Публикувано на 13.11.2020 / 16:38

НЕ ОСТАВКА, А ТРИБУНАЛ!

 

Починал е директорът на болницата в Провадия д-р Светослав Неделчев. Колегите му успяват да намерят плазма, но той така и не успява да се пребори.

Това са негови думи от април, когато се обмисля общинските болници да имат ковид отделения:

Ние нямаме защитни костюми. Чакаме от едно дарение 5 костюма. Всеки момент ще дойдат. Мъчим се с общината да организираме дарителска акция, с която да съберем средства да си закупим апаратура, защитни средства и т.н.

В момента в болницата има маски и ръкавици, апаратура няма, а 75 % от медицинския персонал е в рисковата пенсионна възраст.

Пулмологът, който при нас е основно действащо лице, е на 83 години, лабораторният ни лекар на 79, педиатрите на 75-79.

По същото това време премиерът Борисов обикаляше градове, тупаше хора по рамото и обясняваше как сме се запасили, не само запасили, ами и за другите страни ще изнасяме.

И докато д-р Неделчев е поредният български лекар, паднал в жертва, вчера същият този премиер вози на джипката си здравния министър и шефа на една от ключовите ни болници да гледат асфалт. Не оставка, а трибунал!

Мария Николаева

Колаж: Симеон Даскалов: майн фюрер. #БокоТиквата

Коментари 31 за
“НЕ ОСТАВКА, А ТРИБУНАЛ!”

 1. А сега си представете Борисов на стълбите на болницата, изоставен и умиращ

  Двама българи чакат пред болница в Пловдив да бъдат приети. В тежко състояние са. Те и близките им се надяват медиците да направят нещо за тях, да бъдат спасени. Господин Господинов е от село Брестник, а Любчо Лалев от Пловдив. Тези мъже нямат късмет, Съдбата и някой от болницата им обръща гръб и те умират.
  И се започва: медии, питания, министри по телевизиите, мъгляви обяснения от болницата, разплакани близки…

  Нищо ново. Нито са първите, нито ще са последните. Цинично? А кое напоследък в тази държава е различно от цинично?

  Да си представим една друга ситуация.

  Звъни телефона в Спешна помощ. „Ало, има човек в критично…“ „В момента няма свободна линейка…“. „Става дума за…“. „Чакайте, когато се освободи, ще дойде“. Край на разговора.

  Офицерите от НСО се колебаят известно време дали да чакат или да действат. Действат. Качват премиера на джипката и го карат в най-близката болница, в която е оборудвано ковид отделение, според здравния министър – всичко там е перфектно. Премиерът и той го е повтарял много пъти пред камерата на Севда.

  Стигат пред входа. Звънят нервно. Никой. Звънят отново и отново. Никой. Думкат по заключената врата. Появява се фигура в защитно облекло. „Няа свободни легла“ – изрича фигурата преди още някой от придружителите на премиера да е успял да проговори. Един от охраната хваща лицето от болницата за скафандъра: „Ти знаеш ли кой е този човек, бе!“ „Няа легла, казах. Идете в 57-ма МБАЛ, там може да има…“, – отвръща човекът от болничното заведение и изчезва.

  Служителите от НСО подкарват с бясна скорост към споменатото лечебно заведение. Заключено. Тропане и звънене като на пожар. Показва се сърдита жена, – на такова прилича съществото зад маската и съответните облекла. „Какво сте се разтропали, бе! Второ денонощие не съм подвила крак!“ Един от офицерите се изправя пред нея: „Случаят е спешен, става дума за…“. Жената го прекъсва: „Я не викай! Всички са спешни. Застанете на стъпалата и чакайте. Ще дойде някой…“ Фигурата в бяло се стопява в тъмния коридор като призрак.

  Час по-късно медиците губят битката за живота на премиера и той поема към моргата. Там го очакват хората от погребалното бюро. Аутопсия няма да има, защото няма патоанатоми.

  В кабинета на директора на болницата се вихри врява: звънят телефони, някой крещи, медсестра носи опис на заетите легла, лекар от дежурния екип обяснява, че е нямало начин да се реагира по-бързо, друг допълва, че болният е имал мозъчна недостатъчност, травми от футбола, наднормено тегло, есхимична…

  Невъзможен сюжет, разбира се. За Борисов, министрите, депутатите, баровците, олигарсите и прочие големци, както и за техните семейства е осигурен „зелен коридор“ и ВИП-обслужване денонощно. Осигурени са коли, екипи, правителствена ги обгръща с комфорт, загрижени медицински лица, охрана, нужните медикаменти, апаратура и пр.

  Господин и Любчо нямат късмет, защото са от друга България, не тази на властта. Това са две различни държави, както отлично знаете.

  ***

  От екрана долита гласът на министър: „Нещо с логистиката се е объркало, всичко е органиирано както трябва“. Гласът му е сърдит, щото тия смотани българи вече го дразнят с претенциите си.

  Включват пресконференция. Здравният министър: Болниците са осигурени с всичко необходимо, няма непрегледан човек, всеки нуждаещ се е получил медицински грижи…

  ***

  Хора, умирайте тихо и не дразнете властта. Тя е заета да се грижи за вас.

  Премиерът е жив и здрав, след малко ще го видите в джипката, а след това ще прочетете какво е написала Севда от негово име.

  ***

  Път ще се прокара, друже, тука,

  нов път в тези канари!

  С цветна маркировка, дейба майка им глупава! Давай да бегаме оттука…

  ***

  Разликата между джипката и двамата мъже на стълбите в Пловдив е един живот или една смърт. Проверката на прокуратурата някой ден ще… Нито медици, нито здравен министър или миистър-председател ще са виновни. Бог да ги прости умрелите – хора без късмет.

  Така е в България.

  Огнян Стефанов

 2. Преди няколко години авторитетното САЩ списание за геополитика и външно политически анализи “Foreign Policy“ излезе със статия за БОЙКО в която го описа като ТОП мафиот и го сравни с косовския премиер ХАШИМ ТАЧИ и според Форин Полиси БОЙКО управлявайки с МАФИОТСКИ прийоми и способи методи цялата държава е надминал като МАФИОТ колегата си от Косово ХАШИМ
  В момента 2020 ХАШИМ ТАЧИ е на военен трибунал в ХАГА Нидерландия обвинен за доказани 100 убийства на цивилни трафик на ЧОВЕШКИ ОРГАНИ на над 2000 сърби ,трафик и разспостранение на ДРОГА(турски хероин,КОКА от Колумбия и Хондурас ,марихуана)

 3. Незабавно трябва да се обяви петъка за рибен ден ,а гейпарадите за манна небесна.

  Ако България закъса нещо така с икономическия възход обещавам да внеса малко от Сомалия.

  България може да е концлагер,ама е концлагер на самоиздръжка.

 4. Не сме имали друго такова некадърно, невежо, безотговорно, крадливо,престъпно и цинично управление!
  Нагли, самодоволни, надменни, пренебрежителни към хората, мизантропи,парвенюта,откровенни мутри и простакеси…това са 99.99 процента от герберопитеците,особено които са назначени от боко на високи постове!!!
  ОСТАВКА за Негово Нищожество Буда фон Тиква Ал Главанак-Тулуп Ал Дюнер Хасфалт ал Тол-Магистрал Ал Хъб Амфет ал Вълшебник-Суджук Микрофон Ал Водопровод Ал Хумана-Кирка-Бабаит Ал Фурма-Шибаняк!!!
  И хиляда години да е във властта, боко ще си остане една проста, алчна, примитивна, неграмотна, цинична, зла и отмъстителна мутра.
  Време е да се преборим с „БОКОВИРУС“-а!!
  И се хвали СИК-аджията с по 50лв.подаяния за пенсионерите,ама не от неговото чекмедже,пък той си порка Уиски Chivas Regal „Royal Salute“ за „само“ 3.800лв.бутилката!!
  МЕРЗАВЕЦ!!!
  ОСТАВКА,СЪД,ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ,ЗАТВОР!!!
  НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ВЕЧЕ!!!!

 5. Желаещ да инвестира на Тиквата в ауспуха каза:

  Внимание! Внимание!
  Във връзка с наближаващите Коледа и Нова година, Република България предлага безплатно на ЕП и ЕК своя последен кулинарен продукт „Банкянски старец-толуп в джипка“ с гарантирано качество от ОПГ СИК.

 6. еврейската общност не се засяга …защото бащата на нацизма е….ционизма…

 7. ………..Смъртна Присъда ! – за мръсният скапан копелдак ! Разтрел – на колене ! и 45 – калибровият MAGNUM ДА ПРЪСНЕ ТИКВАТА МУ КАТО ДИНЯ !
  …..никакво оправддание за неговите думи !…..
  ….но !….–не чувам изявленията на братята от Jerusalem !

 8. Щом не иска с мир, чака го участта на Муамар! Онзи беше направил много добрини на народа си, този – само злини!
  И какво, ще го гътнат немощните старци! Може би заради по-различното възпитание и морал…

  Борисов, пътник си! Дано трибунал реши съдбата ти!
  ===
  Тези от задната седалка на Жипката също са пътници!

 9. Сензацията от последните дни е, че Боко Тиквата Бай Хуй бил цитирал лозунг в нацистките концлагери от Втората световна война.Ами какво друго да цитира един жесток, самовлюбен диктатор от фашистки тип като Боко Тиквата?!Цитати от Пушкин, Лермонтов или Виктор Юго ли?!
  Нека на овчата и ултра проста БГ-рая й стане пределно ясно кой и как превърна България в един гигантски концлагер на открито и кой инсталира във властта същия този Боко Тиквата!
  Началото на Концлагер България беше поставено още в първите месеци на 1990г. с любезното съдействие на такива отявлени боклуци-майкопродавци – криптомасоните-криптоевреи Андрей Карлович Луканов и Александър Лилов заедно с присъдружните им мекерета Петър Младенов и Добри Джуров.Основната движеща сила обаче бяха Луканов и Лилов.Точно Андрей Луканов беше този, който покани в България пратениците на Ротшилд, Рокфелер и Сорос – двамата американски „консултанти“ Ричард Ран и Роналд Ът.Тези двамата икономически „консултанти“ са видни лица в „Американската търговска камара“, т.е. в топли връзки с ФЕД(Федералният резерв на САЩ) , ЦРУ и соросоидо-ротшилдовците.
  Ран и Ът заедно с архипредателя Луканов и комисия от други български майкопродавци-предатели създават програма по ликвидирането на България като държава и физическата ликвидация на българите като нация и народ.Тази програма става известна като „Програмата Ран-Ът“ по имената на двамата американци.
  Накратко програмата предвижда десетина години след 1990г., България да бъде доведена до състоянието не на държава от третия свят, ами направо от тридесет и третия, а населението да бъде редуцирано до числото 3.5-4.0 милиона човека.Главно старци в пенсионна възраст и пред умирачка, а младото и трудоспособно население да бъде прогонено и прокудено по целия широк свят.Държава без никаква индустрия и производство, без селско стопанство или в най-добрия случай примитивно и неконкурентно способно такова, без армия, здравеопазване, със сринато образование и култура, както и с тотално опростачване и видиотяваме на населението.Все неща, които днес вече са постигнати и завършени на 100%…
  Но да продължим по-нататък с хронологията на събитията.Някъде към 2000 год.обаче, т.е. 10 години след поставения срок за изпълнение на приетата програма на Ран-Ът, става ясно, че програмата се изпълнява калпаво и през пръсти от местната колониална българска марионетна администрация.Командира(Циганина с лилавите венци от Драгалевци) и шайката му са повече заети с кражбите и грабежа наречени за благозвучие „приватизация“ и планът изостава – българите са още над 7.5-8.0 милиона и далеч от числото 3.5 милиона.Това много ядосва и разгневява задокеанските световни кукловоди и същите съответно спретват политическият край на т.нар. Командир и неговото котило, запращайки ги на политическото бунище.
  Световните кукловоди заедно с техните български побратими започват да се оглеждат за спешна замяна на Циганина от Драгалевци с достоен сменник, който да доведе плана Ран-Ът до неговия успешен завършек.И о, чудеса – намират го в лицето на т.нар. цар Мончо Саксофонски, а.к.а. Крадлив дедо.Крадлив дедо минава за човек верен на световните кукловоди и на евроатлантическите ценности – хем масон от най-високата 33-та степен, хем евреин по произход, произхождащ от богата австро-унгарска еврейска фамилия, купила си благороднически титли през XIX-ти век.
  Да, ама не – Мончо Саксофонски е един закоравял комарджия нехранимайко, профуква малкото семейно имане и богатството на жена си, вечно на шланг към някой богат роднина или спонсор.Вечно без пари и затънал до уши в борчове, Мончо се прехранва като туристически гид на мадридското летище като същевременно държи и малко квартално магазинче за сирене и кашкавал.Подгонен от борчове и кредитори, Мончо стига дотам, че продава ордените и медалите на дядо си за смешната сума от 30 хил.долара.
  И точно в този труден момент, крадлив дедо Мони получава офертата от световните кукловоди да го върнат в България.Монито като стар обигран мошеник-комарджия моментално оценява достойнствата на направеното му предложение, виждайки че кльопачката ще бъде по много и за дълго.И с истинска и неподправена радост приема да се върне.
  Ама и той заебава изпълнението на плана Ран-Ът.
  В действителност Мончо е повече зает да гепи на поразия гори, планини(включително и връх Мусала), замъци, дворци, имоти, къщи, имения и т.н., отколкото да се занимава с изпълнението на някакъв скучен план.
  И хайде – световните кукловоди пак гневни и ядосани – 20 години след 1990г. и планът Ран-Ът цикли и тъпче на едно място без никакъв напредък.И пак същото – шут в гъза и Мончо политически труп, използван и захвърлен като употребен капут(какъвто всъщност и е).Ама той доволен, нали сладко-сладко напълни гушата и натрупа мазнинка.
  И кукловодите пак се оказаха на изходната линия пак да търсят заместник.
  .Е, намериха го своя човек, направо удариха десятката – инсталираха Боко Тиквата във властта.С любезната подкрепа и съдействие на такива отявлени мекерета и измекяри като Гоце Трипера и Сопола от Сараите…
  Боко Тиквата беше невероятно попадение и избор на световните кукловоди – със свещ и фенер да бяха тръгнали да го търсят пак трудно щяха да го намерят – прост, тъп, природно неинтелигентен, необразован, безскрупулен, алчен до лакомия за пари и власт, самовлюбен, с мания за величие и непогрешимост.Въобще идеалният кандидат за длъжността комендант на Концлагер България, готов на всичко за слава, пари и власт.Освен това кукловодите го държаха а и все още го държат с компромати за мутренско-криминалното му минало…
  И voila – Боко Тиквата Бай Хуй с комсомолски плам и ентусиазъм се зае с поставената му много отговорна задача по ликвидацията на България като държава и българите като народ.За 10-11 години Тиквата постигна това, което дори турците за 500 години и византийците преди това за 200 години не успяха да извършат.Може да се каже, че планът Ран-Ът днес е завършен и изпълнен почти на 100% – България е вече в клинична смърт и само на крачка от биологичната такива, а българите са доведени до изчезване като народ и нация.Съмнително е дали населението на България има и 5 милиона в наши дни.Територията на България е почти обезлюдена и готова за заселване с нови заселници – затова и световните кукловоди поставиха задача на Тиквата да строи ударно магистрали, шосета и инфраструктура, както и строителството на търговски центрове, молове, офис-сгради и луксозни жилищни комплекси от затворен тип.Земята българска отдавна вече е изкупена на 100% от новите заселници с подставени лица разбира се.И спокойно – новите заселници няма да са нито турци, нито цигани, нито руснаци, западноевропейци, сирийци или бежанци.Съвсем други хора ще са…
  Амин!

 10. Много интересно, че няма отзвук от еврейската общност, те са чувствителни на доста по-невинни реплики. Явно са снизходителни към природно мозъчно увредени. „…Работата носи свобода, носи удоволствие…“ – особено когато „работата“ ти се изразява в разходки, каране на скъпа джипка на държавна сметка, въображаеми инспекции с ръце в джобовете, а заплатата е сигурна, в евро или злато. Само че не всички имат тоя „късмет“. Хората работят най-мръсната работа на минимални заплати с нула добавена стойност. Повечето опъват каиша по начин, който му е непознат. Колко е жалък! Данъкоплатецът да го е гнус да плаща данъци на тоя измекяр!…

  1. Защото на всеки отпуснат 1 милиард по европрограми Тиквата внася в касата на Европейската народна партия (мафиотите Доналд Туск и Манфред Вебер) 200 милиона. Затова се изпусна по телефона, че ги е@е с 200. И те се правят на ощипани. Мафия брато.

 11. Най -ужасяващото е че герб ерската номенклатура от дилетанти с големи заплати вместо да отиде в бюрата по труда, ще се самоизбере на следващите избори.

 12. Тези измислени професори доктори медицина ли са учили или пътно строителство какъв го търсят в джипката ботокс,мотокс тиква вече се ошашавихме напълно да не говорим за децата у внуците ни, на 66 години трябва да се изповядвам пред тях,че когато бяхме на техните години комунистите ни плашеха със спин , а ние лятото на морето укрепвахме братската дружба с рускини, полякини , чехкини и шведки.

 13. Изявление във „Фейсбиук“ на Боко Тиквата днес:
  „Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец.
  Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава.“

  А ЕТО ИСТИНАТА СПОРЕД ЕВРОСТАД, А НЕ СПОРЕД БОКО ТИКВАТА:
  БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА СЕ СВИВА, А ЕВРОПЕЙСКИТЕ РАСТАТ БЪРЗО.

  Фашизоидният психопат ПАК ИЗЛЪГА.

 14. закономерно всяко полит-психично състояние преминава през пидерно-хемероидално анално възпитание

 15. Психичното състояние на Боко се влошава прогресивно с всеки изминат ден и това поставя в опасност бъдещето на България. ТОЙ НЕ ОСЪЗНАВА, ЧЕ ЛЪЖЕ. Особено фрапиращи са:
  – зачестилите му лъжи във всички направления на обществено-политическия живот;
  – грубо отношение към останалите, включително и към членове на Министерски съвет и други управленски структури на държавата;
  – системното еднолично нарушаване на Конституцията и законите на Р България;
  – самовнушение, че е единственият управленец, с който всички са задължени да се съобразяват;
  – демонстриране на абсолютна нетърпимост към опоненти и инакомислещи;
  – неприкрита ненавист и желание за отмъщение.
  Всичко това произтича от това, че Боко притежава:
  – вроден примитивен интелект;
  – незадоволителна образователна степен;
  – трагично ниво на възпитание и обща култура;
  – изключително нисък морал;
  – безконтролна проява на егоцентризъм и нарцисизъм.
  Тежко ни!

  1. „Опастност за бъдещето на България“???
   Той и еба майката на настоящето, Вие за някаква бъдеще гълчите?!

 16. Сегашната кризисна ситуация с коронавируса у нас е резултат от дълго бездействие на най-висше управленско ниво и в крайна сметка тежко болните хора стават обект на нечовешко и унизително третиране заради невъзможността да получат полагащата им се спешна помощ.
  В по-нормална ситуация когато имаме проблем с неточна диагноза, с лоша терапия, с вредоносни хирургически интервенции, неточни лабораторни резултати, рутинният подход е да се търси отговорност от болници и лекари. Сега има случаи, които бяха немислими преди пандемията – липса на линейки, хора в спешно състояние, които часове и дни стоят в домовете си без възможност да получат спешна помощ; липса на лекари, които да обгрижват спешно болните; липса на медикаменти. Това е резултат от едно престъпно бездействие от страна на властите и най-вече на МС в този 6-месечен прозорец от април до октомври. Пациентите, лишени от спешна помощ, са обект на нечовешко и унизително третиране и, в случай, че болница е отказала да ги приеме поради липса на капацитет и специалисти, може да се върви към иск по Закона за отговорност на държавата. Важно е да има искове, за да бъде преодоляно това чувство за безнаказаност, правителствата се сменят, но тези практики на безотговорност спрямо живота и здравето на гражданите остават. Това ми напомня на Чернобил, когато държавата ни успокояваше, че няма нищо опасно, за да излязат последиците от това години по-късно,
  Затварянето на държавата преди половин година беше порочно от юридическа гледна точка, а след това темата спря да бъде на дневен ред на правителството. Вместо това нашите управляващи се занимаваха с какво ли не – купуваха изтребители, бойни кораби, занимаваха се с дебилната Конституция на Борисов и Дани Кирилов, но не направиха необходимото поне да се опитат да върнат част от лекарите, които работят в чужбина със значително по-високи заплати, да купят медикаменти, да осигурят линейки – всичко това доведе до този хаос, който отнема човешки животи. В случая трябва да се намеси и прокуратурата, ако изобщо има такава…
  адв.М.Ек.

 17. Мария, не съм комунист, а православен християнин! Но……..! За Трибунал, трябват мъже с Червена звезда на челото, а не джендъри с 50 бели звездички на задника!

 18. * * *
  Народецът, задрямал в робска поза,
  с нов символ на родината ни свиква:
  не с българската маслодайна роза,
  а с банкянската недозряла тиква.

  1. Почти съвършено стихоплетство. 🙂
   /“Почти“-понеже нищо човешко не е съвършено./

 19. …и след трибунала разстрел, а после червей…там, където е запазено мястото Му…

 20. А защо никой не коментира, че щеше да блъсне джипката? Този човек въобще адекватен ли е?

 21. Гърците слагаха навремето такива мустачки на Меркел, когато бяха в крайно изострени отношения, а министър на финансите беше Шойбле. Та от тях научих слуховете, че е „дъщеря на Хитлер“.
  На нея й отиваха повече. Мустачките, де!
  P.S. Това истинската длан на ББ ли е? Каква странна вертикална линия само! Пресечена с две хоризонтални. Ти да видиш! /Тук в скобите още се чудя…:-)/

 22. След вчерашния ГАФ днес продължава да наглее и отявлено да сипе лъжи за някакъв икономически възход. Колкото разбира от икономика, толкова и от медицина, че и от пътно строителство… Защото си е един обикновен шАфьор на джип, дебелак и простак. Поне пожарникар да беше, за което е „учил“, а то – премиер, моля ви се! Няма друга такава държава!!!

 23. Тоя е бетер по фашист и нацист от Хитлер!
  Съд и на бесилото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *