Публикувано на 23.10.2008 / 14:31

Пак “варненска връзка” – след Касим Дал и Йордан Цонев в играта с Ахмед Емин

 

 

Йордан Цонев е един от дърпащите конците и във варненския вилает на ДПС. Както afera.bg вече писа Ахмед Емин е бил близък до другия лагер в ДПС, свързан с Касим Дал, също деен ресурсов чадър на известен контингент на ДПС в морската столица.

“Уикенд” пише, че според мълвата Цонев и Емин се изпокарали публично в присъствието на Ахмед Доган преди месец и половина, когато в сайта “Опасните” е публикувана информация, че е имало неуспешен опит за убийство срещу Йордан Цонев. В публикацията се разказвало как неизвестни взривили входната врата на апартамента на Данчо Ментата на централната улица “Шипка”, а той информирал вътрешния министър Миков за това, но го помолил информацията да не влиза в масивите.
“Такъв атентат няма, информацията е съчинена с цел да попадне в медиите и покрай нея да се публикува компромат, че Данчо краде от ДПС”, били тълкуванията сред политиците. Цонев заподозрял, че поръчката да бъде оклеветен е дошла от Ахмед Емин, който бил близък с Младен Мутафчийски, освен това контактувал и с Иван Драшков.
Според една от версиите на разследващите самоубийството Емин е имал тежък разговор с Доган в присъствието на Йордан Цонев. Именно тогава Цонев го нарекъл “предател”.

afera.bg

 

Коментари 0 за
“Пак “варненска връзка” – след Касим Дал и Йордан Цонев в играта с Ахмед Емин”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *