril mliakoto 4ydno mnogo 4ydno !!!!!

  5. Тия хора какво щастие и благополучие изпитват сред такава тотална мизерия, не ми го побира умът?! Бива ли да си толкова ненормален, та да застроиш с огромно желание нещо, а да се правиш, че не виждаш нищо друго наоколо, че и да не ти пука?! Трябва да си тотално деградирал като човек тогава! Севлиевски, жалко за сравнително малкото ти години! Ами че и вие,по-младите щом сте такива, какво остава за старите и блокирали комунисти! България е завлядана от алчни,абсолютно невежи хора, които на всичко отгоре са и в политиката и се бият в гърдите, че милеят за нея! Лицемерие! Бездушие! Наглост!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *