Публикувано на 02.06.2008 / 13:17

Независимата съдебна система крие ужасни тайни

 

 

Има една държава в Европейския съюз, в която думата "мафиот" не звучи обидно и в която повечето деца се гордеят, ако бащите им работят за мутри със зловещи имена. В тази държава е нормално съдилищата да издават съвършено различни присъди за едно и също престъпление, а съдиите публично да декларират, че добрата биография на подсъдимия и медийната му популярност са смекчаващи вината обстоятелства.
Последното се отнася за казуса "Стависки", но всеки един от нас знае поне още един пример за подобно съдийско безочие. В тази държава главният прокурор поощрява съдебно преследване срещу лидера на най-влиятелната опозиционна партия в парламента, позволявайки си да редактира правото. Става дума за лидера на АТАКА Волен Сидеров и за главния прокурор Борис Велчев. Последният си позволи телевизионно изявление, в което черно на бяло каза, че Сидеров имал възможност да докаже в съда своята невинност…
Когато главният прокурор на европейска държава пледира за виновност по презумпция /а не за обратното!/, тази държава незабавно трябва да бъде изхвърлена от ЕС. Защото на тази територия правораздаването е опорочено, съдиите и прокурорите са подкупни или зависими, а обикновените граждани са потенциални жертви на съдебната система, ако бъдат нарочени за отстрелване от мафията.
Тъй като държим на обективната истина, за разлика от съда и прокуратурата, длъжни сме да признаем едно: Борис Велчев все пак се поправи и от екрана на Нова телевизия се извини на Сидеров за допуснатата словесна волност. Това е достойно за уважение. Но в същото време аз имам ред въпроси към главния прокурор, на които той е длъжен да отговори.
Първо, защо като главен прокурор не е направил необходимото да се впише в системата ДАКСИ, че е напуснал частната фирма "Право и  бизнес"? /за сведение на несведущите – следователи, съдии и прокурори нямат право да участват в търговски дружества/
Може ли точно главният прокурор да не знае, че след като има съдебно решение да напусне частния бизнес, неговото име не може да фигурира в официалните информационни масиви?

Второ, как главният прокурор се оказва в една фирма с ексчервения депутат Златомир Орсов – близък на банковата фараонка Веска Меджидиева, която през 1996 г. фалира Банката за земеделски кредит? И не обяснява ли точно това приятелство фактът, че през досегашния си прокурорски мандат Борис Велчев не направи необходимото, за да преследва живеещата в ЮАР Меджидиева, срещу която има издадена присъда?  Преди десетина дни съдът отмени присъдата на фараонката и сега тя е с чисто съдебно досие. Което засилва съмненията към главния прокурор.
Затова питам Борис Велчев: Може би точно вие станахте главен прокурор, за да спасите крадците на България от съдебно преследване? И за да превърнете Темида в слугиня до поискване.
Предусещам ехидната усмивка на Велчев и донякъде го разбирам. Ние сме плебсът, той е аристократът. Ние сме простосмъртните потенциални клиенти на репресивния апарат на Велчев и сие /разбирай БСП/, а той е богоизбраният прокурор. Прокурорът, завършил комунистическо право, но прилагащ капиталистическо правораздаване. За подобна морална и професионална трансформация се изисква чутовен интелект и неподозиран морал.
Трето, каква е отговорността на главния прокурор за срамния еврофакт, че лицето Людмил Стойков /главен спонсор на президента/ е обвинен от прокуратурата не за крупна кражба от еврофондовете, а за дребно пране на пари? И как Велчев допусна това, след като има европейска заповед за арест на Стойков, уличен в измами с европейските структурни фондове? Кой нареди на прокурорите да изменят европейското обвинение към Стойков? И има ли за тях значение фактът, че олигархът е спонсор на държавния глава и притежава морския комплекс "Дюни" и комбината "Стомана индъстри" в Перник?
Четвърто, защо Борис Велчев реши да повдигне към бившия вътрешен министър скромното обвинение, че издал името на секретен сътрудник на ДАНС, след като Румен Петков има далеч по-големи грехове?
Пето, защо главният прокурор бездейства по казуса "царски имоти" и позволява на Симеон да присвоява гори, земи и резиденции, за които няма валиден нотариален акт? Не пази ли по този перфиден начин тройното правителство? Което си е чисто партийна, а не прокурорска функция.

Шесто, дава ли си сметка главният прокурор, че еврокритиките към България са резултат предимно на неговото бездействие? Последното не е признак за висок интелект. Но в строящия се от потомците на Политбюро примитивен капитализъм интелектът се демонстрира не с почтен труд, а с натрупани пари и материални активи. А понятията "почтеност" и "труд" са трудно приложими към главния прокурор на републиката.
Седмо, как Борис Велчев ще обясни необяснимото – че в ДАКСИ фигурира като управител на сдружение с нетърговска цел, представляващо чужда държава? Ала за това – в следваща публикация, може би под заглавието "На коя чужда държава служи главният прокурор?"…
На територията с име "България" вече 19 години се подвизават политици и партии, чиято едничка цел е да се обогатят от хазната, представяйки тази  политика като "национално отговорно поведение". Дошло е време към престъпната политическа олигархия да прибавим и видните представители на съдилищата и прокуратурата, сервилно обслужващи героите на криминалния преход. Нека видим не само истинското лице на  главния прокурор, но и действията /респ.бездействията/ на председателите на Конституционния съд, Върховния касационен съд, Върховния административен съд?
Какви ли ужасни тайни крие "независимата" ни съдебна система?

 

Велизар Енчев

В. “Атака”

Коментари 0 за
“Независимата съдебна система крие ужасни тайни”

 1. „Борис Велчев –

  ноторно известен хомосексуалист,

  внук и син на световно известни комунистически престъпници,

  престъпен нискойерархичен държавновластнически слуга

  на руския и българския мафиотски режим –

  изпълняващ длъжността Главен прокурор на България“ Това са думи на Янко Янков най точно представящи горепосочената особа.Интересно дали никой не го познаваше като го назначаваха за гл.пр?

 2. Браво господине, достоен син на България си!

  Това го копирам веднага за лична употреба, много ясно се изразяваш и целенасочено, направо – чук и наковалня в политическата среда, като неин коментатор не само в СКАТ, но със сигурност едва дали ще се задоволиш с тази роля и за в бъдеще, където не ти е мястото – да седиш, а трябва да променяш бъдещето ни!

  Надявам се съм ясен?

  (bg-max.net)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *