Публикувано на 19.01.2009 / 14:26

Милен Цветков? А? Ъъ?

 

 

Заместителят на Георги Коритаров в “Здравей България” реши да ни втрещи.

Милен Цветков, който онези, които изобщо още гледат сутрешния блок на “Нова телевизия” са обречени да наблюдават и сутрин, и вечер, направи опит да се втурне в ефира така като че ли е цанен за конферансие на местния цирк.

Цветков подари на Лора Крумова портрет на Георги Коритаров, поиска ликът на ексводещия да бъде сложен на библиотечката в студиото и всяка сутрин предаването да започвало с кадри как Лора Крумова го почиства. "Така лека по-лека ще го избутваме от библиотечката и най-накрая няма да се вижда", ухили се доволно Милен Цветков.

На това място според интелектуалния му капацитет, целокупното зрителско войнство трябваше да умре от смях.

Милен Цветков обаче пропуска нещо изключително важно. Той е на светлинни години от ерудицията и интелекта на Георги Коритаров и какъвто и да бе изкаран Коритаров, липсата му в сутрешния блок на “Нова телевизия” е незаменима.

Фарфарата Цветков може да се кълчи, да вика, да се кара, да не оставя никой да си каже думата в ефир, просто защото се обича толкова, че чак се ревнува от себе си, но няма да постигне онова, което Коритаров можеше.

И ако иска да прескочи едно духовно стъпало нагоре, Цветков би трябвало да демонстрира поне респект от по-можещия.

Новият заместител обаче заложи на евтиния цирк за слабоумни. Сметна, че е много забавно да няма преглед на печата и вместо това да пусне директно конкурента си от БТВ Николай Бареков. Сигурно е цвилил от удоволствие какво велико хрумване е осенило водещата му глава.

Впрочем, “Нова телевизия” за интелигентния зрител отдавна е кауза пердута. Тя се превърна в една яхниена телевизия, в която можеш да чуеш и видиш всичко онова, което е в унисон с подскачанията на Милен Цветков около Соня Немска например, и щуравите му възгласи “ту-ту-трала-ла".

В “Часът на Милен Цветков” само рутината му на придобита освободеност да борави свеаткавично с живия диалог в ефир със зрителите “спасява” Цветков от видим провал. Той обаче изобщо не води диалог, а с джандарски тон отсвирва всеки, само и само да чуем “дълбокомислените” му фрази по този или онзи въпрос.

Този, който умее да чува обаче моментално разбира, че Цветков изобщо не дълбае на дълбоко, а маркира всяка тема дори без да се е научил да казва “Моля?”, а “А?” и “Ъъ?”. И то сто пъти.

Безпорно е, че Милен Цветков умее да жонглира образ пред камерата. Но още по-ясно е, че това е журналистика “на крак в хоремага”, а не такава, зад която да прозира пълна информираност, бекраунд и талант за анализ и взаимовръзки.

Лора Крумова пък няма как да е патерица на новия заместител, защото самата тя прекалява с флиртуването със зрителя и гостите, и също страда от липсата на острата и бърза мисъл, която трябва да “закове” седналия срещу нея. Това може да се случи обаче само, когато си напълно подготвен по темата и за теб тя не е само прочетената дописка от вестника, и не се движиш по тънката и лайсна.

Който гледа оттук нататък “Здравей България” да му е честито.

Впрочем, то няма и къде да завъртиш канала – от другата страна на барикадата пък те замерват с Бареков.

На някой може и да му харесва яхниената телевизия на Нова.

Трагедията и обаче вече е непостижима.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Милен Цветков? А? Ъъ?”

 1. Kogato hovek pridobie navik da gleda sutrehniq blok i to v prodaljenie na godini, se huvstwa predaden pri segahnata gledka.Koritarov ne moje da bade zamenen a Milen bi trqbvalo da otide pri KOMICITE tam bi se radval na neveroqten kasmet.Za Lora trudno prisposobqvane i po leko powedenie koeto pokazva svaliane nivoto na doverie za seriozni politiheski i jiteiski problemi .

 2. СТОЯ И ГЛЕДАХ С НЕДОУМЕНИЕ МИЛЕНЧО КАК ПРОСТЕЕШЕ ОТ ВСИЧКИ НАЧИНАНИЯ ТОВА ВСЕ ПАК Е СУТРИШЕН БЛОК ГЛЕДАТ ГО НОРМАЛНИ ХОРА ПРЕДИ ДА ТРЪГНАТ ЗА РАБОТА * И ИЗВЕДНЪЖ ПАЛЯЧО С ПЕДЕРАСКИ И ДЕТСКИ ВЪЛНЕНИЯ ДАЖЕ НЕ ПРИЧИНЯВЯ И СМЯХ А ИЗТИНСКО ТЪПЕЕНЕ НЕ СТИГА ЧЕ ТЪПАТА ЛОРА НИ БЕШЕ ОМРЪЗНАЛА ДА СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕНА ПРИ АЛБЕРТ СЕГА И ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ МИЛЕНЧО УЖАС ПРЕВКЛЮЧВАМЕ КАНАЛА С ЕДНА ТЕЛИВИЗИЯ СУТРИН ПО-МАЛКО ***** ДО ОПИТАТ С МАЛОУМНИКА НЕДЕЛЧО МИХАЙЛОВ****

 3. Iasno e nakade e tragnala Nova, no tova se znaeche ot samoto nacalo sas smianata na sobstvenika. Nikakvi seriozni predavania – samo calga za naroda do palno oskotiavane. Galko za lorcheto. Opita se spoluclivo da zapalni otsastvieto na Koritarov, no coveceto Milen ia provali. Na neino miasto vednaga bich napusnal. Vaseki chte ia vzeme.

 4. Да е честит пълния комфорт на любимците на Big brother и Миленчо и в сутрешния блок.Лора може да е посредствена,но е послушна,т. е. има голям шанс да се съгласи,че типажите,които режисира големият брат,представляват представителна извадка за българите.

 5. Лора, бледнееше след свалянето на Коритаров. Е, добре, сменят облика на сутришното предаване-няма лошо. Предаването се превърна в цирк. Много шум за нищо. Милен Цветков да се научи да изслушва, започва да ми прилича на професор Вучков с таз разлика, че Вучков казва и нещо съществено за разлика от Цветков.

 6. Напъните на Милен отговарят на нивото на НОВА. Там приемат такива , честно няма кой да сложат. Но по интересното е част от „забавлянията’ на Миленчо с …. малки дами. Там ако се разровите има пикантни неща

 7. След като Нова се освободи от М.Чакръкчиева си вкара поредния автогол с М.Ц.Това момче няма мярка и грам етика. Държи се лигаво и нарцистично. Интелигентните хора не го и няма да го гледат Н.Телевизия загуби с него качествените си зрители

 8. Появата на Милен Цветков в предаването силно ме дразни. То не бе викове, заяждания, тъпи шеги и постоянно бръщолевене. Фарфалак и келеш… Жалко за ведрата и уравновесена атмосфера, дето Лора опита да създаде!

 9. Предлагам сутрешното „Здравей България“ да се преименува „Ааа?… Ъъъъ? на Милем Цветков“
  Не го гледам вече, лишен съм от едно удоволствие сутрин.

 10. Аз ще гледам сутрешния блокна Нова, за да видя как Лорчето в края на краищата ще постави Миленчо на мястото му, а че и извън него.Ако си спомняте така направи и с Коритаров. Отначало тиха и кротка, постепенно се наложи и накрая го „избута“. А на Миленчо ще напомня да внимава, защото Кеворкян дебне и няма да позволи на никого да засенчи, обезличи или нещо друго неговото Лорче…

 11. На мен пък сутрешното предаване много ми хареса. Отдавна не съм гледал сутрешен блок и да съм се смял толкова. Вярно, че Милен попреиграваше, но определено беше доста свежо и весело. Все пак това е сутрешен блок!

 12. Важното е да си болен от логорея! А какво говориш, хич да не ти пука! Цитат от тв-предаване: „Детето ми почина….“ Водещата: „Браво!“…Към друг участник: „А вие…“ и т.н. Това се случи на живо в една ТВ и го каза една ТВ водеща. Дори и „Госпосдарите на …“ са го проспали, ама май ги нямаше още!

 13. Защо да приемам мнението на Томова, която дори не се сеща да се спре и да не стреля по своите? Дае и змия не напада друга змия, но Томова е готова да громи всичко и всички, за да блесне с таланта си на остро разследващо перо. Весе, следващия път, вместо да се правиш на умна в критиките на Бареков, Цветков и Бойко и мржду две статии в защита на великия Данов, вземи се изкъпи. И не трий коментара, за да не си помислят „читателите“ ти, че и ти като Милен Цветков се изживяваш като велика. Не виждам разлика между теб и него, ако изтриеш това.
  С уважение,
  Коритаровлайф

 14. аз също съм на мнение,че на Цветков не му е мястото в сутрешния блок,че е нагъл и не оставя хората да се изкажат…пълен провал,особено със Соня Немска…..а горката Лора само за украса ли ще стои там,а тя май вече не е и толкова готина както преди……Коритаров за мен няма аналог в БГ ефира,но никак не предпочитам Бареков,за мен той е долен гъзолизец и подлезурко,който се е учил от Коритаров ,но не е научил нищо …..само как да се мазни на Бойко си…..жалко и за двете ТВ…загубиха ме,като зрител!!!!!

 15. Милен Цветков лека полека през годините така се увлече с ролята си на водещ, че като зададе въпроси на зрителите ги изчаква само колкото да кажат една сричка, не могат въздух да си поемат! Както е тръгнало скоро сам ще си задава въпросите и ще си отговаря. Нека да го оставим и да гледаме цирк.

 16. Ако му дадат и спортно предаване ша води със същия успех, макар и нищо да не разбира от това. Има си тариката две, три заучени хитринки и макар да са мъничкИ, са си му добрички.

 17. Кой казва,че това е журналистика?Това е някакво лигавене и дърдорене и няма нищо общо с тази професия-призвание.Цветков е просто едно нахално леке,което трябваще да си остане в колбасарския цех.Но за жалост и Н.Кънчев взе да върви по същия път.Това ли е журналистиката-игри и глупости до откат.Жалка работа!Това не е телевизия а луна-парк.

 18. Nas pazient ,e napusnal bes rasresenie medizinskoto savedenie v koeto imam 4est da sam vodest lekar psihiatar.Lizeto se podvisava pod imeto Dimitar nikolov Dimitrov.Toi ne ,e opasen,no,e adski dosaden s brastolevenieta si.Tomova ako iskate saita Vi da ne gubi po4itateli resvaite ot vreme na vreme ,,madrite,, iskasvania na Dimitrov.Toi,e ednovremeno agent pod prikritie,pala4 i gertva,pilot v ostavka,ka4vast i svaliast pravitelstva i ministri.Vsastnost toi,e edin oralen masturbator,velik duseven onanist stradast ot Napoleonov kompleks.Vest,e v musika,kultura politika,abe s dve dumi vav vsi4ko!

 19. Тази телевизия изглежда ще я затварят. Тоя плосък шут отдавна трябваше да го издухат. На екрана на нова бяха двама дето са чели по един вагон книги .Коритаров и Ники Кънчев . Коритаров го ритнаха защото е аванта и остана един..Вместо да намерят друг те сложиха смешко на екрана.

 20. Цветков се държи на екран като нагъл шоп! Претърпя провал с „Биг брадър“, сега ще съсипе и „Здравей, България“.

 21. Да се сравнява интелектуалното ниво на М.Цветков с това на Коритаров навежда на ‘Мисията Невъзможна’. Единият е ерудиран, тактичен и съобразителен, а другия нахален, неуважителен и вечно превъзбуден.

 22. Уважаема!
  Имах възможност да проследя моменти от дебюта на Милен Цветков!
  Вече изказах предпочитанията си към Коритаров!
  Милен също е добър журналист!
  Имах чувството,
  че още не може да се ориентира!
  Така е!
  Всяко начало е трудно!
  Всеки журналист си има стил!
  Нека да изчакаме няколко предавания
  и тогава да кажем тежката си дума!
  Утре Лора може да се появи
  с по-привлекателна блузка!
  Това може да вдъхнови Милен.
  Знаем ли?!
  С красивите Блондинки,
  особено и когато са Умни,
  всеки мъж трябва да внимава!
  Да не се поддава на усмивката им
  и да ги държи на една ръка разстояние!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *