Публикувано на 04.04.2008 / 16:15

Новият главен секретар на МВР е ген. Веселин Петров – мечтата на Цвятко Цветков

 

 

Прогнозите на медиите, които спрягаха името на Красимир Петров за главен секретар на МВР не се сбъднаха, но пък изявлението на бившият шестак от ДС Цвятко Цветков преди дни, че най-годен за мястото на Валентин Петров е ген. Веселин Петров, изглежда хвана дикиш.

Ген. Веселин Петров ще поеме длъжността на Валентин Петров, който бе отстранен в отпуск. Пред репортер, ген. Петров е отрекъл, че е новият главен секретар, но е потвърдил, че изпълнява функциите на длъжността в момента. Припомняме, че преди да оглави Националната полиция, ген. Веселин Петров беше неин шеф временно, докато бъде утвърден с постоянна заповед. Очевидно сега ситуацията е на път да се повтори.

Ген. Веселин Петров седем години оглавява варненската дирекция на вътрешните работи. Той бе един от най-толерираните шефове от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов, по-късно успя да се хареса на известни влиятелни червени кръгове и бе извисен до шеф на Националната полиция.

Впрочем, кариерата на ген. Петров тръгва от Сливен, откъдето е спешен във Варна от вътрешния министър на правителството на Иван Костов, Богомил Бонев. На практика деполотизираният генерал успя да влезе под кожата на всички политически цветове -СДС, НДСВ и БСП. В морската столица ген. Веселин Петров обаче не успя да бъде запомнен с кой знае какви професионални удари, освен, че при неговото управление нямаше нито една разработка за корупция в общината или по високите етажи на властта във Варна. Не бе ударен и нито един контрабанден канал.

Веселин Петров обича да ловува и в морската столица бе известен с ловните си подвизи.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Новият главен секретар на МВР е ген. Веселин Петров – мечтата на Цвятко Цветков”

  1. След като е толкова „способен“, защо го избраха? Като чета какви са му възможностите, май всичко е пак „свои хора“? А бе, загубена държава сме и това е! Вече не ми се живее!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *