Публикувано на 04.04.2009 / 19:01

Мики Маус, какво правят твоите ченгета?

 

 

Връщам се с кола от Павел баня. Събота е. Кара мой приятел. На предното му стъкло има уред, който издава звуци при работещ радар.

Пристигаме в София. Караме по алея Яворов към Хладилника.

След телевизионната кула в храстите е скрита кола на КАТ.

Часът е 17.Уредът не издава звук. Спират ни и твърдят, че караме с превишена скорост. Приятелят ми слиза и чува предложение за 20 лева.

Аз не бих ги дал, но той ги дава.

На завоя след светофара на хладилника по улица „Сребърна” зад бус се е скрила още една кола на КАТ.

Миков, твоите инспектори какво правят?

Ти самият защо не минеш един ден в събота или неделя, за да видиш какво правят твоите ченгета? Защо не си зададеш въпроса колко свободни места има в КАТ? Отговорът е прост-николко! Защо?

Защо изобщо ги държиш, когато една камера може да свърши по-добре и безпристрастно същата тази работа? А тези синковци да ги пращаш при големите дупки и опасните места да предупреждават шофьорите. КАТ се е превърнала в частна фирма за бързи, редовни и големи печалби. Печалби, за които те не плащат данъци.

Нали си юрист. Напиши ми колко члена от Наказателния кодекс са нарушени и какви присъди се дават за това.

Или си хвърли пикливата диплома и освободи мястото за някой, който може да свърши някаква добра работа.

И без това тази диплома не ти трябва, за да си пиеш ракията.

 

Николай Колев – Босия

 

Коментари 0 за
“Мики Маус, какво правят твоите ченгета?”

 1. В СЕЛО ИМАМЕ МНОГО ОВчАРИ, КОИТО ПАСАТ ОВЦЕ. НЯКОИ СВИРЯТ НА КАВАЛ ЗА ОТМОРА…
  ДРУГИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СЕ чУВАТ НА ДАЛЕч ДА ВИКАТ: МАЙКАА ВИ ДА ЕЕЕБААА….

 2. Всеки акт,съставен от КАТ-полицаите е с пороци правещи го къс хартия.Производството по издаването на Наказателно постановление е формално и несъбразено с разума на закона.Началниците подписват написаните от служителките Н.П,които от своя страна преписват,буквално написаното в акта.По актове
  те ,като свидетели се подписват полицаи,които
  са в екип с астосъставителя т.е те са заинтересу
  вани лица.В съда делата по жалбите са като
  на конвейр,защота знаят,че контролната инстанция окр.адм.съд е всичко друго но не и съд.

 3. Преди два месеца ме спряха БЕЗ ДА СЪМ ИЗВЪРШИЛ НИКАККВО НАРУШЕНИЕ,опитаха се да ме рекетират но аз не им дадох нищо,написаха ми акт,чаках два часа на опашката да си взема наказателното постановление и хоп изненада наказали са ме с 150лв.глоба,три месеца без книжка и 8 контролни точки.Сега адвоката ми подаде,жалба в съда и ще ги съдя и другия път като ме спрът пак няма да им дам нищо и пак ще ги съдя ако трябва.Не може някакви си лайнари да решат да ме спират само за да ме рекетират.Във варна катаджиитесамо с рекет се занимават и то не е от сега,но така е кто всичк им мълчим ще ни доят още.

 4. Г-жо Томова! Живея на ул. Царевец, там виждам редовно да бъдат спирани леки коли,за работа пътувам покрай ВиК-свидетел съм, както писалия по-долу EH40, как служители от 2-ро РПУ спират автомобили за проверка. Дали това е задължение на патрулите по опазване на обществения ред? Знае ли ръководството за тази им дейност? Отчитат ли се пред него тези полицаи?

 5. Според този „мъдрец“ чакането на опашка пред гише на КАТ било елемент от превенцията по повод налагане на административно наказания.
  Коментарите оставам на вас!
  А кой е града от който е този катаджийски началник?
  Ами не е трудно за отгатване!
  Някой иска ли да му научи името?
  Може би министър Миков проявява интерес?

 6. В този рекетьорски вид изобщо няма полза за обществото от подобна служба като КАТ.
  КАТ трябва да се сведе до дежурни екипи които посещават и оформят документи за ПТП.
  Всички останали трябва да се изпратят в РПУ за да станат първо полицаи, а тогава да се правят на катаджии.
  Реформаторът да не пропусне началниците от КАТ.Тях директно да ги изгони, съкрати или пенсионира.При тях положението е пълна трагедия.
  Коментара на Станислав Стамов ме провокира да напиша какви умни мисли ръси един началник на сектор КАТ от известен областен град.Според този „мъдрец“ чакането на опашка пред гише на КАТ

 7. HE CAMO KATAJII, HO OT RAUOHHTE POLICAI ZACTABAT HA TAKIBA MECTA KADETO HE MOJE6 DA GI ZACHEME6 C KAMERA.HAPRIMER B BARHA BCEKI DEH POD BQTARHA MELHICA,HA OGRADATA HA B i K ,HA CPIRKATA HA 10 KATA,HA K P P-to OT HQKOLKO MECECA IMA KAMERI I TAM OTBQGBAT DA CPIRAT,PAK I B EDHA OT KA6TITE JIBEEL EDIM „MRACHIK“ KOITO MAI GI CHIMAL.POZHABAM EDIH POLICAI OT OB6TIHKA POLICIQ KOITO MIE CPODELQL HA 4A6KA,4E HA DEH 200-300lb HE GI HARECBA.ZA KAKBI DAHACI DA GOBORIM OT CTRAHI4HI DOXODI.

 8. Полицая следи водачите как преминават през кръстовището.В същото време при наличие на чисто нов светофар едни и същи катастрофи.Казвам им че брояча на времето за завой на дясно е до светофара за направо и много водачи, които не са местни се бъркат и тръгват направо, когато времето свърши.Познайте какво продължават да правят полицаите-да ходят на произшествия и да извозват смачканите ни коли.
  Сещате ли се колко пъти полицай е влезнал в община и е глобил кмета за неподържани улици,или министъра на МРРБ за лоши пътища.Е това трябва да го има в Конституцията-какво неоже да прави държавата на гражд

 9. Полицаят твърди едно,шофьорът друго, ако няма рушвет те глобяват минимум 50 лева за да няма обжалване и ти взимат точки,прибавяме към това чакане пред гише със затъмнено стъкло зад която някаква жена говори под носа си, а гишето е до коляното ти.За да я чуеш се навеждаш като в джамия или ако си християнин се налага да колкничиш за да чуеш какво те пита.По принцип всички застанали пред гишето са престъпни,утайки…народ.Искаш да говориш с Началника,той няма приемен ден и не се знае къде е.Питам къде е кабинета,а се оказва,че е в друг вход на който пише „служебен“ влизането строго забранено…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *