Регистрация
Публикувано на 21.04.2017 / 8:56

НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ШАХМАТ ЗА ЖЕНИ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ГО НЯМА! КРАЛЕВ И БОРИСОВ ПОТУЛИХА СКАНДАЛА И ЗАЩИТИХА ВИНОВНИТЕ!

КРАСЕН КРАЛЕВО т к р и т о   п и с м о

До

Господин Румен Радев

Президент на Република България

До

Професор  Огнян Герджиков

Служебен министър-председател на Р България

До

Професор Даниела Дашева – министър на младежта

и спорта в служебното правителство на Р България

Уважаеми господин президент,

Уважаеми господин Герджиков,

Уважаема госпожо Дашева,

От 11 до 23 април 2017 г. в Рига (Латвия) се провежда Европейското индивидуално първенство по шахмат за жени. В него участват 144 шахматистки, сред които е и бившата световна и европейска шампионка Антоанета Стефанова. Край брега на Балтийско море се развяват националните флагове на всички европейскистрани, чиито състезателки участват в първенството. Но там българският флаг го няма. Антоанета Стефанова е принудена да играе под името на Европейския шахматен съюз. Причината за това е, че Българската федерация по шахмат е изключена от Европейския шахматен съюз и България не фигурира на шахматната карта на Европа. Това грозно петно лепнато на страната ни от ръководството на федерацията можеше да бъде предотвратено, ако бившия министър на младежта и спорта Красен Кралев, президентът Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов бяха предприели адекватни мерки, за спасяване частта на България, на българския спорт. Уви, те предпочетоха да си мълчат, или по-просто казано, да потулят сканадала и да защитават виновните. За това активно им пригласяха и политици, общественици, бизнесмени и журналисти. Невероятно но факт, всички говорят в един глас, че са против корупцията, а на практика активно я покровителстват.

Уважаеми господа,

В Управителния съвет на тази федерация, която опозори имета на България са и настоящите народни представители Васил Антонов и Иван Генов, които преди два дни се заклеха, че ще работят  в името на България. Какъв цинизъм. Защо тези господа досега не намериха сили да се разграничат от ръководството на федерацията и да го напуснат? Защо не направиха нищо в продължение на две години, за да не допуснат името на страната ни да бъде опетнено?! В ръководството на тази федерация е и видният социолог  Васил Тончев от агенция „Сова харис”

Господин президент,

Кой трябва да защитава името на България?

Нашите предци умираха за него, а днес нехаем пред тези, които го поругават. Вие сте запознати много добре с фактите довели да заличаване имато на България от шахматната карта на България. Затова няма да ви ги повтаряме.  Очакваме конкретни действия.

Няма по-голяма чест за един спортист да играе под флага на своята страна, да се бори за нейното име. Може ли да си представите в какво състояние са българските състезателки, когато на масите срещу тях седят съперничи с флаговете на своите страни, а до българките – неутралното бяло знаме на Европейския шахматен съюз.

Уважаеми господин президент,

Уважаеми господин Герджиков,

Уважаема госпожо Дашева,

Повече няма време за ослушване. Очакваме от Вас действия, за защита името на България.

20 април 2017 г.

София                                                            с уважение:

д-р Стефан Сергиев

бивш президент на Българската федерация по шахмат и почетен президент на Балканската федерация по шахмат

 

 

 

Коментари 11 за
“НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ШАХМАТ ЗА ЖЕНИ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ГО НЯМА! КРАЛЕВ И БОРИСОВ ПОТУЛИХА СКАНДАЛА И ЗАЩИТИХА ВИНОВНИТЕ!”

 1. Винаги съм се питал, фамилията Кралев от какво произлиза? От съществително или от глагол? В последно време май се очертава, че поне за Красен Кралев фамилият произлиза от глаголната форма на корена и.

 2. Kakav,,vljuben,,pogled e ,,otpral edinijat debelak na drugija!…Stava vapros za ,,parichki,,kak bez,,ljubov,,pri Boko..

 3. Sergiev,vsichki tezi,,instancii,,do koito izprashtash,,gneva si,,sa pod ,,kontrola,,na Tikvata..Koy si gleda,,kefa,,,,,koja karierata,,,koy parite,,!

 4. Абе то по едно време имахме 2 федерации по волейбол
  че дори и 2 по кърлинг!!!ЦСКА-тата ни са и те „да има“ повечко а Левскарите вадят стари снимки със стадйона с козирка!
  А какво става с федерацията по Мотокрос по едно време и там разни милиони бяха поизчезнали и недовнесени от Румен Петков и бяхме без лиценз ?
  Като цяло сме екстра а и се завръщат сериозните и ще дооправят всичко

  1. Те ЦСКА-тата са десетина, ти преброй Левски-тата, че аз не мога да броя до толкова.

 5. Защо ли си мисля, че по-срамни и трагични години българската история не познава.

 6. Г-н Сергиев,Вие сте голям майтап,нима наистина смятате,че някой ще Ви обърне внимание!?И то баш прецедента?Който,чрез своето служебно пра вителство надгражда Боко Тиквата?Извинявайте,ама Вие не сте в час!Сега е време да -спасим България,заедно за България,за сигурността,за международните опасности и т.н.А Вие за някакво си знаме,ай сега моля ти се!Ама вземете се в ръце!Сега всички трябва да дадем за благото-нали знаете за благото на кого,да не ви обяснявам!Ама,ха-а-а-а.ама,тъй де!

 7. Ей колко ги е страх всички от иаха че им пресякоха далаверите. Ният на умряло и се барикадират с името на България и на спортистите. Срамота!

 8. Какъв спорт искате, като няма държава? Каквото държавата, такъв е и спорта ни.

 9. Падението,за съжаление е по всички линии.Това някои го наричат „възход“ или „евроатлантически ценности“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>