Публикувано на 02.04.2008 / 9:07

Още един ексантимафиот намери папка в пощенската си кутия

 

 

Пощальоните за особени поръчки, които от месец насам разнасят по пощенските кутии на определени бивши ченгета важни секретни документи, очевидно не спят.

В. “Стандарт” съобщава, че бившият шеф на НСБОП Тихомир Стойчев е получил вчера подобна пратка. Самият Стъйчев разказва как: “Намерих го в 11 часа в кутията си, когато излизах от къщи. Притеснявах се да не е някаква провокация спрямо мен. Затова си позволих да го оглася пред ваши колеги дотолкова. Занесох материалите в ДАНС.”

Тихомир Стойчев е една от фигурите на “Открит форум” в БСП, чийто лидер е Красимир Премянов.

Пратката в пощенската кутия, според бившият антимафиот “касае период за края на 90-те години. Става дума за корупция и контрабанда в едно от тогавашните регионални подразделения на МВР. Трябва да се види доколко тези случаи са били занемарени или са доведени докрай.
Става дума за милиони левове. Не съм си позволил да го коментирам, защото не мисля, че като бивш служител в тези служби трябва да продължа скандалите в МВР. Има заинтересовани лица, които мислят, че в мътната вода може да се лови риба по-добре.”

Според Тихомир Стойчев документът бил адресиран към “едно лице, което е политическо назначение към онзи период, и то не е трябвало според мен да става.”.

Тихомир Стойчев е работил като служител в МВР като е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности- криминален работник, началник на отделение,  заместник началник на РУ МВР, началник отдел в ЦСБОП и директор на същата служба, главен експерт в “ Инспекторат- МВР “. Уволняван при правителствата на СДС през 1992 и 1997 г.

Кум е на бившият шеф на Шести отдел в ДС Цвятко Цветков.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Още един ексантимафиот намери папка в пощенската си кутия”

  1. Да взема да дам и моя адрес ,че дай боже и аз да намеря нещо .Предпочитам плик с пари и обещавам че ще ги преброя и нама да ги занеса никъде

  2. Обзалагам се, че това, което е намерил този съвестен господин в пощата си и мигом го е отнесъл в ДАНС, дори без да го прочете, се отнася за периода на управление на ОДС. Така ами, вие защо биете негрите! А и всички са маскари. Доста плоско, сега ще завали дъжд от дискове и дискети с поверителна информация, докато нещата се разводнят съвсем. Впрегната е цялата котерия от бивши и настоящи ченгета. Като нямате пари за хляб, на ви зрелища……..

  3. Айде да поставим въпроса така:Ами вие дето серете по генерал Ваньо Танов, вие какво направихте за да няма такива безобразия?Възхищавам се от гражданската позиция на Ваньо!Възхищавам се на куража на този човек!Той също може да си седи на завет и да си взима няколко хилядарки заплата без нищо да прави.Но поне има смелостта да се изправи и да каже нещо от типа „ЦАРЯ Е ГОЛ“.Танов казва на всички „УПРАВНИЦИТЕ СА ГОЛИ“, но никой не иска да го чуе.Смело напред Ваньо, ние сме с теб!Дано и други да съберат кураж и да кажат истината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *