Публикувано на 27.10.2008 / 19:47

Новите бисери на Бате Бойко

 

 

“Аз знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци”, заяви днес Бойко Борисов, гениално прозрение нали? Всички знаем, че гениалните неща са прости. Всички, които се занимават с науката за етническите конфликти и тяхното разрешаване за отношението между етносите, могат да си изядат тоновете изписана хартия и да признаят столичния кмет за техен гуру. С едно изречение той описа и събра цялата сложност на етническите взаимоотношения.

Г-н Борисов показа и завидни познания относно това колко джамии има построени в България 1500. Нали не си мислите, че той е попитал мюфтийството и е използвал някакви официални данни за това? Всички знаем, че няма нужда от това той си знае.

Знае и много добре, че през последните 15 години в Гърция няма построена джамия. Нищо, че фактите говорят точно обратното, което за пореден път показва, че е абсолютен лаик и некомпетентен човек.

Мюсюлманското население в Гърция дълги години води борба, за да си построи джамия в Гърция. В крайна сметка се взе решение да бъде построена такава, още през 2006 г. в центъра на Атина и то с пари на гръцката държава. Би трябвало г-н Борисов, като политик да е поне малко запознат с това, което става в съседните държави, още повече след като то е било в центъра на общественото внимание, медиите и всичко, което се сетите в Гърция.

Направих проверка, то е и добре отразено в българските медии. Това събитие е важно за балканите и уважаващ себе си политик, претендиращ за това, за което се има Бойко би трябвало да знае това.

Най-страшното обаче е, че Борисов с днешното си изказване много заприлича на Волен Сидеров. Как може уважаващ себе си политик да каже, че сме прекалено толерантни? Това е пълно непознаване на собствения си народ. Преди две години имаше много хубаво изследване на професор Емил Митев, например и Борисов не е лошо да се запознава с такива неща преди да започне да хвърля неща в пространството.

Ето още бисери: “Аз съм против етническите партии и вкарването на религията в политиката”. Как така религията се вкарва в политиката? Пълно непознаване на политическия процес! Напротив, много често в западна Европа партии се формират на определени религиозни ценности. Освен това, ДПС не е религиозна, а етническа партия, има голяма разлика, която явно Борисов не прави.

Бойко Борисов профанизира по един изключително некомпетентен начин политическия диалог в България. Неговите изказвания буквално не заслужават никакво медийно внимание. Точно поради тази причина аз ще си правя труда да показвам на този блог какво представлява народният любимец.

 

www.joroiparvan.com

 

 

Коментари 0 за
“Новите бисери на Бате Бойко”

 1. Ако някой може да ми обясни защо този български народ харесва толкова много само луди и ненормални хора като започнем от Жорж Ганчев минем през Филип Димитров и стигнем до Б.Б.все празнодумци и демагози.Петам аз и отговор не ща.

 2. Само едно нещо не мога да си обясня?!Как такъв прост народ,който подкрепя Гнойко Вмирисов успява да работи с комп.,пък и пише по форумите.Аре марш на село мутренско-милицинерски подлоги!

 3. Учредителна конференция на партия ГЕРБ в НДК:
  “ Много моля, моите предложения да не се осъждат! “
  “ Само аз имам право и мога да разговарям с президента Първанов“

  Интервюта в медиите:
  „Вчера сабалем четох у вестниците…“
  „Кога след девети утрепаха дедо…“
  „Искам да пожелая на всички – весела Коледа, Весела Лечева и всички останали!“

  А БЕ БОЦЕ, ЩО НЕ ЗЕМЕШ ДА СЕ ГРЪМНЕШ?!?!

 4. Бат Бойко е много добър! Като се замисля и го съпоставя с останалите „алтернативи“на политическата сцена в момента – той е най-достоен да управлява България!

 5. http://www.joroiparvan.com

  Не си разбрал най-важното в политиката -важни са изводите и посланията,както и сигналите които излъчва един политически лидер!Той не е научен работник нито пък журналист и не е длъжен да бъде точен до запетайката.Но в генералните изводи в случая е абсолютно прав,а ти явно си червена подлога и турско мекере и по-добре си затваряй плювалника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *