Регистрация
Публикувано на 12.12.2015 / 0:23

ОМЕШАНИ ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ И „НЕЗАВИСИМА“ ПРОКУРАТУРА ДРУСАТ ХОРО. РАЙОННА ПРОКУРАТУРА –ВАРНА И ВТОРО РУП –МВР МЪКНАТ ТОРБИЧКИ С АЛКОХОЛ НА КОЛЕДЕН БАНКЕТ.

ЦВЕТАНКА ГЕТОВА11 декември. 19 часа. Варна. Ресторант „Камелия“. Екип на „АФЕРА“, „БГ Снайпер“ и „Топ новини Варна“ влиза във все още празния ресторант. Имаме предварителна информация от брилянтни източници, че Районна прокуратура – Варна /по презумция част от „независимата“ съдебна власт/ и Второ РУП – МВР – Варна /част от изпълнителната власт/ заедно ще вихрят коледно-новогодишен банкет.

цветанка гетоваМасите са подредени, украсени, надиплени като за провинциална сватба. Току до дансинга виждаме свободна маса, незаредена за банкета. Посреща ни любезна салонна управителка на ресторанта, която след като разбира, че искаме маса за четири човека, ни настанява на въпросната маса. Едва повярвали на късмета си, и почти седнали, към нас се насочва свила ядно устни отрудена женичка, която се представя, че е управител на заведението. И на кресчендо нервно заобяснява, че имало „частно парти“, и че тази маса била „резерв“, ако някой „друг“ дойдел, като че ли се чакаше Сотир Цацаров, предвид леопардовата дамаска на дивана на т.нар. свободна маса, където само преди минути ни бе настанила салонната управителка.
На въпрос кой прави това частно парти и след като има свободна маса защо веднъж позволяват да седнем, а след това ни гонят, управителката с вид на отрудена женичка, нервозно отговаря: „А не, не, не може… Районна прокуратура и Второ районно имат банкет…“. цветанка гетоваНикъде на вратата на заведението не пише, че то е затворено, заради „частно парти“. Междувременно в залата, решена кой знае защо в жълто – за Районна прокуратура, една от масите вече е заета от районни прокурорки, които с наслада пушат. По-късно, когато се разчуе, че журналисти ги дебнат, всичките вкупом излизат да пушат уж „по правилата“ навън.
Питаме отрудената управителка колко души всъщност изпълват фундаменталното мероприятие „банкет“ и тя чистосърдечно ни отговаря, че са 130 човека. По 20 лева куверт на човек. Още по-чистосърдечно ни осветлява на наше питане дадено ли е капаро и от кого ще чакат да плати – от Районна прокуратура – Варна ли, или от ОД на МВР – Варна: „Ами не знам дали ще платят… Може и да не платят… Питайте кой плаща собственичката на заведението“.
чавдар нанковчавдар нанков19, 20 часа. Излизаме навън пред кръчмата. Ченгета и прокурорки пристигат плавно. Ченгетата масово носят торбички с бутилки алкохол, торбичка носи и шефката на Районна прокуратура – Варна Цветанка цветанка гетоваГетова. Самата Гетова е решена по монахински в черно, вероятно преминала и пречистване в молитви между ширма и мивката, преди да се чавдар нанковотдаде на светски купон в угода на „отец наш и дух свети“.
При ченгетата тън – мън няма. Разпределени са като в кокошарник с надлежно поставени чавдар нанковчавдар нанковчавдар нанков„табели“ по масите: „патрули“, „районни инспектори“, „оперативни“, „паспортна“… Санким да не се омешат. Търсим табелата с „Вътрешна сигурност“, защото имаме брилянтна информация, че шефът на „Вътрешна сигурност“ Бисер Жеков , виден представител на Петдесятната църква, заедно с ексшефа на „Вътрешна сигурност“ и авер на шефа на Второ РУП – МВР – Варна Чавдар Нанков, известен като „Чавката/Барби“ – Валентин Тренев – Ебати, са поканени на събитието, но такава няма. Очевидно „вътрешните“, които незнайно защо вместо да разследват ченгетата, ще пият с тях и ще се менкат, са приоритет на масата на Чавдар Нанков.
След като сме разпознати от прииждащите прокурори и най-вече ченгета, несъмнено Чавдар Нанков вече е предупреден по телефона, че го чака „съпрайз“ и закъснява. Пристигат две коли и вместо пътуващите в тях да влязат през централния вход, минават покрай оградата в едни храсти, за да влязат през задния вход на заведението, с риск да си потрошат глезените.
Изпушваме още по една цигара и напускаме терена.
Само, който не познава обаче как работят „на терен“ АФЕРА, БГ Снайпер и Топ новини Варна, биде „успан“, че може да му се размине.  А и един от очевидците прошепва: „Каквото и да напишете за тях, ще е малко“.
Връщаме се след три часа. Междувременно непрекъснато имаме актуална до минути информация отвътре. Пристигаме минути след тържествената „реч“ на Чавдар Нанков – „Чавката/Барби“, който е на път да се разтопи като „карамел му“ под езика на Цацаров по аферата „червеи“, реч, в която бляботи за „прекрасното взаимодействие на Районна прокуратура – Варна с Второ РУП-МВР – Варна“.
чавдар нанковRA17цветанка гетова„Прекрасното взаимодействие“ вече друса хоро, омешено като шопска салата. С много лук. Пукаме се от яд, че няма да хванем виртуозния танц между шефката на Районна прокуратура – Варна Цветанка Гетова и шефът на Второ РУП-МВР – Варна Чавдар Нанков – „Чавката/Барби“, още повече, че Гетова не е крила никога слабостта си към този „корифей на полицейската мисъл“.
Влизаме директно в заведението. Едно любезно ченге ни посочва на коя маса седи Чавдар Нанков. Хорото се вие като извезан гайтан – пагон върху прокурорска тога.
чавдар нанковчавдар нанковЧавдар Нанков – „Чавката/Барби“ губи ума и дума като ни вижда. Все едно ИДИЛ или ДАЕШ, както ви харесва, са му влезли в гащите. А ние сме лъчезарни. И просто питаме. Питаме има ли конфликт на интереси прокуратура, която по презумция иначе се занимава с разследване на престъпления, извършени от полицаи, да прави заедно банкет с МВР, в накъртваща близост.
Чавдар Нанков изпищява, че не иска да го снимаме, и че пречим на хората да се веселят. На кого пречим, питаме смирено. Той посочва съседните маси, които не дават вид не само, че не им пречим, но и наблюдават шефа си великодушно – снизходително. Нанков се обърква поне три пъти като питаме заедно ли празнуват прокуратура и МВР, първо казва „не“, после пак казва „не“, което всъщност значи „да“, понеже сме обърнали въпроса наопаки. Избутва ни с нефитнесираните си телеса. А когато питаме за „аферата червеи“, по която Чавдар Нанков е свидетел, а трябваше да бъде обвиняем, тъй като както писа АФЕРА точно от него тръгна „аферата червеи“, отговаря: „Казал съм там, каквото съм казал, питайте СГС…“. Нанков не се яви първоначално по делото и се наложи принудително да го водят в съда.


Докато Нанков обяснява как изобщоооо, ама въобще не празнували заедно прокуратурата и МВР – Районното, а всеки си бил отделно, диджеят се дере със сълзлив поздрав от районното към прокуратурата.
Излизаме. На вратата няма как да мине без „милиционерски постановки“. Едно видимо пияно ченге спъва репортер от екипа – „финно“, не по английски, а по ченгеджийски. Репортерът се обръща назад и ченгето му казва: „Извинявай, без да исках“. Репортерът: „Айде бе, с тия селски ченгеджийски номера на друго място“. Вече пред заведението ни следва малка групичка въодушевени „рамбовци“ от внесения вътре в торбички алкохол, вероятно подаръчен от магазинчетата на пазара. Един бабаит се репчи на Веселина Томова, че сме „разваляли празника“. Кой и на кого нещо е развалил, вършим си работата, отвръща невъзмутимо Томова.
Същото казва и на Чавдар Нанков, който злорадо и изсъсква по-рано: „И вие не сте случайно тук, нали?“. „Не сме случайно тук, точно така, вършим си работата и на никого не пречим“, отвръща му Томова.
Навън пийнал фен на шефевоте си, напоително обяснява нещо на заместник – районния прокурор Милена Даскалова, която е решена в черна рокля със силно изрязан триъгълен гръб, че спънатият репортер бил провокирал колегата му. Репортерът се намесва: „Колегата ви се опита да ме спъне“, а ченгето изплещва в типичен полицейски стил: „Така ще те спъна тебе, че изобщо няма да усетиш откъде ти е дошло“.
През това време полицай с вид на селска квартална мутра атакува Веселина Томова. Заместник – районната прокурорка Даскалова с ефирен фалцет се обръща към бабаитите – ченгета: „Момчета, момчета, нищо не се е случило, нищо нередно не правим…“. Томова и отвръща: „Разбира се, че не правите нищо нередно“. Прокурорката замята руса коса като една Цветелина Янева и изрича отровно: „А г-жа Томова ще напише това, което реши“. Томова в гръб я отсича: „Точно така, Томова ще напише това, което реши“. Само че Томова пише това, което вижда. А гледката бе умопомрачителна. Кожена черна рокля с изрязано деколте в гръб. Само бича го нямаше. Докато се разправяме, ченге изважда пластмасова бутилка с червено домашно вино я слага на масичка до вратата отвън на кръчмата, където уж се пуши. Впрочем, всички вече RA2пушат вътре в заведението без да им пука.
През това време хорото друсаше омешаните прокурорки и второрайонни ченгета.
Апропо. В ситуация, в която терористични актове дебнат от всеки ъгъл, влязохме в заведението, което бе без никаква охрана!!! – и спокойно можехме да насипем отрова във всяка чиния, например. Можехме да бутнем и бомба някъде, не, че самото ни присъствие не бе бомба отвсякъде. Можехме – НЕ ние, а всеки терорист, решил да остави Варна накуп без Второ РУП – Варна и Районна прокуратура – Варна. Не дай си, Боже, всичките забили глави в чиниите.
Та и това искахме да проверим. Сигурност – НУЛА.
Иначе след напускането ни, Чавдар Нанков един час препотен говорил по телефона. „Вътрешната сигурност“ Бисер Жеков и Тренев „Ебати“ не са припарили до заведението, очевидно предупредени.
На изпроводяк иху-аху-хорото се виеше като СМС, написан от Цветанка Гетова до топ-журналист. Това обаче е друга тема. Ще изчакаме да се съвземат. И тогаз.
Впрочем, утре е работен ден. Чака ги тежка релаксация по бюрата.

Екип на АФЕРА, БГ Снайпер, Топ новини Варна

 

Коментари 31 за
“ОМЕШАНИ ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ И „НЕЗАВИСИМА“ ПРОКУРАТУРА ДРУСАТ ХОРО. РАЙОННА ПРОКУРАТУРА –ВАРНА И ВТОРО РУП –МВР МЪКНАТ ТОРБИЧКИ С АЛКОХОЛ НА КОЛЕДЕН БАНКЕТ.”

 1. Osminafinali-6ampionska liga-Benfika-Zenit-Gol/Gol,Psj-4elsi-Gol/Gol,Roma-Real M.-Gol/Gol,Gen-Volfsburg-Gol/Gol,Arsenal-Barcelona-2,Uventus-Bayern M.-X 2,Dinamo-Man.Siti-2,Psv-Atl M.-Gol/Gol

 2. Ediniq finalist Na 6ampionskata Liga e Ba…..,6ampiona Na Bg e L…,Evropeiskiqt 6ampion e s 8 Bukvi ,a da I q6te mi Xuq

 3. Мила Веселина, дълбоко се покланям пред вас. Вие сте едно рядко изключение в този грозен свят. Бъдете дълго жива и здрава за да отваряте очите на многострадалния българин. Животът така се е объркал и тия мафиоти са толкова находчиви, че почвам да се отчайвам за нашата вечно настъпана и поругана България. Но стига толкова, вие знаете всичко мнооого добре.
  Пожелавам ви весели праздници и много късмет в Новата година.

 4. 2-ро ,прокуратура,пошла кръчма с покривки леопард! Кво` да очакваме от тази дивна селяния ,освен да продължава да се рои!?

 5. ДНЕС БУЗЕСТИЯ НАЧАЛНИК НА РАБОТА ЛИ Е БРЕ?
  ДА НЕ Е УСУКАН ПО КРАТУНАТА СЪС СГЪВАЕМИЯ ЧАДЪР? ЯВНО СЕ Е ПРОМЪКНАЛ НА ПРЪСТИ В КЪЩИ ПО НОЩИТЕ!

  1. Откъс от поемата „Началнико, познах те по следите“.
   Посветена на резултата от вчерашния запой.

   О, боб! Защо те ядох снощи?!
   Сега изпълнен съм със твоя газ
   и той надува тялото ми в пристъп мощен
   и не издържах, аз вече се…
   Салют! Експлозия разцепи мрака.
   Заря изригна в нощната тъма –
   и сякаш аз цистерна имах между двата крака,
   избухнала със мощна миризма
   Във този миг разтресе се земята;
   стени и сгради падаха със вой;
   прощална песен пееха стъклата
   и сипеха се долу във порой…

   1. I az po-sa6toto vreme pravix,sex s Boqdjieva-3pati I svar6ix v ustata,3 pati v putkata I 3 pati v gaza,pak kakvi ,,svirki“ pravi-ole Boje,prepora4vam vi q !

 6. Поздравления за находчивостта и обективността на това събитие, което е нагледен пример за сливането и срастването на две отделни институции независими едни от други. Моделът наподобява „ОКТОПОД“- от една страна представители на МВР а, от друга тези на Прокуратурата. Характерът на такова мероприятие се използва най-вече в частния сектор с цел да се сближи колектива, да бъдат по-сплотени в името на крайната цел- продуктивността. Но в този смисъл в който представители на властта използват събитие от такъв характер може да бъде разглеждан като конфликт на интереси. Правилна и обективна е тезата на г-жа Томова. Представете си как при такава неработна среща биха могли да възникнат „топли връзки“ между представителите на двете институции. Сиреч една такава среща би довело до умишлено ограничаване на определени действия или прикриване на престъпни деяния по разследване и преследване на извършителите, които биха могли да се окажат представителите на тези две институции, които вече се познават и имат „близки отношения“. Не е редно в този смисъл такъв стил на „сплотеност“, защото и двете институции са разделени и всяка една има точно определени дейности. Остава съмнението, че след среща от такъв характер при определени обстоятелства /извършване на престъпно деяние от служители на двете институции/ представителите на двете институции биха се възползвали от създадените на такива контакти. Дали това е била целта остава в съмнение и във времето ще си проличи!

 7. Най-сърдечни поздрави за СМЕЛОСТТА! Тази цялата пасмина, начело с височайшите им командири пеевски, б.б. и с. цацо, е отгледана именно затова – да държи в подчинение раята със силата на арогантност, наглост и… оръжие, там където не става с друго.
  Господ да пази вас, вашите семейства и близки през Новата 2016 г. Бъдете здрави!

 8. MERZAVCI……Tova e impulivno vazniknalo v saznanieto mi vazklicanie…!

  A ina4e BRAVO, i na AFERA, i na BG SNIPER.
  Daljim Vi mnogo priqteli……Blagodarq

 9. БАЙ ТОШО.РОДНИНА МИЛИЦИОНЕР,РОДНИНА ...............!!! каза:

  ПРОКУРОР МИЛИЦИОНЕР,ПРОКУРОР МИЛИЦИОНЕР!!! :)
  НОВОГОДИШНА БАНКЕТНА МАСА ПО БЪЛГАРСКИ!
  А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИМ ПАЗЯТ КОЛИТЕ ОТВЪН ДА НЕ ГИ ГЕПИ НЕКОЙ ПО-ПОГРЕШКА!
  „ПРЕКРАСНА,МИЛА“ РОДНА КАРТИНКА!!!

 10. Искрено се смях на живописното описание на тази веселба. Със сигурност сте им я отровили. Не че други службии колективи във фирми не си устройват пред новогодишни купони. Не спят спокойно тези, които описвате и им дишате във врата непрекъснато, но дали имат избор?

  1. Това са свине бе! От тия четинестите.Черните.Които мляскат. И от зурлите им капе.

 11. При следващото празнество ако не ме поканите колеги, ще ви се сърдя цял живот. Казвам ви колеги, че реално сте криминални като мене офециално вече съм преди време не бях съден сега съм вие още не сте съдени но начините ви са същите криминални :D Трябва да се уважаваме все пак сме колеги срещу колеги или хубаво или нищо! Поне сме по добре от съда виж как се клатят като решат да ги махат ние поне си мълчим нали? Макар да сте културната полиция но се мислите за хитри като искате да вкарате хората в обеснителен режим а да се наведете и да пуснете секс но дебнете да ебнете мислите хората доматите ги ядат с колците :D

 12. така е то. за полицаите и прокурорите има пари от данъците на хората за гуляене и празнинства.

 13. Разпускат хората нормално под голямо напрежение са, това са нормални начини за отпускане на напрежението. Всички го правят, ако не се правише това до сега щеше да стане гражданска война. Повярваите ми :) Злобата води до злоба верно си е, но ако хората не се напиваха за да мине злобата и да псуват на глас, до сега щеше да е станало. Всички виновни като цветанов и бисеров са невинни а всички други за пред заблудена публика невинните са виновни. Това се нарича правосъдие в България реалноста. Сега са станали много възпитани хитри ходят на семинари прокурори полицаи за психиатрични експертизи и тн много са забавни всички ще стават хорейшивци :D Разбраха че с злоба не става поне някои хора които ги влачиха по съда разбраха злобата поражда винаги злоба добре че не се стигна до по далечни неща примерите са много има и крайности но с тези селяни в България няма как да стане нещо много са насрани :) Много са възпитани тези полицаи вече наистина даже се изненадах но това явно е нов вид тактика поне към някои хора :D

 14. На Цацаров горещо му препоръчвам да се подложи на диета и да смъкне това грамадно подбрадие, щото инак може да не доживее до 20-тте заплати за пенсия. Това в гушата му тежи колкото пълна раница с провизии на алпинист на Еверест. Ай, ся да положи малко усилия. Няма само ние простосмъртните да се стараем да сме стройни. Както и на някои от районна прокуратура. Да вземат мерки аз се чудих защо прасето е с нова прическа. Защо някои полицаи бяха пияни в някои заведения след някъде после до колкото разбрах са били на хоризонт поне някои от тях :D

 15. То пък ако останем без прокуратура и фамоооозното 2 районно някой ще усети липсата им ли? Евентуално към Март или Април, може би, едва ли не…
  Най-лесният начин да създадеш мафиотска държава е като приватизираш полицейска такава ;)
  Поздравления за екипите и field manager-ката! които работят и в петък, през нощта, преди работната събота.
  ПС Я отидете и сутринта, до паспортното, да речем, да видите има ли живи :) :) :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>