Публикувано на 08.10.2019 / 18:53

ОТВРАТ ПО БАНКЯНСКИ: АПАРАТЧИЦИ НА ГЕРБ УРЕДЕНИ СЪС СЛАДКА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА

ОТВРАТ ПО БАНКЯНСКИ: АПАРАТЧИЦИ НА ГЕРБ УРЕДЕНИ СЪС СЛАДКА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВАСлед като стана ясно, че съпругът на ПР-ката на Бойко Борисов – Дилян Димитров, е в борда на директорите в държавното дружество „Булгартрансгаз”, наяве излязоха нови скандални назначения в структури на компанията.

Съпругата на организационния секретар на ГЕРБ и лидер на Софийската структура Цветомир Паунов заема позицията на председател на Съвета на директорите на „Булгартел” АД.

Моника Александрова е оглавила Борда на компанията, която също е под шапката на държавната „Булгартрансгаз”.

Любопитен е и друг член на съвета. Бившият депутат на ГЕРБ Пламен Църноречки е в ръководството, като заема и позицията на изпълнителен директор. Освен това Църноречки е и ръководител на Дирекция „Маркетинг и стопанска дейност” в Центъра за градска мобилност, а през 2016 г. бе изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции.

„Булгартел” АД се презентира като оператор от ново поколение, предлагащ висококачествени и надеждни услуги през националната си оптична мрежа в цялата страна и чрез партньорство с международни оператори. До момента в публичното пространство телекомът не е познат и няма данни за активна дейност. Вероятно дружеството е създадено, за да приюти близки до властта апаратчици.

Моника Александрова е известна в цялата страна като човекът, който събира хора от структурите на ГЕРБ за събития, митинги и др.
През 2017 Александрова се омъжи за Цветомир Паунов, а за връзката им се знаеше години преди това. Кум на щастливото събитие бе именно премиерът Борисов, а кума – неговата ПР-ка Севдалина Арнаудова. Две години по-рано на сватбата на Арнаудова кум отново бе Борисов, а кума – Моника Александрова.

Роднинско-партийните взаимоотношения са силно застъпени в ръководството на „Булгартрансгаз” и дъщерните му компании, и напомнят за времето на Иван Костов, когато приближени до властта членуваха в няколко борда на държавни фирми.

Днес апаратчиците на ГЕРБ са настанени на удобни позиции с тлъсти заплати, добавени към тези за дейността им в партията.

Симеон Балкански

ОТВРАТ ПО БАНКЯНСКИ: АПАРАТЧИЦИ НА ГЕРБ УРЕДЕНИ СЪС СЛАДКА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА

Коментари 7 за
“ОТВРАТ ПО БАНКЯНСКИ: АПАРАТЧИЦИ НА ГЕРБ УРЕДЕНИ СЪС СЛАДКА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА”

 1. Няма как да не назначават свои протежета и то на всички управленски позиции в държавната администрация. И пак реват, че не им стигат хората. Пример са митничарите – зарязаха това, което им е работата и се юрнаха да рекетират винзаводи, спиртоварни, складове, пристанища и селски казани заради общинските избори. На кой му пука за бавното обслужване по гишетата и опашките по границите.
  Този Гешев може ли да сметне загубите на държавата от безсмислените командировъчни, служебни автомобили и оголени митнически пунктове. Колосални разходи срещу нулев ефект. Важното е, че рекета си върви и мутрите вече са на държавна заплата!

 2. Калинка до калинка,
  Главанак до Главанак
  Не ходи за гъби,
  А гласувай брат

 3. Я журналята да се разровят в назначенията из летищата на страната.От охраната и чистачките, митничарите, до РВД са назначавани само герберски „калинки“.От 2012 на сам по летищата не се приема на работа без изрична препоръка и разрешение от централата на ОПГ“ГЕРБ“.

  1. РВД София там работи дъртата баба /жената на проф.КОНСТАНТИНОВ/“циганката“ коят хвали герб и манипулира обществените нагласи през И.О тв студия и соц.агенции/ при това бабата НЕ знае грам Английски
   Друг в в списъка на богопомазани в РВД е мъжа на ЦЕЦКА ЦАЧЕВА /бивш гробар,управител на гробищен парк /сьщия НЕ владее и грам АНГЛИЙСКИ но взима по 10-12.000 лева заплата и преми по 20 хил на 2 месеца
   Любовницата на ВЕСКО МАРИНОВ потния бард на ГЕРБ 1 авер на ЦЦ също работи в РВД и прибира тльсти пачки ,тя поне говори малко английски и предимно турски
   Дъщерята на виден ДПСлидер също е на хранилка в РВД

 4. Tuk ste ,,sbarkali,,malko…Sevdalina i Monika sa ,,saprug,,v dvoykata…Parvata otgavna,,se usmihva pod mustak,,s magestvena figura,kojato,,respektira,,puhkavoto i magle,a vtorata//vapros na,,njakolko godini,,Magletata im…,,dordi GERB.sekretarki,,!…Ama,mnogo vreme obarnahme na tozi,,gazosapunistvash,,personal na Bokata…

 5. Не, братлета, няма изчистване.
  Това чудо е създадено през 2004 година! По времето на Крадлив Дедо.
  15 години кърлежите смучат…
  Хубаво ни го рекна Путин: колкото е цената на газта за вас, толкова е и за всички други около вас. Ваш проблем е защо ви излиза по-скъпо.
  Виждате ли защо при нас е най-скъпо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *