Регистрация
Публикувано на 20.04.2017 / 20:43

МИТРОПОЛИТЕ, ОТСЛАБНИ, ЧЕ ДА ТИ СЕ РАЗШАВА ПОТЪНАЛИЯ В ЛОЙ МОЗЪК, ПРЕДИ ДА КОПИРАШ БЕЗУМИЯТА СИ ПРОТИВ БОГОМИЛИТЕ!

митрополит йоанНа 5 април 2016 година АФЕРА публикува: „ВЛАДИКО ЙОАН, АКО ТИ ЩЕ СЕ МИ ПОСРЕДНИК КЪМ БОГ, АЗ СЪМ БОГОМИЛ, ЗАЩОТО БОГОМИЛСТВОТО Е НАЙ-ЧИСТИЯ ПЪТ КЪМ БОГА!“

Кликнете върху заглавието на публикацията и внимателно прочетете какви ги плещи варненският митрополит Йоан.

Сега вижте /текста е публикуван по-долу/, ДНЕС!!! – 20 април 2017 година какво е разпратил същият тоя варненски митрополит Йоан – СЪЩИЯТ ТЕКСТ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА!

Ояденият варненски митрополит, който освен на светлите Великденски празници да си позволява да клейми недопустимо и ПЕРСОНАЛНО онези, които не му отърват, както не са угодни например и на скандалния Янко Станев, сега пак „опря“ до богомилите.

И понеже го мързи не само да мисли, и понеже „искреното“ му възмущение е толкова потънало в лой, че не можа да измисли поне едно ново изречение, направо си КОПИ-ПЕЙСТНА „посланието“ от миналата година.

Ти ли ще ме „вразумяваш“ и ще ме „спасяваш“, бре, митрополите Йоане?!

Ти ли, дето не си направил и едно мъничко, минимално усилие да стигнеш до сърцата на миряните и да засееш там вяра и любов?

Ти ли ще клеймиш и СЪДИШ БОГОМИЛИТЕ, чиято любов към Бога не можеш да стигнеш и в следващия си 77-ми живот?!

Следващата година, като пуснеш пак тинтири-минтиритата си, вземи, че отслабни малко, така ленивия ти мозък може и да се поразшава, че да измисли поне една нова думичка, едно ново изречение, поне една нова мисъл, ей тъй, за адет.

Иначе, много здраве имаш от богомилите! Те имат СЪРЦА.

А вашите, тези на чиновниците – църковни „старчета“ няма да кажа в какво са увити, както казваше баба ми, че ме е срам!

Веселина Томова

П.П. Текстът на „новото“ послание на варненския митрополит – еднакъв с миналогодишния:

Обръщение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за предстоящия „Събор на богомилите“

          До освещения клир, боголюбивото монашество и благочестивия Божи народ на богохранимата Варненска и Великопреславска епархия.

Възлюбени в Господа чеда на светата Христова Църква,

Христос Воскресе!

          Възкресението е нашият мир, защото сам Христос е нашият мир (Еф. 2:14). Понеже ние изповядваме, че Иисус е мир за нашите души и за цялото човечество, обръщаме сърцата си към Възкръсналия с молитва да осени с мир нашите сърца и домове, нашата страна, цялото човечество, за да се изпълнят думите на благословението в нощта на Неговото раждане: Да бъде на земята мир, и между човеците благоволение!

          С благословението на мира дойде Иисус, благословението на мира завеща на всички хора и утвърди мира с възкресението Си!

          Поводът да се обърна към всички вас е провеждането за втори път в пределите на Варненската и Великопреславска епархия т.нар. „Събор на богомилите“ в периода 28.04 – 01.05.2017 в град Велики Преслав.

          Като се въздържам от коментар относно „приноса”, който една отдавна осъдена от Църквата и изучена от науката ерес може да има към духовното развитие на което и да било общество и на когото и да било в личен план, в това мое пастирско обръщение ще си позволя две неща.

          На първо място – отново да изразя своето и християнско, и човешко огорчение и възмущение от факта, че приносите на моя народ, – който иначе с гордост обича да се определя като православен, – продължават да се свързват със съмнителни и откровено пагубни „духовни” учения, само едно от които е богомилското, но които, уви, и днес, в началото на третото хилядолетие, продължават своята агресивна битка за погубването на нови и нови човешки души. Тъжно и обезсърчително е нехайството и понякога дори неприкритото любопитство, с което все повече хора сред нас са готови да прегърнат не само богомилската, но и която и да било друга екзотична „духовност”, обръщайки гръб на здравото и спасително „Христово учение, което вече две хилядолетия се проповядва в света и в което и нашият народ бе откърмен и възпитан в зората на своята европейска и християнска цивилизована история. Тъжно и обезсърчително е, че все повече са онези наши съвременници, които търсят своите духовни авторитети в лицето на съмнителни „учители” като поп Богомил, Петър Дънов и Вангелия Гущерова, забравяйки за всички онези колоси на духа, които същият този наш православен народ е дал на Църквата и на целия свят – личности като светите братя Константин-Кирил и Методий, като княза-Покръстител Борис І Михаил, като Всебългарския покровител свети Йоан Рилски, като Търновския патриарх свети Евтимий, като свети Теодосий Търновски, свети Киприан и Григорий Цамблак и много-много други, чиито имена наистина украсяват българския род във вечността, за разлика от всички еретици и духовни шарлатани, които днес се радват на такъв голям успех и на такова щедро медийно внимание. Тъжно и пагубно е всичко това, но ние добре знаем, че силата на Христовото учение не е в агресията и не е в атрактивността, че Христос предоставя свобода на всеки и на всички – да следват или не спасителното Му учение.

          Затова и второто, което бих желал с това мое пастирско обръщение към вас, е, – вярно следвайки завета Христов – като православни християни, и ние да не проявяваме агресия към никого, но да си спомним за съвета на нашия Господ Иисус Христос: „Ако пък някой не ви приеме и не послуша думите ви, като излизате от къщата или от оня град, отърсете праха от нозете си” (Мат. 10:14). Към това сме призвани особено сега, в светлите дни след Възкресение Христово. Ето защо, като отърсим и ние праха от нозете си, нека се помолим на Господа за вразумление и спасение на всички наши братя и сестри.

          Божият Син дойде, когато се изпълни времето. Изпълнено ли е времето за нас, за да дойде и за нас Иисус, за да се родим и ние в Него, да се родим за спасение? Времето ни ще се изпълни, когато и ние като древните човеци осъзнаем, колко зле ни пленява грехът, как трагично угнетява сърцето ни и го лишава от своето истинско виждане и изживяване; когато се отвърнем от мрачния образ на греха, както се открива в богоотстъпни дела; когато се ужасим от проявите на греха, които понякога лекомислено приемаме като постижение на човешката култура; когато силно закопнеем за нов живот, който ще бъде за нас и за всички човеци по света радост.

          Като постъпваме така, ще изпълним добре завета Христов, а на онези, които все още не са стигнали до Неговата свята истина и вечна правда, ще дадем добър пример и ще посочим верен път към Божия храм, а оттам и към спасението, Царството Божие и вечния живот в лоното на нашия единствен и любящ Небесен Отец.

Бог на мира и любовта и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Амин!

Христос Воскресе!

† Варненски и Великопреславски митрополит ЙОАН

Коментари 4 за
“МИТРОПОЛИТЕ, ОТСЛАБНИ, ЧЕ ДА ТИ СЕ РАЗШАВА ПОТЪНАЛИЯ В ЛОЙ МОЗЪК, ПРЕДИ ДА КОПИРАШ БЕЗУМИЯТА СИ ПРОТИВ БОГОМИЛИТЕ!”

  1. Всичко, което не се вписва в т.нар. „църковен канон“ се обявява за ерес! А да се целуват мощи на светци (останки от телата на умрели хора) какво е? Некрофилия се нарича! „Не съдете, за да не бъдете съдени“ е казал Иисус, но това явно не се отнася за някои представители на висшия църковен клир. Къде сте „духовни пастири“, когато грабят и убиват „стадото“ ви? Защо поне веднъж не възроптахте срещу безобразията на властниците? Защо превърнахте църквата в търговско дружество? Защо насаждате „дълготърпение“ и „скромност“, а самите тънете в разкош и разврат?

  2. ВАРНЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ Е ПИДАЛ ПО ПРЯКОР ДЕБЕЛАТА БЕРТА ЗАЩОТО Е ИЗЯЛА 32 КЮФТЕТА НА ОБЯД ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ.

  3. Всички, абсолютно всички владици, са назначени от пишманите БКП-комунисти – т.е. неверници и слуги на дявола…
    Захарий Стояновъ е описал какви са били някога божиите слуги (духовноците), да ми посочите днес някой такъв?

  4. Тя тая църква е единна само, когато анатемосва ереси. Те арианите са отрекли, дето са преди тях, че богомилството ще пощадят. Страх имоти /лозе/ пази.
    Да можеше да почетем из мазите на Ватикана….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>