Публикувано на 13.01.2021 / 9:14

НЯМА ИЗНОС, НЯМА ВНОС, ТРЪПКИ ТЕ ПОБИВАТ. САМО ПРЕСТЪПЕН ОКТОПОД, ИЗПЪЛНЯВАЩ СОБСТВЕНАТА СИ ПРОГРАМА ЗА КОРУМПИРАНИ ПРОЕКТИ

Четири часа през нощта някъде на западноевропейските и централноевропейски магистрали. Безупречни – но не това е темата, макар след 11 години допотопност в България все още да нямаме една магистрала от край до край.

Обичам да пътувам по това време, спокойно е, повечето хора спят. Няма много автомобили, но за сметка на това дясната лента е почти през цялото време пълна с тежкотоварни камиони. Хиляди, десетки хиляди. Кръвообръщението на развитите индустриални държави. Интензивно, дори в тази безпрецедентна здравна криза.

От години го наблюдавам и е почти без промяна. Излива се от север на юг, като стига до Будапеща, после е рехаво, а след нея по- голямата част отива в Румъния, една малка част е транзит за Турция, а към България е пустош, камионите са предимно рядкост, само тук- таме някой автовоз, внасящ употребявани автомобили. В насрещното е същата работа. Няма износ, няма внос, или поне е на такива нива, че тръпки те побиват.

Така е от години.

Изгорена, обезкървена и наводнена земя, превзета от престъпен политическо- престъпен октопод, изпълняващ собствената си програма за корумпирани проекти, без обществена принадена стойност.

Георги Дренчев

Колаж: Иво Ангелов

Коментари 9 за
“НЯМА ИЗНОС, НЯМА ВНОС, ТРЪПКИ ТЕ ПОБИВАТ. САМО ПРЕСТЪПЕН ОКТОПОД, ИЗПЪЛНЯВАЩ СОБСТВЕНАТА СИ ПРОГРАМА ЗА КОРУМПИРАНИ ПРОЕКТИ”

 1. „На 04.04.21 г. без гъби и риба, моля.
  И без лакърдии, че бил празничен ден за арменци и католици. Да им е честит празника.Нищо не пречи спа уикендите, рибата, гъбите и празника да се отложат с два часа. Никой няма да умре.
  И, моля, на моята стена БЕЗ въпроса „Ама за кого да гласувам?“ Всички имате глави и те не служат за прически и шапки.
  Мислете и пред урните, ако искате да не ни управляват примати!”
  Д-р Цветеслава Гълъбова

 2. Бойко Борисов е регулировчик на смъртта. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция.
  Относно бедствията след валежите през последните дни той посочи, че е важно да се възстанови Гражданска защита. Това е трети ремонт на пътя за Рилския манастир. Никой не прави усилие да види, че гората е изсечена и я няма кореновата система, за да се стабилизира, обясни Петков.

  „Половината Перник е затънал под вода, но има ограничено водоподаване за питейни нужди“, допълни той.

 3. Интересен феномен е позицията на ДПС относно гласуването по пощата – те също са трърдо „НЕ“ – както ортаците им от герб.
  Логично би било обаче ДПС да е първата партия, която да настоява за дистанционно гласуване след като има толкова много гласоподаватели от Турция.

  Би било логично тези хора да се улеснят нали? Пък и много по-евтино би излязло да не ги мъкнат с автобуси в България като стока за продан.
  Обаче, уви, тези гласове ДПС разглежда като стока, която трябва да контролира, да я подкарва като добитък към избирателните секции и да й казва как да гласува.
  Кошмарът за ДПС е някой от България или чужбина да си даде вота по пощата (или да не си го даде, ако не иска, или да го даде за този, който „не трябва.“)
  Това ще е краят на тази крадлива партийна ОПГ, затова за ДПС най-страшното предстои, когато се разбие порочният мафиотски изборен модел, а най-вече когато дойде нормален главен прокурор да вкара всички от партийните централи, които купуват гласове, в ЗАТВОРА!

  Татяна Кристи

 4. Патетично е да гледаш ГЕРБ политиците да обявяват утвърдена от повече от 100 години практика за гласуване по пощите за „рискова“.
  И в момент в който се жалят че се рушало доверието към институциите, с поведението си казват че една от тях, символ на българската държавност – Българските пощи, не може да се справи.
  Щом Цветан Цветанов разкри схемата с полицейските началници, които контролират подмяната на вота и играта със секционните протокол, доверието в тези избори, които ГЕРБ ще организира е НУЛЕВО.
  Въпреки че Борисов за нищо на света няма да се съгласи на гласуване по пощата, с което ще лиши стотици хиляди от право на глас, натискът то бъде въведено, ще постави управляващите в отбранителна позиция и ще покаже на избирателите истинското им лице.
  И Василев

 5. Обаче народа усмихнат, щастлив целува ръка на чобанина, благодарен че, го е спасил от тея ужасни, големи , шумни камиони , на него му стига парче хляб или асфалт . Пазванти бдят над стадото , то се чувства сигурно , уверено и гордо че сме българи

 6. За съжаление нещата стоят ночно така. И с писанията на Кеворк съм съгласен, уви, нищо, че го е страх от коментари. Какво им е на лимоновите резенки? Аааа, сетих се, не вървят с „Чивас регал“.

 7. Реките задръстени от боклуци, един дъжд – и огромно бедствие! Скали се срутват, тротоари (чисто нови, скъпи) пропадат, хората мрат като мухи. По телевизиите – някакви абсолютно неадекватни на настоящата ситуация, самозабравени хора каканижат глупости: Дариткова, Караянчева, Биков… Два свята, две планети, две галактики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *