Публикувано на 31.03.2009 / 16:39

Осъдиха скандална представителка на Темида

Съдът призна Накова за виновна за това, че в разгара на лятото в к-с Слънчев бряг, дала три броя банкноти с номинал 20 лева, с обща стойност 60 лева, на длъжностните лица Стоян Желев, младши автоконтрольор при РПУ Несебър, Николай Стоянов – младши полицейски инспектор при РПУ Чирпан и Иван Иванов старши полицай при ОДП Стара Загора, за да не извършат действия по служба.Малко преди опита за подкуп за което я атакуват тя блъсна чужда гражданка със собствения си автомобил.
Адвокатът на Накова – Илиян Василев, който защитава и Димитър Желязков – Очите, заяви, че ще обжалва присъдата в Апелативен съд, за което има срок от 15 дни. Според него съдията е осъдил подопечната му не за това, за което е обвинена. По време на съкратеното производство, тя призна обстоятелствата по делото, но не се призна за виновна. Според Накова и според адвоката й, тя дала на полицаите 60 лева, за да се почерпят, което не е подкуп. Василев твърди, че в обвинението пише, че бившата служителка от Висшия съдебен съвет е дала парите на полицаите, за да не й напишат акт за пътно транспортно произшествие, да не я тестват с дрегер за алкохол и ги заплашвала. Това не е отразено в присъдата и ще бъде основния мотив при обжалването. Самата Наков първо заяви, че не е давала пари на полицаите, а след това си призна пред журналисти, че им е дала пари за почерпка. По този начин стана ясно, че така дадените пари не се смятат за подкуп и от това може да се възползва всеки гражданин, който може да си позволи адвокат от ранга на Илиян Василев.

Росен Петров

 

Коментари 0 за
“Осъдиха скандална представителка на Темида”

 1. И какво?
  Кучетата БГ си лаем ( и това не кучета прокурори, и това не на кучета – МВР, и това не са кучета -съдии, на които всички ние вкупом им плащаме шибаните „заработки“), а керванът на т.н. „управляващи“ си върви, върви, върви…
  НАКЪДЕ БЪРВИ??
  Жан не знеше, знаеше само че ВЪРВИ, и спиране НЯМА.
  А тези измислени стратези? Знаят ли какво се случва, какво става?
  Според мен НЕ ИМ ПУКА НА ЧЕРУПКАТА.
  Дотолкова са обръгнали и инфантилни.
  Е, има и избори..

 2. Голяма присъда няма що! Пародия на държава. Идиоти…………………..

 3. Призната за виновна работи като Юристконсулт в Национален спортен център.Как ще заема длъжността след осъдителната присъда?На ли трябва за обикновенния човек свидетелство за съдимост?

 4. Бълраския вариант на Темида:
  ТИНТИРИ – МИНТИРИ…
  Не забравяйте граждани на Републиката, че нашият национален герой от приказките е ХИТЪР ПЕТЪР!
  Станал роднина (все пак 5 века „присъствие“) на НАСТРАДИН ХОДЖА!
  След Освобождението се смъкнал до Андрешко.
  След 1944 г. – ПАРТИЕН СЕКРЕТАР.
  След 1989 г. – БИЗНЕСМЕН.
  А в случая – постановка м/ду адвокат, съдия, ПОДСЪДИМ.
  Ние ги съдим, ГОРЕ ги пускат.
  Защото мотивите съдийски неслучайно не са издържани.

 5. За такова деяние един обикновен български гражданин ще отиде в затвора. Но въпросната госпожа е “ друга ръка хора“. Познайте ако и тази присъда не се отмени какъв обществено полезен труд ще положи. Дали ще копае градинки или ще мете по улицата? Но това са подробности – важното е да викаме „не на корупцията“.

 6. Е това е МАЙТАП НЕ САМО С БЪЛГ. ПРАВОСЪДИЕ, НЕ САМО С БЪЛГ. ОБЩЕСТВО, ТОВА Е МАЙТАП С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТАКИВА!
  П.П. МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ ПОСТРАДАЛА ЧУЖДЕНКА ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *