Публикувано на 08.11.2019 / 8:35

НА 7 НОЕМВРИ 1917 ИЗБУХНА ВОСР, А НА 7 НОЕМВРИ 2019 ИЗБУХНАХА НЕРВИТЕ НА ЕДИН ДИКТАТОР, ЧИЕТО ЛАКЕЙСКО ВОЙНСТВО МУ ОФОРМИ ШПАЛИР! И МУ МАХАТ ПОТРЕСАВАЩО – КОЙТО Е МАХАЛ НАЙ-СИЛНО ЩЕ ПОЛУЧИ БОНУС

НА 7 НОЕМВРИ 1917 ИЗБУХНА ВОСР, А НА 7 НОЕМВРИ 2019 ИЗБУХНАХА НЕРВИТЕ НА ЕДИН ДИКТАТОР, ЧИЕТО ЛАКЕЙСКО ВОЙНСТВО МУ ОФОРМИ ШПАЛИР! И МУ МАХАТ ПОТРЕСАВАЩО – КОЙТО Е МАХАЛ НАЙ-СИЛНО ЩЕ ПОЛУЧИ БОНУСНа 7 ноември 1917 в Русия, избухва ВОСР, а на 7 ноември 2019 в България, избухнаха нервите на един диктатор, подкрепян от цялото му лакейско войнство, които, мили приятели, оформиха шпалир и изпратиха колата му, представяте ли си! шпалир и му махат, потресаващо – който е махал най- силно ще получи бонуси.

На въпросния пленум, вместо да се заклеймят световния империализъм, капитализма и буржоазията в най- добрите традиции на комунистите, Борисов, Плевнелиев, Фандъкова и т.н. потърсиха врагове, връщайки се във времената на Сталин и Берия.

Посочиха ги с пръст и дадоха картбланш на подчинените им служби да се саморазправят с тях.

Да, днес няма лагери и изселвания, не влизаш в затвора, затова че ненавиждаш тази диктатура на праисторически неолитни екземпляри, но пък Прокуратурата, НАП, ДАНС, ГДБОП ти пишат един сценарий след изпълнението на който, спираш развитието си, като пълноценен член на обществото.

Вижте Роско, как хубаво говори, как да не го обслужат инфраструктурно, този “десен” субект. Това е на практика разрушената инвестиционна среда, в която голям чужд инвеститор няма бъдеще в България, ако не бъде доведен от приближен на диктатора, лакей.

Не помня такова нещо от ерата на бай Тошо, мили приятели.

Не знам защо на конгреса на ГЕРп вчера не си бяха повикали Лили Иванова и Богдана Карадочева, да им изпеят една лява и една десна песен!

Георги Дренчев

Колаж: Матей Димов

Коментари 18 за
“НА 7 НОЕМВРИ 1917 ИЗБУХНА ВОСР, А НА 7 НОЕМВРИ 2019 ИЗБУХНАХА НЕРВИТЕ НА ЕДИН ДИКТАТОР, ЧИЕТО ЛАКЕЙСКО ВОЙНСТВО МУ ОФОРМИ ШПАЛИР! И МУ МАХАТ ПОТРЕСАВАЩО – КОЙТО Е МАХАЛ НАЙ-СИЛНО ЩЕ ПОЛУЧИ БОНУС”

 1. Цункайте МУ дебелата гъзяга бе, ГЕРБери! каза:

  Боко Тиквата се превърна в българският вариант на Кимчето от Северната Корея!

 2. Напротив, Лили Иванова подкрепи конгреса , поздрави участниците и изпя „На загиналите ремсисти“ https://www.youtube.com/watch?v=R_OQxPDY72o
  Последваха буйни овации, цветя, аплодисменти. После двете с Богдана изпяха “ Времето е наше“.
  Конгресът завърши с литературно четене на главата “ Пиянството на един народ“ от романа “ Под игото“.

 3. Копието на Архангел Михаил

  Крилата на Божествената сила,
  на Святий Дух във огнено снизхождане
  за радост са и Божия закрила,
  за удар са при Негово погазване.

  Погазват – със коварна подлост –
  грабители на Божието Слово,
  сасипва ги Архангел със прободност-
  за подлост – камък и олово!

  13 ч., 08.11.2019
  Събор на Архангел Михаил

  Честит празник, българи, с рискова честност!

  https://www.youtube.com/watch?v=5hJ1wMm6h_g&list=RD5hJ1wMm6h_g&start_radio=1

 4. Падението на тези лайнари е пълно, начело с техния Тиквен Вожд!

 5. Да беше казал нещо шефът на ГЕРБ за водната катастрофа в Перник. Излязоха данни, че миналият юни язовир „Студена“ е бил източен почти наполовина – защо, в чия полза? През пролетта и лятото на 2019 г. въпреки доближаването на критичния минимум консумацията на вода, вкл. за промишлени нужди продължава, даже с увеличение спрямо предходната година. Загубите на вода (така се наричат всъщност кражбите) са 70%, ВЕЦ-ът на язовира работи с пълна сила. Сега 150 хиляди души са върнати в XIX век. Герберските шеф на ВиК, бивш кмет и областен управител са веднага за затвора за престъпление по служба.

 6. „Не, че лъжете, госпожо Каназирева, просто не казвате истината”, тази фраза на бивш общински съветник в Пловдив развесели местния парламент през изминалия мандат. Думите на Гошо Къчков в момента вероятно отекват в ушите на избирателите на Дани Каназирева, макар да не им е толкова забавно.

  Тя най-после осребри политическата си кариера с пост – областен управител на Пловдив. От момента, в който името й попадна в решението на Министерския съвет, тя смени риториката. Тя се превърна от непримерим борец срещу партийното статукво и дистанционното управление, в конструктивен политик, милеещ за големите проекти на Пловдив и населените места. Губеранаторът вече мисли за Летище Пловдив, за удвояване на Околовръстното, за „Модър-Царевец”, за Водния проект и каскада Въча.

  През това време все още в домовете на хората стоят предизборните вестници на Каназирева, в които тя говори срещу партийните назначения и как от София управляват дистанционно. В малката брошурка тя зове за нов модел на децентрализация, в която пловдивчани и областта сами коват съдбата си.

  Всичко това вече няма значение, защото Каназирева зачеркна всичко и скочи с апломб в новата си длъжност. Длъжност, която е директно от София. Длъжност, която е директно от партийните централи. С други думи новият областен управител направи всичко това, срещу което се бореше. И до този момент не е ясно кой я предложил за този пост. Каназирева заяви, че са й се обадили от Министерски съвет, Здравко Димитров каза, че това е решение на Бойко Борисов. Вероятно и до края на мандата няма да се знае кой всъщност е предложил Дани Каназирева. Едно обаче е ясно – това е партийна договорка в класическия й модел: пост срещу подкрепа в Общинския съвет. От друга страна Борисов коментира лаконично: „Тя е в ГЕРБ от самото начало“, с което тотално разби мита за „експертност без партийни договорки“.

  Каназирева обаче продължава с нелепите си фрази: „Аз не участвам в партийни договорки”. Това спокойно може да се каже, че е върхът на политическото лицемерие.

  Това далеч не е първият път в кариерата на лидера на „Съюз за Пловдив”, когато тя чака с охота управленски пост. Всъщност осребряването на политическата й кариера можеше да се реализира още преди четири години. Тогава тя отново зачеркна всичко и се втурна към председателското място на Общинския съвет. Късметът обаче тогава не е я споходи и тя напусна с наведена глава залата на „Съединението”, връщайки се към клишетата, които говори като „опозиционер”.

  Действията на Каназирева можеха и да бъдат достойни. Тя можеше да се извини на всички хора, които са гласували за нея, вярвайки в принципите й, като обясни, че това го прави в името на по-добър Пловдив. Вместо това заучените фрази продължават и сега – тя нямала да изневери на принципите си. Тъкмо обратното – няма по-точно описание на действията на Дани Каназирева от това, че тя оставя всичко, за което твърди, че се е борила .

  Най-голямото лицемерие е, че тя зачеркна 12 000 пловдивчани, които гласуваха за нея. Те не пуснаха бюлетината с името й , защото се готви за областен управител, не я подкрепиха и защото искат да управлява с ГЕРБ, а защото говореше за промяна на модел на управление. Въпреки че на повечето бе ясно, че това няма да се случи.

  Причината Каназирева да зачеркне 12 000 пловдивчани, нейни избиратели, бе защото просто няма нужда вече от тях. Тя е губернатор! Тя взе своя пост, който изтъргува с гласовете на тези 12 000 пловдивчани.

  Историята показва, че обикновено областните управители след това стават кметове на Пловдив. Вероятно тя си е дала сметка и за това, като използва областна администрация за следващата й стъпка. Отсега обаче тя може да е спокойна – няма как това нещо да й с е случи. Впрочем, назначаването на Каназирева за областен управител може и да е мечешка услуга от ГЕРБ, нещо което може и да разберем и то доста скоро.

  За съжаление, купуването и продаването на гласове е престъпление само по време на изборите, след това тяхната търговия е напълно законна.

  1. Измамници с развратници-статутници-
   със маски – европейски попълнения,
   а със пороците си – Светло-гонници –
   убийци с кадифени омазнения.

   Народните деца – на заколение,
   порокът е уплашен от доброто,
   страхът – въже е за деца в светление,
   за Светлото – бесилка. Туй е злото!

   Контрастът е с контрастно поведение –
   безкористното – сривано с аванта,
   на честното – прехвърлено падение,
   а свойта кал – пласирана …инфанта!

 7. Става дума за Бойко Борисов. Неговата наглост и всекидневните му лъжи нямат синор. Ето днес какво е казал: „Много съм огорчен от нашите приятели / става дума за софийската десница/, но трябва да спрем да ги наричаме десница.
  Това са децата, внуците на червената номенклатура“, отсече Борисов. И кой го казва това? Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти. Десет години се е върдалял в леглото на снахата на кандидат – члена на политбюро Иван Абаджиев – Цветелина. Сам се е предложил за охрана на Тодор Живков.
  Първи присъства на откриването на неговия паметник в Правец. И го казва в присъствието на Фандъкова – бивш член на БКП, на Менда Стоянова – член на БКП и партиен секретар.
  Да не говорим за партизанската внучка Лиляна Павлова, за сина на шофьора на шефа на Държавна сигурност Григор Шопов – Цветанов, за партийната секретарка Цецка Цачева, за неговия гениален избор за президент – синът на висша партийна номенклатура в Благоевград и комсомолски секреткар – Плевнелиев…
  Половината му парламентарна група е израсла в топлото комунистическо гнездо. И този безогледен наглец бил антикомунист и десен.
  Все едно проститутка от околовръстното в София да се обяви за девственица. По наглост и лъжи Борисов оглавява първото място – безопелационно в Европейския съюз

 8. Днес се оказа, че комунисти са всички тези срещу ГЕРБ. Браво Борисов! А ромите го харесвали, защото закарал децата им на училище, а те имали работа. Уникално. Значи друг е бил член на БКП, друг разнасяше лакърдии за Галеви, а в гетата живота цъфти. Днес е четвъртък, но сякаш не наближава 10 ти ноември, а 1 ви април. Нищо. Все е празник. Честито господин премиер!

 9. „Моля, Корнелия Нинова да ми изпрати лично репресираните хора, за които говори“, каза премиерът и лидер на ГЕРБ. ТИКВОООО, АКО ИСКАШ НЯКОЙ ДА ТИ ИЗПРАТИ ЛИЧНО РЕПРЕСИРАНИТЕ ОТ ТЕБ ХОРА, ТО ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

 10. В сравнение със сегашната герберастка ДИКТАТУРА комунизмът беше ДЕМОКРАЦИЯ.

  1. Все тая, нищо ново под слънцето и преди и сега все едни и същи продажни престъпници унищожават и разграбват България, верни на Кремъл, рожби на червения байрак са малоумните простаци от „елита“ на червената мафия.

 11. Абе това нещо, което беше президент, продължава да се изживява като велик политик и анализатор. Не съзнава ли, че може само да чете от листчето, което му дават козяците.
  А Другият си мисли, че е свръх велик, особено като обра аплаузите на …. лиз… Му. Като слушах изявлението Му ми стана жал за БГ. Такова просто нещо не е имало в управлението

  1. Президентът говори от наше име и в подкрепа на справедливите ни искания.
   Президентът може това.И го прави.Конституционните му правомощия са изключително ограничени.
   От тук нататък ние сме на ход.Ако сме искрени, ако не сме родолюбци само на думи, ако искаме да има законност и справедливост, трябва да отстояваме позициите си.
   Мястото ни е във всеки следващ процес – във ВСС и президентството, където се решава съдбата ни.
   Ние сме обикновени хора.Не пишем закони, не командваме армии, но сме много.Можем да залеем улиците и да изкрещим “ Отивайте си!“…докато го направят.
   Така българският президент няма да е сам в битката за справедливост.

  2. Минути след президентския отказ да подпише указа, една приятелка зададе риторичния въпрос: Какво ще кажат сега десните, които го наричаха продукт на руската идеологическа машина?
   Е, все ще измислят нещо. Но се сетих, че в дипломата, която му е връчена при завършване на Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ през 2003 г. пише: „Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”. Това не са нито комплименти, нито случайности. Който не го разбира, значи нищо не рабира.
   Междувременно върху държавният глава ще се изсипе водопад от обвинения, че се е поддал на политически натиск, че е зависим от олигарси, от Кремъл… Също, че клати лодката на държавната стабилност. Всичко, което е проектирано в тяхната мозъчна недостатъчност. Канонадата ще е мощна но и отчаяна.
   Но вече не е същото. Все пак не сме сами. Все пак има надежда.

 12. На вчерашното сборище на герб се ръсиха лъжи след лъжи от миризливата оста на техния чобанин вожд
  НА ИСТИНА БЕШЕ МНОГО ГНУСНО ЗА ГЛЕДАНЕ

 13. Наистина герберската сбирка беше едно отвратително сборище, доминирано от Простака, който все повече си изпуска нервите. Кого не посече, кого не заплю! А мимансът е достоен единствено за презрението ни. Давайте ги по-често тези работи по телевизора – на живо, в пълен текст, с всичките му драматургични нескопосаности, с цялата им цървулщина, пък после нека дойде Роско да ми каже, че след две години щели да се изпправят генерал срещу генерал. Единия го знаем кой е, той е истински – Радев. Другият – загадка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *