Регистрация
Публикувано на 16.07.2017 / 11:21

МЕРЗКИТЕ ПОРЪЧКИ НА „ГОСПОДАРИТЕ НА МОРГАТА“ НА „АКАДЕМИКА“. ТЪПИ И НЕКАДЪРНИ „ИЗТОЧНИЦИ“ С ДОНОСНИЧЕСКИ СТИЛ С „ФОРМИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ“

огнян стефановЕдин жабешки сайт, списван от лице с псевдоним „Академика“, произведе донос от „полицейски източници“. Поръчково и в „точен“ момент“ – когато отдавна е изтекъл срока за внасяне на обвинителен акт по идиотското „дело“ за „фабриката на убийства“ на т.нар. „варненски килъри“ с „организатор“ Радослав Калчев – Черния Роди. Повече от две години по делото няма и грам разследване, обвинителен акт – йок!, а последната фаза – съдът да се произнесе за прекратяването му или прокуратурата да спази последния влак с внасяне на обвинителен акт, който трябва да изсмуче от пръстите си, предстои да приключи до дни.

Та, сайтчето на „Академика“, писна кански: „Варненският бандит Радослав Калчев-Черния Роди е дал 20 000 евро, за да заличат регистрацията му за издирване. Това научи Фрог нюз от полицейски източници, ангажирани с разплитането на престъпната му дейност.

И още:Припомняме, че Интерпол издирваше с червена бюлетина Черния Роди близо 2 години., докато той се укриваше в Доминиканската република. Реши доброволно да се предаде в средата на юни т. г., като за целта използвал връзка през  американските служби...  Докато се укривал от родните власти, Калчев дал поръчка на хората си, останали на свобода, да намерят начин издирването му да се заличи. За услугата броил 20 000 евро. Не е ясно обаче кой е взел маститата сума, макар работата да не е свършена. Коментира се, че от предложението се облажил полицейски служител.“

И сега – внимание!: „Не е тайна, че Черният Роди използва варненска медия, за да му прави имидж. Целта е да го изкарват пред обществото като герой и  борец срещу корумпираните ченгета. Служители на ГДБОП водят срещу Калчев частно дело за клевета. В момента Радослав Калчев, съден за наркотици, е настанен в столичен арест. Смята се, че преди да се предаде са му обещали, че ще се оправи с властите и няма да се стигне до осъдителна присъда. Не е изключено Роди да е сключил сделка да разкаже за авторите на друго тежко престъпление у нас, като в замяна на това се размине със затвора.

Черния Роди „използва варненска медия, за да му прави имидж. Целта е да го изкарват пред обществото като герой и  борец срещу корумпираните ченгета“, в доноснически стил с формиране на обществено мнение реди лицето с псевдоним „Акдемика“.

„Академика“ е толкова „храбър“ обаче, че не смее да назове сайта АФЕРА. Що така си се посрал от шубе, бре, „Академик“?!

АФЕРА никога и по никакъв начин не е крила, че познава Радослав Калчев – Черния Роди. Подробно, фактологично и конкретно „сагата Черния Роди“ съм описала в книгата си „Бандитска Варна“ още преди осем години! Обявен за международно издирване по време, в което беше в чужбина, докато Светлозар Лазаров – „Гелосаното“ го посочи като „поръчител на убийства“, Черния Роди написа писмо именно до АФЕРА, за да заяви, че това е поредното безумие на МВР. Никога АФЕРА не е крила, а и е написала директно, че точно защото познава Черния Роди, е напълно убедена, че не е никакъв „поръчител на убийства“, което впрочем сме сигурни, че ще лъсне някой ден и в съда.

И, „Академик“, като как „използва“ Черния Роди сайта АФЕРА, „за да му прави имидж“? Дека е „имиджа“, че не вдянахме нещо от тъпите ти некадърни източници, на които чукове им кънтят в тиквите? Това ли е „имиджа“ – че две ексбопаджийчета, разследвани за корупция, заведоха дело както срещу АФЕРА, така и срещу Черния Роди, което впрочем тепърва навлиза в най-интересната си фаза на втора инстанция?

Или да ПЛАСИРА АБСОЛЮТНА ЛЪЖА на малоумните си „полицейски източници“ е „мероприятие“ необходимо на „Академика“, за да обслужи някои типчета, които дърпат конците?!

А ЛЪЖАТА Е НЕ САМО НЕКАДЪРНО ТРОПОСАНА, НО И ПОДЛЕЖИ НА РАЗВИТИЕ. И ПОНЕЖЕ „АФЕРА“, СПОРЕД „АКАДЕМИКА“ ПРАВЕЛА ИМИДЖ НА ЧЕРНИЯ РОДИ, СЕГА ЩЕ МУ ОБЯСНИМ НА „АКАДЕМИКА“ КАК ЧЕРНИЯ РОДИ ЩЕ МУ ВЗЕМЕ 20 000 ЕВРО ОДМА!

Как? По най-простичия начин.

Само дознателят  може да снеме, което и да е лице от издирване, ако е обявено като такова по дознание. По дознание едно лице могат да го обявят за местно, общодържавно и международно издирване. За да бъде снето едно лице от международно издирване, трябва да е отпаднала необходимостта за това.

Както е видно и знайно, Радослав Калчев – Черния Роди БЕ ЕКСТРАДИРАН, което означава, че не е бил снет от „международно издирване“.

И сега след мерзката поръчкова публикация на лицето „Академика“, Радослав Калчев – Черния Роди просто трябва да направи няколко простички нещица:

Калчев трябва да подаде жалба до прокуратурата, като поиска проверка на твърденията на „Академика“. Длъжни са да му отговорят в двумесечен срок дали и на какво основание е снет  от издирване и установени ли са данни за престъпления по служба или подкуп от служител на МВР. Както и дали са установени данни за подкуп, даден от негова страна за „заличаване на регистрация за издирването му“ /б.р. – според твърденията на „Академика“/. След като получи постановление с отказ, Радослав Калчев  веднага завежда дело за клевета срещу „Академика“ с граждански иск поне от 20 000 евро. Никаква пречка няма и сайта АФЕРА да се включи в делото с граждански иск, поне за 20 000 евро, за да се наслади на опитите на „Академика“ да докаже като как АФЕРА „прави имидж“ на Черния Роди.

Паралелно с поръчката около Черния Роди, „Академика“ се е съсредоточил и точно навреме /пак!/, преди стартирането във Варна отново на делото с подсъдим Веселин Марешки за изнудване и побой, и върху прокурорката от Варненска окръжна прокуратура Виолета Радева.

И написал „фундаментално писание“ „Академика“, озаглавено: „Трича ли варненска прокурорка Марешки и куп съдии по нареждане „Отгоре”?“

Малко късничко се е сетил „Академика“ да се изходи по въпроса не за баба Фроса, а за делото срещу варненския съдия Светлозар Георгиев. За разлика от „храбрия шивач“ „Академика“, сайта АФЕРА още в деня на оповестяването на „акцията“ срещу съдия Светлозар Георгиев в прав текст написа КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ ТОВА Е СГОТВЯНЕ НА СЪДИЯ И ОТ ДЕЛОТО НИЩО НЯМА ДА ПРОИЗЛЕЗЕ, ЗАЩОТО Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО!

По онова време „Академика“ мълчеше. И не пишеше „опуси“ по поръчка на „източниците“ си.

Та сега се почесал и се побарал за това „тричала ли варненската прокурорка Виолета Радева депутата Веселин Марешки и куп местни съдии, по нареждане отгоре“, ти да видиш и „смелото сърце“ „академишко“…

В цялата публикация, в тюрлю-гювеч са претоплени информации оттук оттаме от „делото срещу съдия Светлозар Георгиев“ и целта обслужва единствено видно и ясно – лицето Веселин Марешки. Което освен по това дело, вече е обвиняем и за изнудване на аптеки.

За сведение на „Академика“ и на дефилиращия в сайтчето му, както и по всичките телевизии, Веселин Марешки, сайта АФЕРА още на 11 май 2017 написа: „ЗЛОВЕЩАТА ИСТИНА: КАК МРАКОБЕСИЕ И НЕКАДЪРНОСТ В ДАНС УБИ ПРОКУРОР И СГОТВИ СЪДИЯ“.

Още тогава извадихме на светло МРЪСНАТА, ПРЕСТЪПНА, НЕЗАКОННА И МЕРЗАВСКА, ТАКА НАРЕЧЕНА „ЮВЕЛИРНА РАБОТА“ ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ДАНС, В ЧАСТНОСТ НА ДАНС – ВАРНА. И заявихме ИСТИНАТА, ЧЕ ПРОКУРОР ВИОЛЕТА РАДЕВА Е БИЛА ИЗКУСТВЕНО ПРИШИТА ОТ ДАНС С ИМЕТО И, БЕЗ ИЗОБЩО ДА Я ИМА В РАЗРАБОТКАТА СРЕЩУ СЪДИЯ СВЕТЛОЗАР ГЕОРГИЕВ.

За сведение на „Академика“ след публикацията на АФЕРА, фактите бяха потвърдени. И пак за сведение на „Академика“ – може да пита своите „полицейски източници“ къде беше викан шефа на ДАНС да отговаря за ИДИОТСКАТА „РАЗРАБОТКА“ НА ДАНС по случая със съдия Светлозар Георгиев. Друг е въпроса, че по скромното мнение на АФЕРА ПО БЕЗОБРАЗИЯТА, ИЗВЪРШЕНИ ОТ ДАНС ПО СЛУЧАЯ „СВЕТЛОЗАР ГЕОРГИЕВ“ ДОСЕГА КУП ВИСШЕСТОЯЩИ И РЕДОВИ ДАНСАДЖИИ ТРЯБВАШЕ НЕ САМО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ, НО И ПОДВЕДЕНИ ПОД НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

Следващият път, когато лицето „Академика“ напише и че „информацията“ от „аферата „Червеи“ изтекла в Гърция“ /б.р. – здрасти, че бързам!/, да се зарови в архива на сайта АФЕРА, за да види що сме написали за „аферата „Червеи“ в РЕАЛНО ВРЕМЕ, докато тя течеше, а не след байряма.

Защото нито аз, нито АФЕРА, както лицето „Академика“ например, бяхме преди време автор във в. Уикенд, който е под опеката на Пеевски, и не смеехме да гъкнем ни за Писанчев, ни за Цветлин Йовчев. Нито пък после се прехвърлихме върху рамото на Цветан Василев.

Впрочем, каквито „академиците“ в „ДЖУРналистиката“, такива им и „полицейските източници“.

Нефелници. Които станаха за т…к,  като „господари на моргата“ на „Академика“.

Веселина Томова

Коментари 8 за
“МЕРЗКИТЕ ПОРЪЧКИ НА „ГОСПОДАРИТЕ НА МОРГАТА“ НА „АКАДЕМИКА“. ТЪПИ И НЕКАДЪРНИ „ИЗТОЧНИЦИ“ С ДОНОСНИЧЕСКИ СТИЛ С „ФОРМИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ“”

 1. Всичките акции на така наречени килъри дето измисли гелосания са нещо подобно на тази за която се споменава. Толкова смешен главен секретар е нямала България :) По начало повечето дела в България са нещо подобно на това. Няма как да е друго като повечето прокурори полицаи с купени дипломи. Или с познати попаднали там!

  1. ,,mnogo po/zdravi,,ot restoranta na Ivo Maslarov,na 8/mi vhod na stadion,,Vasil Levski,,…shtom ot tam,zapochnaha,,da nabirat,,kadri za ,,politikata,,i,,generaliteta,,v MVR…A na,,Akademika,,mnogo zdrave mu pogelava ,,edin bivsh savetnik v DANS!,,

 2. bravo Kurti,

  ako se vgledame w problemite s ciganite ste vidim 4e towa e novata mu pridobivka za zidane na blagovestonosec, kyrpi dupki iz aHtuPanite, rine pametnici, ama da zakyrpi pametnik -tva onova Bace i4 nemoe i da pomisli, oti treb dupka u vyzduha da zapusi.

  ama zahvanete go za edna baltia i do dupka be! do dupka! faida nema ot vsekidnevnoto sipenie na nano-tehnologi4ni zaiazdania. za vseki griah po otdelno go podkaraite

 3. Браво, Курти!!! Простака ББ, не е чувал „Курт капан“-Вълчи капан. Предназначен е за улавяне на вълци, много умни според мен, не мога да кажа същото за ББ. Рядко срещан примитив, когото не бих сложил да охранява полицейски участък-няма оперативното мислене на милиционерски старшина. Независимо от това, че някои списващи тук причисляват него, и ЦвЦв към тази група. Обидно е друго, че двамата палячовци публично оповестяват помощта на чужди сили, и фондации при „печеленето“ на избори, а родната Прокуратура се крие като мишок.
  ББ бил „дипломат“-опазил Господ от такива „дипломати“-прости, нагли и на чужда хранилка.

 4. ДС все още е във властта. По никакъв друг начин не може да се обясни наглостта на разни милиционери като този „Академик“ ,“Алберт“,Иво Инджев и други подобни агенти на ДС да шестват по медиите и плюят лъжи. Те смесват понякога с лъжата и малко истина, но това не им дава индулгенция за годините през които са се старали да оплюват близки и колеги заради собствени облаги.

 5. Не виждаме ли какво се случва? Борисов обикаля форуми в чужбина като цветарка, среща се със свои колеги, а снимки и видея с щастливата му физиономия ни заливат като водопад. На пръв поглед става дума за полезна дипломатическа активност. Но вгледаме ли се по-внимателно ни лъхва лошия дъх на фалша. Лъжи, изречени с усмивка, които трябва да убедят чуждите партньори в управленска активност.

  Снизходителните усмивки на италианския му колега Паоло Джентилони, домакин на срещата в Триест, на германския канцлер Ангела Меркел обаче издават, че номерът не минава…

  Байганьовската самоувереност не е минавала преди столетие, не минава и днес.

  „Подготовката на държавите от Западните Балкани за членство в Европейския съюз ще бъде приоритет на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва от 1 януари следващата година. Ние и сега сме силно ангажирани с този процес, защото в Европа не може да остават празни пространства, но ще използваме възможностите на председателството, за да подпомогнем в по-голяма степен подготовката на страните кандидатки и, надявам се, да помогнем и на държавите членки и на европейските институции с познанието си за процесите на Балканите”.

  Тези думи на Борисов, наричан свойски от някои Баце, вероятно трябва да ни накарат да се гордеем с проявената бащинска загриженост към други народи. Истината обаче е друга. Безсилието екипът му да роди някакви приоритети за председателството ни на Съвета на ЕС, създаде това безпомощно творение – да помагаме на Западните Балкани някой ден да станат член на ЕС.

  Екипът, подготвил „голямата новина”, „голямата стратегия” и тежките думи на Борисов е преписал приоритетите на еврокомисаря Йоханес Хан, отговарящ за европейската политика за съседство и преговори за разширяване. Думите, изречени от българският премиер в Триест са извадени дословно от докладите на Европейската комисия за напредъка на страните, които искат да се присъединят към ЕС: Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Сърбия, Македония и Турция. Така е най-лесно: вземаш готова опорна точка и я развяваш като твоя идея. Дори не се интересуваш дали номерът ще мине. Важното е да си изпълниш номера.

  Няма нито един знак, който да показва, че ЕК е възложила на Борисов ролята на покровител, бащица или контрольор в Балканския регион. Той сам се нагърбва с тази роля. И ръси фрази от европолитическия речник, а колегите му го гледат смаяни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>