Регистрация
Публикувано на 09.11.2018 / 14:27

„НУВЕЛ ОБСЕРВАТЬОР“ С НОВА СТАТИЯ! ЖАН –БАТИСТ НОДЕ УДИВЕН, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЧАК СЕГА РАЗСЛЕДВА АФЕРАТА С БГ ПАСПОРТИТЕ! ТОЙ Е РАЗПИТВАН ОЩЕ ПРЕЗ МАРТ Т.Г.!

ПАСПОРТНА МАФИЯ„НУВЕЛ ОБСЕРВАТЬОР“: В БЪЛГАРИЯ ПРАВОСЪДИЕТО СЕ ЗАХВАНА С АФЕРАТА ЗА ФАЛШИВИТЕ ГРАЖДАНСТВА

Авторът на статията – Жан-Батист Ноде, изнася, че на 6 март т.г е дал обстойни показания пред френските съдебни институции като свидетел по паспортната афера в България. Въпросите към него били изпратени в Париж от българските власти. Но френският журналист е удивен, че българското правосъдие открива едва днес тази афера.

„Скандалът най-после избухна в България, разтърси политическата класа и заплаши един вицепремиер. По измамна схема седмично се издават от 20 до 30 български паспорта, позволяващи да се пътува в ЕС без виза, на цена, достигаща до 5000 евро. Между тях понякога има опасни престъпници, издирвани от Интерпол.

15 дни преди мониторинговия доклад на Европейската комисия българските власти реагират, за да пресекат трафик, досега прикриван от високопоставени политици в София.

България, както и Румъния, е тежко санкционирана от Брюксел за корупция чрез блокиране на стотици милиони евро от европейските фондове. Тази европомощ за България е в центъра на друг скандал, който е в ход.

Анкета на разследващия сайт „Бивол“ разкри участие на български министри и руски олигарси, разглеждащи България като превзет от тях терен.

В аферата с българското гражданство, известна от дълго време на властите в София, антикорупционните органи започнаха разследване за „корупционни действия, злоупотреба с власт и фалшификация на документи“.

Полицията откри фалшиви документи в ДАБЧ, както и в много адвокатски кантори. Разкрита е също и финансова верига.

Подозрения върху министъра на отбраната

Катя Матева – бивш директор на дирекция „Българско гражданство“ в Министерството на правосъдието, е заплашвана заради своите разкрития по аферата. Тази юристка се противопостави на престъпния трафик и сигнализира, но без успех, на политическите и съдебните власти в България. Г-жа Матева е анулирала около 60 натурализации, след като с помощта на Интерпол е открила, че техните получатели са издирвани за престъпни действия. Между тях са: лице, което е отвличало хора, убиец в Молдова и трафикант на дрога в Германия.

София одобрява около 10 000 натурализации годишно, които теоретично могат да получат чужденци с български корени и чисто съдебно минало.

Човекът, който разглежда и одобрява тези документи е Катя Матева – юрист и специалист за българското гражданство. Тя обвинява министъра на отбраната и вицепремиера Красимир Каракачанов (от националистическата партия ВМРО, която е в управляващата коалиция), че е прикривал, ако не и организирал тази измамническа схема. Той е бивш агент на Държавна сигурност – подчинената на Москва тайна полиция на комунистическия режим. Каракачанов е номинирал директора на ДАБЧ, който е в сърцето на скандала с незаконно издадените паспорти.

Министърът отхвърля обвиненията. В интервю с въпроси, пратени от „Нувел Обсерватьор“ по електронната поща, относно обвиненията на Катя Матева към него, вицепремиерът бе затруднен. Тогава Каракачанов ни каза, че Катя Матева е била уволнена след дисциплинарна проверка, за която той не е отговорен.

През м. март т.г „Нувел Обсерватьор“ потърси реакцията на корупционната афера от кабинета на министър-председателя, но не получи отговор. Политическите анализатори в София обясняват липсата на реакция от шефа на проевропейското правителство Бойко Борисов с това, че той се нуждае от партията ВМРО на своя вицепремиер, за да има мнозинство в парламента и така да се задържи на власт. Може би страхът от нови тежки финансови санкции на Европейския съюз подтикнаха властите да изчистят този корупционен абцес.

Каракачанов е на прага на своята оставка. Твърди се, че е доверил на свои близки: „С мен май е свършено…

Авторът на статията – Жан-Батист Ноде, изнася, че на 6 март т.г. е дал обстойни показания пред френските съдебни институции като свидетел по паспортната афера в България. Въпросите към него били изпратени в Париж от българските власти. Но френският журналист е удивен, че българското правосъдие открива едва днес тази афера.

https://www.nouvelobs.com/monde/20181107.OBS5028/bulgarie-la-justice-se-saisit-de-l-affaire-des-fausses-nationalites.html?fbclid=IwAR2gxfX8f7k3eP9g_jF3Aialm4FEIkrKii45oWTUA-i3FLcRy5jHC8eAvSc

Новината е, че френският журналист е дал показания през френските власти по искане на България през март тази година.

Тоест вече има паралелно френско разследване по паспортната афера в България.

Велизар Енчев

Коментари 5 за
“„НУВЕЛ ОБСЕРВАТЬОР“ С НОВА СТАТИЯ! ЖАН –БАТИСТ НОДЕ УДИВЕН, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЧАК СЕГА РАЗСЛЕДВА АФЕРАТА С БГ ПАСПОРТИТЕ! ТОЙ Е РАЗПИТВАН ОЩЕ ПРЕЗ МАРТ Т.Г.!”

  1. правилото, което се прилага у нас: на власт се допускат само хора, които са в релация / поединично или съвкупно / с някое от трите П – престъпник, психопат, педераст…

  2. ДА Е ПРОВЕРЯТ: АСФАЛТИРАНЕТО НА ПЪТИЩАТА, САНИРАНЕТО НА ЖИЛИЩАТА, ПОСТРОЕНИ НИКОМУ НЕНУЖНИ СТАДИОНИ И ГРАДИНКИ ПО СЕЛАТА И НАЙ-ВЕЧЕ КОЙ ЗАПОВЯДА НА БОКО-ТИКВАТА ДА ПРОДАДЕ НА ТУРЦИЯ 3 СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТА – НЕФТОПРОВОД, ГАЗОПРОВОД И АЕЦ „БЕЛЕНЕ“.

  3. ‘Ми се’а, ко ша праим, я?!…

    Визирам „НУВЕЛ ОБСЕРВАТЬОР“ и „Авторът на статията – Жан-Батист Ноде“.

    Да видим ще има ли някаква реакция всичко това в България. (Велизар Енчев не го броя в това число, не обичам палачинки…)

  4. ПЛЕВНЬО-МУХЛЬОТО СЛЕД КАТО СИ ПРОДАДЕ РОДИНАТА СЕ СПАСЯВА ПРИ СВОИТЕ ГОСПОДАРИ В САЩ. БОКО-ТИКВАТА СЛЕД КАТО ПРОДАДЕ НА ТУРЦИЯ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ НА БЪЛГАРИЯ СИ КУПИ ЛУКСОЗЕН ИМОТ В ИСПАНИЯ И ЩЕ СЕ СПАСЯВА. ЦЕЦО-ПЪПЕША СЛЕД КАТО СИ ПРОДАДЕ ДОСТОЙНСТВОТО ЗА ДА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ И ИЗПРАТИ ГОЛЯМАТА ЩЕРКА В СВЕТОВНАТА БАНКА В САЩ И ТОЙ ЩЕ СЕ СПАСЯВА. МАФИОТИТЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА БЯГСТВО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>