Публикувано на 03.11.2020 / 8:02

НАСАЖДА СЕ СТРАХ И СЕ ВСЯВА ПАНИКА СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО! ОТКАЗВАМЕ ДА ПРИЕМЕМ СИЛОВО НЕНАУЧНО НАЛАГАНАТА „НОВА НОРМАЛНОСТ“!

Учредиха Български алианс на лекари

Учредителна декларация на Български алианс на лекари за възстановяване на нормалния живот в България и практикуване на медицина, основана на науката.

Ние, група български лекари от различни специалности в медицината и управлението на здравеопазването, водени от познанията си и професионалната си квалификация, позоваващи се на опита си в лечението и управлението на болестни състояния, причинени от инфекциозни агенти, както и на познанията си в управлението на здравни системи и кризи, декларираме:

Обединяваме колективните си усилия за връщане към нормалния живот в страната ни, без ограничения на всички здравни, икономически и социални активности. Ние апелираме за завръщане към практикуването на медицина по начина, преподаван ни във висшия курс на обучение по медицина, заложен в личния етичен кодекс на всеки добросъвестен лекар и практикуван от столетия. Ние вярваме в основния принцип при практикуването на медицина, който съществува от хилядолетия, винаги е бил и следва да остане валиден дори и в условия на кризи и епидемии: Първо НЕ вреди! Primum non nocere!

Планомерно и целенасочено насажданият страх у населението на България през последните осем месеца е в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука. Приоритет и крайна цел на лекарската практика и на здравеопазването като система е физическото и психическо здраве на населението и на всеки отделен човек. Ние апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени.

Отказваме да приемем силово и ненаучно налаганата „нова нормалност“, за която се правят опити да бъде приложена в грижата за здравето на хората. Този термин е лишен от смисъл и съдържание. Той не почива на наука и практика, няма формулирана теоретична и практическа рамка, параметри, цели и инструменти. Няма нито едно научно обосновано изследване, което да налага промяна в медицинската практика не само в национален, но и в глобален мащаб.

Най-остро и незаслужено лошо е положението в образованието, където прилаганите мерки видимо водят до компрометиране на учебния процес и социално отчуждаване на децата. Това неминуемо ще доведе до негативен ефект върху поколението и ще има тежки и дълготрайни последици за цялото общество. Принудителното налагане на лицеви маски, особено върху непълнолетни деца, чрез сила и санкции и без безспорни научни доказателства за техния позитивен ефект в управлението на пандемии е злоупотреба с власт.

Медийното преекспониране и едностранното и неточно представяне на статистическите данни, във връзка с разпространението на вируса САРС-Ков 2, насажда страх и всява паника сред населението. Те оказват сериозен негативен ефект в развитието на обществените процеси и доверието към институциите, определени да се справят с кризата.

Не е ясно колко теста и на колко човека са направени, кои от носителите на вируса са реално болни и колко от тях се нуждаят от хоспитализация. Няма работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система. Това води до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между колеги лекари. Търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства. Дългогодишната липса на управленски умения, корупцията и лобизмът в здравната система я доведоха до блокиране. На път сме да станем свидетели на колапс по обективни причини, защото поради управленски хаос няма кой да работи. Колегите ни бяха жертвани в неудачни политически решения. Има пари, болници и болни хора с реални заболявания и нужда от помощ, но няма компетентно лидерство. В системата на здравеопазването има и ще има лекари и медицински специалисти с емпатия, и човечност, само ако има кой да я управлява по коренно различен начин от досега наблюдавания.

За постигане на нормализацията в обществото и живота следва да обърнем особено внимание на връзките на здравната система с останалите сектори и да обединим усилия в услуга на истината и човечността.

Алинасът ни не е неправителствена организация, а упражняване на правата ни, дадени ни по Конституция с цел защита на обществения интерес. Сдружението ни на лекарите сподвижници призовава всички желаещи професионалисти, юристи, икономисти, журналисти и общественици да се обединени от вътрешното си убеждение, че с нашия професионализъм можем да допринесем за нормализиране на изкуствено напрегнатата обществена обстановка и като цяло на живота в България.

Д-р Георги Тодоров

Д-р Атанас Мангъров

Д-р Антония Първанова

Д-р Стоян Алексов

Д-р Хелия Божилова

Д-р Владимир Николов

Д-р Трифон Вълков

Д-р Атанас Константинов

и съмишленици

Коментари 47 за
“НАСАЖДА СЕ СТРАХ И СЕ ВСЯВА ПАНИКА СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО! ОТКАЗВАМЕ ДА ПРИЕМЕМ СИЛОВО НЕНАУЧНО НАЛАГАНАТА „НОВА НОРМАЛНОСТ“!”

 1. Бравос на тия хора! Достойни лекари, които не си плюха в сурата (за пари и позиции) и запазиха и лекарската си съвест, и заеха достойна гражданска позиция! Дано има и други като тях! КОВИДиотията трябва да бъде спряна!

 2. Поклон пред тези лекари които казват истината! Под претекст „противоепидемични мерки“ се нарушават основни социално-икономически права на гражданите, като правото на труд, свободно събиране, които не само са конституционни, но и права от ЕКЗПЧОС. Още повече липсва научно-обосновано основание за налагането на такива мерки. Не си играйте със живота на хората.

 3. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

  „Болни“ от COVID-19 мангусти се лекуват с кючек в българска болница болница.

  Във видеото се вижда как млади роми играят кючек в болница. „Ето какво става в болниците по време на пандемията“

  https://www.youtube.com/watch?v=scKmzjpSujY&feature=youtu.be

 4. Слушайки новините ВОЖДЪТ се почеса между ОЧНИТЕ ГЪНКИ и изсумтя…И да умрете от КОРОНЪТЪ пак шъ ГЛАСУВАТЕ за МЕН…

 5. ДЕ Е БЪЛГАРИЯ? Питат ли ме отговарям:

  – 1-во място по смъртност в света!

  – 1-во място по заболеваемост.

  – На едно от последните места в света по качество на здравеопазването – класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.

  – При най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите – около 47%! (в Швеция – 3%, Германия 3,2%…)

  – Най-ниска продължителност на живот в ЕС – 74,9 г. В Испания – 83,5 г., Италия – 83,4 г. и т.н.

  – Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%…

  – 1-во място по корупция в ЕС.

  – България е най-зле по върховенство на закона в ЕС.

  – На челно място сме по разпространение на фалшиви новини.

  – На 111-то място сме по свобода на медиите.

  – Последно място по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на експорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия – 291, а средно за страните в ЕС – 117.

  – Последни по дигитализация в ЕС (Мария Габриел беше еврокомисар на този ресор).

  – Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.

  – Последни по чужди инвестиции; българските компании изостават в инвестиционната си дейност.

  – Първи по употреба на алкохол на Балканите и 6-ти в света с 12,6 литра на глава от населението за година.

  – Българските ученици и младежи са на първите места в Европа по употреба на амфетамини и анаболни стероиди.

  – 1-ви сме в Европа по брой загинали в автомобилни катастрофи.

  – На 93-то място сме по качество на пътищата от 171 страни.

  – От 2014 г. досега, със средствата от ЕС, са завършени едва 400 км нови магистрали – последно място в съюза.

  – 10 години и похарчени близо 2 милиарда не стигнаха да имаме електронно правителство. Но парите ги няма…

  – 15% е доверието в Народното събрание – най-ниско досега.

  – 18% е доверието в правителството, над 70 на сто е недоверието.

  – Доверието в Борисов е 20% – най-ниско от години.

  – Българите са предпоследни по най-ниско ниво на щастие в ЕС. (Латвия е след нас.)

  – България с най-много емигранти на глава от населението, минали сме първенеца Полша…

  – Най-ниско доверие в прокуратурата от всички страни в ЕС.

  – БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е НАЙ-ТОПЯЩАТА СЕ В СВЕТА.

 6. тази на снимката в средата, от 20 год.се занимава с политика, даже беше партиен секретар на ндсв и мисля, че не се разделиха много добре с другите активисти. После нещо беше в чужбина, но изглежда не потръгна и сега от известно
  време се появява къде ли не и дава акъл по вирусология и всякакви други науки.

  1. Антония Първанова Завършва Езикова гимназия „Гео Милев“ с английски и немски език в Добрич, висше образование по „Медицина“ във Варна, „Здравен мениджмънт“ във Варна, „Обществено здраве“ в Маастрихт, Нидерландия и „Здравна политика“ в Англия д-р Антония Първанова – работила като експерт в европейски епидемиологични организации

 7. Най опасно е за ковид ако те приемат в болница.Там на 80% си готов да те уморят

 8. Разболявайте/заразявайте се спокойно уважаеми съграждани!
  Въпросът с диагностицирането и лечението ви вече е решен – пред всяка болница ще има фургон (по идея на Борисов) с медици да ви посрещат!
  Борисов е наредил следното: „Мутафчийски, Балтов, Ангелов. Всички тези доктори, които имат име, професори, трябва да са пред болниците. Да посрещат, да помагат, да успокояват, да лекуват“.

  Е, хаирлия да е – и бързо излизане от кризисната ситуация!

 9. Гледах началото на днешната политическа логорея на Борисов и вече съм абсолютно убеден, този човек с добро няма да си отиде. Има психическо заболяване – наричам властова обцесия, страх от загубата на власт и връщането обратно в света на собствената му незначителност.
  Всичко което предлага е пунта мара, но с конкретна цел и коварен, дори престъпен подтекст. Министрите му дори вече разбират, че не е с всичкия си. Тези фургони пред болници с „бързите тестове за Ковид“ не само и толкова параноя, те са бизнес проект на корупцията и олигарахизацията в лабораторната медицина у нас.

  Неговият приятел го е облъчил, че с фургони през болниците ще си реши проблема с медиите и общественото внимание, като спретнат фургони и ще започнат масово пробонабиране. Проблемът е, взетата проба е само началния етап в дълъг процес – след това ще трябва да тичат в лабораториите да правят тестове на руските си машини DT Prime, чийто представител е Борислав Великов – помните го кой е.

  И тук опирам до престъплението, което в момента се извършва в близките лаборатории до сърцето на Борисов. Мои познати с огромен опит в тази сфера потвърдиха, че ЕДИНСТВЕНИЯТ начин тези „политкоректни“ лаборатории да правят много тестове и да вземат по 120 лева за всеки един от тях е самите лаборатории да правят „пулове“ от по 5 или 10. Питайте какво означава това експертите и каква достоверността на подобни тестове.

  Не можех да повярвам на ушите си. Едно е да правиш пулове за профилактични тестове в предприятия, друго е да правиш пулове пред болници и в рискови групи. Чувстителността на ПиСиАр метода не е безспорна, особено при РНК, и сега си представете – какво става когато пул тест дава положителна проба. Дали правят отделни тестове за да изяснят кой е положителен или просто генерират резултати че всички са положителни!? Знаете какво означава това.

  Справка сводките на МЗ Инфорбюро за броя на заразените.

  И колко хитро са го измислили, защото съвпада с грипната вълна, която маскира разликата. Днес една публикация в авторитетно американско издание пита – защо 95 процента от случаите на грип изчезнаха от статистиката? Да има настинали, с грип, дори с тежки симптоми, но сега всичко минава за потенциален КОВИД.

  Борисов, който няма да време за се съсредоточава върху детайлите, докато като Кашпировски омайва населението, вероятно знае, че няма „бърз“ ПиСиАр, по-малко от четири часа. Тук влиза времето за вземане и групиране на проби – те не се правят на конвейр една след друга, а се чака време за да се групират съгласно китовете.

  Разбирам че Борисов от кризата прави бизнес за своите, но питам като последния наивник – този спешния случай, от репортажа по БНТ, пак ли трябва четири часа да чака пред болницата за да получи резултата, който да му позволи да бъде приет в спешното? Ами нали историята с онзи лекар от бързата помощ по БНТ, който от днес е на работа в Щутгарт, не е изолирана. И фургоните не решават нищо.

  Борисов, съвест, поне малко, от тази, най-дълбоко заспалата нямаш ли?!

  Илиян Василев, Facebook

  1. ПРОСТО ТИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАК С ЕДИН ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР 1 МИНУТА ЩЕ ГО ИЗВАДЯТ ОТ ВЛАСТТА … НАЙ СМЕШНОТО ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕ, КАК ЩЕ СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ В ГЪЗА НА ГЕОГРАФИЯТА И НЯМА ДА ГО ВИДИМ И ЧУЕМ ПОВЕЧЕ

   1. А не, не така! Има да отговаря за милиарди заграбени от него и бандитската му шайка, както и за щети нанесени върху цялата нация за поколения напред. Никакво скриване в дупето на географията!

  2. И ЗИМНИТЕ СТУДЕНИ месеци като стане -8;-12 под нулата тия изнесени центрове фургони в тяй и около тях ще станеш на ледена шушулка пълна простотия

 10. Генадий Малкин:“В цайтнот изпада не този, който много мисли, а този който не мисли за каквото трябва“

 11. след като ПСР-ът открива КОРОНАТА…в овце…кози…манго…банани…акация…за рибите още не знам …ставал и за хората…ВОЖДЪТ едно нещо е ПРОЗРЯЛ от ЕВРО-политиците…че всички там или са ЛУДИ или се правят на ЛУДИ…че и ТОЙ като ТЯХ…ПАРИ и ЛУДОСТ…

 12. За 12 години от България избягаха 53 000 медици но СИЛОВИ СТРУКТУРИ…дал ГОСПОДЪ…

 13. Интересно….проф.Константинов ли ги брои заразените та са толкова много!!!!

 14. „….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък!“
  (Бойко Борисов – Министър-председател на Република България)

  Няма да коментирам факта (достатъчно съм го правил през годините), че Премиерът на Република България,
  официален член на Европейския съюз, е:
  -Мутра от подземния свят;
  нагъл до безобразие-
  безочлив, нахален, безсрамен, дебелоок, циничен, натрапчив и арогантен;
  самоуверен и самонадеян (докарва го „тип Дон Корлеоне“)-
  до пошъл театър;
  алчен и крадлив до милиарди;
  жалък и страхлив до безсъзнание;
  тщестлавен до комедия;
  и каквото и друго се сетите…

  Смайващото е друго:
  този АБСОЛЮТЕН ПРИМИТИВ-
  уникален екземпляр:
  УМОПОМРАЧИТЕЛНА КРЪСТОСКА МЕЖДУ КВАРТАЛЕН БАНДИТ
  И ПРИМАТ ОТ ЕКВАТОРИАЛНИТЕ ГОРИ НА НОВА ГВИНЕЯ-
  се изживява като
  ВЕЛИК ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК,
  ВЕЛИК СПОРТИСТ,
  ВЕЛИК ХУДОЖНИК,
  ВЕЛИК МИСЛИТЕЛ-
  и каквото и друго се сетите!

  И си позволява да коментира дори Президента
  от висотата на мнимото си-
  (прости ме Господи)-
  ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО!

  Даваме ли си сметка докъде се е докарал
  Тоя Мухъл безподобен-
  с любезното съдействие на стотици хиляди проститути и проститутки-
  нагаждачи и службогонци:
  да загуби Мутрата реална представа за себе си и своите способности-
  тежко психическо разстройство!

  Вчера ме поздравил, чета – мен Даскала-
  за Деня на народните будители:
  „Всеки един човек във времена на криза и епидемия може да е будител. Това най-добре го показват българските лекари и учители.“
  (Б.Борисов)

  Да,господин Нещастен Случайнико ,въздигнал се до върха-
  като прочутия охлюв на Стоян Михайловски-
  с пълзене във всякакви посоки, но все в посока-
  НАГОРЕ-
  пълзейки по несмисления вот на ошашавеното
  и системно опростачвано българско население!

  Благодаря все пак, аз Учителят-
  за благопожеланията-
  аз наистина съм БУДИТЕЛ в тия мътни времена-
  и всячески се стремя да пробудя народа-
  за да изметем Тебе и Твоята престъпна и безпросветна клика-
  ама що не идеш да се гръмнеш-
  ако някой друг не го свърши преди теб, дай боже!

  Единственото възможно обяснение-
  Ефектът Дънинг-Крюгер:
  „Това интересно състояние, което е все по-често срещано в днешно време, може да бъде обяснено с т.нар. Ефект на Дънинг-Крюгер или иначе казано как глупавите са твърде глупави, за да осъзнаят, че са глупави.
  Ето и малка справка какво точно представлява Ефектът. Това е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от средното. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.“
  (Интернет)

  НА ПРОСТ ЧОВЕК, КАТО ТЕБЕ,
  БАНКЯНСКА МУТРО –
  К*Р СЕ НАБИВА-

  И ЩЕ ТИ ГО НАБИЕМ!

  НИКОЛАЙ РИЗОВ

 15. Шайката са терористи, които водят война срещу хората в тази странa.
  Полицията трябва да спре да служи на психопатите от ГРОБ.
  Tова е политическа програма за извършване на масов геноцид над населението.
  Без повече заключвания, без социално дистанциране, без маски. Без проследяване. Без задължителни ваксинации, без „ново нормално“. Да бъдат възстановени всички човешки права, които са нарушени.

 16. Долу Александрината, долу лявовинтовите педерасти-поемачи, Да живеят набивачите.

 17. Няма как БЪЛГАРИТЕ да сме ЗДРАВИ,

  когато царуват законите превърнали БОЛНИЦИте ни в ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!

  И липсваща профилактика за малки и големи, и закриване на болници в малките градове.
  И яка търговийка с животоспасяващите ЛЕКАРСТВА.

  Браво на Томова.

 18. Колко малко нормални лекари имаме! 🙁

  Понеже ковида очевидно се проваля – започнаха играта на етноси!

 19. Изключитело благородна постъпка.Тези хора защитават,не само нашите конституционни права но и нашето здраве и живот Диктатурата на Борисов ни обрича на ваксиниране и сигурна смърт.Аз съм сигурен , че зад тях ще застанат всички почтени лекари. Благодаря Ви ,вие сте истински лекари.

 20. Ех, Васко! Политическата ми грамотност е много по-голяма, отколкото можеш да си представиш. в Случая имам предвид настоящия скапан момент от нашия живот, приятелю, също и факта, че има и такива лекари….Съгласна съм с ЕДИН! Поздрави!

 21. Д-р Първанова – министър на здравеопазването! Д-р Мангъров – шеф на НЗОК! И стига сте търсили под вола теле! Сигурно за всеки може да се изрови нещо мръсничко, калничко. Защо бе, хора?! Не виждате ли в каква гигантска, непосилна битка за истината са се впуснали тези хора!? Хайде поне малко уважение!

 22. Биха били чудесни вещи лица и свидетели когато започне съдебния процес срещу психо терора над българския народ упражняван от управляващите!

 23. Блюдолизните МУ медии не ни съобщават за изследването в САЩ.. За стадния имунитет на леко и среднотежко прекаралите вируса, който се съхранява за над ПЕТ месеца. В изследване на над 30 000 преболедували. ( https://twitter.com/ScienceMagazine/status/1323157937808941057/photo/1).
  Щото ще има обяснение и защо в Швеция от 20.10 of 30.10 са почнали общо 20 души. А у нас във втората вълна са вече над 20 човека всеки ден..
  И защо в девет милионенната Белорус починалите са със 300 човека по-малко от нас.. При Батката смъртността е 898 или 0,99%..
  А при Баце – „отличника“ от март и април и сега смъртността е 2.40%.
  Две страни, в които въобще не чуха за мерките му тогава, камо ли да го следват..

 24. ЖИВИ и ЗДРАВИ бъдете БЪЛГАРИ!!! А, КОЙ, КОЙ, КОЙ казва, че ПРОТЕСТЪТ бил СПРЯЛ?!

 25. Поклон пред докторите!Има неща
  които трябва да се кажат право
  куме в очи Ситуацията е друга…
  Само с призиви и апели нестава
  Твърдият подход е на дневен
  ред Сопа си требе Сопа Останало
  то е от Лукавия ! Е…х Сопата!
  Единствената Здрава и Здрава мярка!!!

 26. Поздравления! Здравия разум трябва да надделее над страха, паниката и манипулативните медии…

 27. А на бас ,че поне един от гореизброените яха коронавируса със съвсем различни цели !!!!!!!!!!!!!

 28. ЕТО СЕГА СПРЯХА ПЛАНОВИТЕ ОПЕРАЦИИ ПОД ПРЕДЛОГ КОРОНАВИРУС. ЦЕЛТА ИМ Е ДА НАСОЧАТ ХОРАТА КЪМ ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ И МАФИОТИТЕ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ ДА ЛАПАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. КОЙТО ИМА ПАРИ ЩЕ ЖИВЕЕ, КОЙТО НЯМА ЩЕ РИТА КАМБАНАТА. ЗАТОВА ОЩЕ ПРОЛЕТТА МУТАФЧИЙСКИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ „ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ“. САМО, ЧЕ НЕ ОТ КОРОНАВИРУС, А ОТ МАФИОТСКАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА.
  НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ САМО, АКО НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНА КАСА ПРЕСТАНЕ ДА ФИНАНСИРА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ И КЛИНИКИ, КОИТО Я ИЗТОЧВАТ ПО НАЙ-НАГЪЛ НАЧИН. КОЙТО ИСКА ДА СЕ ЛЕКУВА В ТЯХ ДА СИ ПЛАЩА ОТ ДЖОБА, А НЕ ОТ МОЯТА ЗАПЛАТА. ТОВА ЩЕ ОСВОБОДИ МНОГО ПАРИ ЗА РЯЗКО ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА И ЗАПЛАТИТЕ НА ПЕРСОНАЛА В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ И ЩЕ ПРЕКРАТИ НАЙ-МАСОВАТА КОРУПЦИЯ В ДЪРЖАВАТА НАРЕЧЕНА ЗДРАВНА СИСТЕМА.

 29. Знаете ли по какво си приличат религиите и коронавирусната психоза ? Отговарям : И двете са създадени за да държат в страх и подчинение обикновените хора ,а властимащите да правят каквото си искат с цел забогатяване на гърба им. За създателите на Алианса Адмирациии за смелостта да се опълчат на тази репресивна власт.Сега очаквайте да Ви „посетят“ ,ей така по сигнал, прокуратурата, ДАНС, НАП и др., които са на държавната хранилка и лоялни към властта ,а не към работодателите си т.е. всички които плащаме данъци и такси. …И то по принуда,а не доброволно…

  1. Към религиите трябва да добавим и политическите партии. Тяхната цел е да ни разделят и манипулират, за да могат да ни ограбват безнаказано!

 30. Ех, Мери! Разбери добре с какви далавери се е занимавала тази д-р Първанова при,,
  царуването,, на Симеончо. Много бързо забравяне или просто политическа неграмотност.

  1. ЕХ, ВАСКО! ВСЕКИ ЧОВЕК ТЪРПИ РАЗВИТИЕ, ТАКА НИ Е ЗАЛОЖЕНО ОТ БОЖИЯ ПРОМИСЪЛ, ЗАЩОТО ЧОВЕКЪТ Е СЪЗДАДЕН ПО НЕГОВ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ! ЧОВЕКЪТ СИ ЛИЧИ ИМЕННО В НАПРЕГНАТИ, КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ, В УСЛОВИЯТА НА ДИКТАТУРА И ТОТАЛИТАРИЗЪМ, КАКВИТО НАБЛЮДАВАМЕ СЕГА! ТЕЗИ ХОРА СЕ ОПЪЛЧВАТ НА СИСТЕМАТА, ЗА МЕН ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО! ЗА ТЕб СЪЩО БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ТАКА! ТЕ МОЖЕХА ДА СЕ ЗАСЛОНЯТ КАТО ОСТАНАЛИТЕ ПОД КРИЛОТО НА ВОЖДА, НО НЕ ГО НАПРАВИХА, В ИМЕТО НА ПО-ВИСША ЦЕЛ ОТ ЛИЧНОТО УДОБСТВО. ВСЕКИ ТАКЪВ ЧОВЕК Е БОЖИ ПРАТЕНИК ТУК НА ГРЕШНАТА ЗЕМЯ! ТИ ДА НЕ СИ АНГЕЛ НЕБЕСЕН? Я СИ СПОМНИ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС: КОЙТО Е БЕЗТРЕШЕН, ПРЪВ ДА ХВЪРЛИ КАМЪК ПО ГРЕШНИКА!

  2. кое е по опасно да те лекува лекар или ПОЛИТИК…и ВОЖДЪТ знаем с какво се е ЗАНИМАВАЛ а още е начело на ПЛЕМЕТО…

 31. Имате пълна подкрепа , и от мене , един обикновен българин ! Хвала вам за смелостта , да заявите високо истината !

 32. няма безсмъртни и богатите умират, но по-трудно каза:

  Възрастен човек сте, относително казано над 50-те, тук там има и здрави хора над 50-те, но повечето имат някакви болести. Заразявате се като всички, и? Изкарвате го на крак като грип – лек грип или по-тежък, но оживявате, ползвайки разни витамини и антибиотици, които можете да си купите от аптеките. Симптомите са губене на вкус, леко дращене в гърлото, лека температура 37-38 градуса, лека хрема, яде ви се нещо сладко или нищо не можете да ядете, тези с синузит имат лош дъх като в тоалетна, т.е. си миришат зле и сами, въпреки липсата на обоняние и вкус, могат да си го помиришат синузита(според някой, това е от антибиотика, който атакува синузита и го лекува), някой получават и обриви – крака, пръсти с тенденция сърбежът да се надига от краката нагоре, други се изприщват и по лицето. Правите си тест, оказвате се заразен. Първите симптоми траят 6-7 дни и може да оздравеете, някой имат и болки в сърдечната област, пушачите се чистят белодробно(ако приемат антибиотик) с гъста и тъмнееща или жълтееща храчка. Ако това не се случи с оздравяването, започвате да се задъхвате, силно се чувствате уморени, имате болки в мускулите и ако не преминете на друго лечение в болница – умирате. Та, другари и другарки, хубаво е да правите разни акции за запазване на икономиката, но какво ще кажете на умрелите, които не са взели мерки, а?

 33. Респект и уважение към тези истински лекари и човеци! Възхищавам се на тяхната смелост и последователност!
  Заставам зад всяка тяхна дума!
  Поздрави, дано да има повече такива хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *