Публикувано на 18.05.2008 / 19:05

Новият Месия: Ако ме няма мен, няма и ГЕРБ!

 

 

Този път Бойко Борисов няма да го убиват. Ако някой е забравил, един от любимите му рефрени по времето, в което беше главен секретар на МВР бе, че непрекъснато някой се беше прицелил в него. То не беше Сретен Йосич, то не бяха родни мутри – бат Бойко хладнокръвно и със стиснати устни ни уведомяваше периодично, че всеки момент може да бъде убит. Но на него окото му обаче не трепваше.

Българският народ цъкаше с език какъв смел хайдутин е родила земята на Банкя и се дивеше на смелостта му. Легендата за снайперите насочени срещу Борисов бе поддържана през цялото време на пребиваването му в МВР и целеше да ни внуши колко страшна война е спечелил срещу мафията главният секретар на МВР, и как тя няма да му прости.

Времето обаче се отече и Бойко Борисов си е жив и здрав.

Здравата му охрана от онова време не се пъчи толкова безнадеждно и той не тръби навсякъде, че Сретен Йосич му диша под прозорците.

Вчера обаче неформалният лидер на ГЕРБ спретна ново медийно мероприятие.

“Искам да знаете, че срещу нас ще се използва много тежък сценарий от компромати. За тройната коалиция е ясно, че ако го няма Борисов, няма да го има ГЕРБ. “Атака” им е приятен противник – хем плаши, хем в същото време нищо не може да им направи.”, каза Бойко Борисов в Старозагорски минерални бани. И за да не забрави някой, че някога е бил ченге, пардон, пожарникар, допълни: “Около тях има обаче много предатели и те ми казват: “Ще ползват немски вестници, ще излизат публикации. Ще ги препечатват тук, ще се канят в сутрешните блокове, за да обясняват неща прези 15-20 години”.

Защо предприема този ход Борисов? И защо подскача предварително? Да не би пък да очаква, че наистина нещо може да бъде разкрито около неговата особа и се застрахова, че е “компромат”.

В интерес на истината, много чужди издания още преди време излязоха с разгромяващи публикации срещу “бореца срещу мафията” Бойко Борисов. Така че, нищо ново не може да се случи под политическото и медийно небе в това отношение. Очевадно е обаче, че Бойко Борисов се притеснява от нещо. А и предизболната битка вече тече с пълен ход и той подгрява публиката.

Вярно е, че ГЕРБ води, според социологическите проучвания, но резултатите никак не са блестящи затова как ще управлява в бъдеще партията на Бойко Борисов. От сега е ясно, че ГЕРБ по никакъв начин не могат да съберат подходящото мнозинство за да управляват необезпокоявано. ”Десните” им партньори остават под границата и надали ще помиришат следващия парламент. Остават “Атака”, ДПС и БСП. Месеци наред Бойко Борисов тръбеше нехайно, че никога няма да влезе в коалиция с БСП, ДПС, или “Атака” и прибързано мяташе крошета насам и натам, недооценявайки, че все пак ще дойде време, в което ще трябва да се коалира с някого. И тогава ще трябва да обясни на избирателите си защо си плюе на предизборните думи.

“Не бих станал премиер с мандата на ДПС”, категорчно се изцепи пак вчера неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в обръщението си по време на създаването на организацията на старейшините на партията.

Да, ама само преди няколко дни, същият Бойко Борисов изсипа огромни и блестящи комплименти на лидера на ДПС и обяви в интервю за в. “Труд”, че Ахмед Доган бил най-великият политик на България.

Кога Борисов говори истината? Когато е на кеф, или когато му щукне нещо друго в главата?

И каква партия всъщност утре ще ни управлява, след като самият и лидер твърди, че без него няма да има ГЕРБ. Ами ако утре Бойко Борисов се задави и недай си боже, се спомине, това означава ли, че вярвайки на неговите думи, ГЕРБ също ще гушне босилека.

От твърденията на Борисов просто лъсва, че ГЕРБ не само е лидерска партия, но тя наистина е партия, осланяща се на едноличната му воля. Така я е създал бившият пожарникар, и нищо чудно, да е прав като се опасява, че има ли го него – има партия, няма ли него – имеет проблем.

„Не ги ли е срам тези от БСП, че управляват с мандата на ДПС?! ДПС преяде с власт и финанси. Велик е Ахмед Доган, защото всички българи слушаме какво иска", горещи се Борисов. А само преди дни в същото интервю, в което хвали Доган, казва, че се е пречупил и в името на държавата се обадил на Сергей Станишев за да му се предложи в услуга да се срещнат. Премиерът обаче му отвърнал: “Чакай!”.

В интерес на истината хладнокръвието на Станишев е далеч по-опасно от истерията на Борисов. Защото от доста време във върховете се дочува информацията, че само да поиска БСП може да смачка Бойко Борисов от раз – само като отпусне “чадъра” и насъска новата ДАНС срещу него. Около мълчанието на Борисов по скандала в МВР също стана ясно, че не само Румен Петков, има достатъчно данни, които да “заковат” лидера на ГЕРБ до съдебната стена.

“Таен заговор, организиран от столичния кмет Бойко Борисов, най-вероятно стои зад кампанията срещу Първа инвестиционна банка”, това бе и основната теза на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и някои управляващи депутати.

Петър Димитров обяви, че се прави опит за сриване на доверието и слуховете за евентуален фалит на ПИБ са поредната политическа атака към управляващите. “Атаките срещу управляващите може да идват само от ГЕРБ, които имат интерес днес да има избори. От цялата работа човекът, който има изгода, е Бойко Борисов”.

Впрочем, Петър Димитров беше и първият, който на глас попита няма ли кой да разследва как така приятелката на Бойко Борисов за една нощ осъмна с банка в ръце след като Борисов стана главен секретар на МВР.

Днес и депутатът от БСП Александър Паунов попита ясно: “Как “Сибанк” се прехвърли на Цветелина Бориславова от Славчо Готвача за една нощ? Може би там някъде е заровено кучето”.

Скандалът, който се разрази в МВР също тръгна от средите на ГЕРБ, които пуснаха в атака години мълчалият бивш шеф на ГДБОП ген. Ваньо Танов. Заедно с ген. Атанасов те изнесоха цялото “активно мероприятие”, докато Бойко Борисов играеше на “доброто ченге” и ръсеше единствено: “За МВР или добро, или нищо”.

Очевадно е, че ГЕРБ неистово иска предсрочни избори. Сега. Моментално. И веднага. Защото след една година и на самият Бойко Борисов му е ясно, че с тази партия, която се гради единствено на неговата воля, и се тресе от вътрешни скандали и разногласия, трудно ще вземе на избори онова, което му се иска. За да се изпъчи като нов министър-председател.

Засега опитите за ченгеджийски постановки се срутват и не постигат успех.

Играта обаче продължава.

И нищо чудно, утре след разтрисането на МВР и банковата система, да осъмнем и с новината за атентат срещу Бойко Борисов.

Разбира се, неуспешен. Но пък достатъчен повод, народът да ревне – убиват ни Месията.

Споко, Бойко е безсмъртен. Нали и той го казва – ако ме няма, няма и ГЕРБ. Ега ти, партията, се казва в такива случаи.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Новият Месия: Ако ме няма мен, няма и ГЕРБ!”

  1. СВАЛЯМ ШАПКА НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА!!! СТАТИЯТА Е СУПЕР. ДАЙ БОЖЕ, 90 % ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ В БГ ДА СА КАТО ТЕБЕ!

  2. писна ми от активните медийни пи ар мероприятия за свръхчовека – политик, спортист, пожарникар, полицай, евромен, супермен, супермъж, охранител, кмет, чистач, пътностроител,мутра и бос и т.н.тн…….

  3. На въпрос бъдещето у Бойко Борисов ли е, Младен Михалев – Маджо отговаря: “Бойко го знам наизуст, имам пряко участие в това да стигне дотук. Като виждам обаче какви каши забъркаха с Маргините и генералите му, не съм сигурен дали може да се разчита на него като на бъдещ премиер. Все повече се замислям дали окончателно да не напусна България. Въпреки че имам достатъчно дискове и ако аз ги размахам, жална им майка и на минали, и на бъдещи премиери”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *