Регистрация
Публикувано на 11.07.2018 / 21:18

ОФАНЗИВА ПО ЗАПЪЛВАНЕ НА КАПИИТЕ. ЗАКРИВАМЕ ПРОКУРАТУРИ, ПОСЛЕ ЩЕ ЗАКРИВАМЕ И НЕУДОБНИ СЪДИЛИЩА!

ЦАЦАРОВЕдна дребна новинКа от прокурорската колегия на ВСС се промъкна някак си! Взели решение да закрият 11 районни прокуратури. Те са Бeлoгpaдчиĸ, Kyлa,Дpянoвo, Tpявнa, Tepвeл, Apдинo, Бpeзниĸ, Tpън, Maдaн, Чeпeлape и Toпoлoвгpaд.

Мотивите са оптимизиране на ръководството!

Какво виждам аз за истински мотиви:

1. Две трети са гранични прокуратури и то на граници с държави не членове на Европейския съюз – Сърбия и Турция. Цигари и бежанци!

2. Предложението се вкарва утре като ИЗВЪНРЕДНА точка за гласуване в колегиума на ВСС! Преди съдебната ваканция! Преди приемане на Съдебната карта!

3.Ако мине, до Септември да се подготви предложение за още 30-40! Крайната цел е да останат районни прокуратури само в областните центрове, по-лесно е да шашкаш 28 човека от 168!

4. Да се закрият от 01.01.2019г. Последната година от мандата на цацата. Ще има 9-10 месеца да размести/намести цацарончетата!

5. Съгласно Конституцията, структурата на прокуратурата следва структурата на съдилищата! Закриваме прокуратури, после ще закриваме и неудобни съдилища!

Сигурно има още „конспирации“, ама ще споделя само една:

След като намести Дизеловия двигател геша от Магнаурия, Сарафа от същата школа, предстоящата капия в Спецо/т/бора на Русинова, новата надежда Братанаеврото в СГП, се започва офанзива по запълване на капиите!

Европрокуратурата вече е мираж, дали не усети, че мястото в Конституционния съд е обещано на друг?

ИВАН ПЕТРОВИван Петров

адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995-2008/

Коментари 5 за
“ОФАНЗИВА ПО ЗАПЪЛВАНЕ НА КАПИИТЕ. ЗАКРИВАМЕ ПРОКУРАТУРИ, ПОСЛЕ ЩЕ ЗАКРИВАМЕ И НЕУДОБНИ СЪДИЛИЩА!”

  1. Най-интересното е , че Частната районна прокуратура на Гълъбово остава !!!

  2. Близостта на прокуратурата (и полицията) до гражданите има дълбок смисъл. Тази близост гарантира достъпа на гражданите до държавата и в частност – до правосъдието. Поради това закриването на прокуратури и централизирането им в по-големите градове едва ли е разумна стъпка. Така се улеснява и опростява работата на самите прокуратури. Но държавата и закрилата, която тя дава, се отдалечават от гражданите. А това не е хубаво. Основният критерий би трябвало да бъде – ефективна защита на правата на гражданите, а не удобството и разходите на самата прокуратура.

  3. Е как ще стане този номер без президента ?Я си прочетете законите пребоядисани комунистически свине?

    1. ABE,GOSPODA,,PLEVNJO,,RODI LI,CHE DESSY E/BANOVA ,OT TOLKOVA,,POGALNAT,,SPORTEN TESTOSTERON,NAY/VEROJATNO E,,SMENILA POLA,,..PUTJO/PLEVNJO,I TOY AKAL DAVA..EY,,,POLITIKA,,NALI RODATA TI E OT,,MAKEDONIJA,,ZASHTO I,,DUMA NEOBELI,,/NE ,,SE NAMESI,,V PREGOVORITE,V INTERES NA BALGARIJA..ILI ,,VILICHKATA,,TAM,,FANARIOTITE,,DA NE JA ZAPALJAT….RADEV,PONE GO IMAM ZA MAG..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>