Публикувано на 30.05.2008 / 21:01

Обявеният от ДАНС за задържан Бронников, ден преди акцията свободно лети до Москва

 

 

Днес ДАНС оповести шумно и подобаващо пиарски, че е разгромила организирана престъпна група, съставена от граждани на бившия СССР, действащи на територията на България. Членовете на бандата били основно чеченци и били задържани, информираха от ДАНС.

Според бившите служители на НСС, групата се установила трайно в България в края на 90-те години и поддържала връзки с български престъпни групи. Дансаджии посочиха в информацията си за медиите, че бос на чеченската група е руският гражданин от чеченски произход Руслан Гапаев, а нейни са братята Андрей и Владимир Бронникови, Дмитрий Курилович и Умар Ирапханов. Бандюгите, според ДАНС, се занимавали с издирването на длъжници и незаконно събиране на дългове чрез натиск и заплахи, в полза на лица, близки до бивша силова групировка, в дейности, свързани с инвестиране на финансови средства с неустановен произход чрез използване на подставени лица, експлоатация на хотели на българското Черноморие и транспортни кораби, както и закупуване на недвижимо имущество.

Ченгетата на Станишев дори сензационно “изтърваха” и информацията, че

групата е подозирана и във финансиране на терористични формирования в Чечения. На бандитите били наложени принудителни административни мерки от председателя на ДАНС.

Както вече писа първа afera.bg сред оповестените задържани лица от ДАНС бе посочено и името на Андрей Бронников, известен с присъдата си за убийството на варненския бизнесмен Венцислав Савчев – Черния Венци.

Разследване на afera.bg обаче установи, че обявеният за задържан от ДАНС Андрей Бронников изобщо нито е задържан, нито е попаднал в т.нар. акция на дансаджии.

Бронников е напуснал България сам, свободно и излетял с полет до Москва вчера /29 май / наобяд. Защо точно вчера е избрал за ден за полет до столицата на Русия Андрей Бронников е въпрос за размисъл на “топ”контразузнавачите. Дали е бил предупреден за акцията, или никой не го е търсил, това също е загадка. Факт е обаче, че в момента, в който ДАНС обявяват Андрей Бронников за част от чеченската бригада и за задържан, той вече си пие свободно в Москва водката и изобщо не се намира в България.

Както първи писа afera.bg на 4 октомври 2000 година известният във Варна Венцислав Савчев – Черния Венци бе убит в 23,50 ч. при сбиване с Андрей Бронников в кафене “Домино” в кв. “Младост на морската столица. Бронников закла Черния Венци с няколко удара с нож.

Случайно или не, фурорната акция на ДАНС за задържането на чеченската бригада бе оповестена точно в деня, в който рано сутринта експертът Стефан Гамизов оповести по bTV, че във висшето ръководство на ДАНС има “къртица”, която работи за мафията.

Още при създаването на ДАНС коментатори прогнозираха, че българското ФБР ще тръгне по пътя на помпозните пиар-акции на Бойко Борисов, за да демонстрира пред Европа, че у нас ври и кипи за разчистване на корупцията по високите етажи и организираната престъпност.

Гафът със “задържания” Андрей Бронников, който нито е задържан, нито е екстрадиран, а сам е напуснал страната ден преди шумното оповестяване на акцията на ДАНС говори, че има нещо гнило и при “Мистър Клийн”.

 

 

Веселина Томова

Коментари 43 за
“Обявеният от ДАНС за задържан Бронников, ден преди акцията свободно лети до Москва”

 1. Уважаема Веселина, само преди няколко дни на 08.08 рожден ден имаше Марко Марков.Не знам дали го празнува, дали изобщо някой се сети, че един славен варненски и български спортист има какво да сложи на масата, но предпоженията по-горе да му бъде помогнато по някакъв начин са толко резонни….Нека бъдем хора и подадем ръка на човек в беда, на който живота се обърна буквално за миг !

  1. Уважаеми Кикбокс, помогала съм на сестра му неведнъж, за съжаление мерзки ме е лъгала, да не кажа по-тежка дума. Всеки си носи кръста.

 2. Първо сте анонимен, което е некоректно. Телефонът, на който можете да направите връзка с Веселин Данов 602266. Когато искате да помогнете не се крийте зад анонимност, а направете връзка и говорете за проблема!

 3. г-жо Томова да мисля ли че вие отказвате да приемете молбата ми за помощ на Марко Марков и тъй като сте близка до Веселин Данов бих желал да знам и неговото мнение по вапроса аз смятам че не е редно човек като Марко който е допринесъл за прочуването на България по света да беде оставен в това положение в което във момента и варненската общественост да гледа безочастно от страни а от тази общественост сте част и вие със г-н Данов ето затова се обърнах към вас защото ви смятам за по благородни от другите а вие бихте ли ми казала как точно през годините се опитахте да помогнете на Марко Марков

 4. Уважаеми Заинтересован, през годините съм се опитала да помогна на Марко Марков и това не е необходимо да се афишира. Мисля, че много от онези негови „приятели“ днес са проспериращи бизнесмени. А един от хората, който е свързан със спорта е Живко – директора на „Спартак“, така че може да се обърнете и към тях.

 5. г-жо Томова моля да ме извините но бих желал да разбера правите ли вие и господин Данов нещо по вапроса за помощ на Марко Марков и ако да моля да обявите в сайта какво е направено аз се надявам да направите всичко възможно и да помогнете на Марко да излезе от тази дупка в която се намира в момента а и мисля че това въобще не би преставлявало проблем за Веселин Данов на 15 декември тази година се наваршват 15 години откакто Марко стана световен шампион и си мисля че за този случай ако одобрите идеята ми за фонд и се създаде инециативен комитет в помощ на Марко може да се организира шоу бенефис

 6. никога не сьм писал такова не6то много добре сьм запозна и никога не бих написал това

 7. tuko 6to ti pro4etoh 6ibanoto komentar4e za ivo gela 4e parjil sobstvenite si hora ti qvno si mn pros i ne zapoznat 6tom go pi6e6 tova ne6to 6toto takova ne6to nqma 6toto gela vinagi ama vinagi si e darjal na horata i nikoga ne gi e zabravql taka 4e tova koeto pi6e6 e nevazmojno a ti 6tom si tolkova sigoren izloji nqkolko imena koito gela u6 e podlojil aide i uspeh

 8. г-жо Томова мисля, че на случия на Марко Марков трябва да се дададе гласност защо не направите статия за този заслужил и прочул България човек използвайте контактите си в телевизията и нека се направи предаване за него запознайте варненската общественост със проблемите и живота на Марко аз мисля че идеята за фонд е блестяща нека ако бъде създаден тъкъв номера на банковата му сметка бъде съобщен офециялно по телевизията за да има информация и всички заинтересовани и желаещи да помогнат и нека за всички действия односно помоща за Марко бъдат отразени в афера.бг за да мойе читателите да бъдат инф

 9. До колкото познавам ВЕСЕЛИН ДАНОВ си позволявам да изразя мнение , че всичко което е по силите и възможностите , за да помогне с каквото може на МАРКО МАРКОВ ще бъде направено . ЕДНО ДОСТОИНО МОМЧЕ КОЕТО ГО ЗАСЛУЖАВА , А И ДА ОТДАДЕМ НУЖНАТА ПОЧИТ КЪМ БРАТ МУ ДАНЧО МАРКОВ . А ЕДИН СЪВЕТ КАМ ВСИЧКИ НЕГОВИ “ПРИЯТЕЛИ“ , КОИТО СА ГО ИЗОСТАВИЛИ В ТЕЖКИ ЗА НЕГО ВРЕМЕНА , ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА ИЛИ АКО НЯМАТЕ ВРЕМЕ , ТО ГЛЕДАИТЕ ПО ЧЕСТО ФИЛМА “ГРАФ МОНТЕ КРИСТО“ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ REVENGE Е СЛАДКА ДУМА . ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВАШЕТО ИСКУПЛЕНИЕ !

 10. защо до сега не са вземали никакви мерки и как е вазможно да оставят един световен шампион по кик бокс на България да стигне до това ниво защо конфедерацията не е направила нищо за да помогне на Марко Марков също така съвместно със фонда предлагам и две саботи или недели в месеца да се урганизират обяди или вечери на които да бъдат канени спортни деятели и приятели на Марко за да може той да се среща със тях и да види и разбере че не е забравен г-жо Томова искрено се надявам със г-н Данов да помогнете на Марко защото той наистина го заслужажа НЕКА НАПРАВИМ ДОБРО ВЪВ И БЕЗ ДРУГО ТОЗИ ЛОШ СВЯТ

 11. пред когото се редяха на упашка за да сядат на масата му или да им решава проблемите сега е испаднал в нечовешки условия и има крещяща нужда от помощ Марко има нужда от внимание което в момента го няма и ма нужда и от пари моето предложение е да се основе фонд Марко Марков който да се убяви уфециално за да знаят хората за неговото саществуване във фонда да се сабират помощи които да стигат единствено до Марко Марков да се влезе в контакт с бизнеса във Варна който също да даде своя принос за Марко Марков да се потърси одговорност от президента на БЪЛГАРСКАТА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИК БОКС

 12. г-жо Томова обраштам се кам вас и господин Данов с молба да помогнете на един велик българин става дума за първия световен шампион на България по кик бокс и неговото име е Марко Марков който в момента е болен и навсичко от горе работи като пазач на варненските гробища забравен явно от някогъшните си приятели повечето от които в момента са доста добре финансово но ваприки това не се сещат изобщо да отидат да го видят да го попитат как си имаш ли от нещо нужда да му купят лекарствата които са му неупходими а в место това те стуят безочастно и гледат как някогашния им приятел

 13. Prav si stoli4anino , tia neveji verno ni zanimavat s klouni kato gelovci i sie . Prosti na tqh neukite , tolkova e nivoto i umstveniat im potencial . Mom4etata jiveat vse o6te v ERATA NA PARVOBITNO OB6TINIAT STROI

 14. Вие верно нямате работа , след като се занимавате с нарко бандити като Иво-гела , какъв “ГОЛЯМ И ИСТИНСКИ “ мъж бил. Какво му мислите тогава , вдигнете му паметник в центъра на Варна . А колкото до ДАНЧО МАРКОВ мир на прахът му , няма място за коментар и сравнение . Да вземем един ВЕСКО ДАНОВ , който е много по достоен и истински от Иво-гела , който не се крие като плъх , а се бори с местната корупционна власт и за доброто на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД , и не за да направи определена група “МИЛИОНЕРИ“ . МНОГО СТЕ ЖАЛКИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ !!!

 15. незнам ти от къде си толкова сигорен че Иво гела е шпионин но аз ще ти кажа едно това са пълни глупости той е истински мъж за разлика от много други които се правят на големите инкяри и на голямата работа а в сащност подлагат хората си и ваобще немислят за тях като им дават трохите само докато Гела винаги е мислил и даржал страшно много на хората си и много от тях направи милионери така че ако обичате непишете за неща които изобщо не са ви ясни защото след ерата Данчо Марков Иво Гела е най достойния бос на Варна и варненци могат да се гордеят само със него

 16. EDNO NE6TO E SIGURNO OT POLICEISKITE SVODKI , 4E GELA E DOKAZAN 6PIONIN I PODLOGA NA KUKITE ! A KOLKOTO DO TOVA KOI SA KOMPLEKSARI , MI6OCI I TAPACI VREMETO 6TE POKAJE . USPEH !!!!!!!!!

 17. abe to e mnogo prosto ve hora samo da mojete da 4etete mejdu redovete na vsi4ki e qsno 4e tozi sait e na danov a za kogo nai mn pi6e v nego za valio bandita i veselin jekov i za6to mislite gi pi6at tolkova mn as 6te vi kaja 6toto exstrasen4ito danov po tozi na4in si izbiva kompleksite za6toto za nikoi ne e taina 4e toi ot krai vreme se napava da vzeme ulicata i da pravi mafiq i da stane toi bosa na varna da ama taq rabota nqma da q bade 6toto nesme ve4e 90 godini i mazuta nakogoto danov be6e podloga otdavna go nqma da go pazi a i tatko mu ve4e go nqma taka 4e gospodin danov da si gleda rabota

 18. 4ета ви аз коментарите и немога да разбера що за комплексирани хора сте???пишите тука гела,мела тоз и онзи ще кажи 4овек ,4е сте първи приятели,пак вие тапаци дето неви бройят за хора ,немери ли сте требуна да си избивати комплекси.типи4но за мишоци

 19. Предавам се , нямам претенций , нямам и сили за поредният бои сьс сянка. Не те познавам. не го и искам г-н/г-жо , истината е мечта , не се хващай за глава. ДОЙДЕ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО . С ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ !!!!!

 20. nik97, като имаш пртенции, относно българскта граматика, направи усилие и пиши на КИРИЛИЦА!

 21. zdraveite, az niama da izkazvam mnenie po tezi „taka vajni“ za nasheto ejednevie vuprosi, no bih vi posuetvala da si pripomnite urocite po bulgarska gramtika i da izbiagvate tezi taka ili inache greshno izpisani grozni cinizmi Gospoda Osvedomeni! Ochevidno ima logika v niakoi komentari,no taka podneseni sa po-skoro TRAGIKOMI4NI !!!

 22. sashe ne te poznavam.. noo ne mislq 4e e redno da govori6 taka po adres na nqkoi hora .. V smisyl DA vseki moje da izrazqva mnenie no mislq 4e si malko kraen! Ne te znam s koi si tolkova blizyk NO ako si to jalko za teb za6toto samo kurvite govorqt taka za blizki i poznati..a ti kaza 4e gi poznavash dobre! AZ NE SYM SIGUREN:) UBEDI NAS NEUKITE

 23. verno e 4e sam malumnik no po dobre takaw otkolkoto gadna podloga na tiq golemi bandygi spored twoeto kasogledstwo i newejestvo. 4estito !!!!!!!!!!!!!!!!

 24. 4ekai 4e se setih kakuw e puzela be bokluci.Q mi kajete toq moskowskii oligofren Ivo Gela kade vinagi izliza suh ot wsqkakvi policeiski akcii pri uslovie 4e vsi4ki koito sa vurzani,ektrsdirani zanuleni i v 4ujbina gi e rukovodil Gela???? JOKER! kOI PREDAVA NAI-BLIZKITE SI HORA I SI MISLI,4E NQMA DA GO STIGNE BOJIETO NAKAZANIE? Blajeni sa vqrva6tite! Vseki si nosi krusta!

 25. това грозно лицемерие е типи4но педераско поведение. зна4и кво, ние може те неможе. пак ти казвам всеки трябва да се занимава с това от което разбира . ти разбираш от пишки и ги лапаш , те от бандитизам и го правят. а за нещасниците като теб остава само да се изказват неподготвени. … а да, ида правят свирки . ти неси виновен 4е си плод на кравосмешение, обикновено така се полу4ава в забутаните села

 26. може би си прав 4есам неосазнат педерас , за разлика от теб който нап1лно сее осазнал като отявлен гей. сигурно наистина го познаваш по добре от мен нали си мого смукал. а що се отнася за ебане може да питаш бащаси кой му пукна дупето снощи и се извини на майкаси от мое име ама нее мой тип с този дебел задник. жиш бащати… е друго нещо от него си наследил меките усни и топлия език. продалжавай все така , минет4ийо малоумен

 27. i btw znae6 li kakvo e „vor zakona“ taq titla se dava mnogo rqdko v georgia a v bulgaria q pritejava samo 1 toia det teq raboteha za nego onva djudje Gia det hodi s 100000 ohrani 6tot da ne go nabie nekoe momi4ence i toia det gi za6titava teq pomiii sigurno e nqkoq ohrana naduhan za slujba Venci be6e ot varna muhlio teq sa gosti a reketirat Bulgari Ubivat Bulgari Kradat Bulgari qsno li ti e kakvo se opitvam da ti obqsnq ili si nekoi rumunec ili nekoe evropei4e AS SUM BULGARIN SU6TO NIE POMEJDU SI MOJE DA SE IZBIVAME AMA TEQ TRQBVA DA SE DURJAT KATO GOSTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. btw pa6ata ne go ekstradiraha tolkova burzo 1ia put kapitana na feribota sredec otkaza da go ka4i na feribota i za tova se zabavi s edna sedmica za sledva6tia kurs na feribota do gruzia ^^ i mnogo se luga po temata ama kakto i da e ! pa6ata andrei badri kostia sergei(ukraineca ne onzi baluk kazaka) david si4kite izgorqha samo kostia e v bulgaria ama na umira4ka ot tumor v glavata ei v takiva momnti sa kefq na 4ingitata si4kite bokluci VUN

 29. скии сеа педал4е да еба маика ти на гроба на ба6та ти ОК! аре обаждаи се! а специално за андреи сигурно го познавам доста по добре и е такава курва 4е не зацепвам кои би го за6титавал ! ма явно си някакьв неосьзнат педераст !

 30. сашкоо много си отворен по темата , но да ти кажа 4е клюките дето си ги 4ул докато сму4еш пишки нямат нищо общо сас истината. по добре продалжавай да се плющиш и остави коментарите на друг

 31. Правилно разсъждаваш, Сашко. Ако си спомняш обаче, когато задържаха всички за Антонио Тунджев, единствения, който само за часове го разкараха от България, бе Пашата. И изобщо не го подведоха по делото. Тук, проблемът е, че Бронников изобщо не е бил задържан, а пред обществото го обявяват за такъв. Което означава, че някой дава нарочно погрешна информация. Защо – изводите не са толкова трудни.

 32. 4eki 4e sa setih o6te ne6to pri otvli4aneto na Rubin kocev po4ti vseki ispati samo partiikata na Pa6ata-andrei4o bronikov izleze suh nevinen i edinstveno toi zadurja pari v sebe si bes nqkoi da mu tursi smetka otkude gi ima vsi4ki drugi gi skusaha ot proverki i policeiski natisk antonio ne e v bulgaria pa6ata ekstradiran q6ko zanulen Valio v aresta Andrei – ???????

 33. skii sea veske andriu6ata ako naistna e zaminal pred akciata i 4ingitata lujat 4e sa go hvanali ko 6a kai6 za sporazumenie ?dali puk toi ne e propql za vruzkite na grupata na Gia s teroristite! q sa zainteresuvai koi e Gia-gruzineca i moje bi 6te ti svetne lampi4kata za nqkoi ne6ta vupreki 4e ne sum siguren 4e 6tom kazvat 4e e arestuvan toi nqma da e !

 34. Лвле, ако това е вярно…. нямам думи! Все вярвах, че всичко е истина, но това надмина всичко!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *