Публикувано на 19.01.2020 / 16:15

НЕОФИТ, КАТО МЕДВЕДЕВ, В СКЪПИЯ РЕСТОРАНТ „КАПО“ – БЕЗСРАМНО ЩАСТЛИВ КАПО ДИ ТУТИ КАПИ СБИРА СИНОДАЛИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ

НЕОФИТ, КАТО МЕДВЕДЕВ, В СКЪПИЯ РЕСТОРАНТ „КАПО“ – БЕЗСРАМНО ЩАСТЛИВ КАПО ДИ ТУТИ КАПИ СБИРА СИНОДАЛИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВУтре е празникът, предвиден за честване на всехвалния свети патриарх Евтимий Търновски, който е най-ярък образец за български духовен глава. Тази година се навършват 695 години от неговото рождение!

Не неговия възпоменателен ден или годишнината му събира утре – в понеделник на 20-ти т.м. българските митрополити. Събира ги не този, който е показал какъв трябва да е Патриарха на България, а този, който показва, само и единствено, какъв не трябва да е, ама който и да е патриарх.

Повод за сбирката на шефовете на църкварстващите бандюги е имения ден на Неофит на следващия ден – 21-ви януари. Той като бос на безбожната мафия, ползваща расото за прикритие, ще ги гощава богато и питателно в скъпия столичен ресторант “Капо”, защото е безсрамно щастлив от факта, че е Капо ди тути капи.

Този повод ползват синодалите на Бойко Методиев Борисов, та да си направят заседание на ръководната дружинка, яхнала Българската църква.

Очаква се на това заседание на така наричащия се “Св. Синод”, в който всички мязат на участници в сВинод всички единодушно да похвалят Неофит за невероятния успех, който постигна.

Освен тоталната духовна суша, която е обхванала българската душа от печалната дата 24 февруари 2013 г., сега благодарение на него сушата започва и с безводие в много населени места в страната. Съвсем естествено първите, които пострадаха от безводието Неофит-Борисов се оказаха перничани. Резонно!

Именно те по предложение на безсрамно заможната бивша Областна управителка на Перник Ирена Соколова точно преди местните избори Общинския съвет отличи и удостои Неофит със званието “Почетен гражданин на Перник” и съвсем буквално водата спря!!!

Да наградиш Неофит само за предизборен ПиАр и без никакви заслуги, защото той нито един път не е и служил в Перник, си е престъпление, за което Бог и дъжд няма да изпрати на перничани.

Не им трябва Молебен за дъжд, а Изповед! Трябва да излезнат пред Софийска митрополия и с винкели да си искат връщането на отличието, каквото има и самата Соколова за предходната година!

Сега благодарение на неофитовия авер Баце може и София да остане на сухо, та барабар с нея и Костенец, Ихтиман, Самоков, Дупница и цялата Софийска епархия на Неофит и компания. Той понеже все пък радости ни пожелава и по празник, и по делник така ще настане едно пълно и повсеместно урА/Одостяване и осмърдяване на благодат Гигинска.

Такова ще е основното занимание на БПЦ-синода. Да хвали и превъзнася пазения като свещена крава от владиката Николай Пловдивски Неофит хем Софийски, та хем и Български. Отврат! Пази го, но само докато го наследи или докато Неофит приживе не го управомощи за Председателстващ Синода и за Управляващ Софийската му епархия. При такива приятели на Неофит врагове не му трябват. Но всеки си спазва уговорките.

Затова сега с пари на народа, дадени от Баце, възлизащи на 4 милиона лева приключва луксозния ремонт на Патриаршеската резиденция до манастира “Успение Богородично” във витошкия квартал на столицата Драгалевци. Там е предвидено формалния патриарх да се оттегли с обкръжението си след назначаването на и.д. патриарх, поради здравословни причини.

Макар Неофит да бе избран преди 7 години точно заради болестите си. Е, да и поради зависимостите си… Досегашният иконом на резиденцията от времето на патриарх Максим е вече уволнен.

Странно е, че при извършването на ремонта на драгалевската резиденция е обособено жилище за викария на Неофит Поликарп, който от година и половина живее в една стая с едно легло с нежен студент, който съвсем наскоро, макар и женствен, бе постриган за “монах” също с името Поликарп.

Явно несигурността в бъдещото управление на църквата в София е мотивирало Неофит да прибере при себе си демонстративно обичащите се пред всички вярващи в София 2 в 1 Поликарп. Отвратна гнус!

Църква и морал отдавна нямат нищо общо!

Содом и Гомор не са били така порочни, както Софийска епархия при управлението на Неофит в сътрудничество с „половинката му“ от последните 20 години Ангел Младенов – действащ като едноличен собственик на Софийска епархия и подпомаган от гумения печат  Поликарп – противоуставен викарен епископ, Даниел Николов – ревизор, небезизвестния брокер от Гигинци Никанор и жалки съпридружия.

Тотална вакханалия, управляваща най-богатата българска епархия, която крепи мафиотската върхушка в досегашна недосегаемост.

Тези “ръководни” фактори са предвидили празникът неофитов да се състои не както до сега в патриаршеския дом в софийската митрополия, а в споменатия ресторант, чиято съдържателка, която е крупен наемател на църковни имоти на Митрополията в София – един от които е превърнат в джендър-магазин между 4 църкви с име Силвия ще бъде на владишката трапеза заедно с друга “бизнесдама” с име Мина, която отговаря за разрушителната връзка Николай Пловдивски – Никанор Гигински за съдипване на Софийска епархия като условие за отстраняването на Неофит от патриаршеския престол по канонически причини.

Кренвиршите и бутилираната минерална вода заедно с гей-бутици въртят по очите на дирекция Вероизповедания в МС ръководството на БПЦ.

Не е случайно пресъхването на водоемите в България!

Безспорно некадърността на ГЕРБ-управлението и мегакорупцията от старта на XXI-ви век са с престъпна вина, но ръководената от Неофит БПЦ (нарочно ползвам само абревиатурата) предизвиква Божия гняв над нас, които го заслужаваме като нещо, несъстояло се като народ.

Вероятно не е случайно, че при пресъхването и на монтанския язовир “Огоста” напълно излезе на суша църквата “Св. Възнесение Господне” във Видинска епархия, където новият митрополит Даниил е по-възнесен от събратята си поне в морално-етично отношение.

Иначе, вина за пропадането на Софийска епархия има и той, понеже не устоя на интригите, които му скроиха и не разкри публично деянията на Поликарп във Видин и отпусна на ОПГ “Неофит” расоносците от Видин, желани от Ангел Младенов. Факт, потвърден от документи и хронология!

Няма как! Не може без да бъде насърчен Неофит в делата му за обезверяване на българите. Това ще е първата грижа в Новата 2020-та година на българските “високопреосвещенства” към тяхното “светейшество” по време на първото им за годината заседание. После, уви, ще трябва да се занимаят и други “дребнотемия”.

Така примерно Йерусалимският патриарх Теофил III е изпратил писмо, с което кани патриарх Неофит за среща на главите на православните църкви в йорданската столица Аман през февруари за обсъждане на междуцърковните отношения след разделението в Църквата, възтикнало като криза в следствие на украинската автокефалия, дадена от Цариградския патриарх Вартоломей. Тази среща е желана, а до голяма степен и организирана от Кремъл.

Интересно е напълно подчинените на Бойко важни попове дали ще се поддадат на натиска от правителството и ще посмеят ли да откажат участие на БПЦ в този форум, което ще означава, че Неофит ще трябва да си прибере представителя от Москва, защото той служи там в московски храм, а не е както представителя на Руския патриарх Кирил, който си служи в естериториален храм, собственост на Посолството на Руската Федерация.

Един такъв отказ би означавал не само, че БПЦ пее в един глас с патриарха в Истанбул, но и че се съгласява с него, че може схизматичната Македонска православна църква да се именува Охридска Архиепископия, въпреки българската история.

Българската църква има свои интереси, от които не трябва да се отрича въпреки предатели като Бойко и Неофит, които радееха “поповете от двете страни на Вардар да си пеят заедно”. Безродници!

Патриарх Вартоломей става все по-активен, а патриарх Неофит – все по-пасивен и накрая пак ние българите ще сме от всички прее.ани, както и Борисов се е надупил пред Вашингтон, Анкара, Берлин и Москва.

Но от Москва, от Москва тръгна вятърът на промяната. Медведев изненадващо е аут, а Борисов и Неофит ще ин – един в друг в небитието!

Оу, да не пропуснем! Синодалите щели да наблюдават чудо. Посетил ги е събратът им Йосиф – български митрополит в САЩ, Канада и Австралия с по-голямата част НЕбългарски духовници. Посещението му в Отечеството било, ужким, поради неотложното му искане на викарий или протосингел, а това вежду другото. Основното е семейството му и двете му дъщери, които защо не са в Ню Йорк не е известно. Та, покрай семейната ваканция, Йосиф Американски, който все се оплаква, че е митрополит и че е в гадния Манхатън, пак ще говори за лелеяната му оставка, която лошите не му я приемали и той добрият от немай къде ще иска помощник (не в живота, там си има) за трансконтиненталната му епархия.

Вече две години все кръжи около манастира на Бойко в Дивотино, където е кръстен внука на ГЕРБубликата.

Та сега щял да настоява някой дивотинец – я Герасим, който шитна синодален имот за строеж в Овча купел, я Мелетий – противозаконен зам.ректор на Софийската семинария, я Доситей – прислужник Борисов, я Пахомий – първи РЕмонтьор на на Семинарията, който ще я и заключи, поради липса на семинаристи, я някой друг от любимия на сърцето Борисово манастир над Банкя. Поредните ПУНТИ-МАРИ в БПЦ-то, което се ще се разиграва като спектакъл от задокеанския владика!

Друга “важна” тема е площадът “Св. Неделя”. Естествено – не как ще минават хората по него след изпълнение на абсурдния проект на много близките Фандъкова-Едрева, а как щели “патриархът и престарелите митрополити”, по думите на поп Кирил Попов, да се придвижват.

Колата патриаршеска нямало къде да спира… Брей?!

А всъщност важни са сватбарските коли е катафалките, че поповете, които са вече държавни служители на народооблагаема издръжка искат пари и от треби, и от наеми, и от дарения, и от еврофондове, и от пране на пари, и от индулгенции, и от трафик на оръжие, наркотици, проститутки и хора, и от какво ли още не!!!

Усвояване, усвояване, усвояване – това е единственото важно за българските владици, за да задоволяват най-низките си страсти и да се радват на свръхпедера*тия.

Затова вече вместо Богоявление БПЦ организира “мъжки хора”.

Симеон Балкански

Коментари 13 за
“НЕОФИТ, КАТО МЕДВЕДЕВ, В СКЪПИЯ РЕСТОРАНТ „КАПО“ – БЕЗСРАМНО ЩАСТЛИВ КАПО ДИ ТУТИ КАПИ СБИРА СИНОДАЛИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ”

 1. Баоко по пижама ли е тук? Халат? Спортно горнище? И предишният патирарх му носеше баклави и тулумбички в болницата, ако помните. А и този е доста принизен, уви. Но има едно магическо словосъчетание: „църковни имоти“ и зад него се крие всичката тази угодническа любезност.

 2. След като митнически ревизор бе нахлузен за екологичен министър, да вземат да назначат за шеф на митниците някой поп ДС-агент – защо не самия Неофит?!

 3. Абе караКачан не е ли поканен на кьор-софрата?! Ама ще вземе да остлабне, сънувайки лапачка и къркачка, бе! И жена му ще трябва да обикаля магазините за 2-ра ръка дрехи да му търси подходящи дънки (на вертикално райе)?! Пък и умира сладкия бизнес „България на 3 морета с 3 ракии и 3 мезета от 3 кИфтета с 3 кючека с по 3 вазелинни гюбека и 3 министерства с по 3-ни паспортни рушвети и 3 комисионни в кабинета БОКо-3“!

 4. Боката със затворническото си облекло ли е ? Малко ми прилича на Али Агджа.

 5. Територията отдавна е загубила връзка с вярата….и ако не беше руския император ….да тръгне към Балканите и Червената армия …отдавна истанбулския брокер щеше да е приключил окончателно с православието защото той е цист византийски мормон…

 6. Във времето са обсебили правата за връзка с Бог ,сега скъсаха връзката с Бог или Бог я прекъсна ,не знам -следва страдание и някои от тях го знаят, други нехаят,трети умират от страх и разкаяние …
  Имат най-много три години на разположение .
  Това знам.

 7. Каквото правителството, такава е и църквата. Какъвто министър-председателя, такъв и патриарха. ВСИЧКО Е МАФИЯ.

  1. Вижда се и от снимката, тиквата, къпан по хавлия, чака духовните братя за обич, целувка и милувка, та всички от „елита“ на червената мафия са продажни мафиотски педали, а останалите сме проста, гламава робска рая, търпелива и малоумна, чакаща някой свише да разчисти тинята и мръсотията.

 8. Тъй като днес си нямаме Левски и революционни комитети в Ловеч, килимявките за да се издуят като нищо и стой та гледай ще земат да налупят една църна торба на Бойко и нелегално да го закарат в имението на Сретен Джосичик край Белия град на Сава и Дунав и там да го изклецат.

  тия продажни калъфки ще ни унищожат трикратния Министър председател и ще му окраднат сите имоти, жълтици и пендари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *