Регистрация
Публикувано на 07.12.2012 / 17:57

НАРКОТРАФИКАНТ ВЪРТЯЛ СРЕЩИ С БОЙКО БОРИСОВ, НАРИЧАЛИ ГО „ГОЛЕМИЯ БРАТ. АФЕРА ПЪРВА ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ АКО САШО ХРАБРИЯ ПРОГОВОРИ СТАВА СТРАШНО!

11 души са осъдени на общо 65 г. затвор за трафик на хероин от съда в Мюнхен през 2006 г. Тарторът на групата е Александър Александров от Владая, за когото баварските разследващи доказват, че сам е организирал и ръководил канал, прекарал 2 тона хероин от Турция, през България, към Европа в периода 1998-2004. Той получава 14 години затвор, но отказва да лежи в България. В разбиването на канала участвали службите на 12 държави. От българската страна операцията се ръководи от Иван Цветков, шеф на отдел „Наркотици“ на ГДБОП, пише сайта „Биволь”.

Българите идентифицират Александров след като са сезирани от Мюнхен по сигнал от турските служби. На 12 февруари 2004 г. антимафиотите обискират жилище използвано като депо, където са намерени 145 кг хероин. При операцията са арестувани петима души, но това не е краят на канала, който продължава да функционира и е наблюдаван през цялата 2004 г. Александров е арестуван чак на 17 декември 2004 и то в Македония, с ордер от мюнхенската полиция. Два месеца преди това, на 13.10.2004 баварската Служба за митнически издирвания, Съвместна следствена група Южна Бавария разпитва един от заподозрените куриери на канала: Славчо Георгиев – Палюх. Ето какво е записано в протокола от разпита, автентичен документ на немски език от 8 страници, цитиран от сайта „Биволь”:

„Днес бих искал да кажа нещо за „Сашо“; истинското му име е Александров. Когато от време на време се срещах със Сашо и там присъстваха и други хора, които отначало ми бяха непознати, той ми казваше понякога, че в момента не можел да разговаря с мен, защото някой от другите хора бил прокурор или шеф на митница или друго високопоставено лице. Тези хора често бяха в дома на Сашо.

Веднъж той не ме пусна в дома си, когато в къщата му беше някакъв началник на митница. Бях отпратен още от входа, там има инсталирана видеокамера. По домофона Сашо ми каза, че в момента нямал време за мен, защото именно този началник на митница или пък някой прокурор били при него. Сашо казваше също така често, че се срещал с „големия брат“. Имаше предвид вътрешния министър на България, БОРИСОВ, Бойко. Наричат го също „генерала“, защото той официално носи този чин.

Той ми каза също така буквално, че при това лице се касаело за министъра на вътрешните работи на България.“

От обвинителния акт на немската прокуратура може да се заключи, че контактите на Палюх със „Сашо“, който му разказал за честите си срещи с „големия брат“ Борисов са от периода когато е работил като куриер – от юни 2002 до 9.8.2004 г., когато е задържан в Траунщайн. По това време Бойко Борисов е главен секретар на МВР и стреля с гранатомет срещу кокошкари, докато ЦРУ събира информация за участието му в мащабен трафик на наркотици и прикриването на престъпления, използвайки високия си пост, както се вижда от американските дипломатически доклади. Според признанията на Александров пред мюнхенските разследващи той получавал за пратките по 900 евро на килограм хероин за доставка в Испания и 750 евро за доставка в другите европейски страни. Куриерите получавали по 250 евро на курс.

Едва ли информацията за честите срещи на организатора на канала Александров с български прокурори, митничари и дори със самият „голям брат“ и главен секретар на МВР Бойко Борисов е била подмината с пренебрежение от немските разследващи. Такава информация е оперативно интересна не само за митничари и полицаи, а и за други служби. Факт е, че немските служби не са пожелали идентифицираният от ГДБОП Александър Александров да бъде задържан в България, но се активират светкавично, за да го арестуват в Македония, вероятно поради опасения от теч на информация ако ордерът за арест бъде изпратен до българските им колеги.

Тези данни по делото останаха напълно неизвестни за българската общественост до ден днешен. Медийното отразяване на случая през 2005 г. спряга името на главния секретар Борисов като герой на съвместната полицейска акция по неутрализиране на канала, а не като „голям брат“ закрилник на наркотрафиканта Александров.

Има друга странност. Справка в докладите на агенцията на ООН за борба с наркотрафика показва, че за периода 1998-2004 цената на едро на килограм хероин в Германия е средно 22294 долара, а в Испания е 45519 хиляди долара. Типичната цена посочена за Турция за 2003 г. е 9600 долара. Според немските разследващи каналът на Александров е превозил близо 2 тона хероин. Възниква въпросът ако печалбата за Александров е била около 1000 долара на килограм, кой е прибирал останалите 9 до 30 хиляди долара на килограм от разликата между цената в Турция и в Западна Европа? Ако Александров е спечелил 2 млн долара за този период, то кой е кеширал останалите 20 млн? Немското разследване не дава отговор на този въпрос. Александров е осъден като главен организатор на канала. Тежки присъди получават и неговите куриери и помощници, с което делото приключва, пише още „Биволь”.

 

ПЪРВА АФЕРА ОЩЕ НА 1 ЮНИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ЧРЕЗ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА БЪДЕ ПОМОГНАТО НА САШО ХРАБРИЯ, КОЙТО ДЪРЖИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТАЙНИ ЗА БОЙКО БОРИСОВ.

Ето и публикацията ни: „Таки ли? А загрижило ли се е усърдно Външно за излежаващия присъда в Дубай Сашо Храбрия?”

Afera.bg

Коментари 10 за
“НАРКОТРАФИКАНТ ВЪРТЯЛ СРЕЩИ С БОЙКО БОРИСОВ, НАРИЧАЛИ ГО „ГОЛЕМИЯ БРАТ. АФЕРА ПЪРВА ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ АКО САШО ХРАБРИЯ ПРОГОВОРИ СТАВА СТРАШНО!”

 1. Бойко може да е всякакъв, само не е бил вътрешен министър, та за кой голям брат става на въпрос?

 2. Е какво се чудите ,приятелите от престъпните групировки са дали сума ти и пари да го направят генерал.Нали трябва да избиват разхода хората.Другарят Бойко наречен големият брат има и други знайни и незнайни контакти,така се става генерал , а не с борба против престъпността и рязане на лентички.Грузинсаката мафия и тя има какво да каже по въпроса.

 3. МУТРАТА СИ Е ЧИСТА ПРОБА БАНДИТ.НЯМА ДРУГАДЕ ТАКЪВ СКАПАНЯК НАРОД И ДЪРЖАВА ДА ТЪРПИ ТАКАВА МЪРША.

 4. Да допуснем, че Сашо Храбрия и Христо Храбрия са едно и също лице. И все пак, това лице в затвора в Дубай ли лежи или в затвора в Мюнхен?

 5. Засега „големият брат“ енужен само на „Еврейския президент“-Барак Обама за да осигури логистичен център за удар по Иран от Израел и САЩ.Това ще стане съвсем скоро. През юни Б.Б. ще бъде изплют и подведен под отговорност от Европейски съд!

 6. Всички сте много компетентни………Сашко Храбреца….с.Якимово…област Монтана….
  за повече инфо…..Бойко Борисов.

 7. БОЙКО-О-О-О-О,КО’ПРАЙМ СЕГА,А?????
  МАЙ НАПЪЛНИХМЕ ГАЩИТЕ?!

  1. Ами ще впрегне външно министерство да го върнат в страната, за да му се предостави възможност или да се самоубие, или да стане жертва на здравословното си състояние като мишо-бирата.Нещата при подобни случаи са почти идентични, и няма особенни прояви на креативност и фантазия относно методите и начините.За разлика от книгата винету обаче, в българския вариант големия брат може лесно да се превърне в пълните гащи, стига някой някога да поиска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>