Публикувано на 30.06.2008 / 1:21

Накъде отиваш, Българийо мила?

 

 

Моето мнение е простовато поради това, че съм обикновен гражданин и затова ще го кажа с думи прости: “Ха наляво, ха надясно – хоп в лайното прясно!”

Имаше едно време един виц, че “Плейбой” обявил 1 милион долара награда за най-хубав текст, поместен под снимка с групов секс. Първа награда спечелил българинът. Повторили конкурса – пак той печели. Направили трети конкурс – българинът пак първи. Извикали го и го питат – абе, как така все ти печелиш, откъде ти идват такива гениални хрумвания. А той отвърнал – няма по-лесно от това. Отварям сутрин, който и да е български вестник и слагам първото заглавие, което ми попадне под снимка в “Плейбой”.

И аз реших да опитам. Отварям “Труд” и чета заглавия:

– Защо се дърпаха катаджиите от хубавото

– Мечта за таксиджия по джапанки

– Янев дири “черна каса”

– ГЕРБ премести гейпарада.

Представете си наистина снимка с групов секс и едно от тези заглавия под нея. Мисля, че бих взел ако не първа, поне втора награда в конкурса.

Същата история е и с Лисабонския договор, с който се дава възможност за дебат да се легализират ли гей-браковете. На въпрос към Янко Янков от ДПС дали е за това, той отговаря – не съм мислил, но аз съм повече за свободата на личността. Гербаджиите пък вместо да забранят гейпарада, заклеймен от Българската православна църква, просто го преместиха на друго място. На всички ни е ясно, че България се управлява от хомосексуалисти, гейове или педарасти, както искате ги наречете и заради това и аз бих се присъединил към това да бъдат разрешени гейбраковете. Тогава ще си имаме едно здраво политическо семейство.

Затворете очи и си представете как щастливи и усмихнати двойки ще щъкат из Народното събрание – червен хардлайнер под ръка със здрав Костовист. Разбира се, че Янко Янков ще е на това мнение, още повече, че ДПС е мераклийска партия. Чудя се само кого ли си харесал от Парламента въпросният Янков.

Чудя и се друго – къде отиде тази България, от която едно време  се страхуваше целия свят. Страхуваше се, но и ни уважаваше. Къде е Българията на Калоян, Иван Асен Втори, Княз Борис, поставил началото на християнстово? Днешната България тази България ли е, която роди великите Кирил и Методий?

Тези дни потресаващо впечатление ми направи, че България договаря закупуване на скъпи изтребители, военна техника и кораби от страни – членки на НАТО. И се питам – за какво са ни? Имаме ли армия? Не беше ли пак българската апмия една от най-великите в света? Не беше ли полковник Колев, сега генерал, на чието име има улица във Варна, човекът, който с един конен полк побеждава мощната румънска армия и две руски армии, което е малко известно.

Не беше ли той един от учителите на всепризнатия пълководец Молтке?

Къде са тези българи, които света ще запомни на “Три уши” и “Нешков връх”, където победиха и се наложи от австрийската дипломация, ръководена от граф Кевенлюхер Меч да заплаши българите, че ако напреднат и още един метър в Сърбия, ще се наложи да се срещнат с австро-унгарските войски?

Та продължавам да питам – на кому е необходимо това въоръжаване след като сме под чадъра на НАТО? Не можеше ли тези милиарди да отидат за възстановяване на пенсионните фондове и за подпомагане на младите?! Защото, публична тайна е, че от 1989 година до днес България намаля с 1 300 000 души. И вместо политиците да се разтревожат от този факт, ние сме свидетели на битка за власт и разделение на “станишевисти” и “първановисти”.

Какво целят тези хора? Държавата да остане в този момент без правителство и без власт, или работят директно за Бойко Борисов?!

Както е тръгнало обаче, бат Бойко може и да направи самостоятелно правителство. Новата му хватка със съвета на старейшините в ГЕРБ е удар срещу БСП, защото така ще дръпне твърдия електорат на червените.

Наскоро два самолета се разминаха на косъм. Единият докара Станишев от САЩ, другият излетя с Ангел Марин за Русия. И старият театър влезе в сила – кой да е по-близо до големия брат – Русия или САЩ.

През 1999 година правителството на Иван Костов със 136 гласа в Народното събрание наложи меморандум и даде мандат на Хубавото Наде като тя подписа постепенното затваряне на АЕЦ Козлудуй. 2002 година – първи и втори блок, 2006 – трети и четвърти. Няколко години по-късно това изобщо не и попречи да каже обаче, че и тя била против затварянето на АЕЦ-а.

През 1990 година Русия построи първия блок на АЕЦ – Белене, в който вложи над един милиард като той бе създаден в заводите “Шкода” в Чехия и оттам престоя на пристанището в Братислава като българското правителство плащаше на месец по 30 000 германски марки – и всичко това поради нехайството на властта!

В момента се пусна глупавия слух, че САЩ ще строят седми блок на АЕЦ – Козлудуй. Това изобщо не е възможно, според експертите, а целта на всички тези приказки е да се стреснат руснаците относно Белене.

Докато големите си мерят пишките и докато правителството се чуди кого по напред да прегърне – САЩ или Русия, нашите майки и бащи умират от глад, тока поскъпна драстично, децата ни бягат от родината.

Аз имам още едно успоконие – едно време България беше известна като аграрна страна и прочута с искърското си говедо и породата “Мунтафон”.

Е, братя и сестри, поне говеда и крави останаха в България. Лошото е, че те ни управляват!

 

Веселин Данов

В. “Народно дело”

Коментари 0 за
“Накъде отиваш, Българийо мила?”

 1. не виждам защо трябва да лъжа,няма проблем да разговарям с вас, но само по емеил, защото не съм в бг, може да пишете на [email protected] а и не си падам по срещи от този род,все пак съм жена на повече години,и може би затова ми прави впечатление и не ми харесва циничният език,даже когато “ нещата са назовани с истинските имена“

 2. ne sam ubeden 4e se kazvate Tania i dali izob66666to ste jena , no iavno ne ste 4esten 44ovek za6toto ako biahte takav niama6e da se kriete i da pi6ete gluposti, a 6tiahte da otkliknete na pokanata mi za razgovor! Kolkoto do tova dali sam inteligenten ili ne, neka tova kajat horata, koito me poznavat , a kakvo zna4i 4e sam cini4en,tova da nazovavam ne6tata s istenskite im imena li?

 3. г-н Данов, ето за това ви говорих миналият път,и макар темата да беше друга, то вие пак се изказвате по същият начин – грубо,цинично и неприлично. не си представям така да говорят, както вие казвате, интелигентните и културни хора. и още нещо, това са неща които не се предават по наследство, имали сте щастието и превилегията да се родите и растете в семеиство на интелигенти, но зночи ли че и вие сте такъв, не си представям така да говорят хората които са лицето, наи – малкото , на един град
  не съм платен клакюр, прикрита журналистка, която плюе по поръчка, а обикновена жена

 4. Мно-о-ого си универсален, разбираш от всичко!
  Я кажи тогава каква ИСТИНА разказа баща ти
  през 2000 година за Кристияна Вълчева и компания – истината, която бе причина Иван Костов да изрече за медиците: „Ами ако са виновни? … За „голото хоро“, за валутните им сметки…
  Хайде, хайде винаги си бил смел, директен и безстрашен!!!

 5. Аман от паради на различни.Да очакваме сега паради на некрофили, садомазо, педофили и всякаква друга измет.Другата седмица очаквайте парад на бездомните кучета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *