Публикувано на 16.07.2008 / 18:43

Мендерес Кунгюн: Ахмед Доган е цигано-татарско копеле!

 

 

Скандалите се лепят на лидера на Националното турско обединение Мендерес Кунгюн като дъвка върху горещ асфалт. Неотдавна българският съд отказа да регистрира партията му и той реши да съди държавата ни в Страсбург. Два месеца след това полицията арестува 23-годишния му син Зафер Кунгюн с още двама авери и ги обвини в кражба на медна жица за над един милион евро. Дъщерята на политика също бе замесена в кражбата. А само преди броени дни скандалният политик „взриви бомбата” от турска територия, като даде интервю в Одрин за турския вестник „DUNYA-TURKIYE”, в което открито „извади калъчката” срещу Ахмед Доган. Кореспондентът на „БЛИЦ” потърси лидера на националното турско обединение в Казанлък, където живее и върти бизнеса си. В безпрецедентно интервю Мендерес Кунгюн повдигна пердето над личния си живот, но разкри и много нелицеприятни истини за родни политици и бизнесмени.
Щяхте да учредявате сдружението си в хотел „Тримонциум” преди две години, но в крайна сметка го сторихте на Бузлуджа. Много хора го приеха като гавра с националната ни история…
– Нямал съм такава цел. Не бях допуснат да го учредя в Пловдив! Просто собственикът на „Тримонциум” е мафиотът Суди Озкан. Желаех да учредя организацията си именно в приватизирания от турския донор на партията ДПС хотел „Тримонциум”. Тази ми беше идеята.
Нарекохте Суди Озкан мафиот?
– Той е такъв! И се подвизава в нашата страна по незаконен начин! Добре е някой да даде отговор на българското общество: Как се подвизава и с какви пари оперира в страната? Какви имоти е придобил в България Суди Озкан? Хотел „Принцес” в София, където през 1990 г. мюсюлманите носиха в чували пари на Меди Доганов, и на втория етаж при Мирчо Спасов, също в хотел на Суди Озкан – какво стана с тях??? – Това са все нерегламентирани връзки с ъндърграунда. И добре е обществото да бъде осветлено за тези връзки. На лице са дълбоко и трайно установени подземни
връзки на икономическата мафия с политическия елит в страната.
– И кого спонсорира Суди Озкан?
– Управляващата партия!
– Управлява коалиция?
– Етническата управляваща партия. Аз ако спонсорирам вас, а не семейството ви, какво значи това?! Едно „семейство” са!
А имате ли нещо общо с етническата партия на Адем Кенан, която открито прокламира отцепването на земи от България?
– Това отново е един мит, който се поддържа от българския етнически модел като антитеза на ДПС. За мен Адем Кенан играе в схемата ролята на „злото куче”, за да може да бъде приеман Доган като „добрия”. За жалост, този спектакъл се разиграва пред българите и те се улавят на тази „хватка”.
Жалите българите, а съдите България в Страсбург?!?
– Така ми каза и главният прокурор! Но аз му отговорих: Не аз не съдя моята България, отвоювана с кръвта на моите деди. Аз съдя Доганова България.
Апропо, казахте че вашите деди „с кръвта си са отвоювали България?”. Това сериозно ли го говорите?!?
– Напълно! Единият ми дядо се казва Мехмед Кондьо, а другият Сюлейман Кандьо. Единият ми дядо е войвода на мюсюлманска македонска чета. Има такава. Това е разложката чета. Те са част от македонското революционно движение. Но нека да не се вади от контекста тоя факт, че
дядото на Кунгюн е македонски войвода. Действително е така! Но имаме младотурска революция и младотурско движение по същото време. Взаимодействието на федеративната партия на Яне Сандански с младотурското движение. Самият Яне Сандански е депутат от турския меджлис. И естествено в пределите на Македония е да се учредяват македонски чети, които да защитават македонизма. Това е кауза, към която семейството ми принадлежи.
И какво правите с каузата…?
– Аз не я предавам! Продължавам битката на моите деди при други условия… Чичо ми пък Юсуф Конгьов става първи ятак на Никола Парапунов, после са заедно с бащата на Радион Попов…. Това е една голяма семейна сага. Дядо ми до последно търсеше добрите, да ги познае. А аз търся и лошите.
Кои са, назовете ги?
– Това са „реформаторите”, „архитектите” на фалшивия български преход – Андрей Луканов, Петър Младенов, Добри Джуров, ако щете. Това са хората, които начертаха погрешния български преход. Те доведоха до страдание и просешка тояга народа.
– Защо недолюбвате Доган? Във форумите ви одумват, че по две неща се различавате с него: първо по антропологичния вид, второ по броя на съпругите ви?
– О-о-о, по още много, много неща. Но, колкото до антропологичния вид – това е факт. Ние принадлежим към различен етнос. Аз съм българин-мюсюлманин от Якоруда.
От родното място на Емилия Масларова и Зорка Първанова?
– Да, съграждани сме с тях. Но Ахмед Доган принадлежи към циганско-татарския етнос като потомък на татарските нашественици по нашите земи.

Ахмед Доган е цигано-татарско копеле! Той е изоставен от баща си няколко месеца след рождението и отгледан от майка си-татарка от село Дръндар. Баща му е циганин от село Пчелиново, толбухинска област. За удостоверяване на изказания от мене факт препоръчвам да се обърнете към неговия роден брат, живущ в циганската махала на град Добрич – също Ахмед. Философските умозаключения, които прави „татарския принц” вечер в Боянските си сараи, след като събере своя „диван чапраз” от съветници, съидейници и пр., винаги става след солидна употреба на така наречената „Доганка”.
– Това пък какво е?
– Това е напитка – карашък от „Редбул” и уиски. Но умозаключенията върху „битието и съзнанието”, стават обаче само след шестата или седмата „Доганка”.
– В интервюто си пред турския вестник вие наричате ДПС “българска лидерска партия от клиентелистки тип, която представлява олигархията и е тясно свързана с бившия комунистически режим”- цитирам ви дословно. Визирате и по този начин Ахмед Доган като олигарх, а сега говорите и с такава ирония за него. Познавате ли го лично?
– Да, познаваме се много добре още от студентските ни години, пък и сме набори. Така че, познавайки го много добре, мога да твърдя, че притежаваните от него имоти са неправомерно придобити. Още преди да се заговори за сараите на Доган тази година, за декларациите му и за намесата на сметната палата, още миналата по същото това време аз ходих лично в родното му селце Дръндар, община Суворово. Направих и снимки на цялата гротескна картинка. До селцето му много трудно достигнах с кола, защото дори и указателните табели бяха снети от пътя дотам. Да не се ходи, да не се знае какво се строи в това забутано селце. Табела видяхме едва на самия вход на селцето. Оказа се, че в Дръндар живеят има-няма сто-двеста възрастни хора. Селото е без канализация. Къщите – с каменни покриви. Аз съм обиколил Европа, но такова нещо не бях виждал!
За мизерията в забутаното селце ли говорите или за палата, за който някои медии плахо споменаха – замъка със синия покрив?
– За палата, за цялата тази картина от стари къщурки и до тях помпозен палат с татарска архитектура. Той се охраняваше от униформени, препасани с автомати „Калашников” хора, които водеха граничарски кучета! Още като пристигнах, кметицата на селото е била светкавично информирана, че в Дръндар е „Кунгюн гилди” и всичко на минутата се изпокри по къщите. Изобщо, забранено им е било да говорят с когото и да било, независимо на какъв език. Действително нямам думи от това, което видях. Препоръчвам на всеки национално отговорен български политик да посети този обект в село Дръндар, за да разбере за какво иде реч. Но да не забрави да се отбие и до родната къща на Ахмед Доган в селото. И да види какъв път е изминало момчето от съборетинката до сараите му в селото. Майка му и сега си живее в същата тази родна къщичка на Ахмед Доган, която съм заснел /б.а. вади снимката и я показва/. Вижте. Мизерия на фона на имането му малко по-нагоре в селото без канализация и 30 къщи с каменни покриви. Майка му още работи в селската кръчма и е с мизерна пенсийка. Бащата на Доган пък умря в социален дом, а той и на погребението му не отиде. Доган не е ходил при майка си в Дръндар отпреди четири години и от тогава изобщо не я е виждал! Какво да говорим за човешки етика и морал, за човешки ценности, от един такъв философ-марксист, произведен от тоталитарния режим?
Синът ви беше арестуван преди три месеца, обвинен в „грабежа на годината” – медна жица за над един милион евро. Това не стои добре до вашия имидж на политик и баща. Как ще коментирате факта?
– След шоковата новина за извършено мащабно престъпление, което по никакъв начин не оправдавам, аз и сега пледирам за строго търсена отговорност. И синът ми още е задържан в предварителен следствен арест. Но той трябва да бъде там, докато дознанието, съдебните органи не съберат пълния обем факти и обстоятелства около този случай.
Къде е Зафер Кунгюн – на последния етаж в РДВР- Стара Загора, където е следственият арест на полицията, или е в старозагорския затвор?
– Не мога да назова мястото, макар че по два пъти седмично се срещам със сина си. Аз съм и един от защитниците му по силата на Наказателно-процесуалния кодекс.
Градите защитата си на конкретни обвинения, има ли обвинителен акт?
– До този момент няма обвинителен акт.
И дъщеря ви беше замесена в тази кражба?
– И цялото семейство Кунгюн беше замесено, че участва в грабеж. И след 120 дена арест на сина ми, мога да кажа, че тази масирана атака срещу моята личност и авторитета на моето добро семейство по никакъв начин не ме е сломила. Преди време избухна и бомба “Молотов” в къщата ми. Дори /по препоръка на международни набюдатели/ още не съм отремонтирал стаята, където беше взривена бомбата. Така че с вас разговаряме за страшни неща!

 

 

Керка Хубенова

www.blitz.bg

Коментари 0 за
“Мендерес Кунгюн: Ахмед Доган е цигано-татарско копеле!”

  1. kam svetla-svetleeee- toi ne e zasluzgil doverieto na opredeleni bg polititzi- toi gi sponsorira, a koito plashta-toi porachva muzikata. zgalko za balgaria

  2. Твърдението за обща идентичност на прабългарите и татарите принадлежи на Сталин и исторически е необосновано.Единствената ми съпруга Айтен Мехмед е от Разград и не принадлежи към горецитираните етноси.А с двете ми деца се гордея тъй като те за разлика от Вас са с ясно определена национална идентичност!

  3. v yakoruda pochti vsichki imat tursko samosyznanie a menderes se ojeni za tatarka ot severna bulgariya, a sega napada tatarite ujkim bili nashestvenici zashtoto neznae che prabulgari i tatari e edno i syshto sa kryvni bratya. shovenizam do bezobrazie, prosto mi se gadi. izrazi kato -kopele, mayka mu oshte raboti, tatarska arhitektura pokazvat samo zloba na chovek koyto ne moje da si vladee chuvstvata si. politikata e bezmilostna, syjalyavam decata mu.

  4. ami da ti kaja nenavijdam cigani i turci .. no evala na 4oveka- probiven, inteligenten i sladkodumen vse pak v momenta e figura v ob6testveniq jivot!
    bylgari politici vzemete primer vmesto da ni upravlqvat rqzani..

  5. Tova si go znaem ,4e Dogan4o e mrusno cigan4e ,no ne e tova vuprosa ..pitam s kakvo e zaslyjil doverieto na bg.politici ta go v ysta gledat i na prust gi vurti….znae li niakoi ???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *