Публикувано на 03.11.2008 / 21:56

“Народно дело” забърка Данов в менте-кореспонденция

 

 

Варненският “Народно дело” разпространи “гръмката” новина, че “В писмо до началниците в София, Данов пита прокуратурата защо стои в ареста”. В напълно несмаслената дописка кримирепортерката Нели Кирчева в очеваден опит да уплътни работния си ден, е написала, че Веселин Данов бил направил “запитване” до Върховна касационна прокуратура защо бил задържан. По-тъпоумно питане не би направил и бавноразвиващ се от поомощно училище.

“Източник на „Народно дело” разкри, че в писмото си Данов е питал ВКП дали правилно е задържан. Като аргументи той посочил, че лично и доброволно е съобщил на органите на властта за съществуването на престъпна групировка, която действала на територията на Варна. Вместо обаче да бъде привикан като свидетел, той и синът му Христо бяха пратени зад решетките с най-тежката процесуална мярка”, пише дописничката.

Написаното е пълна лъжа и не отговаря на истината.Дописничката е подочула нещо, но го е възприела като компот вместо компютър.

Главният редактор на вестника спешно трябва да прати кадъра си на правно ограмотяване, ако продължава да иска да подържа този ресор в газетата, тъй като нито един обвиняем не пише писма до началници в София, нито пък запитвания до прокуратурата защо точно е задържан.  Обикновено се пишат жалби, а мотивите им са строго аргументирани.

“Народно дело” не посочва и източника си. Ако го направи то ще извади юриста от професията, защото надали той ще може да се защити, че въпросната дописничка не е схванала какво точно и се обяснява. Или още по-страшното – умишлено е подведена с подобна менте-информация.

По колхозния прицип на кореспондентът на столичният в. “Стандарт” веднага преписва дословно “новината” от “Народно дело” без дори да я провери.

Истината с въпросното “писмо” на Веселин Данов е далеч по-различна и предстои да излезе наяве в близките дни. “Писмото” изобщо не е до Върховна касационна прокуратура. А жалбите на защитата, както до Варненската, така и до Върховна касационна прокуратура касаят не писмо, а отговор с гриф “строго секретно”.

Засега толкова.

Истинските новини очаквайте в afera.bg

 

Веселина Томова

 

 

 

Коментари 0 за
““Народно дело” забърка Данов в менте-кореспонденция”

  1. Народно дело ли? Това да не е комунистически -марксистки труд? А ..това било вестник. Ха-ха. Че кой го чете това чудо?

  2. народно дело първо трябва да изпрати „репортерката“ на психопреглед и след това да я пратят на психорехабилитация в някой извънградски диспансер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *