Регистрация
Публикувано на 06.11.2018 / 13:08

НЕ СТЕ ДЕСНИ, ПРОСТИ СТЕ!

ПЕЕВСКИКогато боеко подкара арабаджиеви и баневи, цари голяма радост, а когато делян щеше да подкара борисов, имаше гняв и протести.

Не сте десни, прости сте!

Георги Дренчев

Коментари 22 за
“НЕ СТЕ ДЕСНИ, ПРОСТИ СТЕ!”

 1. Досегашният свят се руши пред нашите очи. Вече е негоден за съществуване. Никой не знае какво предстои. Със сигурност предстои нов свят, дали искате или не. Дотогава нещата ще стават още по-лоши.
  За завиждане сме, защото ни се падна да живеем в интересни времена, които както казват китайците „пази боже да се случат“.
  Човечеството трябваше да чака цели 200 години докато именно ние станахме свидетели на смъртните конвулсии на капитализма.
  Западът успяваше да отложи своята смърт, докато стигна до сегашния момент. Кризата е системна и глобална. Глобалната система е капиталистическа. Значи, това е краят на капитализма.
  В момента е последният акт – прехвърлянето на всички дългове на корпорациите върху плещите на държавите, които не могат да обслужват това колосално бреме. Новият финансов колапс се стовари върху планетата. Реално се получи една глобална супергърция. Да се платят или отпишат тези дългове е невъзможно.
  Това е същността на кризата на еднополюсния свят, в който господстваха САЩ и техният долар. Но САЩ са само инструмент на глобалната власт на парите, т.е. на финансовия капитал. Икономиката, т.е. светът, построен върху кредитната емисия на долара като основна световна валута, завърши. Нещата са фундаментални. Светът на капитала навлезе във фазата на нулевите и отрицателни лихви. Капитализмът обаче е система, в която висшата цел е печалбата, която идва от лихвата. Това означава, че възпроизвеждането на капитализма завърши. Започна неговото убиване.
  От много години обяснявам, че в това „казино на края на вселената“ всички хора бяха превърнати в играчи, от които едни имат всички козове, други – само лоши карти, трети – мнозинството, само зяпат как играят другите в тази планетарна измама. Капитализмът се изроди в нещо, което никой не може да определи. Пред нас е много странен капитализъм със странни капиталисти, които се отказват от печалбата. Смисълът е следният – значи, трябва да издържат тези времена, след което ще се върнат към тяхното любимо занятие, трупане на капитали и печалби. По-просто казано – да запазят откраднатото, докато другите забравят, измрат или бъдат ликвидирани. Но това вече е невъзможно.
  Капитализмът е мъртъв във всички негови разновидности. Нулевите или отрицателни лихви го превърнаха в труп. Според класиката, на мястото на капитализма трябва да дойде отново социализмът. Но и това не е сигурно. Никакъв железен детерминизъм няма в историята. Още повече, че „собствениците на парите“ разбират, че капиталистическият модел изживява своето време и се готвят за друг модел, в който да станат пак собственици, но вече не на парите, а на целия свят, като съвкупност от приходни ресурси, производителни сили и всички хора на планетата. И цялата планета ще потъне в мрак, който ще продължи поколения.

  1. Новият строй се нарича ТЕХНОКРАТИЧЕН ФЕОДАЛИЗЪМ – 1% ФАНТАСТИЧНО БОГАТИ И 99% РАБОТЕЩИ БЕДНИ.Пропастта между богати и бедни е светлинни години и нищо не може да промени статуквото освен планетарна катастрофа. Споко, момента наближава.

 2. и тъпи,защото вместо да застанат на страната на истината,те застанаха на страната на интереса си,прегърнаха се с боко,той ги оцапа от горе до долу и сега са нищо,ближат рани,и………няма да сбъркат ако целунат ръка на Корнелия,тя спаси партията си от напъните на боко и цвъко да елиминират и БСП но се сблъскаха с Корни като в товарен влак,ядец.

 3. Демокрацията и материалният просперитет както е на Запад не е за чалгаджийско-мутренски племена. Необходимо е достойнство, дълга памет и смелост! А иначе всеки народ си заслужава съдбата – както гласуваш така ще живееш. Няма кого да излъжеш освен себе си!

 4. Много ми е Гот като си го припомня: Слиза Юнак – Бойко по едни стълби, около него журналисти с влажни погледи и журналистки с овлажнени устни /не казвам кои/ и стон, и хрипове: Този новия шеф на ДАНС ще ме арестува и ще ме убие в ареста!!! И сълзи, сълзи и гняв и за малко гражданска война. И за пет години какво се промени, че тия двамата са ортаци номер едно? Особено в грабежа! И особено на КТБ!

 5. Десните са дали десен мигач, левите – ляв мигач, центристите, уж са се престроили направо и всички мигат ли мигат , като маяк, вижда се отдалече, но това не значи, че вървят в посоката на мигачите.

  1. Какви мигачи и посоки у всички наши „политически партии“? Те даже не знаят какво е това политика и има ли тя почва в България! Единственото което знаят е как най-добре да осребрят дремането в парламента!

 6. Дребен инцидент погубва империя. Борисов затова го е страх…

  Годината е 168 пр. Хр., а датата – 22 юни.

  Тогава се провежда битката при Пидна. Тази битка слага край на Македонското царство и променя съдбата на елините за столетия напред.

  Без да влизам в подробности относно тактики, подготовка, причини, контекст и последствия, искам да обърна внимание върху друго.
  Това, другото, е как започва самата битка.

  Римската и македонска армии изобщо в този ден не се готвят за бой.
  Римляните изграждат лагер, а македонците ги разузнават и наблюдават с интерес. Някакъв вид идилия необяснима.

  Не щеш ли, трима римски воини от събиращите дърва за огрев, изтървават едно муле в поток. То преминава, а отсреща македонски войни го открадват.

  Та това муле и тези пет войника увличат в битка двете армии от по десетки хиляди (с помощните войски). Едно, муле! Разбирате ли?! Едно муле и схватка между пет човека.
  Общо пет – от двете страни!

  Битка, която ще погуби до края на деня над 15 000 човека!

  Битка, която ще сложи край завинаги и на едно Царство, владяло голяма част от света.

  Не зная колко знаем историята, но да ви кажа, повтаря се. Заедно с парадоксите си се повтаря.
  Та, да река: И най- доброто планиране няма шанс срещу един дребен инцидент, в подходящото време!
  С планиране няма да стане. Твърде готови са…

  Нищо не може да им помогне обаче срещу един инцидент!

  Не губете надежда! Ако не днес, утре, или вдругиден, но тъй както я мислят няма да я бъде!

  Да знаете!

  1. … в това ни е надеждата – мулето да премине реката и да започне битката , да се махнат тези прости , тъпи , страхливи и крадливи мутри ….

 7. „There was a storm the other night
  Had to talk to God, try to set things right
  Church door was locked, Lord,
  I stood in the rain
  Waiting for an answer
  But it never came…“

 8. Те са „десни“, но с „лява резба“!
  Те не са „прости“, защото народа опоскват до кости!
  Те са властта – и тук цветът им няма значение!
  Те са пещта, в която да ни претопят до забвение!

  Но моят народ помни всички пещи – и на Хитлер, и на Сталин, и в САЩ, и в България!… Защото с жълти звезди са били нашите деди, но ние не искаме отмъщение, а само да не ни пращат в забвение…

 9. Васил Иванов избухна във Фейсбук на 06.11.2018 в 14:15
  НФСБ, сър! (От ндсв към валери симеонов) Единият превозва мигранти, другият продава на джихадисти български паспорти… Разказване на приказка за костенурката в частна детска градина за 120 000 евро… Иновации в английската кухня за 80 000 евро… Делници Минчо Христов и Васил Иванов http://eurocom.bg/shows/video/delnici/8260 Васил Иванов избухна във Фейсбук – Това е цинизъм от висша степен! https://xaknewsb.blogspot.com/2018/11/blog-post_80… Нов скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси! Веднага след излъчване на моето разследване за далаверите там, още на другия ден – в понеделник министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че негови проверки направени по-рано, потвърждават факти, показани в предаването ми, и че директорката Калканова ще бъде сменена…

  1. 20000 lv са 10204 € това ли е цената на човешкия живот в България?!!!

 10. В опосканата и съсипана от наложения геноцид „територия“, да се говори за „дясно“, и за „десни“ е кощунство и гавра с изчезващия лош български мат’риал…!!!

  Дааа…!!!

  1. Разрешете да допълня: Не са десни, нагли са, алчни са, охранена глиганска пасмина са!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>