Публикувано на 17.07.2008 / 21:37

Много ми писна от него и накрая реших да го изпържа!

 

 

На практика мизерния подкуп от 400 лева, с който бе хванато ченгето от Гранична полиция – Варна Иван Иванов е само една люспа от върха на айсберга от корупция в системата, коментират разследващи. И са още по-категорични, че ако някой подхвърли диска със СРС-та във връзка с арестувания граничен полицай, известен като “Кадровика”, ще настане още по-гръмовен скандал от този със съименника му Иван Иванов, зам-шефа на ГДБОП. Както е известно, скандалът в МВР гръмна от разпространени СРС-та, в които лъсна престъпна корупционна схема с набъркани лица от висшия ешелон.

Afera.bg научи, че свидетелият по делото със задържането на граничния полицай Ивано Иванов бил казал дословно: “Много ми писна от него и накрая реших да го изпържа!”. Наши източници коментираха, че още перди шест месеца един от покровителите на Иван Иванов го е посъветвал да напусне системата, но Иванов е предпочел да остане верен на поговорката “гъз глава затрива”. Днес високопоставеният му благодател пет пари не дава за него и в тесен кръг е коментирал – да прави кавото ще, въобще не ме интересува.

От Военна прокуратура се кълнат, че делото щяло да се превърне в мегапроцес свързан с корупция в Гранична полиция, но това няма как да стане, когато е хванат един човек и то с мижавите 400 лева.

Докато пушилките и внушенията за мегаразследване основано на семкаджийски подкуп се ширят в пресата, никой не задава въпроса защо Иван Иванов бе пуснат от раз и моментално в “домашен арест” без да престои с постоянна марка за задържане и седмица.

Според запознати Иванов има мощно лоби и то не само в една политическа посока. Дълги години той е бил изключително тясно свързан с НДСВ и едновременно с това е вършел крупни услуги на тамади от БСП.

Сега въпросът е дали ще се намери варненският генерал Атанасов, който да размаха диска със СРС-тата по случая. Тогава може и да има мегаразследване. Иначе  – пито – платено.

 

Afera.bg

 

 

 

 

Коментари 0 за
“Много ми писна от него и накрая реших да го изпържа!”

  1. Ivanov beshe praten v Sredec zaradi dalaveri.Vurna go Krasimir Petrov na starata mu rabota estestveno sreshtu „suho“. Sushtiat e bil predupreden ot dansa che Ivanov ushastva v kanali no Parketniat General e razporedil premestvaneto. Ako se razprikazva Ivanov ima kakvo da kaje ,no edva li. Pritejava magazini na centura na Varna i dobur biznes…Zashto toga mu triabva tazi rabota…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *