Публикувано на 02.04.2019 / 15:41

ПЕРАЛНЯ ЗА ПАРИ. ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ. ВСИЧКИ СА КАРАГЬОНСУРАТ КАРАПЕРДЕ КАРАГЬОЗ

НЕОФИТНАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ – ВЪНШНО ВЛИЯНИЕ – ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ – НЕОФИТ – ПАРИ!

ПЕРАЛНЯ ЗА ПАРИ. УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЗАКОННИ СРЕДСТВА. ЗАКОНИ ЗА ЛЕГИТИМАЦИЯ НА БЕЗЗАКОННОСТТА.

Суверенитета на държавата има нужда от защита и то защита, извършена от самия суверен, а не от т.нар. негово “демократично излъчено представителство”! Намесват се външни влияния чрез вътрешни предателски сили. Дори съвсем скоро турският външен министър Мевлют Чавушоглусе изказа, че Анкара се е намесила, за да минат поправките на поправките в изменения и допълнен  Закон за вероизповеданията в България.

Обновеният Закон за вероизповеданията в България мина, а Ердоган ликува, въпреки загубата на големите турски градове на местните избори. Печели нови стари територии. Съвсем си мина миналата седмица Закона “Неофит – Хаджи” или по-известен като “Цветанов – Карадайъ”. Цветанов като се върна от Щатите (не след молитвената закуска, а от последващия му воаяж) и каза, че апартамента с асансьора му е законен, придвижи и Закона за движение на духовността на горе и на долу (като вносител, но не сам, а с Кара тоз и Кара оногоз) и Народното ни Събрание го прие,

защото истината е, че абсолютно всички са карагьонсурат караперде карагьоз.

Апартаментите и асансьора на Цецко са законни. И на Цецка – също, а и на другите апартаментите им, със сигурност ще са законни. Нещо проверявали. По техните закони, които ги пишат с чужда помощ, поради малограмотност и многоимотност. Проверяват институциите, които те си създават, които те изпълват със свои назначения и които те пък си и контролират. Алах керим!

Да живее ДС-то, подпомагано от МИТ-аджиите турски, а след 500 години – пък може пак и от КГБ-то! Важно е ДЕА – тя да е доволна! За едни бело було, за други бела чалма, а за важните – само бело.

“Министър-председателят” на тази тяхно-нашенска държавица (по съвместителство между Турция, САЩ, Германия и Русия, но с български привкус на циганизация), дето е квартала с апартаментите на властта и растат латинки сред тор от екскременти, каза, че са отвратили народа. Обаче, апартамента и асансьора на Цветанът на мисълта от Института по изследване на флоралното тъпоумие при БАН – са законни.

“Министър-председателят” каза, че Партията “М”у е ударена лошо от Апартаментгейт. (А защо от скандала “ПрезидентГей” – мъжествения съпруг на метеороложката – не е ударена тежко, незнам.) Цветанов каза, че Апартамента му и Асансьора му са законни. А може ли закон да отвращава?! Не! Затова най-официално Близнашки конституиращо да обяви: АПАРТАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА С: ДОМОУПРАВИТЕЛ, ПАРНАДЖИЯ, ЧИСТАЧКА, ПОРТИЕР, ГРАДИНАР, КАСИЕР, ВХОДНА ГЛЕДАЧКА-ЯСНОВИДЕЦ И ЖРЕЦ. Сиреч: Боко Тиквуня, товарищ Сарай-ефенди, пчеличката Мая, Фандък-гювенди, бай Ненчо Мамин, Влади Не-Горуня, Мадам “В” и Не-о-фит, съвместно с Мустафа Улема-паша. Ашколсун! Машала! Аферим!

Българино, спиш! Събуди се!

Българите в България нарастват само в гробищата по Българията!

 Още миналата година, далеч преди да стане публично известно, че държавата има квартал с апартаменти на властта или обратното, “Министър-председателят” (в кавички от срам от кощунственото покваряване на висшия политико-обществен институт на изпълняващия длъжността) каза, че има външни влияния през вероизповеданията, през православните християни и мюсюлманите. Други патриот-герберасти разкриха, че това ставало чрез външно финансиране и е непрозрачно, неправилно, неясно дали изобщо е законно, неморално, намеса във вътрешните работи и в крайна сметка и противоконституционно и извън всякакви междудържавни спогодби.

И именно за да се спре и изкорени вредното външно влияние НС прие окончателно поправки в Закона за вероизповеданията с които, обаче реално бяха премахнати всички възможности за контрол, евентуално ограничаване или възпрепятстване на вредното външно финансиране на вероизповеданията.

Вратата в полето се отвори широко най-вече за външно финансиране и за по-сигурно, полето бе старателно почистено от възможности за проверка и проверяващи. Нещо повече  – за две от вероизповеданията и съответните им представители беше гарантирано твърдо безотчетно и безконтролно държавно плащане (на заплати с парите на българския данъкоплатец) с долна начална граница за година от 15 млн. лв., а горна – няма.

Странни съмнения, сякаш се гарантира паричен поток в случаи, че се забави външното финансиране. А може и вътрешно финансиране навън – към външни “началници”, осигуряващи съдържание по канали, които надали са канали на вярата. Освен това, първоначално бяха опростени изцяло, а след това само разсрочени задължения натрупани при дългосрочно повтарящо се неспазване на закона. Това не е възпитаване на добродетели, а обратното и то от религиозни институции като Главно мюфтийство и БПЦ, която също 30-тина години по Врачанско, Видинско, Силистренско и Великотърновско не е плащала социални и здравни осигуровки и данъци за своите свещенослужители (задължения и на Църквата към Държавата – към НОИ и НАП за няколко милиона). Горката бъдеща Главен прокурор на Европейския съюз г-жа Лаура Кьовеши, жал ми е, какво я чака с проверките по разходването на средствата и проектите по еврофондовете и харченето на финансови средства от държавния бюджет на европейските граждани! Тежкó й! То тука канали Изток – Запад и Юг – Север на паспорти, хора, наркотици, религиозни фундаменталисти, оръжие, проституция, мафиотско ноу-хау и какво ли още не. А това са огромни пари, но мръсни. И чавушоглу знае, и Лавров знае, и Помпео ззнае, та даже и Юнкер Дамаджаната и той знае.

Затова така за вероизповеднията се подсигури външно безконтролно финансиране, вътрешно безконтролно финансиране и безконтролно самофинансиране и събиране на дарения.

Подсигуриха им се “учителски” заплати и други незнайни какви, вкл. и за просвещаване на електората. Всичко това, без да се гарантира изпълнение задълженията на вероизповеданията да изпълнят закона и да предоставят съответните публични регистри на молитвените сгради и обекти и на съответните свещенослужители и служители. Нещо повече – още в началото на годината на Синода бяха отпуснати средства за заплати без Синода да е изпълнил законовите си задължения.

Как властта отпусна средства на Синода, за заплати, съобразени с учителските без да провери има ли и колко свещенослужители и др.служители с основно образование. И какво е качеството и степента на средното им образование. Как и защо се дават средства на българския данъкоплатец, за да се плащат учителски заплати, след като Синода няма изобщо концепция за възпитанието на децата. Както и при големия брой случаи на грубо и тежко неспазване и нарушения на канони и закони.

Вместо санкции (това само засега, вече вървят разследвания на ОЛАФ, Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ), държавни заплати. Това, вредно влияние ли е и пробив на духовното и морално здраве и съвест на българина и на нацията или да?! Това влияние ли е върху националната сигурност или не?!

Кой управлява църковните и мюфтийските имоти? Кои фирми ремонтират без обществени поръчки църковни недвижимости с европейски средства? Кои фирми изсичат вековните горски масиви на българските манастири и Църковно-манастирските земеделски стопанства? Кои фирми използват църковни градски имоти за апортиране на терени и за банкови гаранции? Не са ли всички близки до ГЕРБ чрез подставени лица? Вероизповеданията не се ли управляват външно, ама вътрешно от Порожанов и ветеринарят – директор на Дирекция “Вероизповедания” в Министерски съвет?

Мюсюлманските вакъфски имоти не се ли обгрижват по подобна схема от обръч от фирми около ул. “Беловодски път”, кв. “Бояна”, ръководени от ромските барони? Кой диктува решенията и в Църквата, и в Мюфтийството? Политическите не са ли Московско-Анкарските чрез библиотекарите, а икономическите пък не са ли Банкенско-Боянските чрез номенклатурната 40-годишна олигархия в лицето на държавните институции, ръководени от Бейлер Беят на Санджака, Баш Баканът на Вилаета, а вероятно и от Пашата?!

Кой направи това, кой, ужким изграждайки огради, отвори дверите надолу и стана вредно външно течение, кой отвори българската кутия на Пандора? Защо точно сега, цялата гадост се изсипва? Кой принуди Министър-председателят на държавата им, която преди беше и наша  да води, именно във връзка с външното влияние по Закона за вероизповеданията,  петчасова неуспешна среща 30 март. т.г. с турския вицепрезидент Фуат Октай, както ни съобщиха медиите от Банкя, Бояна и Драгалевци, че и на края тоз техен Премиер да заяви: „Не се разбрахме”? Та после този неуспех и поражение, се наложи ВМРО и лично евродепутата Джамбазки и още десетина партийни членове и симпатизанти, масово, да защитят българщината пред Турското посолство и да искат извинение от Турция за думите на турския министър.

Отделно, да очакваме ли подкрепа и от закупилите български паспорти не без активното съдействие на “българските” патрЕоти?  Ако ли не да ги връщат, така ли?

Събуди се българино! Не спи! Кой принуди вънкашната министърка да проплаче, че ако Чавушоглу си мисли че й е оказвал натиск, си е негов проблем. Явно тя вътрешно не го е усетила, нали е вънкашна?! Как така негов проблем бе, Българино! Какъв натиск, Българино, този г-н Чавушоглу дом няма ли? Какво е това?

Събуди се Българино. Не спи! Апартамента на Цветанов е законен. Той прави всичко законно! Вервайте! Както вервахте и на Казиченския цар от Врана, който също само за имоти и имане плаче! Кой тогава, кой направи, това, точно сега, но за дълго?

Както г-н Цветанов и г-н Секретарят Главен и говорител на Главното мюфтийсктво Джемал Фаик, казаха, че и даже самият г-н Министър-председател Бойко Методиев Борисов каза, че Закона за вероизповеданията, това е станало, чрез съработване и по искане на синодалните старци и лично на патриарх Неофит.

Конкретно оставането и защитата на външното финансиране и даренията е било настояване на Неофит и митрополитите. Да ви имам Контраразузнаването!!! Това се съдържа и в писменото Становище на Синода от миналата година. Истината е, че БПЦ е единственото официално вероизповедание в страната, което защитава външното финансиране по две причини. Първо има свои банкови сметки, извън Евросъюза и второ изпълни руска поръчка за пряко влияние на Турция в България чрез Мюфтийството, за да се спре саудитското финансиране, обслужващо американски интерес в страната. А Борисов, заедно с ДПС реализираха това и дори позволиха да се оставят свободни даренията и финансирането и да не се пренатоварва отчетността, за да не се счупи държавата чрез религията. Отчетност – не, отчитане – може!

ВМРО, които не обичат турското и турцизмите, а само каракачани и джамбази, да помислят дали не е подходящо да се представят в голяма велико-патриотична светлина, предизборно и да пренасочат масовия си протест си на емблематичната с възрожденското си име (и не само) ул. “Оборище” N 4, пред Синодната палата, където от днес започвали тридневно-еднодневни заседания на С(в)инода.

Вероизповеданията са отделени от държавата. Преди години статута им е бил уреден към Външно министерство. Сега получават държавни и европейски публични пари и други средства. Без контрол. Както се казва на майчин им език: аферим и машала!

Събуди се Българино. Не спи! Апартамента на Цветанов е законен. Домът е крепост. Всеки апартамент крепост. С асансьор. Цветоносците винаги действат законно. Дори и малко да им куца канона. Г-н Цветан Цветанов и Ловчански митрополит Гавриил (г-н Цветан Динев). Апартаментите са им законни, въпреки разликата с един асансьор назад. Засега. Но пък двамата много се обичат и партийно си се подпомагат финансово, награждават си се… Цветановщина!!!

Неофите, върви си, да почиваш! Време е!

Освен Софийска митрополия и Църквата, да не се разтури и националната сигурност. Заради попове като тебе чуждото влияние вече е факт. Слагай чалмата, кълни се в Султана и 5 века чакай дядо Иван!

Съотечественици, които проливате сълзи по българската земя, пропита с кръвта на предците ви и изпълнена с костите на близките ви изисквайте изпълнение на справедливостта, етиката, правото, закона и канона!

Изисквайте и проверявайте публичните регистри на вероизповеданията. Дори и да ви говорят, че е неморално, нали е законно. Питайте Цветан! Който си изберете и двамата са на един акъл и един джоб. Само да се спазва закона.

Неофите, върви си! Време е! Срам нямаш ли?! От Бога страх нямаш ли?! Ти надмина и поп Кръстьо!

От първия Български патриарх Дамян до последния – дядо Максим, ти си убиеца на Патриаршията ни. Дано всички български светии, праведници и страдалци да те пратят в земята на забравата – там, където и Бог от отвращение не минава, а само наглежда! От теб зависи: покай се и моли Господ да ти прости и освободи славния в миналото Български патриаршески престол!

Сега сме в предпасхален период на Свят и Велик пост и сега ти е времето за самооценка и за Възкресението Христово да освободиш православните християни от робството на твоите зависимости и пороци!!! По плодовете ти те познахме и по делата ти те преценяваме. Свикай Църковно-народен събор и спаси Българската православна църква от себе си, иначе ще затъваш в поругание!

Очаквайте продължение!

Симеон Балкански

Коментари 7 за
“ПЕРАЛНЯ ЗА ПАРИ. ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ. ВСИЧКИ СА КАРАГЬОНСУРАТ КАРАПЕРДЕ КАРАГЬОЗ”

 1. Преди 2 дни Беирели бея -ПАШАТА на Асвалта,башбакана на раята Бахар Борисоглу е ИЗПЛАТИЛ няколко МИЛИОНА ЛЕВА на изльгани от частен грькцки инвеститор бг-мохамедани ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИ от ДЕЛИОРМАНА
  Грьцки тьрговец купил БАЛИ С ТЮТЮН забравил да изплати реколтата на турците
  Тоес АСВАЛТ ПАША се намества в чисто частен спор и решава с ДЪРЖАВНИ ПАРИ да ИЗПЛАТИ МИЛИОНИ ЛЕВА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ на делиорманските тютюнджии ,ПАРИТЕ са от ДАНЪЦИТЕ на всички бедни българи ,ет виждате ли как с вратички тихо -подмолно БОИКО БОРИСОВ ВРУЩА МИЛИОНИ ЛЕВА на хората на главното мюфтиисво това е СТРАЩЕН СКАНДАЛ но медиите удобно мълчат за поредния ПОДАРЪК-АРМАГАН ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА за бг мюсилмани от страна на БОИКО БОРИСОВ-АСВАЛТ ПАША
  Пита се в задачката ЗАЩО АДЖЕБЪ БОРИСОВ НЕ ИЗВАДИ милиони от СОБСТВЕНАТА си банкова сметка/вероятно доста дебела/ и неПЛАТИ на излъганите от гръка мюсилмани а БЬРКА и взима от ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА/с чужда пита помен прави и сее изкарва “мохамадански светец“ и кадия/съдия праведник/
  А за бг чаавета по КОЛЕДА ,ПАЩАТА кара всики да просят пари с СМСи или ги унижава да събират капачки за кувьози

 2. „Капитал“: Шефът на антикорупционната комисия не е имал доказани средства за покупката на тризонет

  „Председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев не е разполагал с доказани средства, за да купи апартамента си на три нива, намираш се срещу сградата на външно министерство в София. Това съобщава „Капитал“, като се позовава на имуществените декларации, които Георгиев подава в качеството си на заемащ висша държавна длъжност.
  „Капитал“: Шефът на антикорупционната комисия не е имал доказани средства за покупката на тризонет
  Доходите на Георгиев са публични от 2007 г. насам, а финансовият резултат от дейността на съпругата му, която е зъболекар, се вижда както от отчетите на двете юридически лица, чрез които тя практикува, така и от подадената през 2018 г. декларация от Георгиев пред Народното събрание при избора му за шеф на КПКОНПИ, уточнява изданието…“

 3. ..BOKO,,LAVSKOTO SARCE,,I ,,SLUGBITE,,VZIMAT NA ,,MUSHKA,,SAMO ,,DEMOKRATICHNO/HILESHTI,,SE VAV FB,CHE E NAY /LESNO..INAK..TRJABVA,,DA PODKARAT,,SEBE SI I ,,SEBEPODOBNITE,,…..,,OTDAVNA,,KOPAEM DANOTO,,..NARODE!

 4. А нима Николай Пловдивски,следващият,който се кани да заеме Светия Патриаршески Престол щом навърши необходимата възраст за Патриарх , ще бъде по-добър пастир? И тогава пак ще има търговци в храма,и тогава пак ще ни отвращават занаятчийските похвати на свещениците, за които служенето на Бога ще бъде просто професия,а не призвание. В зората на демокрацията имаше един Фори Светулката, неуспял физик ,който щом замина за САЩ забрави и България,и Бога, и странните си проповеди.Вече не е свещеник. А спомняте ли си,че Петър Стоянов получи неговата благословия,когато стана Президент?И пренебрегна Максим обявявайки го агент. Но в следващите 30 год. никъде не се намериха следи,че Патриархът ни тогава има нещо общо с ДС и КГБ? А спомняте ли си,че имаше алтернативен Свети Синод,който се опитваше и до някъде успя да заграби църковни имоти?Ако не беше принципната позиция на дядо Максим,а след това и на дядо Неофит, на колко части днес щеше да бъде разделена Българската Православна Църква? Трябва да сме им благодарни,че запазиха единството й!И не обвинявайте дядо Неофит. Той не взема решения еднолично,а е изпълнител на решенията на Светия Синод.А синодалните старци рядко са единодушни в решенията си.И те се борят за власт и облаги,както във всяко едно правителство по света и упражняват колективна власт над БПЦ. А колективната отговорност се размива и е най-добрият начин да се отървеш от личната отговорност. Патриархът не е авторитарна фигура в тази структура. И ако днес авторът се опитва да внуши на читателя ,че Патриарх Неофит е виновният за всички беди,то едва ли помислите му са чисти.Най-вероятно е написал тези редове в услуга на някоя от фракциите в Синода,която се бори за надмощие. А това е грешка.Не срещу Патриарха трябва да бъдат насочени нашите упрецие,а срещу Закона за вероизповеданията , написан от безбожници ,от хора за които религията и Бог са средство за лични облаги,инструмент за прокарване на политически решения.Не водете битка срещу Патриарха,който и да е той ,а заедно с Патриарха срещу Закона,който го превръща в изпълнител на партийни поръчения,а свещенослужителите в чиновници.Законът трябва да определи Източноправославната Църква като официална,а не като традиционна,основна за страната ни,а не една от многото вписани в регистъра за вероизповеданията. И тогава Патриархът ще стане глава на БПЦ,а не председателствуващ съвет.И ще носи отговорност за постъпките си.

 5. От народното творчество в интернет.

  НАП, телефон за обслужване на клиенти, звъните, чувате:
  Здравейте,
  Ако искате да си платите данъците – натиснете „звезда“.
  Ако сте решили да не ги плащате – натиснете „решетка“.
  Ако искате да ви опростим или разсрочи задълженията – натиснете „полумесец“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *