Регистрация
Публикувано на 02.12.2016 / 19:11

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИСИС КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ВАШЕТО БЕЗУМИЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ЗА РЕШЕТНИКОВ, ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЗА „ПОЗИТАНО“20 РУСОФИЛСТВОТО Е САМО ВЪОБРАЖАЕМ ЕТИКЕТ, ЧРЕЗ КОЙТО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!

ПРОФ. ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИСИС КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Здравейте, мисис Корнелия Нинова,

Драга ми госпожо, Вашите съпартийци в БСП може би се обръщат към Вас с „другарко“, но аз дълбоко се съмнявам във Вашата почтеност не само към тях, но най-вече към „обикновените“, редовите членове на Вашата партия?! Тези изстрадали хора, мисис Нинова, едва ли биха могли да понесат Вашата безпределна глупост да се опитвате да лъжете за него и да ругаете може би най-верният приятел на България в Русия от времето на големия учен-енциклопедист академик Дмитрий Лихачов, а именно Шефът на Руския институт за стратегически изследвания генерал д-р Леонид Решетников?!

Обръщам се към Вас с „мисис“, защото на всички членове и симпатизанти на БСП трябва да стане безпределно ясно, че БСП, особено във Ваше лице, е чисто про-американска партия! Дори нещо повече – тя и Вие сте резултат от намесата и влиянието на омразния в самите Съединени американски щати Джордж Сорос и клана „Клинтън“! Мисис Нинова, Вие не очаквахте, че американският народ ще се изправи и ще помете тези омразни и на самите редови американци олигарси, както впрочем не очакваха и цялата „лява“ и „дясна“ пасмина в Европа! Мисис Нинова, Вашето безумие означава, че всички честни и почтени членове на БСП трябва най-после да осъзнаят, че за „Позитано“ 20 русофилството е само въображаем етикет, чрез който продължавате да лъжете хората!

Мисис Нинова, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари русофили, само няколко думи ще цитирам от генерал д-р Леонид Решетников, които той повтаря непрекъснато към днешния руски политически елит и към руския народ: „Вижте какво, скъпи мои, нека се разберем, че не България и българският народ са предавали и предават Русия и руския народ – тъкмо обратното, ние, руснаците, непрекъснато сме предавали България и българския народ, а това е най-големият абсурд в историята. Защото, ние, руския народ и Русия като държава сме станали такива, каквито сме, благодарение на България и българския народ! Защото тъкмо България и българският народ са ни дали кирилицата и православието, чрез които ние, руснаците, сме станали нация и държава!“…

Мисис Нинова, Вие в този случай не сте ми интересна, защото се дискредитирахте окончателно – думата ми е към всички истински български патриоти, не към върхушката на БСП или на допотопните „Обединени патриоти“, а към всеки един българин, на който, сигурен съм, сърцето не може да не трепне пред тези откровения на генерал д-р Леонид Решетников! Впрочем, вероятно усещате защо съм толкова съпричастен към тези негови позиции – защото от повече от десет години повтарям, че 24-ти май и Празника на Българската писменост и култура задават хилядолетната визия за България и българската общност като ИСТОРИЧЕСКИЯТ СУБЕКТ НА КИРИЛИЦАТА И ПРАВОСЛАВИЕТО, което нито повече, нито по-малко означава, че Русия и руския народ са наша рожба, спрямо която ние имаме историческа отговорност!

Вместо това, мисис Нинова, Вие изпадате в тази толкова отвратителна ситуация, макар че се надявам, че президентът генерал Румен Радев няма да слезе на Вашето твърде ниско партийно ниво!…

В заключение, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари русофили, не смятате ли, че е крайно време в България да се появи една истинска модерна патриотична формация, за която отношенията с Русия са от първостепенна важност, но върху основата на моите и на генерал д-р Леонид Решетников позиции относно реалните исторически отношения между България и Русия, между българския и руския народ?!…

Това е положението, драги!

Засега, разбира се…

Проф. Людмил Георгиев

Коментари 23 за
“ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИСИС КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ВАШЕТО БЕЗУМИЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ЗА РЕШЕТНИКОВ, ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЗА „ПОЗИТАНО“20 РУСОФИЛСТВОТО Е САМО ВЪОБРАЖАЕМ ЕТИКЕТ, ЧРЕЗ КОЙТО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!”

 1. Освобождавонето на Решетников от РИСИ е свързано със създаването на укрупнена структура по стратегическите проблеми и по-тясната й връзка с Кремъл

 2. НИНОВА , да се отнесеш по този начин с Леонид означава ,че си проста . Голяма грешка направи. Извини се официално и по добре късно от колкото никога. Този човек е голям приятел на България.С обидните думи към него ,голям грях имаш.Не си права и гледай да се извиниш по човешки. Иначе няма да ти бъде простено. Намерила си кого да оскърбяваш, как не те е срам !? И внимавайте там на Позитано, защото на лъжата, краката са къси.

 3. Вижте бе дебили!Ако нещата са такива каквито ги казват Решетников и професора/а двамата доста се покриват/значи Курни лъже и то дебелашки.Сега да отидеш в Русия и да не си спомниш къде си видяла този ама съвсем не случаен човек мирише по лошо от стара шунда.И аз се обърках вече от лъжите им.

 4. Генерал Решетников може да не е случаен руснак и да уважава българите, но в конкретния случай е едно обикновено дрънкало, което с непремерените си приказки налива вода в мелницата на русофобите! С това компрометира и Радев, и БСП, за което Корнелия правилно го захапа. Професоре, на всяко гърне мерудия си, но някога слагаш много сол и мерудията започва да горчи!

  1. То това е целта! Щом Трайчо Трайков поиска детектор на лъжата за Нинова! Боже опази! Къде е България?
   Незнам, аз не разбирам с тия правомощия Радев какво толкова е опасен , но тоя вой е повече от озадачаващ!

 5. Напротив, това което каза Курнелия в ефир бе, че дори не си спомняла къде точно са се срещали. Това,че в последствие се оплети от лъжи което е присъщо за подобен род изроди, вече е друга бира…..

 6. А бе премиерът Станишев защо уволни Кур-нели като зам.-министър на икономиката. Не беше ли заради корупция, свързана с Булгартабак и неуспешен опит да се намеси в разследването – престъпления против правосъдието

  1. Подхвърлянията само са доказателство, че змията Иво Инджев е жива!

 7. те продъжават да си мислят, че ще се возят на два стола – другарко/мисис нинова, знаем къде учи синчето, не е в Москоу, в сошуайзе е , ще мрете в лайна всичките, лошото е, че простият БГ народ ще мре в най-тежки детайли заради вашите индивидуални решения…

 8. Решетников пише, че още е на работа, но не казва нищо за указа за освобождаването си _ 04 януари 2017.
  И за причините за това!

 9. А Бай Хуй простата тиква и оная неговата мижитурка с новия страпон в гъзягата дет’ се криви угоднически кат’ сварен макарон кво изминджаха по въпроса?

 10. Генерал Решетников не е „случаен руснак“. Напълно съм съгласен с проф. Георгиев за мнението му относно отношението на ген. Решетников към България и към нас, българите! За разлика от повечето руски коментатори, генерала винаги е опровергавал мита за братушките-предатели, мит упорито насаждан в руското обществено мнение!!! Що се отнася до причините, поради които президента Путин е решил да го освободи от длъжност директор на РИСИ – това са вътрешни, руски работи! Дано само генерал Решетников не промени досегашните си добри чувства към нас!!!

  1. Човекът е учил у нас от 1971 до 1976 година мисля. Той си има българските връзки и никой не му оспорва личните качества.

   Но да кажеш една истина и после да ползваш тази истина, за да построиш на нея стена от неистини, няма как да стане!

  2. Значи, този мит го наложи туркофилът Песков. Под негово ръководство бяха спонсорирани лица като Сидеров и други, които с цялото си поведение не само, че не привличаха съмишленици, но просто брутално отблъскваха хората от темата Русия. За съжаление този човек държи властта в Кремъл и нищо добро не можем да очакваме от там. Такива са т. нар. руски вътрешни работи. Не живейте с илюзии!

   1. УКАЗ

    ПРЕЗИДЕНТА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

    О Решетникове Л.П.

    1. Освободить с 4 января 2017 г. Решетникова Леонида Петровича
    от должности директора федерального государственного научного
    бюджетного учреждения „Российский институт стратегических
    исследований“.
    2. Настоящий Указ вступает в силу со дня его подписания.

    Президент Российской Федерации В.Путин

    Москва, Кремль
    2 ноября 2016 года
    № 583

 11. чест му прави на ген.Решетников, щом е казал това. То просто е истина – из аписмеността, и за книгите предоставени на Русь от древна България, може да се добави, че и до ден днешен църковната служба в руските и българските православни храмове се провежда на старобългарски език. Но съжденията му за сегашната ситуация е неадекватна.

 12. Професоре, хайде стига сте си противоречали. Значи американците не трябва да ги слушаме, а виж трябва да вярваме на всяка дума на случаен руснак. Не го знам какъв е, но да излизаш и разпространяваш конфеденциални разговори е помярщина, а не професионализъм!

 13. Време е всички американски ТВ канали да бъдат забранени Който иска да ги гледа да си плаща Всички национални ТВ канали в ЕС трябва да бъдат БЕЗПЛАТНИ

 14. Абе, таз подлога Курнелия,/какво име само? / когато бе в борда на Булгартабак имаше разследване за контрабанда в Благоев град. Какво стана с това разследване? Дори знам и резултата,както и нейната заплата. Тази кучка първо визира разговара в София, но умишлено премълчава срещата в Москва? Ах, Курнелия забрави ли за нея? Нима мисли,че всичи ние сме изгорели бушони като нея? Относно Радев който аз не тая никаква надежда добра за него, по простата причина,,че той отдавна е вербуван от Юдея- САЩ, но и от КГБ. Все пак тенеса се играе от двама. Доброто и Лошото ченге…. Но повечето хора които са свикнали да ползват главите си за нещо повече от носене на шапка, ще схванат мисълта ми.

  1. В ефир каза за срещата в Москва! Не си измисляй!
   И то поне на два пъти в различни студия.

   1. Напротив, това което каза Курнелия в ефир бе, че дори не си спомняла къде точно са се срещали. Това,че в последствие се оплети от лъжи което е присъщо за подобен род изроди, вече е друга бира….. Да оставим настрана,че първоначално дори отрече да имало такава среща? Не мога да приема,че подобен изроди които членуват в тази мракобесническа партия и работят за нея са хора.Та нали точно таз БКП-БСП сътвори и изби елита на този народ и продължава да се възпроизвежда и избива до днес. Справка, ГЕРБ,АТАКА,СДС,ДПС,НДСВ,НСВБ,ВМРО,ДОСТ……….. Достигам ли до съзнанието Ви? Едва ли…..

  2. Бла, бла, замириса на панцер. Ама той и професорът нещо издиша, пак не си е пил хапчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>