Регистрация
Публикувано на 14.04.2019 / 9:11

ОБЩИНАР БРАКОНИЕРСТВА КРАЙ ЯЗОВИР „НИКОЛАЕВКА“!

КОСЬО АЯНОВСлужител на отговорен пост в Община Суворово демонстрира чувство на превъзходство и безнаказаност. Лицето Косьо Аянов, което се води специалист „Гражданска защита и отбранително-мобилизационна подготовка“ в общинската администрация, се оказа човек без елементарна гражданска отговорност, сигнализираха възмутени риболовци от региона на Варна.

КОСЬО АЯНОВНа всичкото отгоре Аянов  като специалист по гражданска защита трябва да отговаря за безопасността на язовирите.

На 15 март тази година, или месец след влизане в сила на забраната за улов на бяла риба, Аянов и аверът му Злати Петров решават, че правилата не важат за тях и пускат въдиците си в яз. „Николаевка“. За по-малко от два часа общинарят и приятелчето му вадят от водоема промишлени количества бяла риба, чийто размножителен период към момента тече, поради което уловът е строго забранен.

Въпреки че са нанесли трайни вреди на популацията на сулката, както се нарича още бялата риба, бракониерите са се щракнали за спомен, а по-късно пошлите кадри са споделени от админа на фейсбук страницата на язовир „Николаевка“, където „героите“ с незаконно уловената риба са тагнати.

Скандалните фотоси предизвикаха остри реакции във „Фейсбук“. Възмутени потребители на социалната мрежа сипят крайно негативни коментари по адрес на бракониерите и стопаните на язовира.  Вместо да дава пример и да насърчава правилното стопанисване на водоемите, сдружението, което държи язовир „Николаевка“, си направи пълно харакири с тези снимки, коментират хората.

Те са категорични, че водоемът е зачеркнат от много рибари в региона заради „селския манталитет“ на неговите стопани, за които в село Николаевка се говори, че не спазват концесионните си задължения, но пък били много гъсти с общинския кмет на Суворово Павлин Параскевов.

Малоумието на заснетата ситуация деградира до пълна тъпота от обяснението, което админът на фейсбук страницата „Язовир Николаевка“ дава след избухването на скандала:

„Съжалявам, че качих тези снимки, без да се съобразя, че е влязла забраната за хищника, просто аз получих снимките при свършен факт и реших, че е добре за реклама, но не се съобразих със забраната“, признава си чистосърдечно той.

Е, ако не друго, админът наистина успя да направи “реклама”, при това не само на яз. “Николаевка”, а и на Община Суворово. Защото и на сулките вече трябва да им е станало ясно на какъв принцип са подбирани „специалистите“ в общинската администрация и колко общо могат да имат те с поверените им ресори. Силно се надяваме последното да не важи за инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, които незабавно трябва да наложат солени глоби на стопаните на яз. “Николаевка” и да забранят риболова до края на годината! А ако в Община Суворово има някакви зачатъци на морал, кметът моментално трябва да уволни Косьо Аянов за уронване на имиджа на местната власт! Очевидно е, че общинарят бракониер няма да си подаде оставката доброволно.

Общинарят от Суворово Косьо Аянов (на снимката вдясно), който бе заснет да лови нелегално риба от язовир „Николаевка“, не само че няма намерение да подава оставка, но е реагирал изключително цинично на пост във „Фейсбук“, в който са описани неговите бракониерски набези.

Вместо да се раздели незабавно със сладката си службица, самозабравилият се общинар, който се води специалист „Гражданска защита и отбранително-мобилизационна подготовка“, е реагирал с ехидна усмивка под споделената публикация на сайта „Бегемот“ за незаконния улов на бяла риба от водоема. Щерка му Деница Аянова е употребила същия емотикон, което едва ли е учудващо предвид факта, че крушата не пада по-далече от дървото.

По-фрапиращото е, че Аянов все още не е дисциплинарно уволнен от общинската администрация, което трябва да се случи в спешен порядък! Това е така не само защото самозабравилият се общинар е уронил имиджа на местната власт, но и защото той е длъжностното лице, което отговаря за състоянието на язовирите на територията на общината.

При условие че Аянов лови нелегално риба от язовир и нагло демонстрира това, възникват и логичните съмнения може ли той да бъде обективен в оценките си за състоянието на водоемите на територията на общината и гарантирана ли е безопасността на населението.

Сайтът „Бегемот“ ще отнесе тези въпроси до областния управител на Варна Стоян Пасев, в качеството му на председател на Областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, а така също и до Държавната агенция за национална сигурност.

В доклад за състоянието на язовирите, изготвен от експертна комисия, сформирана от областния управител, четем, че водоемите на  територията на община Суворово са нещо като бомба със закъснител:

„На яз. ”Николаевка I” е разрушена бетоновата облицовка на преливника. Нерагламентирано е повдигнато нивото на преливника. Не се спазва предписаният контролен обем на язовира. Язовир „Изгрев” е със затлачен основен изпускател“ – се пише в доклада, от което става ясно как кметът Павлин Параскевов и свитата му си вършат работата по отношение на безопасността на водоемите.

Предвид бракониерските изпълнения на Косьо Аянов и компания, сами можем да се сетим какво се крие зад общинското нехайство. А това, че то може да коства човешки животи, наводнени къщи, съсипана инфраструктура и земеделски земи, очевидно не е проблем за алчните общинари. Важното е кльопачка да има и да е на аванта, че да не вземат да им заслабнат дебелите задници.

https://begemot.bg/

КОСЬО АЯНОВ

КОСЬО АЯНОВ

Коментари 14 за
“ОБЩИНАР БРАКОНИЕРСТВА КРАЙ ЯЗОВИР „НИКОЛАЕВКА“!”

 1. Рибите са пълни с хайвер. Колкото хайверни зрънца са уловили, сметнато по лев за зрънце, толкова да им е глобата!

 2. Тя общината в Суворово е на бсп и деформаторите,така че да си го слагат тоз в евролистата на БСП

  1. Абе не разбрахте ли, че герб е най-сполучливата партия на бкп……Тоест бкп-4. Кви бсп-та, кви 5лева……местанката преди дпс беше дупетат от сдс с именцето „николай зидаров“ а не агент павел, както се е водил в едни регестри….

 3. Само да припомня как кмета на Созопол Панайот Рейзи го бяха хванали на незаконен лов и нищо! И сега пак нищо! Е – „наш човек“ е -гербаджия!

 4. Наскоро разбрах, че са източили язовир Снежина за да изловят рибата. Уж е държавен язовир, уж Напоителни системи го стопанисват и не пускат никой да лови риба, защото „пазели“ стената и водата за да има за поливане, а сега – хоп, целия язовир източиха и продадоха рибата в Румъния???

  1. …edna,,administrativna mishka,,kato,,pogledne NAGORE,,..vigda samo,,kradene,,bezzakonie,,i,,nisak moral,,..ot tezi/OTGORE!

 5. Някои си купуват 5-6 апартамента за без пари, други си ловят Сулка когато не трябва, ми че то е като в Комунизма бе: „На всеки според потребностите и според възможностите!“. Ми да, нали са синове и унуци от обслужващия персонал на онзази номенклатура.

 6. Суджука и калкана никога не стигат.Айде сега Сулка гейт .

 7. В Кърджалийски вилает има един прокурор – Чавдаров. Хванаха го с мрежите и улова, натоварени в личния му джип. Пуснаха го в отпуск, проверяваха го, и накрая си отмени дори и административната глоба за деянието.

  Сега пак предявява обвинения на колегите бракониери. Само дето за тях има по две години условно.

  1. Типично за ГЕРБЕРИТЕ. Едни унищожават човешката популация други останалото….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>