Публикувано на 24.10.2008 / 13:13

Не гледайте втренчено дървото, за да видите гората

 

 

След убийството на Ахмед Емин всички се втренчиха в Доган. Това не позволява по-отдалечено и вярно да се погледне на ДПС и етническите въпроси.

Трябва да се знае, че Доган не е оставян без надзор нито за минута. Както и всички останали.Това, че още е на власт може да се тълкува като сигурно доказателство, че си върши добре работата и не е необходима неговата смяна. Спомнете си, че на 12 декември 2006 г. Доган направи опит да се измъкне от хватката на управляващия кръг и съобщи по БНТ, че напуска политиката и се отдава на „преподавателска” дейност. Кръгът не му позволи това.

Държавата само мнимо е на автопилот. Това, което става в държавата с малки и случайни леки отклонения за известно време е в ръцете на единен център. В този център не участват само наши играчи. Всички по-важни насоки се координират със съответните външни центрове. От влизането на България в ЕС нещата се усложниха. Появи се още един център, който се намесва в работата на силите, които дърпат конците у нас.При това център, който има големи възможности за натиск и промяна.

Що се отнася до евентуални етнически вълнения в страната, трябва да се знае, че ако станат, те ще бъдат инспирирани не от Турция или ДПС. ДПС е само един инструмент. Пак ще ви помоля да си спомните как БСП като партия пропищя при създаването на ДПС, но определени фактори от висшето ръководство на БСП около Луканов смачкаха писъците. Това също може да бъде тълкувано еднозначно като влизане на ДПС в схемата на управляващия кръг у нас.

Не бива да се мисли схематично и еднопланово. Атентатите през 1985-9 година бяха изцяло под надзора на няколко човека от политбюро и службите и имаха за цел да отклонят вниманието от икономическия и идеологически срив на комунизма и да насочат отново втренчено общественото мнение в етническия конфликт. Тогава номера не мина дори и за това, че не беше съгласувано добре с руснаците, а и при тях обстановката беше сложна заради икономическия крах и смъртта на няколко държавни глави у тях, което водеше и до смяна на елитите. Така или иначе не бива тероризмът да се възприема едностранчиво и идеално. Тероризмът е само един инструмент за отклоняване на общественото мнение от проблеми, които не бива да се показват. Участникът във т. нар. „Възродителен процес” като командир на пожарникарско отделение Бойко Борисов и тогава е показал по най-глупавия начин, че не разбира нещата както трябва.Спасили са го от линч групата на криминалната милиция. Сега отново се опитва да се прави не само на силен, но и на умен. Което отново предизвиква усмивка.

Отдалечете се от емоциите, времето и демагогията и ще виждате проблемите такива, каквито са.

 

Николай Колев – Босия

 

Коментари 0 за
“Не гледайте втренчено дървото, за да видите гората”

 1. Дори да Ви изпратя автобиографията си,това няма да промени нищо,защото ние сме абсолютно непознати с Вас.Аз влизам в този сайт,защото той претендира,че се занимава с разследваща журналистика.Прочетете Вашата статия,само че от позицията,че не сте я писали Вие.Каква информация носи,какво е посланието?Такива неща се приказват на маса,след като всичко друго е изприказвано.Нищо лично и Наздраве!

 2. Що се отнася до Гнома, то славнението ми с него и че ползваме еднакви източници буди у мен само съжаление.
  Това отношениие към един достоен Български генерал-буди у мен само съжаление.

 3. Момчета анонимници.
  Не чета Дан Браун, тъй като чета документи и iсравнявам показания. Що се отнася до Станишев, отношението ми към него не се различава особено от това за Борисов, но съм убеден, че и вашето няма да е различно от моето след една година. Що се отнася до Гнома, то славнението ми с него и че ползваме еднакви източници буди у мен само съжаление. Не се нуждая от кой знае какви източници, за да събера две и две.
  Много сте емоционални и рефлективни, момчета. Нуждаете се от спокойствие, младо гадже и много четене. Не, че от четене се става по-умен, но по-информиран определено да.

 4. Босо коле-прав си в това което казваш-там кадето има мизерия има и етни4ески конфликти-имам познати в Щвейцария които кават,4е ако не бяха толкова богати, то
  войната която сърбия на милошеви4 води ,щеще да се води в Щвейцария…Но какво общо има това с ББ?А колкото до това,4е е бил ръководител на пожарна рота-вярно е-но не през 85,а през 84!по време на възродителния процес Бойко Борисов/ББ/ве4е е преподавател в МВР 6колата!Ама не те обвинявам-сега поръ4ката е да се плюе ББ за да не може да бие геястанишев на изборите

 5. браво кольо! с ген.атанасов изнасяте еднакви становища-сега слушам записа от сутрешния блок на бтв.имате 1 източник

 6. Илюминатите са хора на науката и истинта. Вярно, когато са възвикнали в 14-15 век са били анонимни, защото кладата на инквизицията ги е преследвала. След това от тях се отделят масоните и хората на науката. Не съм нито в едното, нито в другото направление. Но ценя добрите личности и дейци независимо от принадлежността им към някаква организация. Всяка организация се сътои от нормални и ненормални членове. Препоръчвам ти да излезеш без страх с истинското си име и да се реализираш като силен човек. Що се отнася до центровете, те са „Монтерей“, Москва, Сащ и ЕС. Казано в най-общ план.

 7. Коле,посочи точно и конкретно кои са центровете.Бъди жив и здрав

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *