Публикувано на 09.09.2020 / 12:46

МУТРАТА ГИ ЕБАЛ С ДВЕСТА. ПРЕВЕДЕНО: ПАРОЛАТА ЗА КОРУПЦИЯ В ЕС – „ДВА КИЛОГРАМА“. ТОЛКОВА ТЕЖАТ 2 МИЛИОНА ЕВРО В КОПЮРИ ОТ 500 ЕВРА!

МУТРАТА ГИ ЕБАЛ С ДВЕСТА. ПРЕВЕДЕНО: ПАРОЛАТА ЗА КОРУПЦИЯ В ЕС – „ДВА КИЛОГРАМА“. ТОЛКОВА ТЕЖАТ 2 МИЛИОНА ЕВРО В КОПЮРИ ОТ 500 ЕВРА!

Одеве на поредния протест се зарадвах искрено, че „Триото“ постави по категоричен начин претенциите на българите към ЕК и ЕС!

В случая обаче, трябва да се опитаме да разшифроваме думите на Мутрата, че е „е..л европейците с 200“, които не са само резултат от простащината Му!

В началото на този ми текст искам да споделя с читателите на сайта на истината – „АФЕРА“, че след като снощи написах личния си телефон на някои от откровените ми критици, днес 6 души от тях ми се обадиха, поговорихме, изпратих им мои книги и други текстове, а с всички тях, които са от Варна, се разбрахме да се видим лично в определено бъдеще.

Интересно ми беше, че всички те бяха изумени от факта, че съм написал личния си телефон ей така, свободно в сайта, тоест публично в социалните мрежи, на което им отговорих, че аз нямам никакви притеснения, тъй като никога не съм се крил и винаги съм излизал с лицето си в социалното пространство. И какво се оказа – вместо противници, днес се сдобих с нови приятели, за което искрено им благодаря!… Хубав ден, наистина, защото след отчаянието, омерзението и отвращението от ситуацията в страната, идват надеждата, вярата и любовта между българските хора!…

Връщайки се към основната тема на настоящата ми публикация, бих искал с нея да подкрепя фундаменталните желания на протестиращите и на целокупният български народ, които отправят справедливите си очаквания към Европейската комисия и Европейския парламент да се намесят по-решително в нашата борба срещу Мафията на Мутрата Борисов!

В случая обаче, имаме налице едно ужасяващо лицемерие от европейските институции, от „Европа“, към чиито уж ценности ние, българите, се „присъединихме“ някак си твърде безкритично, което за мен е разбираемо, имайки предвид особеностите на нашата национална психика, че най-после сме направили „правилния цивилизационен избор“?!…

Съмнявам се в този наш пореден „избор“, защото винаги съм настоявал, че България като Исторически Субект на Цивилизация трябва да бъде независима, необвързана и свободна държава!… За какво всъщност става дума?

През февруари месец 2008 година имах възможността за първи (и последен) път да посетя Брюксел, Европейския съюз, Европейската комисия и техните институции, от чието откровено лицемерие на официалните срещи получих позиви на гадене, както казваше големият Жан-Пол Сартр.

Но, изведнъж, съвсем случайно, се запознавам с някакъв човек, който се казваше Фабио Фратини – представи ми се като еврокомисар по правото и т.н., и т.н., просто не мога да възпроизведа цялата административна позиция. Аз си признах, че не съм политик, а обикновен български професор, при което той искрено се зарадва и се уговорихме за вечеря.

Хубавото беше, че и двамата бяхме тежки пушачи и въпреки студа седнахме в един ресторант в центъра на Брюксел. Без да влизам в подробности, ще споделя основното от тази среща, което ми сподели сеньор Фратини, тъй като само след месец му предстоеше оттегляне от Европейската комисия: „Професоре, скъпи приятелю, трябва да ти кажа, че тук, в Европейските институции, единственото, за което се мисли, е корупцията – кой чиновник или по-висш служител може да изкара повече пари. Паролата за корупция тук, професоре, е „Два килограма“ – толкова тежат два милиона евро в копюри от по 500 евра, сложени в дипломатическо куфарче, което всеки политик от страните-членки може безпрепятствено да донесе в Брюксел, защото за него няма проверка от съответните служби. Всички крадат, професоре, но ми се струва, че вашите български политици го правят и ще го правят най-брутално!“.

Какво да ви кажа, скъпи мои сънародници, след тези думи – все едно гръм ме удари, а вечерта и небето над Брюксел бяха необичайно чисти и прозрачни?!…

Запалвайки цигара с треперещи ръце се опитах да пренасоча разговора към постиженията на Европейската цивилизация, към изкуството и особено италианското, към естетиката на Йохан Винкелман и Александър Баумгартен, изразявах възхищението си към Леонардо, Микеланджело и Тициан, към близостта и по-скоро предшествеността на Боянския майстор спрямо основоположника Джото, и т.н., и т.н. Получи се изключително задушевен разговор, но накрая пак получих поредните „шамари“, разбира се от откровенията на Фабио: „Професоре, знам, че вие, българите, сте изключителен народ, но трябва да разберете, че Европейските институции са просто едно отвратително лицемерие, подчинено, за съжаление, на онези прости същества отвъд океана – краварите от САЩ! И поради тази причина ние ще си останем едно изкуствено обединение, докато най-накрая се разпаднем!“…

Признавам си, че просто не мога да продължа със спомените – затова ще ви предложа елементарна сметка.

Мутрата Борисов казва, че ги е „е..л с двеста“, което преведено би трябвало да означава, че е дарил на европейските лидери поне двеста куфарчета с по два милиона евро вътре в копюри от по 500 евра, каквито видяхме в нощното му шкафче. А това значи, че Мутрата е корумпирал всякаква европейска паплач – от горе до долу – поне с 400 хиляди евра от нашите, българските пари!…

А ние, протестиращи и целият български народ чакаме подкрепа от „Европа“ – вие разбирате ли, драги, за какво откровено лицемерие става дума?!…

Това е положението, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари!

Само собствено наша, българска революция, може да ни отърве от подобно мракобесие!

Може и сме различни по много белези, ние, българите, но този път трябва да бъдем единни всички – утре, на 10-ти септември! А после лично аз ще имам спокойствието да си пиша книгите, други да правят каквото си искат, а младите да се организират и да поемат управлението на държавата!

Това е – нямаме друг избор!…

проф. Людмил Георгиев

Коментари 34 за
“МУТРАТА ГИ ЕБАЛ С ДВЕСТА. ПРЕВЕДЕНО: ПАРОЛАТА ЗА КОРУПЦИЯ В ЕС – „ДВА КИЛОГРАМА“. ТОЛКОВА ТЕЖАТ 2 МИЛИОНА ЕВРО В КОПЮРИ ОТ 500 ЕВРА!”

 1. Мечтата ми е да го държа за ГОЛЕМИТЕ УШИ и да му перфорирам сливиците, не с 200, а само със скромните си 26 см…

 2. За първи път откакто чета по форумите творенията на Професора съм в пълно съгласие с написаното от него. Личните ми впечатления от две служебни пътувания до Брюксел през 2009 и 2011 г. оставиха същото неприятно усещане,че България е направила най-голямата си грешка присъединявайки се към ЕС.И до днес мисля така. Затова,Професоре,този път „браво“ за споделеното!Стига обаче да е искренно,а не художествена измислица!

 3. кои хора протестират
  хората които обичат демокрацията
  хората искащи отворено управление
  хората искащи лидери които няма да ги лъжат
  и да измислят произволни правила и разпоредби
  с цел ограбване и заробване на населението

  правителствата обичат пандемиите
  те обичат пандемиите по същата причина
  поради която обичат и войната
  това им дава способността да налагат контрол
  създавайки институции и механизми
  за организиране и поддържане на подчинение

  преди 75 години херман гьоринг дава показания
  на нюрнбергския процес и е попитан
  как накара германския народ
  да се съгласи с всичко това
  той отговаря
  това няма нищо общо с нацизма
  а е свързано с човешката природа
  можете да направите това в нацистки режим
  можете да го направите в социалистически режим
  можете да го направите в комунистически режим
  можете да го направите в монархия или демокрация
  единственото нещо което е необходимо на управляващите
  за да превърнат хората в роби
  е страхът

  правителствата свършиха много добра работа
  като не защитиха адекватно общественото здраве
  но се справиха много добре и със задачата
  да използват карантината за въвеждане на 5G
  и са в процес да ни пренасочат към цифрова валута
  която е началото на абсолютното робство
  щом контролират банковата ви сметка
  и всичките ви плащания
  те контролират вашето поведение

  сателитен флот ще наблюдава
  всеки квадратен сантиметър на планетата
  24 часа в денонощието
  ще бъдете следен през всички
  ваши интелигентни устройства
  разпознаване на лица
  пръстова идентификация
  системи за местонахождение

  пандемията е криза удобна на елитите
  за да наложат тези политики на диктат
  дава им способността да унищожат средната класа
  да унищожат институциите на демокрацията
  да прехвърлят националните блага
  в ръцете на шепа милиардери
  за да станат те още по-богати
  докарвайки народите до нищета
  и единствената преграда
  между тях и децата ни
  са протестиращите хора

  свободен превод
  с леки импровизации
  на извадки от речта
  на робърт кенеди
  на протеста в берлин

 4. Андре Мороа :“Никога не казвайте нищо лошо за себе си. Това ще го направят вашите приятели.“

  1. И аз съм приятел! На тази с гумата! Притеснявам се, че ръката ще я заболи от триене!

 5. Та колко милиона Лидера на Хунтата (Боку фон дер Банкя) е дарил на Баба Меркел, Урсула фон дер Лайен, на личното си приятелче Доналд Туск и колко килограма 500 еврови банкноти на Европейската народна партия, която го брани и защитава като истински Матросов, тренирани като американски тюлени ?

  1. Забравяте Жан-Клод Юнкер – Ишиаса, верният му приятел! Явно за него е имало освен куфарче и шише… с лекарство против ишияс де, вие какво си помислихте?!

  1. И какво излиза от това? Че Борисов е преебал тези 200 политици с по 50 000€ и от целия секс е излязъл със 100 милиона € по – богат. 🙂

 6. Борисов се уплаши от последствията от собствените си решения да разгони, обгази и бие протестърите и се скри в миша дупка. Когато стане напечено и трябва да поеме отговорност, винаги се крие и бута напред я СДВР, я министър на вътрешните работи, я Биков, който няма формална функция, която да обвързва казаното от него с ГЕРБ и Борисов.
  Колкото се страхува от по-големите батковци от Русия и от България да не го луканизират, дваж пъти повече се страхува от възмездие от народа за насилието, лъжите, за провокации с изпратени от него ултраси и десетките милиони с които храни жандармерия и полиция за пазят властта му. Тук вече не са само престъпленията за корупцията и пачките, които касаят всички, но щетата е индиректна. Когато бият по твоя заповед заради изпратени от теб ултраси, работата става лична, дори прекалено лична. И там няма прошка.
  Да им е честит на ГЕРБ такъв слаб, уплашен, но коварен лидер. Да не се притесняват, ще ги оттъргува за нула време. И колкото и да се надяват, че в него и в ГЕРБ им е спасението, натрупаната омраза и гняв върху Борисов е толкова голяма, че трябва да са „идиоти“ и самоубийци за да ги споделят.
  Но на умни глави, още повече управляващи, кой съм аз да давам акъл. Да слушат Тома Биков – той първи ще избяга.
  Ил. Василев

 7. Учеха ни, че комунизмът е лош, а докараха цели градове до водна криза. Казваха ни, че спасението ни е в ЕС, а вместо в Швейцария на Балканите превърнаха родината ни в бунището на Европа. Будалкаха ни за „цивилизационен избор“, а ни вкараха в пореден антируски военен съюз. Над една трета от българите не могат да си позволят отопление през зимата, 1/2 – почивка извън населеното си място. Пенсионери, принудени да просят и да ровят по кофите, млади хора, които не могат да си позволят дете, цели области обезлюдени, хора, масово бягащи във всички посоки, само и само да не са в страната ни, унищожено образование, здравеопазване, гладни деца, масово отчаяние, дебел и шикалкавещ чичко с прякор Тиквата пуска от време на време постове във Фейсбук – това е България през 2020 г. ДОКОГА?????

  1. палиш ли свещ пред иконата на Сталин, днес в иконостасния панелен дом? каза:

   …лош е разбира се, докара селяндурите в градовете и те се увеличаха х 10, х 20 и т.н. Прогрес и от там е водната криза, ти си признай, кое поколение имаш баня в дома си или тоалетна и тогава говори, кой е лош и кой е добър, комунизмът е добър за боклуците и лош за можещите, защото подменя центъра на тежестта към боклуците, циганите и така, приятелю.

 8. НЕЩО ИНТЕРЕСНО ОТ ДРУГ САЙТ:
  60 скандала с Бойко Борисов (неизчерпателен списък)

  Скандалите на ББ в последно време…
  1. Костинброд
  2. Кумгейт
  3. Суджуците
  4. Ти си го избра (гл. прокурор Сотир Цацаров)
  5. 6-те апартамента
  6. Тефтерчето на Златанов
  7. Двете каки
  8. Търговския регистър
  9. Калинките (няколко варианта)
  10. Чумата в Странджа
  11. КТБ
  12. Болниците във фалит, директорите им милионери
  13. Ваксините
  14. Ивайло Московски (недосегаем)
  15. Цецка Цачева (бягащите през седмица затворници и „Апартаментгейт”)
  16. Фалитът на „Олимпик” (некадърност и безхаберие)
  17. Гинка и ЧЕЗ
  18. Оградата по границата – източените пари и разрухата след строежа
  19. Напуканите и постоянно в ремонт магистрали
  20. Корупцията в ДАИ
  21. БДЖ
  22. Увеличение на цените на всички храни и стоки
  23. Децата с увреждания
  24. Оръжие от България в ръцете на терористи от Сирия и Украйна
  25. Договора Борисов-Порошенко (лечение на украински военни в нашите болници)
  26. Ало, Ваньо
  27. Мишо Бирата
  28. Буда
  29. Проблемите в МВР
  30. Проблемите в КАТ
  31. Проблемите в НАП
  32. Откритите стотици милиони евро в банковите сметки на депутати, прокурори и т.н. при фалита на КТБ
  33. Източването на еврофондовете
  34. Незаконно подслушване (на граждани, съдии, президент, журналисти)
  35. Имоти и земи на депутати, министри и зам.-министри в чужбина
  36. Обществени поръчки на тройно завишени цени
  37. Санирането
  38. Печатницата за фалшиви бюлетини
  39. Корумпиран финансов министър
  40. Тъпа и продажна външна министърка
  41. Агент на ЦРУ прави изборите с лъжи и покупки на гласове
  42. Продажба на гражданство без аналог в нарушенията на законите на България
  43. Подмолна комбина с ДПС
  44. Къщата на Бойко в Барселона
  45. Далаверите на Владислав Горанов.
  Пробойните на мутро-клептокрацията и нейните разклонения:
  46. Пробойна с изкланите животни в Странджа;
  47. Пробойна в Агенцията по вписванията;
  48. Пробойна в Агенцията за българите в чужбина;
  49. Пробойна с винетките на АПИ;
  50. Пробойна с циничното отношение на Валери
  51. Симеонов към майките и болните им деца;
  52. Пробойна с раздаването на два милиарда излишък за броени дни в края на 2018 г.;
  53. Пробойна с глобата от ЕС за злоупотреба с газоразпределителната инфраструктура в размер на 150 милиона;
  54. Пробойна с грозния лобизъм в застрахователната дейност и бруталното повишаване на данъците на автомобилите;
  55. Пробойна с падането на граничната стена с Турция и неефективната ограда с Румъния срещу чумата по прасетата;
  56. Пробойна с пропадането на АМ Марица;
  57. Пробойна в политиката с Македония, довела до сключване на срамен договор, с който признахме македонска нация, език и история;
  58. Пробойна с поредното отлагане на електронното управление;
  59. Пробойна с провала на конкурса за изтребители.
  60. Пачки евро, кюлчета злато и спящият Бойко
  Оправданието, че „президентът ме следи с дрон”, което може да доведе до съдебно дело за клевета, даже не го включваме в класацията, защото е толкова мерзко, че е тема за психиатрите.
  Списъкът не е изчерпателен, но е достатъчно обемист, за да заключим, че няма мръсотия, в която да не видим сянката на Бойко Борисов и хунтата на ГЕРБ.
  Автор: Мари Сто, фейсбук
  https://www.lentata.com/page_18676.html

  1. Онзи ден още 140 милиона за ТОЛ-системата, нов заем от един милиард евро…..

 9. Хърватският „Динамо“ (Загреб) тия дни ще получи над 20 милиона евро от „Лийдс“ за 18-годишен защитник. Според сайта transfermarket.de националният отбор на България (25 състезатели) общо струва 19.53 милиона евро.

  Немалка заслуга за този факт носи човекът, който назначава и опрасква футболни собственици, който поддържа на власт или сваля президента на БФС, който се тупа в гърдите, че много милее за футбола. Който риташе мачле, когато съдебната реформа бе бламирана през 2015, а промените в Конституцията тогава – подменени.

  Футболът все още генерира внимание и затова е идеален пример за това как държавата си взаимодейства с бизнеси. „Дясното“ правителство се меси, като си приписва и най-малките успехи. Построена трибуна Моци, например. Дават се пари на удобните. Неудобни се опраскват и там се командироват други наши. Едни поемат „издръжката“ на клубовете като някаква лепта, която им открива излаз към обществени поръчки, понеже султанът има слабост към футбола. Но един бизнес, разглеждан като издръжка, никога няма да стигне нивото дори на хърватския клубен футбол.

  1994-а националният ни отбор направи подвиг. Вече няколко поколения бяха загубени в липса на опит това да се повтори. Наученото оттогава бе загубено.

  1998-а Хърватия минаха постижението ни и станаха трети. 20 години по-късно минаха и себе си, като взеха среброто. След 20 години няма да е изненада, ако тази малка балканска страна направи още по-голям успех. А тази малка балканска страна можеше да сме ние. Но…

  Последното ни участие на голям международен форум с националния отбор бе преди 16 години. Потъването от тогава насам изглежда, че няма да спре. А вече никъде по улиците на България не може да намерите дете, което да иска да стане като някой български футболист. Или поне не някой, когото е гледало.

  А той даже беше Футболист №1 на 2011 година. Пред Бербатов. А третото място беше за Васко Лукаев от „Шипка“ (Драгор). Не, крахът на футбола ни не е от днес. Днес той просто е все по-тих фонов шум. Нищо, че той е много футболен човек и ако не е с костюм, е с анцуг на… чужди отбори, които няма как да съсипе.

  Дори за нещата, които обича и са му приоритет, той е провал и има докосване като на цар Мидас. Само дето не ги превръща в злато, а в лайно.

  Но не е виновен само управникът, тупащ се по гърдите като горила за построяването на всеки 20 метра път, който си затваря очите и ушите, когато този път пропадне. Виновни сме всички с това, че осъзнаваме, но търпим, дори блажим от посредствеността. Оправдаваме я. Заради къшей фалшив битов комфорт не смеем да дръзнем към промяната, за да не ядосаме някого, да не ни мъмри и да не ни опраска. Или да не дойде някой по-лош.

  Всички в частни разговори си говорим на какви ли не теми – винаги с изводи, които не са вдъхновяващи. Утешаваме се взаимно в собственото си примирение.

  И когато той е направил всичко в страната да (изглежда че) зависи от него и когато резултатите са плачевни, най-нормалното е той да носи отговорност за това.

  Името му заслужава забрава. Както безвремието и посредствеността на тази скучна част от българската история.

 10. Преди 12 години посетил Брюселото и дорде пучи инфантилни цигари. . . .

  До преди 12 седмици, когато бе пуликувани чекмедже-снимките все мислил и пресмятал и накрая се сетил, та днес ни написал:

  Добре че и ЕУските и БеГЕЙСКИТЕ администраатори че са дву, а не три или повече лични, и за това по 2 а не по 3 имножавал кг-амите

  а бре бат’ Людо, обикновен български Професоре, кажи в кой турски ресторант е Брюксело яде свинска пача с нихните мини зелки и тарелки.

  къде след като се върна от Брюкслеото ти спомена за тия с двете лица, двата задника и 4-ръце, Бат’ка

 11. А аз се питам дали има психиатри в тази държава? Само един досега направи някакъв анализ на Тиквата…

 12. Не само за нашата особена национална психика са валидни ефектите на цивилизованите избори. В книгите пише, че когато митовете, легендите и вярванията отстъпят на религията, когато културата засенчи религиите и когато цивилизацията задуши културите е дошъл нов цикъл от Космическото време. Казват, че покаянието и обръщането на народната душа спасява от природни катаклизми територията. Вече са ни нужни не само будители, но и реставратори на национално самосъзнание.
  Професоре, ако позволите, нека бъдем единни всеки ден!
  Успешно писане, дори да сте в безпокойство.

 13. Важно е да се знае за багажника на джипката, пълен с картечници, гранати, бронежилетки, пищови и т.н.(джихадистка работа)! Важно е да се знае за неправомерното източване на криптовалути от конфискувани технически средства! Важно е да се знае за процедурите на баце в правителствена болница – всеки месец му се преливат серуми и ензими да не получи инфаркт или инсулт! Важно е да се знае, че баце е участвал в множество рекети на Нефтохим и на други държавни предприятия по времето на югоембаргото! Важно е да се знае, че баце е лежал в затвора в Чехия и в Испания и че това замитане е струвало пари и облаги! Важно е да се знае дрогата асо пика на кого е! Баце много се е наклепал! Спасение няма!

  1. По скоро камила натварена с 2 бр нощни шкафчета пълни със злато и пачки по 500 Е ЩЕ МИНЕ през иглено ухо отколкото Толуп Асвалт паша банкянски да влезе в РАЯ

 14. 400 милиона евро е голяма сума, ама семантично не се връзва. Процесът, за който говори Бойко носи удоволствие на извършващия го. Е може ли като раздадеш 400 милиона още да си на кеф? По-голямата част от парите се връщат директно в Европа и по пътя има комисионни. Купуват се машини, технологии от Европа. Стандартно не се разпределят и се връщат част от парите по програмите. Това е по-вероятния начин за традиционна корупция. По-скоро на онзи запис Бойко говори за негов успех /приходи/. В други случаи вероятно той ги корумпира. При него корумпирането не е традиционно. Той обича да се хвали какво е платил и какви магистрали е направил, а когато раздава пари няма как да се хвали. Обича да се разпорежда с крадена интелектуална собственост – тя не му струва пари, защото службите тарашат с държавни пари. През 2012 излъгаха европейската комистия да даде милиард и половина евро за базисни понятия. Това е толкова свързано с България, че шефка му беше една с дисертация от библиотекарския. Обаче нищо – милиард и половина евро просто се разпределиха под надзора на сарайско-библиотекарските кръгове. Наложи се Доган да го „стрелят“, че да го покрият. Лъжата и кражбата продължиха – Плевньо и техпарка, излъгаха отново ЕС, сега една патка, дигитална патка разпределя 140 милиарда за наука, а тука ги причакваме и спасяваме определени бизнеси като хотели и капанчета. Лъжите в хайтека струват милиарди, дори трилиони. Не случайно Урсула даде първото си интервю след избирането й на БНТ, та Бойко тогава продаваше изкуствен интелект. Затова много трудно ще се откажат от Бойко. Хайтекът е не само пари, понякога е военна и икономическа сила, с една дума власт. Но пък винаги търговията с мафията е сериозен риск…

 15. Бях в Норвегия, когато стана въпрос за влизането им в Европейския съюз. Тогава тяхното правителство свика референдум и народа каза НЕ. Нас защо не ни питаха? Въобще питат ли ни за нещо? Не, защото ни смятат за “некачествен материал“. Това е положението.

 16. Не отчайвайте народа . Може да не сме професори но …. понякога разчитаме знаците в политиката и по коствени белези. Щом имаме личности като президента, Христо Иванов, Лозан Панов, Отровното трио,Минчо Спасов, Корнелия Нинова, Радан Кънев ( да не забравя някой) – и най вече народа по площадите в целия свят – ще се справим. Може да познайваме нещо повече за живота-щом сме излезнали с един куфар на другия край на света -справяки се, борейки се -20 години и продължаваме- уверявам Ви усещаме по надълбоко някои детайли в живота.
  Ще се справихме професоре и без вашите съвети.
  И все пак Ви изпращам най-приятелски поздрави.
  Бъдете дръзки и напред и нагоре

 17. Абсолютно съм съгласен с Вас, проф. Георгиев. Над вратите на Европейския парламент трябва да изпишат със златни букви известната фраза „Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate“. Само ще си позволя да допълня сеньор Фратини, че корупцията е навсякъде, но разликата е в мярката. Докато за старите демокрации в ЕС, от приличие е прието подкупите да се движат в границите 10-20%, то у нас нормата при управлението на ГЕРБ достигна до убийствените 30-70%, а методите на властта са характерни повече за първобитно-общинния строй.

  1. Съгласен съм, приятелю!
   С едно изключение – нека да не обиждаме хората от ранните човешки общности, които наричаме „първобитни“, защото те нямат нищо общо с простотиите на „цивилизацията“ след тях, казано най-общо!…

 18. Нито Еврокомисията, нито Европарламентът, нито лидерите на големите европейски държави имат морално право да укоряват Унгария, Полша, Чехия, Словакия и други страни, че се отклоняват от върховенството на закона, докато крият истината за един напълно изграден мафиотски режим, който безсрамно се възползва от европейската щедрост и снизхождение.

  Днешната България е всичко онова, което противоречи на прословутите европейски ценности, сред които най-високо би трябвало да стоят основните човешки права и върховенството на закона. Но както разбираме от поведението на евроинституциите, Борисов и Гешев са по-ценни в Брюксел и Берлин от европейските ценности. Турцизмът „гьонсурат“ трябва да бъде преведен на всички европейски езици, за да се знае кое се цени най-високо в ЕС. Експертна помощ може да се потърси от ДПС, където има силни лингвисти като Ахмед Доган и Делян Пеевски.

  Българското общество е достатъчно грамотно, за да разбере откъде мутрите черпят енергия за съпротива срещу публичния натиск.

  Затова на 12 август протестиращи се събраха на „масово затваряне на очи“ пред германското посолство в София, а на 30 август повториха акцията си пред представителството на ЕК в столицата, за да напомнят, че не е достойно Брюксел да гледа с „широко затворени очи“ на обществената борба за същите европейски ценности, които ни даваше за еталон.

  Лошо е, че Фил Хоган е отишъл на банкет по време на ограничения заради коронавируса, но още по-възмутителен е неспирният пир на българската клептокрация, за която и чума да дойде, пак няма да има насищане.

  Източник: „Сега“

 19. В кабинета „Борисов 3“ са извършени 15 промени (в някои ресори – повече от веднъж), без да смятаме Цветан Цветанов, председател на Народното събрание и много други.

  „Перманентният ремонт“ беше характеристика и на предишните негови кабинети, но разликата е, че при „Борисов 1“ и „Борисов 2“ се търсеше разширяване на влиянието на ГЕРБ, докато ремонтите на „Борисов 3“ са от отбранителен характер и целят запазване на влияние. По този начин кабинетът „Борисов 4“ е факт и неговата устойчивост съответства на новата цел на Борисов: да запази ядрото на ГЕРБ и здрав, лично предан партиен елит.

  Това означава, че Бойко Борисов е поел четвърта роля. След „Отмъстителя“, „Строителя“, „Международника“, сега вече е в режим на оцеляване: „Сървайвъра“. Въпреки мнението на критиците му, това оцеляване не е самоцел, а съответства на нова политическа реалност – втвърдено ядро на ГЕРБ, което се чувства застрашено и изисква твърда линия.

  Ако можеше сам да слезе от власт – отдавна да е слязъл, но Борисов не може да си позволи да бъде свален. Най-неприятното за премиера обстоятелство е, че намаляват възможностите му за дългосрочни договаряния.

 20. Сметката на професора хич не е точна: 200 куфарчета * 2 милиона правят 400 МИЛИОНА евро, а не хиляди!

 21. Ура,тута,песни,пляски и ударна доза гьон суратлък -така ще избутат още 6-7 м Казал съм го
  Тия мутри само само с тояги
  трябва да се гонят С мирните
  протести до тук Баста! Никакви
  домати и тюрлю гювеч
  Е…х Къде ми е гьостерицата!!!

 22. време е Ние да го наебем със 100 000 x 200-най -малко 100 000 души на площада на 10 септември !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *