Публикувано на 17.10.2019 / 18:29

НОВ СКАНДАЛ! КМЕТЪТ ПОРТНИХ УРЕЖДА ФИРМАТА НА ЖЕНА СИ И БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА МУ ДА ДОСТАВЯ ГОРИВО НА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ!

НОВ СКАНДАЛ! КМЕТЪТ ПОРТНИХ УРЕЖДА ФИРМАТА НА ЖЕНА СИ И БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА МУ ДА ДОСТАВЯ ГОРИВО НА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ!След като разкри пиянските похотливи подвизи на варненския кмет ГЕРБ Иван Портних в Хайфа, Израел, днес АФЕРА публикува нов мега скандал, забъркан от кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна – Портних:

17.10.2019 / 9:03
НОВ МЕГА СКАНДАЛ С ИВАН ПОРТНИХ! ГЕРБ КМЕТЪТ НА ВАРНА ДАВА ОБЩИНСКИ ИМОТ НА ЖЕНА СИ И ПЪРВИЯ БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА СИ ДНИ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ В ПРЕДИЗБОРЕН ОТПУСК! ТОВА Е ДЛЪЖНОСТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАРАДИ КАКВОТО БЕ АРЕСТУВАН КМЕТА НА БОЖУРИЩЕ!

В него разкрихме как със своя заповед кметът Портних дава общински терен на фирмата на жена му и на първия братовчед на тъща му МЕТАН ГРУП ООД.

Сега е ред да осветлим още една скандална схема, отново скандална, осъществена от варненския кмет Иван Портних и кандидат отново за нов мандат.

Общинско предприятие „Управление на проекти и озеленяване“ във Варна има сключен договор с „Метан груп“ ООД, за доставка на гориво, „газ метан“.
Същата фирма, която е свързана със съпругата на кмета Иван Портних – Вилислава Красимирова Маринова – Портних и първия братовчед на майка и, тъща на Иван Портних.
Директорът на общинското предприятие е назначен със заповед на кмета Иван Портних, т.е. няма как да не изпълнява разпорежданията му.

Този договор е сключен по ЗОП, договаряне без предварително обявление.

Това ще рече, че само и единствено на „Метан груп“ ООД е изпратена покана и реално фирмата не е имала конкуренция.

На 29.06.2018 г. от кмета на община Варна – Иван Портних е издадено Решение за откриване на процедура по ЗОП с № 2431/29.06.2018 г. Поръчката е с предмет: „Доставка на автомобилно гориво „газ метан“ заредено от компресорни метан станции на територията на община Варна за нуждите на Общинско предприятие “ Управление на проекти и озеленяване“.
При изпълнение на поръчката следва да се извърши доставка на автомобилно гориво газ метан до 25 000 кг. Всички условия са подробно описани в техническата спецификация,която е възложена на брокера, представляващ Възложителя на стокова борса. Срокът на договора е 36 месеца от датата на сключване.
Финансирането за изпълнение на поръчката се осъществява от Бюджета на ОП „Управление на проекти и озеленяване“. Място на изпълнение: зареждане на компресорни метан станции на Продавача на територията на гр.Варна. Стойността на поръчката е 25 000 лв. без ДДС.
На 31.08.2018 г. на страницата на АОП е публикувано обявлението за възложена поръчка.
Договорът е сключен с „МЕТАН ГРУП“ ООД на стойност 25 833.33 лв. без ДДС, със срок на изпълнение 36 месеца, т.е. до 31.08.2021 г.

Обявлението и договорът не са качени на сайта на Община Варна.

http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=854513&newver=2
http://www.aop.bg/ng/form.php?class=F03_2014&id=865613&mode=view

Документация по поръчката:

PORT111

Така без конкурс, фирмата на съпругата и първия братовчед на тъщата на кмета Иван Портних лапва поръчката от ръката на роднината им – кмета на Варна Иван Портних.

https://afera.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bc%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d1%81-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%ba%d0%bc/

Afera.bg

Коментари 8 за
“НОВ СКАНДАЛ! КМЕТЪТ ПОРТНИХ УРЕЖДА ФИРМАТА НА ЖЕНА СИ И БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА МУ ДА ДОСТАВЯ ГОРИВО НА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ!”

 1. Добри Божилов (блокиран)
  Бойко панически потулва скандала с Портних, който завлича ГЕРБ в канала… Невиждана цензура, блокирания на всеки по-влиятелен в Мрежата…
  Вероятно заради мега-резила на Портних, който ще срути изборите, е предприета безпрецедентна цензура.
  Всички виждате, че в официалните медии нищо не се говори.
  Но през социалните мрежи всичко изтича и ГЕРБ изтичат, заедно с Портних, в канала.
  Затова бе предприета най-невижданата до момента атака по спиране и блокиране на акаунти. Основните инфлуенсъри са ударени, а също и агресивни към властта сайтове, от типа на „Афера“. Всеки, който пише за Портних, изгаря.
  Всъщност, заради него изглежда изгоря дори Боби Михайлов – за да се отвлича вниманието.
  Разбирате ли какво става! Ако падне и Варна, рухва всичко. Но не е само това. Резилът е за целия ГЕРБ, и ще повлече и страната.
  Опитват се панически да го потулят, но няма да стане. В израелски сайтове, и на водещи телевизии го има.
  Това е краят на ГЕРБ, споделяйте, колкото повече се знае Истината, толкова по-бързо рухват…

 2. Вижте тъста кой е.Спомнете си как чрез „ревизия“ в семейството на……..се изпраха пари и т.н.Какво да очакваме -честност,почтенност или отново безобразно крадене.Отговора следва да бъде даден на 27 този месец.

 3. 25000 кг / 36 месеца = 694 кг/мес
  694 кг / 23 работни дни = 30 кг/раб. ден

  30 кила на ден, за „Управление на проекти и озеленяване“ – ху кеърс… газът е ефтин и еко, ама службите „Дупки пробиваме всякъкви“, „Повиваме бебета“ и т.н. (Специалист по всичко – великият Апостол Карамитев) и те по 30 кила!

 4. Абре Варненци, бре сменете го тоа, на тоа таже и фамилията не му е българска, еврейска ли е, арменска ли е, не зная..
  Бялгария затъва в блатото и очевадно е нужна промяна и то е спешно…

 5. РАЗСЛЕДВАНЕ НА ОГРОМНИТЕ МНОГОМИЛИОННИ РЗХИЩЕНИЕ-НАЙ ВУЛГАРНИ КРАЖБИ ПО СКАНДАЛНОТО СТРОИТЕЛСТВО НА БУЛЕВАРД ВАСИЛ ЛЕВСКИ……..ТУК В НАЗИ МЕГАДАЛАВЕРА СА ЗАМЕСЕНИ БОЙКО БОРИСОВ,ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ,ЛИЛЯНА ПАВЛОВА,КМЕТА ПОРТНИХ,ОБЩИНСКИЯТ КОРУМПИРАН СЪВЕТ,ОБЛАСТНАТА УПРАВА НА ГЕРБ,МИНИСТЕРА НА ФИНАНСИТЕ ВБАДИ ГОРАНОВ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ПО-ДРЕБНИ ГЕРБЕРАСТИ,СЕДЕСАРИ,ПАТРЕОТАРИ,ДЕПЕСАРИ И Т.Н………………………………..
  СЪД И ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА НАКРАДЕНИТЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТ БЮДЖЕТА И ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ………………..ПРОКУРОРА НА ЕВРОПА-КЬОВЕШИ ДА СЕ ЗАЛОВИ НА СЕРИОЗНА РАБОТА ПО ТЕЗИ ,А И ДРУГИ ДАЛАВЕРИ С ЕВРОФОНДОВЕТЕ ИЗВЪРШЕНИ ОТ ПАГУБНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ ФАШИСТКО УПРАВЛИНИЕ НА ДИКТАТООРА-БОЙКО БОРИСОВ ..

 6. Браво, Афера!
  Лошото е че така наречената опозиция няма никакъв шанс с неизбираемата Клисарова, въпреки че Портних е аут.

 7. Докато не се отървем от ЧУМАТА ГЕРБ ЕООД БАЙ ХУЙЯ с ДЖИПКАТА и БАЙХУЙОВЦИТЕ които ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА В КОЧИНАТА и НАСРАН ОБРАН БОСТАНА СИРЕЧ БУДАСТАН държавата на БУДА . БОЙ БОЙ по ХУЙЯ с черпака белким му дойде акъла в (главата)тъпата КРАТУНА . На 27 ДЕЙСТВАЙТЕ да го пратим на бунището на историята ФУТБОЛИСТА на БЪЛГАРИЯ за 2011 година ЧЕРНИЯТ ГЛИГАН С ЧЕРНИЯ КОЛАН С ДЕВЕТИЯ ДАН и ПРЕСТЪПНИЦИТЕ от МС НС АГЕНЦИИ СЪД ПРОКУРАТУРА ТЕЛЕВИЗИИ И Т.Н ГРАБЕЖА Е КОЛОСАЛЕН И ТОТАЛЕН .

 8. Думата КМЕТ е дяволска,тя унищожи България. Никой друг не е виновен,само думата е виновна. Много е просто,само трябва да се замени със думата ПЪДАР. Те да си знаят за какво са там. Защото думата КМЕТ май им навява други помисли. И като стъпят накриво,ХАЙДЕ ЧАО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *