Регистрация
Публикувано на 09.04.2017 / 20:06

НЕ Е ЗА ВСЕКИ ТАЗИ КНИГА. НО КОГОТО НАМЕРИ, РЕЛИГИЯ Е. РЕЛИГИЯТА НА ВЪЛК. „ЗАЩОТО НАКРАЯ НИ СПАСЯВА ЕДИНСТВЕНО НАШЕТО НЕПОКОРСТВО“

ФИЛОСОФЪТ И ВЪЛКЪТИзумителна книга – явление! Забранена за квадратни мандрили! Книга за тези, които са тръгнали по груви пътя на „Дзен или изкуството да…“. Възторжена съм, че тази книга ме намери. Дано и помогна да ви намери и вас.

„Животът, преживян в розово искряща топлина и доброта на надеждата, е този, който всеки от нас би избрал, ако можеше да избира. Трябва да сме луди да не го направим. Но най-важното, когато времето настъпи – а то ще настъпи – е да изживеем живота си със студенината на вълк. Такъв живот е много тежък, много студен и само би ни смразил. Но идват моменти, когато можем да го живеем. Точно тези моменти ни правят достойни, защото накрая ни спасява единствено нашето непокорство. Ако вълците имаха религия – ако имаше религия на вълка – това е, което би ни казала“.

Марк Роуландс „Философът и вълкът. Уроци от дивото за любовта, смъртта и щастието“

Марк Роуландс е уелски писател и философ, завършил Университета на Манчестър, с дисертация по философия в Оксфордския университет.  Професор е по философия в Университета в Маями.

11 години живее с вълка си Бренин.

11 години … „някой да не те изпуска от очи“.

След написаното в тази книга е кощунство аз да правя опити да ви пиша нещо повече за нея.

Книга – знак, книга – духовно посвещение, като след превратите, през които сте минали с „По пътя“ на Керуак и „Дзен или изкуството да се поддържа мотоциклет“ на Пърсиг …

Не за всеки е тази книга. Но когото намери, като религия е. Религията на вълк.

Веселина Томова

Коментари 5 за
“НЕ Е ЗА ВСЕКИ ТАЗИ КНИГА. НО КОГОТО НАМЕРИ, РЕЛИГИЯ Е. РЕЛИГИЯТА НА ВЪЛК. „ЗАЩОТО НАКРАЯ НИ СПАСЯВА ЕДИНСТВЕНО НАШЕТО НЕПОКОРСТВО“”

  1. Благодаря, г-жо Томова ! Случайно попаднах на Вашата препоръка и това беше най-хубавата книга, която да си купя за 23 април.
    Отдавна не съм захранвана душата си с нещо толкова истинско и красиво!

  2. Гечев чел По пътя на Керуак ми то патрона му е чел само и единствено за Винету.

  3. Благодаря! Накарахте ме да я търся … и ще я намеря, защото Lupo живее в мен. Lupo е верен, точен, истински, не търпи измама, не се опитомява, не се купува и продава. В социума на вълка има грижа за старите, болните и малките, за разлика от социума на хората.
    А непокорството – ех, то е оръжието срещу блатото на съвремието, то е средството за оцеляване на честта и достойнството.
    Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>