Публикувано на 19.03.2020 / 11:23

МИНИСТРИ И НАЧАЛНИЦИ, ВНИМАВАЙТЕ С ИЗКУШЕНИЯТА НА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ, ЧЕ СТЕ НИ МНОГО СЛАБОТЕЛЕСНИ ПРЕД ИЗКУШЕНИЯТА! КОЩУНСТВОТО И ГРАБЕЖА ВИНАГИ СЕ ПЛАЩАТ, НО КОГАТО Е ПО ВРЕМЕ НА „КРЪВ И СТРАДАНИЯ“, КРАЯТ ВИ НАИСТИНА ЩЕ Е „СТРАШЕН“!

МИНИСТРИ И НАЧАЛНИЦИ, ВНИМАВАЙТЕ С ИЗКУШЕНИЯТА НА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ, ЧЕ СТЕ НИ МНОГО СЛАБОТЕЛЕСНИ ПРЕД ИЗКУШЕНИЯТА! КОЩУНСТВОТО И ГРАБЕЖА ВИНАГИ СЕ ПЛАЩАТ, НО КОГАТО Е ПО ВРЕМЕ НА „КРЪВ И СТРАДАНИЯ“, КРАЯТ ВИ НАИСТИНА ЩЕ Е „СТРАШЕН“!Кой каквото прави, а аз все си цитирам Конкордия Евгениевна Антарова, ще станат вече 15 години. Гениалното си е гениално.
„Два живота”, 2007, т. 1, гл. 23:

„Чудесно помня как той ми каза: „Придобитото с кръв и страдание, с кощунство и грабеж не само няма да донесе щастие и власт, но носи робство, отрова и смърт на самия собственик. Ако чистата целувка на състрадаващо сърце не пресуши сълзата върху бузата ти – краят ти ще бъде страшен!” Тогава не придадох никакво значение на тези думи и му се смеех в лицето. А сега се сбъднаха.”

Геният на Конкордия Антарова комай е достатъчен, но нека поясня заради някои овластени със и без фуражки, със и без каскети. Да, доста са недосетливи. Пиша тези няколко думи, защото знам, че всяка дума носи енергия. Особено писаните. А неведоми са пътищата на енергията. Понякога стига и до тези, за които е предназначена.

Та на темата. Тия дни захвърчаха милиардите – наши, родни, бюджетни; и чужди, изработени с труда на други страдащи в момента народи. Започна извънредно-ситуационното „боравене” с големи пари. Започна поменуването с чужда пита по време на чума. Чужда – в смисъл на българския народ питата и на европейските народи питите. Затанцуваха около Златния телец като ония клетници на картината. Загрижено затанцуваха, разбира се.

Пак по темата. Преди няколко дни СМИ съобщиха, че – цитирам – „България ще получи 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса”. Има и още от питата: „Освен това страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза. Така България ще разполага със сумата от 1,358 милиарда евро по това направление.”

Значи, обръщението ми е към министрите и началника им, към депутатите, отговорните фактори без кавички, към всякаквите национални и местни началници по веригата – без значение каква мека или твърда шапка нахлупват.

Внимавайте с милиардите както от бюджета, така и „по това направление”, коронавирусното.

Внимавайте с изкушенията на Златния телец, че сте ни много слаботелесни пред изкушенията.

Кощунството и грабежът винаги се плащат, но когато са по време на „кръв и страдание”, краят ви наистина ще е „страшен”.

О, да, не тук, не пред българския, с извинение, съд. И тъй като дълбоко се съмнявам, че тук долу, на Земята, някой от вас би получил за делата си „чистата целувка на състрадаващо сърце”, сиреч прошка – особено днес, по време на коронавирус, прошката на потърпевшите от вас ще е много дефицитна, та мислете за другия съд, оня неотвратимия, Касационния. Мислете за него!

И не забравяйте – той не се интересува вярвате ли в него, или „му се смеете в лицето” и вярвате във вашия приятел Златния телец.

И не забравяйте – присъдите на онзи Съд са вечни. И не забравяйте – за подобни дела касацията там е до девето коляно.

Желая ви от сърце добротворна работа на ползу роду.

Васил Пекунов

Коментари 10 за
“МИНИСТРИ И НАЧАЛНИЦИ, ВНИМАВАЙТЕ С ИЗКУШЕНИЯТА НА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ, ЧЕ СТЕ НИ МНОГО СЛАБОТЕЛЕСНИ ПРЕД ИЗКУШЕНИЯТА! КОЩУНСТВОТО И ГРАБЕЖА ВИНАГИ СЕ ПЛАЩАТ, НО КОГАТО Е ПО ВРЕМЕ НА „КРЪВ И СТРАДАНИЯ“, КРАЯТ ВИ НАИСТИНА ЩЕ Е „СТРАШЕН“!”

 1. Актуализация на бюджета и всеки лев да минава през решение на Народното събрание,прозрачно,пред телевизора ,а който желае о.т народа да си води и сметка,това са наши пари ,не на борисов,Президента и всички българи трябва да настояваме за това

 2. Ако ще и световен катаклизъм да настъпи, Боко ще продължава да плаща милиони за циганския вот за ГЕРБ.

 3. Препаратите за лечение на коронавирусна инфекция (Protocol for Treatment of confirmed COVID-19 infection)
  1.Хлорицин фосфат (Chloroquine phosphate), 2.Дарунавир (Darunavir), 3.Атазанавир(Atazanavir, Reyataz), 4. Оселтамивир (Oseltamivir), 5. Метилпреднизолон (урбазон и други кортикостероиди, не се препоръчва поради многото странични ефекти в това число стерилитет).

  Резонния въпрос е МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК ДА СИ ГИ КУПИ В АПТЕКАТА? И ако не може защо? Защото в други държави в Европа дарунавира може да се купи във всяка аптека!

 4. „Трябва да се отбележи – от какво Борисов се оплаква пак. От 3,5 млрд. излишък, вече сме отивали на 3,5 млрд. дефицит, защото сега бюджетът не се пълнел, а „трябва да плащаме пенсии“.
  А? Каква тежка съдба има ТОЙ – трябвало да плаща пенсии.
  И ще слушаме месеци и години сърдитите му изявления какъв е герой, как трябвало да плаща пенсии в най-голямата световна космическа вселенска криза.
  В Испания извадиха 200 млрд. евро за да спасяват народа си от грипната криза, което е 20% от техния БВП. Аналогично българското правителство трябва да извади 20 млрд. лева. Щетите у нас са реални за хората – въпреки по-малкия брой заболели, заведения и магазини не работят, туризмът е приключен и т. н. Хората остават без работа, не могат да си плащат сметките и ипотечните кредити. Затова правителствата развързват кесиите, влизат в дефицит, да си спасяват народа.
  А ТОЙ жали за дефицита. Трябвало да плаща пенсии.
  Преди няколко години каза „Резерва го изядоха българските пенсионери“. Е, сега коронавируса му идва дюшеш, какво се оплаква – ще поразчисти пенсионерите.“ Иван Бакалов

 5. Ей бойко ЗАЩО ИСКАШ ДА УНИЩОЖИШ БЪЛГАРИЯ ЗАЩО БЕ ПОДЪЛ БЪЛАГАРОУБИЕЦО
  ЗАЩО ТИ НЕ СИ ЛИ СЕ РАЖДАЛ ТУК БЕ СВИНЬО ТОВА НЕ Е ЛИ И ТВОЯТА РОДИНА БЕ ДОЛЕН ПРЕДАТЛЮ

 6. иконом, човек ръководещ домакинството, в превод икономист, открил че парите са в основата на всичко, което ни се случва в живота, в материално време и то е циклично и съществува докато съществува материалния свят и е крайно, с края му
  във вечното време, духовния, информационен свят Бог, изпарил телесната обвивка обитава, и знае всичко, за изкушените в парични политически проекти прикрити с вселенски мащаб нужди, защото съдбите си сме им били поверили

 7. В началото на епидемията от Китай се разпространяваха снимки и клипове на хора припаднали на улицата. Но медиите обявиха, че това са фалшиви новини. Китай беше пламнал, но границите бяха широко отворени и пускаха китайци без всякаква проверка. Италия пламна и пак се повтори същото. Поведението на управляващите е алогично, объркано, безотговорно, неадекватно. Карантината, която явно е доброволна масово не се спазва. Противоречива информация по медиите. Хаоса е пълен за съжаление…

 8. ОГРОМНА АРМИЯ ОТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОЗВЕРЕЛИ,ВЪШЛЯСАЛИ И ЗАРАЗЕНИ С НОВИЯТ ВИРУС-УБИЕЦ БГ РОМЕИ СЕ ЗАВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ СЪС СТОТИЦИ АВТОБУСИ…..НО НИТО ЩАБА НА ГЕНЕРАЛ ГОДЖИ,НИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОКО ТИКВАТА НЕ ВЗИМАТ НИКАКВИ ПРЕВАНТИВНИ И ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ СПРЯМО ЦИГАНСКАТА ИНВАЗИЯ ОТ ТЕЗИ ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ ЦИГАНИ-ПРОСТИТУТКИ,ДЖЕБЧИИ,УЛИЧНИ НАРКОДИЛЪРИ,КРАДЦИ ВЗЛОМАДЖИИ И Т .Н…………..ПРИЧИНАТА Е ,ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ КРИМИНАЛНИ ЦИГАНИ СА СЕ ТРУДИЛИ НЕЗАКОННО ПО УЛИЦИТЕ НА БОГАТИЯ ЗАПАД,А СЕГА СА ОСТАНАЛИ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ В ТЕЗИ СТРАНИ- ГЕРМАНИЯ,АВСТРИЯ,ИСПАНИЯ,ИТАЛИЯ,ХОЛАНДИЯ,ШВЕЦИЯ,НОРВЕГИЯ,ДАНИЯ,АНГЛИЯ,БЕЛГИЯ-ПРОСТО ЗАЩОТО УЛИЦИТЕ НА ЗАПАД ОПУСТЯХА И РАБОТА ЗА НАШИТЕ КРИМИНАЛНИ ОПГ ТА ОТ ТУМБИТЕ ПАРАЗИТНИ ЦИГАНИ ТАМ НЯМА……………………………………………….

  1. Това е ужасно! Няма ли да се намери поне един доблестен и смел журналист, който да зададе въпросни относно този страховит проблем! А и не само! Журналистите в момента само съобщават информациите на официалните лица, и не смеят да излязат от тази рамка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *