Публикувано на 11.09.2019 / 18:13

НА КРЪВОЛОКА ЦАНКОВ МУ ПРЕЧЕШЕ ГЕО МИЛЕВ И ГО УБИ, НА БОРИСОВ МУ ПРЕЧИ ВСИЧКО И СРИНА ВСИЧКО

БОРИСОВМЕЖДУ КРЪВОЛОКА ЦАНКОВ И БОЙКО БОРИСОВ ЛЕЖИ ЕДИН ВЕК

Но времето в България е спряло.

На първия му пречеше Гео Милев – и го уби.

На втория му пречи всичко – и срина всичко.

Валери Станков

Коментари 28 за
“НА КРЪВОЛОКА ЦАНКОВ МУ ПРЕЧЕШЕ ГЕО МИЛЕВ И ГО УБИ, НА БОРИСОВ МУ ПРЕЧИ ВСИЧКО И СРИНА ВСИЧКО”

 1. Кой съучаства в преврата на 9 юни 1923 г.? ВМРО.
  Кой уби на 14 юни 1923 г. министър-председателя Александър Стамболийски? ВМРО. По-точно – Александър Цанков заповядва на ген. Вълков, той – на кап. Харлаков, операцията ръководи Славейко Василев, убийците са от ВМРО, още по-точно – четата на онова неграмотно, нечленоразделно животно Величко Велянов-Чичето. Режат Стамболийски парче по парче – носа, ушите, пръстите, отсичат дясната му ръка и го бият с нея през лицето, накрая му отрязват главата…
  Кой уби на 16 август 1923 г. Райко Даскалов, български посланик в Прага? ВМРО. По-точно – Йордан Цицонков.
  Кой уби на 30 октомври 1923 г. д-р Никола Генадиев? ВМРО. По-точно – Димчо Стефанов (братовчед на Йордан Цицонков) и Димо Джузанов, по нареждане на ген. Иван Вълков и Военния съюз. Защо? Защото отказва да влезе в Демократическия сговор, защото освобождава 300 арестувани земеделци и комунисти, които трябва да бъдат изклани като животни в казармите на Първи пехотен полк и защото защитава (безплатно при това) плевенските участници в Юнското въстание.
  Кой уби на 26 юни 1924 г. Михаил (Милан) Грашев, следовател по делото за убийството на д-р Генадиев? ВМРО. Защо? Защото нарича ВМРО мафия, покровителствана от Двореца.
  Кой уби на 14 юни 1924 г. народния представител Петко Д. Петков? ВМРО. По-точно – Георги Каркалашев по личната заповед на ген. Иван Вълков. Каркалашев е заловен на местопрестъплението, легитимира се с полицейска карта, пускат го, после го арестуват, през октомври го осъждат на смърт, заменят присъдата с доживотна, а след три месеца го освобождават.
  Кой уби на 31 август 1924 г. Тодор Александров? ВМРО. По-точно – Щерю Влахов и Динчо Вретенаров.
  Кой организира Горноджумайското клане и уби на 12 септември 1924 г. 193-ма души от лявото крило на ВМРО? Главорезите на Ванче Михайлов с пълното съдействие на военния министър ген. Вълков и на вътрешния министър ген. Русев. Ген. Вълков вдига граничната стража и 14-а македонска дружина (около хиляда души), армията обкръжава града – не за да предотврати клането, а за да го гарантира. В екзекуторската група, за срам и позор, се включват и синовете на две легендарни личности – Кирил Дрангов, син на полковник Борис Дрангов, и Кирил Пърличев, син на Григор Пърличев. Само в хотел „Париж“ са открити 137 гилзи. Оцелелите – ранени, полуживи, потънали в кръв, търсят спасение при армията – убиват ги на място. В следващите няколко дни клането продължава в София, Пловдив, Петрич, Мелник, Неврокоп.

 2. Защото ще видят онова, за което не им се е говорило, и ще разберат това, което не са чули

 3. Двама са простаците Министър Председатели в Новата ни история-Алексадър Стамболииски и Тиквоча ! На първия Патриота Александър Цанков успя да резне Манерката.Необходим ни е втори професор Цанков сега.

  1. Благодаря ти Сашо! Точно същото исках да напиша снощи. Червендалестият и нагъл селяндур от Славовица си е пълна лика-прилика с мутрата. Идва на власт със същите популистки обещания. Направо ме е срам, че до 16 годишна възраст живях на булеварда носещ името на този простак, който за щастие тогава е бил овреме ликвидиран.

  2. – Стамболийски, поне е бил умен и образован, докато сегашния простак е тъп неграмотник! Стамболийски е съдил виновните за две национални катастрофи, законно с референдум, направил поземлена реформа и е въвел трудовата повинност, което помага България да се съвземе след репарациите! Обидно е да го сравнявате със банкянския недорасляк и мутра!

   1. Стефане, умен и образован човек няма да настрои огромни групи хора срещу себе си. Включително комунягите са били срещу него. И най-вече военните, които тогава са изключително силни, а не сегашните гащници и посерковци. Това за трудоваците добре го знаем по-старото поколение. Обаче има съвсем основателни твърдения че Стамболийски е бил корумпиран и е крал яко, както тиквоча. Разликата е в това, че селянинът от Славовица има привлекателно излъчване и е бил сладкодумник, а банкянският мандрил дори и това няма.

 4. НЕ го мразя,ГНУС ме е от него. ВСЕКИ Божи ден,в който тоя и Хунтата му са на власт, Е ПАГУБЕН за България!!! Той ще се измъкне, дали след няколко месеца, дали след 5-6 години, но ТЕЖКИТЕ „бакии“ във всяко едно отношение за държавата, които тоя забърка, ще ги повлечем ние. ВСЕКИ ДЕН е загубен!!!!! Не му се радвайте, както и друг път съм отбелязвал- тоя само прилича на шут, но всъщност е ОТРОВНА ЗМИЯ!

  Kогато един ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ и ПСИ ХАР го „калесат“ за „началник на държавата“, въпросната държава я чака САМО ЕДНО:
  -НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!
  Разбира се,тъй като процесите са бавни,вие не ги забелязвате..Заболява ви едва тогава,когато вече стане късно.Некои викат:-„Ама не е само Тиквата такъв“!..Така е,но както предполагам много от вас виждат,Тиквун е като..“конската гушка“ на асфалта-събира мухите..А народа е казал:-„Които си приличат,те се и привличат“.

  Tрябва да се измете и измие улицата.

 5. ..Bankjanskite ,,komplexi,,na SIC/adgiyskata ,,psevdo/mutra,,…Kakvi li sa ,,podchinenite,,i,,vjarvashtite Mu,,…

 6. Двамата не могат да бъдат сравнявани! Все едно да сравняваш Мерцедес и Запорожец.
  Проф. Цанков е патриот и изключително умен човек, но за съжаление привърженик на жестоките методи. Всъщност те понякога са крайно наложителни и изключително ефективни.
  Банкянският бандюга е тъп, прост, необразован, нагъл и алчен крадец. „СволочЬ“ казано на руски.

 7. Борисов е смешник с голямо и непочиващо на никакви основания его. Този примитив, крадец, мафиот, бандюга, предател, лъжец, психически нестабилен и самовлюбен дегенерат, ОГРАБИ, ОГЛОЗГА И СЪСИПА БЪЛГАРИЯ! Пожарникаря-сатрап нанесе на държавата, републиката и народа, непоправими поражения. В историята Борисов ще остане като най-простия и най-корумпирания политик, с уникалното в цял свят постижение, мафията да си има държава…

  1. AKO BESHE 1990 ILI 1997GODINA..TOZI OTDAVNA SHTESHE DA E,,NA G.M.DIMITROV,,..ILI,,RAZVIGOR,,..A PARTIJATA MU,,RAZGONENA ,,PO SELA I PALANKI..OT KADETO E,,DOSHLA,,V SOFIJA!

 8. Истината за ГЕРБаджийските „евро-атлантически партньори“:
  през 1943 г. в с. Красний Берег, Гомелска област, Белорусия, немците спешно изграждат концлагер, където са източвали кръвта на деца (руси, беларуси, украинци) на възраст от 8 до 14 години. В лагера е имало два сектора. В единия са източвали напълно кръвта на децата. В другия в продължение на 7 седмици (до смъртта им) от децата са източвали кръв от 8 до 19 пъти. За по-голяма ефективност, децата са ги провесвали, вързани под мишниците, стягали са им гръдния кош и на стъпалата им са правели дълбоки разрези. Децата умирали, като заспивали вследствие на обезкървяването.Телата им изкарвали с камиони извън лагера и ги изгаряли.

  1. Силно се надявам да бъркаш!!!

   Имаш ли линк или идея къде да се провери!

   Ясно е като Сатурнов ден кой се грижи в България да е приятно за живеене и хората да се плодят на воля.., но това което написа е много, много брутално, също както с педофилите в сащ които с фадрома прикриват следите – Източник: zerohedge

 9. Браво, господин Станков! Не само смел, но и много, много умен и точен в сравненията!
  Ех, ако повече български интелигенти са като Вас!

 10. България винаги е била много малка,бедна и зависима от великите сили страна с прости и продажни управници. Прочетете историята,всичко се повтаря и Винету неслучайно управлява толкова години.

 11. В книгата „Срещи с Буров“ лично банкерът Буров описва каква мръсна и долна свиня /цитирам по памет Буров/ е Цанков. Там има също така и добро описание на Стамболов, това за някой чули, недочули.

  1. „Цанков отказа да пие… Отказа закуска. Това ме смая.

   За пръв път го виждах да отказва ядене и пиене. Той ме изгледа и попита:

   — Какво ти даде тази жена, за да освободиш сина й?

   Представяш ли си, господин Памукчиев, колко е бил престъпен и коварен този оряховски бик, това животно, за да си помисли такова нещо. Отидох в другата стая, показах му петлето в кашона и той потърка пръсти. „Златото, златното петле на наполеоните, които ти даде, тях искам да видя.“ Аз не изтърпях, замахнах и му ударих плесница. Залитна и падна. Тогава загазих с крака и започнах да го ритам дето завърна, като пазех само лицето му. Той бе замаян и сащисан. Не бе очаквал, че аз ще го бия.

   Мене да обвинява той в подкуп. Мене. Наполеоните имаха на едната си страна — те го имат и сега — едно петле, символа на Франция. Той, той смяташе, че аз съм взел злато от тая жена, да спася сина й. Оряховски тип. Оряховски негодник… На мене ми стигаше златото, което имах. Тази жена бе селянка, светиня за мене и аз исках да й помогна, но той изръмжа: „Докато тук аз съм премиер, той никога няма да излезе от затвора.“ Причерня ми. Ритнах го в гордите и повиках началника на банковото ми разузнаване — един боксьор, един мъжага като Джо Луис, като Макс Шмелиг. Висок два метра, як, здрав. С юмрук като стоманен парен чук…

   — Обработи го — казах — като пазиш лицето. Но го смажи.

   И той го подхвана.

   Бой, бой, смаза го от бой… От задника на Цанков швирна кръв. Аз измъкнах бастуна си и като го обърнах откъм долния край, заудрях и аз… Натоварихме го на една кола и го откарахме в болницата на Червен кръст, оставихме го там да му шият задника. Отидох при Ляпчев. А от Ляпчев, в дома на министъра на обществените сгради Янко Стоенчев… Дадох му два милиона, прибавих после още два и на другия ден, в парламента той стана да говори. След това, съвсем неочаквано извика „Ама Вие, Вие господин професоре, не ме слушате…“ и слезе от министерската маса и отиде в средата на депутатите… Подаде официално оставка и кабинетът автоматически изпадна в криза. Стана това, което аз исках. Цанков се противеше. Царят бе зад него, но аз се оправих и с царя на бърза ръка… И кабинетът на Цанков падна. Парите на Янко Стоенчев отидоха на рулетката — той бе страстен комарджия и пропадна. Ние с Ляпчев съставихме кабинета и издадохме закона за амнистията. “

   https://chitanka.info/text/24104/7#textstart

 12. В един измислен свят в който живеят Бай Хуй и ГРУПИРОВКАТА МУ освен хвалби лъжи пръдни и простотии нищо друго няма.абсолютно нищо. И понеже са много ПРОСТИ взеха че сринаха всичко в ДЪРЖАВАТА от некадърност и ПРОСТОТИЯ и сами не могат да го разберат. В един момент щяха да строят АЕЦ БЕЛЕНЕ и ЮП после се извърнаха на 180 градуса и се отказаха после пак ще строят ит.н. глупости на търкалета.

  1. LOSHOTO E CHE GERB ,,SRINAHA,,I ,,IZGONIHA,,BALGARITE…OSTANA SAMO,,MAT,RJAL,,KOYTO,,GI DARGI NA VLAST,,…BEZ DA SE BROJAT,,FALSHIFIKACIITE,,NA TZARVULAN SHUMKARSKI NA,,KUPENI IZBORI,,..

 13. Александър Цанков е велик Български държавник! Не го слагайте на едно ниво с „Б.Б.“!

 14. Валери, този път нямам думи!

  Но скоро няма да ти простя ходенето за гъби…

 15. Да не забравяме с чие кимане извергите Иван Вълков, Кочо Стоянов, Порков, Куцаровдават команда за избиване на най способните- интелигенцията сред синдикатите на селяните и комунистите ….Борис III e командващия , все пак Вълков му е личен адютант…., сегашните са просто бледо копие лизачи… , особено като видиш какви глупости изплещи на Р.Петков ….продукта – международник ….а сега първи “контраразузнавач…”/дансаджия…

  1. Мръсно копеле! Престани да злоупотребяваш с името ми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *