Публикувано на 20.04.2020 / 10:24

ОТВАРЯЙТЕ СИ ШИРОКО ОЧИТЕ!

ОТВАРЯЙТЕ СИ ШИРОКО ОЧИТЕ!Толкова видими и същевременно толкова невидими. Толкова признати и същевременно толкова непризнати.

Както не можеш да видиш ясно планината от подножието й, така и Големите често остават без заслужения фокус приживе. Знаеш, че има нещо значимо до теб, но не го виждаш.

Казват, че никой не е гений в собствения си дом. Оказва се, че по-често действително е така. Някои хора трябва да напуснат дома ни за да усетим значението, което те са имали за него и нас, за да ги оценим правдиво, за да ги облечем с верните и достойни за тях думи.

Тъжно и парадоксално е, но такива са фактите.

Ние не виждаме Голямото в живота, докато то не изчезне. Единствено празното пространство, което остава след него, ни подсеща колко голямо е било това, което доскоро е стояло до нас. Или както казва Кубрик, живеем с широко затворени очи.

В природата обаче, нищо не се губи. Именно затова, някой път смъртта не е край, а начало. Нещо повече, при Големите тя е переспектива, нов живот, ако щете.

Бях изтрил фейсбука си преди дни, но го рестартирах, защото смъртта на Милен ме нарани, а тъгата търси изказ.

Най-вероятно пак ще го изтрия след малко, но преди това искам да кажа нещо кратко, а може би и последно.

Уважаеми приятели, отваряйте си широко очите!

Гледайте, слушайте и уважавайте планините, които срещате в живота си. Катерете ги, те са затова, а и този стръмен път ще ви направи по-силни. Не хвърляйте боклук по тях, защото това ще ви направи по-мръсни.
Уважавайте планините, не просто защото са големи, а защото ни дават нещо много по-важно. Дават ни кислород.

Почивай в мир, Милене.

Ето имената и на някои други близки и приятели, които не само аз, но и всички вие загубихте през последните няколко години:

Иван Ласкин
Румен Балабанов
Краси Марковски
Чавдар Христов
Елена Маразова
Валери Тарандов
Весела Тотева
Николай Петев

Милен Цветков.

Бъдете здрави. И по възможност щастливи.

Васил Петев

Коментари 28 за
“ОТВАРЯЙТЕ СИ ШИРОКО ОЧИТЕ!”

 1. Да сте забравили как по време на процедурата за избор на председател на ВКС Лозан Панов, Милен Цветков бе блъснат при подобна катастрофа и едвам оцеля. А помните ли как му бяха развили болтовете на служебната кола?
  Мутромилиционерска шайка!!!

 2. Копе….то сигурно ще се отърве. Може да изкарат, че е имало моментно причерняване пред очите и заради такова заболяване или синдром не е видяло ни колата, ни светофара. Ще го пуснат под гаранция и ще отиде при братя галеви.
  Дано не съм прав, ама…
  Хайде да видим прекороро, който го дава серт при кокошкарите, какво ще направи. Люб опитен съм.
  А на другите журналисти да им е ясно, че на бацето се задават само удобни въпроси. Позволено им е да му се възхищават и да казват да, вие сте велик, вие сте върха и т.н. в този дух

 3. Сина с аудито – ясен.
  Момчето дето ибягало – син на лъчо вечния депутат,
  А момичето чия шерка е?

  Бс хващам на някой подземен бос. Да видим!!

 4. Да видим сега Гешев, който се пише „момче от крайните квартали“ и уж мрази богаташите, как ще действа. Да видим дали ще отдаде заслуженото на наркотизираното пишлеменце, или ще забатачи нещата, както неведнъж се е случвало при незабравимия Цацаров. Да видим дали ще се повлияе от богатството и влиянието на родителите, или ще се стресне от огромната вълна на възмущение, която залива от вчера всички медии.

 5. Не искам да ви развалям настроението, но да ви кажа сега – общо взето, какво ще се случи с коп*****ето, което уби Милен Цветков. Правя уговорката, че не съм пеналист/специалист по наказателно право/, но мисля, че прогнозата ми ще е доста близо до това, което ще последва. Та, искам да ви кажа, да нямате големи очаквания.

  Ще го държат с мярка за неотклонение – под стража – дълго, за да се задоволи общественото недоволство. После нещата са доста объркани. За деянието му се предвижда до 10 г. лишаване от свобода. Но какво от това. Ще се ангажират топ адвокати. Употребата на наркотик ще се изкара – или дизайнерска дрога, или за медицински нужди. Ще се вземат предвид добрите характеристични данни, младата възраст, а и други неща, които ще се анализират – експертизи, свидетелски показания и т.н. Ще изкарат учителката му от 3 клас да обяснява какво добро дете е бил. Ще домъкнат в съда и някоя баба -съседка, които ще обясни как и е купувал храна и лекарства – и осъдителната присъда /ако въобще я има/, ще е в долния праг – някъде около 3 г. Ще го пратят в затворническото общежитие. Два пъти месечно ще си е вкъщи, и след най-много 2 г. ще излезе, като му се приспадне стоенето в предварителния арест. Та, това е.

  На има-няма 26 г. отново ще е на булеварда, друсаничък и с още по-мощен джип. А момченцето на Цветков ще се взира в снимката на баща си, забравен от всички.“

  1. Щеу се каже че Цветков е бил май без колан и коствено е виновен и ще стане условна

 6. ЛОГИСТИКАТА(филмов сценарий)
  Има клипче в Тюба с един джип минаващ на червено от януари …шофьора неизвестен , котролни органи не гледат тези клипове …нищо, че платформата е специализирана
  Катастрофа на празен булевард без контролни камери в 18 часа ( след три месеца) – същият джип ,с висока скорост удря отзад спряла на светофар кола и убива шофьора в нея – причина за смъртта най-вероятно пречупен гръбнак в областта на шията от „камшичен удар“. Статистически, при такива катастрафи действително най-травмирани са от предната кола докато тези в удрящата отзад кола остават пъчти невредими .За предния ударът е изненадващ а за втория – очакван ….Не е нужно да си свръх експерт за за предвидиш резултата от такава катастрофа.
  Катастрофата става на празничен ден, при минимално движение на автомобили и пешеходци( извънредно положение), камери няма и свидетели също може и да няма …как се движил джипът , защо не е видял автомобила и пр. въпроси .
  Атакуващата отзад кола е почти с един тон по- тежка от атакуваната, има достатъчно активна и пасивна защита за здравето на дрогиран „джигит-убиец.“ и пътниците му ( ще има нужда от някво алиби от свои свидетели).
  Джигитът – млад човек от „заможно семейство“ с множество фирми ( индикация за ДДС-сарски схеми), във връзка с друг човек – арестант от много месеци( индикация за highly likely вероятност, това семейство да е в полезрениено на едни органи и тези последните да разполагат с достатъчно компрометираща информация , правещо фамилията удобна за манипулация и контрол ( банално но винаги сработва).
  Два часа след катастрофата се показва клипчето от Тюба (януарското)- понеже , първите снимки от катастрофата показват ясно непострадалата задна (???!!!) част на джипа и регистрационния му номер а „бдителна и много паметлива“ журналистка разпознава този номер и джипа от Тюба …“Водещи медии“ (с несъвсем добро отношение към пострадалия преживе) проявяват информационен героизъм .Независимо от следствената тайна , светкавично, по номера на джипа установяват – трите имена на джигита и идентифицират както семейството му, така и целият им бизнес ,фирми, адреси и партньори…МВР ряпа да яде … и да ги сменят с редакциите на тези медии – виж как светкавично са се справили с информационните системи на КАТ -регистрация на МПС, търговски реигистър и ГРАО …и всичко това в неработен празничен ден …ИЛИ …някой контролирано „изпуска“ информация където трябва.
  Налага се информационна версия за случайно събитие, причинено от наркоман ….удобно …и обяснява всяка лишена от логика ситуация …даже и абсурдни катастрофи.
  Прокуратурата ще провери произхода на парите за джипа ???? е как така ,.че майката е партньор и съдружник на арестуван бос …сега ли се сетихте да й проверите фирмите и парите…
  Надрусаният джигит ще се отърве с лека присъда – не е осъждан , не е избягал от произшествието ….индулгенции може да има и за семейството му ….това с многото фирми и съдружия.
  Малко прилича на мафиотски хорор ама ….тва е положението и наличните факти …нещо много станаха „случайностите“ с оглед личността на убития.
  Следите остават ….замитането на следи също оставя следи

 7. Баща на убиеца се казва АСЕН АЛЕКСАНДРОВ НИКОЛОВ….а сега направете връзката с РУМЕН НИКОЛОВ – ПАШАТА И С СИС ИНДУСТРИС … ПРОСТО ВЛЕЗТЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР ….ИЛИ ПИТАЙТЕ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ДОЛИ ПОЗНАВА ПАШАТА

  1. А сега направете връзка с чичото на РУМЕН НИКОЛОВ – ПАШАТА,ГЕНЕРАЛ любен гоцев-Capo di tutti capi, съдружник на убиеца от сик боико методиев борисоф по прякор „дебелака“.

 8. А бе ,що не направите един щаб за дрогата да видим там какъв е резултата?

 9. 0Как всичко ни е познато, а?
  Сега чакайте мисирките на Недялко да почнат да ни заливат с репортажи с баби от село какво свестно дете бил убиеца (с джипа ходел до магазина), как ще почнат да леят сълзи уж негови „колеги“ колко би любезен, любознателен, добър приятел и услужлив (free drugs). Не напразно по платените телевизии не се акцентира за празното кръстовище, за липсата на спирачен път, а веч знаем за „3 до 15“. Хайде гледайте кой ще му бъде адвокат (нищо лично, те са затова). Искате ли да се обзаложим за размера на гаранцията (ами то горкото не представлява опасност за НАЦИОНАЛНАТА сигурност).

  Има ли смисъл да чакаме нещо ? Спомнете си за оня, който пияница министър, който уби детето си – някой сеща ли се за онова дете ?
  Но има смисъл да се ядосваме, защото помним за „Гневът на мравките“ и защото нашият гняв няма да ни позволи да забравим Милен Цветков.

  P.S. Нинова, „Барцелона“!

 10. Сега тоя дрогирания дали ще има парична гаранция 100 000 лв. както Волен Сидеров?

 11. Не вярвам, че го няма! Светла и чиста душа! Такива са всички, които говорят каквото мислят!

  Не го познавам лично, но преди много години, около 20-ина, го виждах пред телевизията, покрай която минавах на връщане от работа, да води първото си дете, момиченцето. Такава грижа, такова внимание на баща към дете не съм виждала! Не се съмнявам, че и за второто си дете се е грижел по същия начин!

  Винаги рейтингът на Милен Цветков е бил висок – много хора го обичаха, вероятно и много не го харесваха, нормално.

  ПП Към списъка по-горе прибавете и други хора!

 12. из „Полицейска критика“, сп. Пламък /Гео Милев/

  „… Забранено е-
  Да се говори
  Да се мисли
  Да се пише
  Да се чете
  А най-сетне и
  Да се живее.
  Правителството иска народът да не мисли, защото такова е понятието за народ у днешните висококултурни управители на България: народ значи стадо, което не мисли-зарад него мислят неговите управители. „Началство лучше знает!“-фелдфебелски принцип от средата на 18век извиква днес смях. Ний не вярваме, че „началството“, нито пък градоначалството знае всичко най-добре и че може да изрича критическа присъда над литературни произведения. Ний не признаваме нито дори възможността да съществува полицейска критика. И не само ний, не само „Пламък“, но целият български народ не признава правото на правителството „всичко да знае“. Народът мисли! Въпреки пламенното желание на тоя или оня да не мисли…“

  1. Е, то и Гео Милев, не доживя до старини! Съвпадения, може би случайни?

 13. Жалко за М.Цветков Но само той ли е колко убити по пътищата и колко са наказани . Добра работа на бивши ченгета сега „успешни “ адвокати – амнезия на полицаи правили и записали обстоятелствата пък после на съдът не си спомняли пък дори не си спомнят че са работили с “ адвоката“. Дела които се точат по 5-7 години до намиране на точната съдийка за да получи извършителя условна . Нищо ново в това място България . Всеки си получава парче от пицата и само близките на убитите палят свещи за бог да прости . Гробищата продължават да се пълнят но за това генерал Майтапчииски не говори в брифитгите си .

  1. Круме, позволи ми едно мнение? Адвокатската професия щеше да е поне 66% по чиста, ако пенсионирани ченгета, съдии и прокурори, не бъдат допускани до нея! $$$$$$$$$. Особено в наказателните производства!

 14. Мъчещите се да казват истината в тоя бърдак намаляха с един човек.
  Май и дрогата убива ,а ,ко ше кажете в Щаба???
  И други работи убиват …
  Държава не се прави с дебили!
  С дебили се прави ,,Падане от кукувиче гнездо“ …

  1. Колко сте прав като определяте държавата ни като една голяма психиатрия! И, ето сега обърнаха главите на хората по този случай, за да не се говори за КПП-та, пик и карантина! Все си мисля, че цялата тази изолация , маски и затваряне по домовете е, за да се прикрият едни по-големи дела, а защо не и да „принудят“ нашето слънце да хвърли оставка, защото той сам не може да направи това!

 15. Колко натрапчиво се повтаря, че младият дрогиран УБИЕЦ можел да получи от 3 до 15 години затвор. Долната граница вече е сложена и натрапена на публиката. Ще има дознание, разтакаване, връщане по инстанциите, докато всички – освен семейството на Милен и приятелите – забравят за „инцидента“. Каквито и да са родителите на това изчадие – студент в Германия, платено обучение, разбира се – те са го разглезили до крайност, на 22 години са го обсипали със скъпи возила и всевъзможни екстри. Трябва да съдят и тях, а той да получи най-строгото наказание!!! Но не, няма кой… Дали ще сгазиш някоя изпречила ти се „досадна“ бабичка, или ще блъснеш чужда кола на червено – какво толкова, нали си приучен на безнаказаност! Това можеше да се случи на всеки възрастен или млад човек, на дете, на майка с количка. По „Черни връх“ редовно хвърчат с непозволена скорост пачавретини и техните кавалери, устремени към мола или към поредния купон с дрога. Има ли там камери? Къде е полицията, или всички са заети по капепетата да тормозят прибиращите се в града?

 16. Доживях да чуя един свестен коментар от Безлов по темата-иземване на бизнеси. Така си беше 2009-2011г. Особенно по региони и с водещото участие на Цветанов. Регионалната герб-олигархия вече са се хванали за гушите. Отново ще нарастне ролята на герб- кординаторите. Но без Цветанов са гръгли нули. Централната олигархия се договаря направо с Борисов. Ще страдат обикновенните наемни работници. Пазарът на труда се променя.

 17. Да се коментира убийството на Милен, е все едно да се коментира убийството на Георги Стоев. Това е крайно опасно и нежелателно. Случката е приключена. Аферата с фурмите приключи,Никой няма да посмее да я коментира или разследва занапред. И не само нея. Всяка уста ,която говори публично прекалено и недопустимо много, се затваря яростно по подходящ случаен или не начин. След това Ръката на Бога с желязна логика, ще потвърди необходимата истина за електората,който изцяло е упоен и анестезиран. Това е положението.Честита ужасно ,много ужасно зловеща реалност . С лекота си отиде едно честно момче,наивно повярвало в опасната глупост, да остане в България и в извънреден момент по телевизора публично , да задава въпроси за частен внос на фурми от Дубай ? Почивай в мир Милене, следващите сме ние !

 18. Кратка справка: Гала завърши начална педагогика във Търновския университет в края на 80-те. Всички я помнят с вечно мазната и коса и зиме и лете. Тогавашният декан на педагозите Александър Нейков, изгонен за битово разложение, постоянно се хвалеше с креватните и изпълнения на базата на Университета в Равда. Доста освободена и с недостатъчна гинекологична хигиена. В началоото на 90-те това женче цъфна в различни реалити формати и досега. Дълго се задържа обаче. Изгледжа продуцентите не подбират много-много. Като нещастният доц. Нейков. Впрочем още е жив.

 19. Почивай в мир , Милене … Ти им беше неудобен … , дано вече си им удобен …

  1. Това да не ти е мишо бирата?
   Дали се разбира или не, но журналистът Милен Цветков се превърна в следващото камъче към бг Голгота!…
   Мир на праха му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *