Регистрация
Публикувано на 20.05.2018 / 7:17

МНОГО СМАХНАТА РАБОТА, ДА ВИ КАЖА, МА ВИЕ СИГУРНО СТЕ ГО ЗАБЕЛЯЗАЛИ ВЕЧЕ. ГЛЕДАМЕ БЕЗРОПОТНО ГАЛА И МЪЖЪТНАГАЛА, АПОТЕОЗ НА КИЧА

ГАЛАГледах Сага за Форсайтови…мъжът ми го няма, та си зяпам каквото си искам. Той такива филми не дава…..Времето е малко след Първата световна война. В след Викторианска Англия, нравите са доста схоластични. Навсякъде, обачи тия пуритани си пушат квото си искат – лули, пури, цигари. И къркат от обяд разни джинове, ликьори и прочие портвайнИ. Парите за картина на Дега, например, са некви стотина-петстотин лири, напрао космическа сума за тогава.

Обаче нравите са великолепни – изневярата е … все още е грях, хората са сдържани и възпитани един с друг. Аз много харесвам дистанция да има между хората. Снобите все още са симпатични. Представете си за по-малко от 100 години как сме деградирали… овъртолихме се в дънки на дупки, гледаме безропотно Гала и Мъжътнагала, не пием портвайн и ликьор от обед, че да не ни пратят при анонимните алкохолици, жените ходят с маратонки и чехли по улиците, при това без шапки и ръкавици, циците на хората са по-големи от лавите им и това минава за прекрастност, спряхме да ядем хляб, че има глутен, мааме киноа…

Защо, по дяволите направиха това с пушенето? Обосновано допускам, че е за да ни мачкат, да демонстрират мускули – ние сме велики и можем да ви забраним всичко. Ами гей парадите, ами измислената конвенция или милионите за футболисти?! Ами лекарство, които струват хиляди.. Какво трябва да има в 10 гр. Диклак, 50 млг – 12 лв? Зеници от юпитерови мравки? Какво? Или пък Шефът да управлява държава, пък била тя и наща…Или пък фънди милионен град. Много смахната работа, да ви кажа, ма вие сигурно сте го забелязали вече.

Не се стърпях, хвърлих един поглед на Гала. Казвам ви, такъв кич* не мога да си представя. Тържество, апотеоз на кича. Никва булана, никви кучета с клатещи глави и златисти гондоли по всички библиотеките на всички градове в страната не могат да ги минат. Дори Азис е като интелектуалец, завършил история на изкуството в Оксфорд.

––

*кич е термин от немски или идиш произход, означаващ „боклук“…. В по-широк смисъл думата се употребява по адрес на всяко претенциозно произведение на изкуството, което представлява проява на лош вкус или е масово фабрикуван банален и груб комерсиален продукт, подражаващ на елитарния оригинален стил. В този смисъл кич може да се нарече и всяко поведение, израз и пр., което претендира да има нещо общо с изкуството или дори високата сфера на културния живот, но всъщност е само поза и просто имитира формата и функцията на автентичното, без да има неговото съдържание и качество

Виктория Тинтерова

Коментари 24 за
“МНОГО СМАХНАТА РАБОТА, ДА ВИ КАЖА, МА ВИЕ СИГУРНО СТЕ ГО ЗАБЕЛЯЗАЛИ ВЕЧЕ. ГЛЕДАМЕ БЕЗРОПОТНО ГАЛА И МЪЖЪТНАГАЛА, АПОТЕОЗ НА КИЧА”

 1. Г-жа Тинтерова, имаш нерви да гледаш тези телевизии. Благодаря! Аз от вашите коментари научавам за простотиите им. Онзи ден от сутринта се бях настроил празнично без повод и като стана „ракиено“ време наляхме си по ракия с тъста. И тъкмо да си кажеме „Наздраве“, камбаната на черквата до нас удари на „умряло“ (за починал човек). „Лека му пръст“. А по това време предавали на живо сватбата-кралската. И настроението ми от празнично се промени на минорно. Припомних си как само преди години в черквата се извършваха непрекъснато венчавки (през деня и вечерни) в дните петък, събота и неделя. Вместо сватби, сега всеки ден в черквите се отслужват погребения. А сватбите на тези които не са свършили и „за пет стотинки работа“, сега се предават на живо по телевизията.

 2. Забелязахте ли, че по време на пиянското сборище и запой на Европедалите, Тиквата и подопечните му ГРОБ-ари, нямаше „кемтрейлс“. Явно краварите нямат достатъчно бидони, пълни с тежки метали, които да ги люскат над Родината ни! Защо? Понеже ги събират за Тиквата, който обеща, че ще мъкне бидони, туби и кофи, пълни с газ от Краварника! Между другото, какво става с пъб-а на Тиквата, или беше хъб?

 3. Тая шушумига Гала и нейния помияр Мъжътнагала, кога ще ги махнат от телевизиите? Кой ги гледа тия олигофрени?

 4. НоваТВ не се насра ами направо се накендза!Вече 20 години нон-стоп тероризира ТВ-зрителите си с тъпото предаване на Гълъбинка.Предаване направено от умствено изостанали и съответно предназначено за умствено изостанали!
  Докога ще й гледаме курвенската физиономия на тоз дърт верек Гала(по паспорт Гълъбинка)??
  И неприятната физиономия на лигльото изпълняващ функцията на тъпкач на Гълъбинка!
  Алоооо, НоваТВ, взимайте се в ръце щото в най-скоро време единствените ви зрители ще са шефовете и операторите ви!

 5. дал тва нацапаното и отрупано с гирлянди ЕГН си е сплело плитка от космени материяли, тръгващи от средата на Венериния кокъл за към по нататък та га праи едни 2-3 нужди колкото може да вее плитката шо яко мрази муи и друг паразит да и кацат на гъзъ до кът одмача или от тунела се раздава викът на тромпета преди вагоните да се цамбурнат в мочнятъ…ич тва не ме интересира , само рекох „дал тва..“ и даже дали е кич , коч, моч…не е интересно

  сал дали е изпратило снимка на Хари с черната му одежда и белата му Дама за да кичозира светбето у Лондето седна толкова ефтина монархическа униформа на сервитьорка която няма маникщт на двата средни пръста и живее самичка и влиза самичка под душа да са умии

 6. Леле, а видяхте ли палата на елвира георгиева, съпругата на пластичния хирург? Ако не сте, превъртете, моля, това не е за изпускане! Та и тя при гала разказваше как се е получил този „шедьовър “ , направо ти спира дъха – досега по-голям кич наистина не съм виждала. Е, всички прекрасности в живота намират точното място да бъдат презентирани при гала, ако мога и аз така да кажа. Няма нищо добро, интересно, полезно, нещо, което да ти хареса, а гала е винаги сияеща, стигна „връхта“ в тв кариерата си! Апа за нейното кречетало с отвратителен глас вече съм говорила, повече не искам ни да го виждам, еле па да го слушам. Ох, та всичко е една блювотина, ако се изразя на шопски, че е много точно.

 7. Кича който цари от Гала, гостите, и от цялото студио е дело на Кремена Халваджиян ,същият кич може да видите в хотел “Маринела“ на Вълчо Арабаджиев .Пълни комплексари.

  1. Не е решението да не ги гледаме. Нова не е кабеларката от Долно нанагорнище, а национална телевизия. И негледането няма да оправи нещата. Отпор ня цялата тази безвкусица и безвремие трябва. Граждански отпор.

 8. А не е ли КИЧ последната изцепка на „Томето“ Дончев – маскирал се в Габрово като Матрицата. Оправиха държавата, сега изживяват пъпчивите си пубертетски сънища…

 9. ДОЛНО, ЖАЛКО, НЕПРОСТИМО, СМЕШНО, СРАМНО И КАК ЛИ ОЩЕ БИ МОГЛО ДА СЕ НАЗОВАТ МНОГОЧАСОВИТЕ ПРЕДАВАНИЯ НА НАШИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ НА ТОЗИ ЦИРК. ЗАСТАРЯВАЩИ КУРВЕТИНИ В СТУДИЯТА СЕ ЛЕНЗИХА И ВЪЗДИШАХА, ВНУШАВАЙКИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЧЕ Е БОЛЕН И БЕДЕН, КОЕТО ТОЙ НАРОДА И САМ СИ ГО ЗНАЕ. ЗАМЪРСЯВАЩИТЕ ЕФИРА ПРОСТИТУТКИ ГАЛА И МАЛКАТА ДИКОВА ДОРИ НЕ КАЗАХА, ЧЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ТОЗИ СВАТБЕН КАРНАВАЛ ВЪЗЛИЗАТ ЗА ГОДИШНОТО ИЗХРАНВАНЕ НА ОКОЛО 10000 БЕДНЯЦИ ПО СВЕТА, В ТОВА ЧИСЛО И В БЪЛГАРИЯ. ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА. НО ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ.

 10. Егати бълвоча! Това предаване е за онези 80%. Тези две недоразумения отдавна трябваше да ги махнат от ефир! Такива противни гьонсурати рядко се срещат. Аз не ги гледам. Спазвам нещо като душевна хигиена.

  1. На тези, които призовават да не гледаме… Ми ние плащаме за тези телевизии, как така ще ни ПРИНУЖДАВАТ да не гледаме.. Ми това е абсурдно. Значи, всъщност плащаме , за да гледаме чужди предавания и телевизии, нали таак? А и ако не гледаме, тези типове и типеси ще изчезнат ли, ще спрат ли да влияят на опростачването? Много бих написала на тази тема, ама ме мързи…

 11. Аз пък вчера гледах по държавната, тоест нашата бнт, вчерашния президент – РП. Дърдори глупости – политически и човешки, глупаво се хили, а водещият не смее да го „затапи“ с някой нелицеприятен въпрос. Алооо, водещите, ние, зрителите, все още и все пак не сме изкукуригали, че да ни правите на маймуни. Колкото до кралската сватба, такова „слагане“ нямаше и по времето на соца. Иначе, младите да се обичат! А, дано………

 12. Направо съм отвратен от нашите телевизии, радиа, вестници и сайтове.Толкова слабо отразяване на кралската сватба. Таки една медия не можа да ме информира колко пъти пръдна кралицата по време на сватбата, колко пъти ходиха до тоалетна младоженката и младоженеца.До колко градуса беше изстуден сайдера от Лорд Самърсби. Не мога да заспя без тази изключително важна новина.
  П.П. – А бе България да не е станала поданик на Британската империя?

 13. Ами не ги гледайте тези нещастници, кой ви задължава? Все някога шефовете на телевизиите ще се усетят кой им вреди на рейтинга и на джоба. Отвращението на публиката расте.

 14. Виктория, не знам как издържаш да гледаш това чучело. Мъжът на една приятелка само като го види (чучелото) се разтреперва от нерви и става червен, а ние се заливаме от смях.

 15. Чакайте Роската да се зажени за Деската Банова
  тогаз цирка ше е още по-голям

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>