Публикувано на 23.10.2020 / 21:06

ОТ АХМЕД ДОГАН ГО НАУЧИХ! С ПОМОЩТА НА ВЕСИТО! ТОВА ЗАПОМНИХ, ОСВЕН И ТОВА, ЧЕ СИ КАЗАЛА НА ПЕЕВСКИ, ЧЕ ТИ ХОРА НЕ ЯДЕШ. КЪДЕ ГО ЧУКАШ, КЪДЕ СЕ ПУКА.

ОТ АХМЕД ДОГАН ГО НАУЧИХ! С ПОМОЩТА НА ВЕСИТО! ТОВА ЗАПОМНИХ, ОСВЕН И ТОВА, ЧЕ СИ КАЗАЛА НА ПЕЕВСКИ, ЧЕ ТИ ХОРА НЕ ЯДЕШ. КЪДЕ ГО ЧУКАШ, КЪДЕ СЕ ПУКА.

Понеже си купих книгата на Весито миналата зима – Веселина Томова  “Този живот е за смелите”, а аз малко тъпа овца си падам и наивница вървя, та, нищо, че я изчетох, казвам ви, почти нищо не вденах от великите политически интриги…

Четох, четох, цялата я изчетох, Веси, но ти си имаш работа с тъп човек, който …, признавам си без бой, от всичките описани неща само едно вденах!

Начи, обяснявам, Весито описва срещата си с Доган в боянските сараи.

Там, тя това го описва подробно в книгата си, Доган, когато си храни кучетата, всеки път казва на охраната си (цитирам по памет):

– Трябва храната на кучето да е всеки път в нова чиния, вие ядете ли два пъти в една и съща чиния?! Не, нали? Уважавайте кучето си, то също трябва да яде ВСЕКИ път от чиста и  нова чиния!

…….

Мен това наистина ме впечатли !

Днес идва Колето и вижда умивалника ми, той бая се учуди, да ми е пълна мивката с толкова чинийки и чинии.

А и знае ме Колето, хем почти не ям, хем и умивалник не търпя да е пълен, а и … все пак, вярно, че съм Снежанка, ама чак толкова малки чинийки да има…, не съм джудже.

Изразява той учудването си, а аз, докато нещо прибирах, му викам:

– Да, бе, това е заради Доган, откакто прочетох, че кучето трябва да се храни ВСЕКИ път в чиста и нова чиния, както той си храни кучетата, оттогава започнах и аз така с Аврам (пудела ми).

Забележка: на снимката умивалникът ми е на два дни от чиниите ЗА Аврам, дето всеки път слагам нова, че вчера не успях да ги измия, че бях много изморена от бача във фабриката. Но всичките чинийчета в него са от храненията на Аврам, когото храня вече ВСЕКИ път в нова чиния!

От Ахмед Доган го научих!

С помощта на Весито!

Кучето трябва всеки път да се храни в чиста и нова чиния!

Резултатът го виждате – умивалника ми.

Къде го чукаш, къде се пука.

Весито пише за живота на смелите, политически интриги и задкулисие, а аз…, аз започнах да храня пудела си Аврам по пет пъти на ден в различни чинии… Това научих, което хич не е малко!

Изчетох книгата на Весито и ето ви резултата.

Веси, извинявай, но аз това запомних, освен и това, че си казала на Пеевски, че ти хора не ядеш.

Другото ми е малко в мъгла.

Мария Константинова

Бележка на Веселина Томова: Хахаха, уби ме! Обичам те. Не знам дали точно си разбрала за чинията и водата, но то беше в смисъл, че трябва да са чисти винаги чинийките и купичките, както хората пият и се хранят от чисти съдове, но това е най-хубавата рецензия за книгата ми, която съм получавала.

Мария Константинова: Много добре го разбрах, даже, когато сега бяхме на Варна и всеки ден сменях чиниите на Аврам, а купичката за вода на Аврам по два пъти на ден и Юли, който забелязва всичко, ме попита защо вече съм толкова стриктна, защото той винаги е бил такъв и се вбесяшаваше, че аз съм малко джаста – праста с Аврам. Та, аз като му обясних защо и той каза:

– Ейййй, Авраме, добре че е Доган и Веселина, та и майка ти да влезе в пътя. Какво нещо правят книгите!

Аз под нова чиния имам предвид – да е измита, да не е вече ползвана.

ОТ АХМЕД ДОГАН ГО НАУЧИХ! С ПОМОЩТА НА ВЕСИТО! ТОВА ЗАПОМНИХ, ОСВЕН И ТОВА, ЧЕ СИ КАЗАЛА НА ПЕЕВСКИ, ЧЕ ТИ ХОРА НЕ ЯДЕШ. КЪДЕ ГО ЧУКАШ, КЪДЕ СЕ ПУКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *