Публикувано на 13.05.2020 / 19:40

НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАНА ОТ ВЛАСТИТЕ ЖЕНА ВКЪЩИ, СЛЕД СГРЕШЕН ТЕСТ ВЪВ ВМА! /ВИДЕО/

НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАНА ОТ ВЛАСТИТЕ ЖЕНА ВКЪЩИ, СЛЕД СГРЕШЕН ТЕСТ ВЪВ ВМА!

Разследване на Валя Ахчиева по ТВ+.

Разследването разкрива случай на сгрешени резултати във ВМА в изследванията за PSR на една жена от София.

След като изследват Радостина З., заради контакт с възрастна жена, вдигнала температура, първият и тест е бил “положителен” за COVID-19. И РЗИ-София я поставя под карантина
за 28 дни. В същото време, резултатът на възрастната жена е отрицателен, както и на другите членове на семейството на Радостина.
Тъй като тя е без никакви симптоми, прави си второ изследване след няколко дни. Резултатът е вече “ отрицателен” за COVID-19. След още няколко дни, тя си прави второ изследване – отново “отрицателен “ резултат. Заключената в къщи жена иска от РЗИ-София да и вдигнат карантината, но от там отказват да направят това. Радостина си прави трето изследване. После още едно – четвърто. Всички те са “отрицателни”. Взема и документ от лекаря във ВМА, в който пише, че вероятно става дума за сгрешен резултат при първото изследване с положителен резултат. Лекарят от ВМА пише, че Радостина е клинично здрава. Тя разполага с всички документи за всичките си изследвания – един положителен и след това – 4 отрицателни резултата от PSR и един отрицателен бърз тест ELIZA за антитела. Всички документи
доказват, че жената не се е срещала с коронавируса.
Въпреки това, РЗИ-София отказват да вдигнат карантината и, защото имало било
заповед на министъра на здравеопазването.
През това време Радостина е  съкратена от работа заради извънредното положение. Но, получава възможност да започне нова работа от 01.05.20.
Само че, това не се случва, защото тя е заключена в къщи, под карантина, с всичките и документи с  отрицателни резултати за COVID-19.
Ето как, един случайно сгрешен резултат, комбиниран с неадекватната реакция на българските здравни власти променят съдби на хора.
“ Това е незаконно задържане на човек! И жената трябва да си намери адвокат и да ги съди!”-така коментира казуса лабораторният лекар д-р Георги Тодоров от Русе.
” Да, могат да станат случайни грешки. – продължава той. – Може по време на изследването да е станало всичко. В това число и да се пренесе зараза от един резултат на човек на друг човек. Но когато един лекар-инфекционист е прегледал жената, написал е, че тя е клинично здрава, написал е, че вероятно е сгрешен първият положителен резултат, то няма как някакви чиновници от РЗИ да решават вместо лекаря! Да не би вече, ние лекарите, да нямаме право да преглеждаме?!…Това е незаконно задържане! Да води дело жената!”

Цялото разследване може да гледате тук:

afera.bg

 

Коментари 12 за
“НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАНА ОТ ВЛАСТИТЕ ЖЕНА ВКЪЩИ, СЛЕД СГРЕШЕН ТЕСТ ВЪВ ВМА! /ВИДЕО/”

 1. В чужбина живеят 2 милиона и нещо българи ,поне половината се прибират лятото за България, като им наложите тази 14 дневнана карантина колко от тези милиона биха се прибрали 5000 -10000 повече не.Плюс това още в понеделник хановерски съд излезе с решение ,че карантинните са противоконституционни.Това става казус всички съдилища в Германия и е въпрос на време карантините да се премахнат навсякъде .А иначе кобилата с блузката Долче и Габана за два и половина бона на главата си да застане, тази година пак ще си оставим парите в Хърватия…

 2. Явно не е бутнала рушвет на „здравната“ БКП-ГЕРБ-партийно назначена корумпе-бюрокрация! Иначе и първото й изследване щеше да отрицателни!

 3. Утре, когато започнете уволненията, да знаете ВСИЧКИ БРЪСНАТИ ГЛАВИЧКИ ПОД НОЖА! Копирачите на мутрата, ВЪН!

 4. Нещо не разбирам-нали при положителен тест означава че имаш антитела, защото тестовете са за АНТИТЕЛА а не за вируси!?
  Защо това е тогава проблем?!

 5. Мутрокрацията се е разтреперала от страх заради утрeшния митинг (14.V.) от 12:00 часа пред Народното събрание – подгониха и д -р Пламен Пасков, по донос от бургаска бръснаро-фризьорка:
  Пламен Пасков: Доноси и полицейски обяснения
  #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум
  Доноси и полицейски обяснения
  35,570 views •May 13, 2020
  https://www.youtube.com/watch?v=vp2MUXjowRg

 6. А честито! Обявява се извънредна епидемична обстановка считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г.

  Всички досегашни мерки бяха тест за реакцията на обществото.
  Така нареченото разхлабване беше за „изпускане на парата“.

  Това се очакваше.

  Но най-интересното е, че увеличаването на „заболеваемостта“ на практика не е рязко!

  Изглежда че всичко се прави, за да не могат феновете на „Левски“ да реагират с протести, заради кризата в клуба.

  1. Да така е ГРОЗНИЯ ГНУСЕН АНАНИЕВ СЕ ИЗСРА ГОВОРЕЙКИ С ЛАЙНЯМАТА СИ УСТА МИРИШЕШТА НА ГЪЗА НА БАНКЯНСКИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ
   АМА ЗАЩО ГИ ТЪРПИМ МАМКА МУ?

 7. Разбира се идиотите не се лекуват ! А както е казал народа “ на зло куче-зъл прът“ !!! И тъй като са свикнали чрез употреба на сила и власт да внушават страх всред хората ,заслужават само аналогично отношение и реакция от всички нас ! Докога ще понасяме унижения и погазване на правата ни , що за мазохисти сме станали ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *