Регистрация
Публикувано на 20.09.2018 / 23:08

ПАЗАРЛЪК МЕЖДУ ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ И „СПЕЦ“ ПРОКУРАТУРАТА! ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ВИСШИ МАГИСТРАТИ И БАНКЕР! АКО ГО ПРЕЦАКАТ – ШИШКО И ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВАТА СА СПАСИЛИ БАНКЕРА

ветко арабаджиевБрилянтни източници на АФЕРА разкриха какво се случва зад кулисите на разследването по аферата с Ветко и Маринела Арабаджиеви.

От една страна Арабаджиеви, според „спец“ Иван Гешев, продължавала да ги издирва Интерпол, но така и не видяхме снимките им като издирвани. От друга страна – синът – Арабаджиев – младши бе въдворен в ареста с най-тежката мярка задържане под стража, като според адвоката му е направен заложник.

Брилянтните високопоставени източници на АФЕРА са категорични, че върви контакт между Арабаджиеви и „спецовете“ прокурори, като Арабаджиев бил готов на споразумение с прокуратурата и да заплати всички открити несъответстния с ДДС, от което да произтече условна присъда по едното обвинение.

С обвинението „пране на пари“ обаче ситуацията била далеч по-сложна.

Арабаджиев и „спецовете“ водят пазарлък, като Арабаджиев бил готов да стане „защитен свидетел“, като според източниците ни, той бил склонен на тази стъпка, за да разкрие машинациите на виден банкер, както и на висши магистрати по сделката с хотел Маринела.

Сделката с хотела стартира с пари на алкохолен бос, който също сега има проблеми със спец.прокуратурата, и на виден представител на ъндърграунда, също ненаходящ се в България и осъден. Парите минават през банка под формата на кредит. Ветко Арабаджиев връща половината от него и в този момент настава конфликт с банкера, който пък си „отчислява“ крупна сума.  Зад банкера обаче прозират мощните рамене на една Особена форма на главата и на един шишко.

Решението на Ветко Арабаджиев да стане защитен свидетел и да получи пълна гаранция от „спец“ прокуратурата обаче, е … „гаранция – франция“, защото идвайки си тук, на границата може да го подхванат за „прането на пари“, въпреки „договорката“, ако силните фигури, стоящи зад банкера развалят прокурорско-защитения свидетелски пасианс.

Да видим кой как ще си изиграе козовете. И ще успее ли Арабаджиев да надцака, за да не го прецакат на границата.

Afera.bg

Коментари 7 за
“ПАЗАРЛЪК МЕЖДУ ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ И „СПЕЦ“ ПРОКУРАТУРАТА! ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ВИСШИ МАГИСТРАТИ И БАНКЕР! АКО ГО ПРЕЦАКАТ – ШИШКО И ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВАТА СА СПАСИЛИ БАНКЕРА”

 1. Е,да ама тея нямат нито едно Вейрон Бугати да си го направят цялото в плюш,панделки и пера за разкош,даже може и едно кученце с клатеща се глава на задното стъкло върху губер,така нещо…

 2. Парите за покупката на Японския бяха дадени от Брендо в брой, в багажника на една G-класа. Уговорката – Евелин Банев да е скрит собственик, а Арабаджиеви – миноритарни акционери и мениджъри – се проваля след присъдите на Брендо и бягството му в Дубай. Тогава вземането е цедирано на Делян Пеевски, който задейства личната си прокуратура. Целта – заграбване на хотела (хотелите) на Арабаджиеви по изпитания метод с КТБ. Както винаги своят “капо ди тути” пай ще вземе и Борисов.

 3. Това започва да ми изглежда като война между Тиквата и Цветанов , чрез други фигури!
  Интересно кой кого ще надцака-докато чакахме Сретан , тези започнаха сами да си търсят цаката!
  Добре ,е , добре!

  1. ..firmi na SRETAN,ot godini veche si ,,imat targovski otnoshenija,,v BG..orageynijat I dr.biznes…S BACE SA V,,MIR I LJUBOV,,..Za,,otchislenieto,,si ima,,verni biznesmeni,,..

 4. Така, както на „Родина“ й дойде времето преди няколко години (чия собственост беше), така дойде ред и на „Дъ Джапанийз“.

 5. Добре де, знае се, че „Инвестбанк“ и БАКБ са отпуснали кредита за покупката на „Японския“. Но това е най-прозрачната част от цялата история. Мистерията всъщност е как хотелите на Вълчо и Маринка, които реално са не повече от 3 звезди и са обзаведени потресаващо кичозно, и по-голямата част от времето са с незаети около 95 % стаи, изобщо имат повече приходи отколкото разходи. Обяснението е само едно, и то е приходи от други дейности. Единственият правилен ход на “ Афера“ е разнищване на именно тези приходи, които се изпират чрез хотелиерската дейност. А че Вълчо и Маринка са си за затвора, това е ясно, дори и само по естетически причини (както казва Нойзи).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>