Регистрация
Публикувано на 17.03.2017 / 16:13

ОТ КАКЪВ ЗОР ОБУЧАВАТ 20 СЛУЖИТЕЛИ НА СМЕТНАТА ПАЛАТА ЗА ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ С ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!

СМЕТНА ПАЛАТАДокато върви безсмислено джафкане наречено предизборна агитация, някои структури на отиващия си в небитието мутренски модел се въоръжават и организират бойни отряди, естествено за сметка на опоскания бюджет и 27-те милиарда.

Да не сме голословни, веднага привеждаме фактите такива каквито са. Преди няколко седмици беше подписано странно споразумение за сътрудничество между две държавни, бюджетни структури – Сметната палата и Академията на МВР.

Събитието е отразено в двата сайта на структурите, но с подвеждащи противоречащи си и несъответстващи текстове (справка сайтовете на двете учреждения).

Небезизвестният профайлър на републиката Неделчо Стойчев, титулуващ се „доцент” (потвърждение за хабилитацията му не се открива в нито един публичен регистър), яхнал учебното заведение на МВР, след интриги при което скоропостижно беше махната старата ректорка, известна като „дъщерята на кварталния”, чрез своя покровител Цецко Цветанов и един меверейски кадър в палатата, хващат за носа председателя на Сметната палата и той подписва това споразумение. За по-голям авторитет е привлечена и зам.-министър Белева, финансистка при  Цветлин Йовчев, който ако си спомняте, изрита профайлъра от МВР поради тотална некадърност.

По силата на това споразумение от понеделник 20 март 2017 г. започва обучение на 20 (двадесет) служители на Сметната палата за извършване на въоръжена охранителна дейност. Те ще бъдат обучени, в рамките на 5 дена, как се прилага физическа сила, как се борави с огнестрелно оръжие, как да се използва, как се задържат граждани и как се слагат белезници, тактика и обезвреждане и други характерни обучения за прилагане на силови методи за насилствено принуждение на граждани при използване на огнестрелно оръжие.

В деня петък 24 март 2017 г., (два дни преди изборите) ще бъдат оправомощени и сертифицирани поредните 20 души охранители с право да използват огнестрелно оръжие, да прилагат физическа сила, да задържат граждани и да им слагат белезници. И това за сметка на бюджета.

Във въздуха витаят някои скромни въпрос:

За какво са ѝ необходими на Сметната палата 20 обучени и въоръжени човека – 0,1% от въоръжените сили на България?

Защо с пари на данъкоплатеца ще се обучават хора за извършване на частна охранителна дейност под прикритието на Сметната палата?

Ако са служители на Сметната палата, то какво са правили там до момента – вземали са заплата за каква дейност? Ако пък не са служители, то излиза, че се обучават частни лица с пари на МВР? Чия и каква политика изпълнява ръководството на МВР? Какво става с полицейското присъствие в малките населени места?

 Далече сме от мисълта, че Борисов и Цветанов са стигнали чак дотам, в стремежа си да запазят властта, но знае ли човек, власт.

А Магнаурската школа обучава какво ли не. Произвежда дори доценти по никому ненужни дисциплини. Само дето подготовката на служители за нуждите на МВР е под нивото на Буркина Фасо (да ни прощават от Буркина Фасо за сравнението).

Валя Арташез

Недоволна гражданка

Коментари 5 за
“ОТ КАКЪВ ЗОР ОБУЧАВАТ 20 СЛУЖИТЕЛИ НА СМЕТНАТА ПАЛАТА ЗА ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ С ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!”

  1. Чудя се защо сериозни държавни институции, като Сметна палата, се вързват на подобни курсове от треторазрядни университетчета, като Академията на МВР. Отдавна е загубила онази си слава останала далеч в мрачния соц. В момента е по зле от петоразряден частен университет, тъй като в него никой читав не остава. Блато, което може само да погълне, но не и да даде нещо. Бягайте далеч от него…Жалко е, че и Сметната палата ще погълне това блато.

  2. Уж всичко ни е на ред /никой от никъде не ни заплашва,правоохранителните ни органи са на мястото си/а пък ще де обучаваме и вооръжаваме!По селата бият възрастни хора и ги ограбват безпрепяттвено,но за тях и ли този,който трябва да ги пази няма оръжие и обучение!Иначе отново сме в състояние на избори /любимото занимание на неуспелете,прък и успелите на миналите избори/да влязат във властта!Хора с авторитет от близкото минало,на стари години отново с младежки ентусиязъм се борят з власт.Нещо,а могже би всичко не е както трябва!

  3. Обяснението е просто : Сметната палата има звено за самоохрана , но съгласно ЗЧОД , макар и самоохрана , тази охранителна дейност подлежи на ,, ЛИЦЕНЗ “ , т. е на разрешителен режим от МВР . Пак според ЗЧОД , непосредствените ( или посредствените ;) ) охранители , за да работят като такива , следва да са преминали някакъв (??! ) курс на обучение , който един вид удостоверява тяхната правоспособност за охранителна дейност. И , тук е ,, заровено кучето „. Що , пък нЕкой да не изкара нЕкой лев . Друг , пък да се направи на много важен. Жалка , цървуланска история .

  4. Какви са тези въоръжени армии в държавни учреждения. Това да не би да е Афганистан! Защо непременно трябва да се обучават на място, където нищо няма да научат ? Ами, ако тези обучени недообучени застрелят поради некачественото си обучение някой невинен, кой тогава е виновен за калпавото обучение. Всичко толкова смърди, че не се диша. ..Пред изборно се харчат пари и спасяват кожи. Ама не на българския народ.

  5. Като знаем какъв капацитет има Магнаурската школа, на какво ли може да научи…Това мрънкало бившата. ректорка две приказки не може да каже, ама иначе Бойка ти Черневата се прави на играчка. ..ама в ръцете на някой недовиждащ. А за настоящия Неделчо, той й помогна да си ходи, луд, луд ама не чак толкова. Пак върти сделка със Сметната палата за да си прикрие далаверите. Очакмва да му се размине. Ама туй не е толкоз лесно…рано или късно цъфваш, като майска роза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>