Регистрация
Публикувано на 29.07.2012 / 20:36

„Мега” делото продължава по почина на Сталин и Вишински

На 30 и 31 юли, от 9 часа, във Варненския окръжен съд т.нар. „мега” дело с главен обвиняем Иван Славков продължава. Славков бе пуснат на предишното съдебно заседание под парична гаранция от 85 000 лева след като лежа близо БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО четири години в затвора и едва след като отвратени от случващото се от Европа не настояха моментално всички безобразия по „мега” делото да им бъдат изпратени.

На предишвото съдебно заседание съдия Петър Митев, който по-скоро може да бъде определен като „съдия – прокурор Вишински”  отхвърли абсолютно по сталински всички искания на защитата на Славков, в това число разпит на 24 свидетели, на вещи лица, приобщаване на доказателства , СРС, разпити и свидетелски показания по други дела, имащи отношение към тежкото обвинение.

Така на практика Иван Славков бе лишен от конституционното право на защита и бе нарушен принципа за равнопоставеност между страните по делото – обвинение и обвиняем. Текстове в НПК гласят, че е необходимо приобщаването на уличаващи и оневиняващи доказателства, както и доказателства, охарактеризиращи личността и поведението на подсъдимите и свидетелите, но в случая с делото Славков сме свидетели на друт прочит на Закона.

Решението на съдия Митев да отхвърли ВСИЧКИ СВИДЕТЕЛИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА НА ЗАЩИТАТА означава едно – което АФЕРА написа още при стартирането на този процес – че присъдата бе продиктувана още тогава на лицето Митев, избран по „случаен” принцип като съдия на процеса.

Afera.bg

 

Коментари за
“„Мега” делото продължава по почина на Сталин и Вишински”

  1. скоро съдия митев – след една година – ще се моли да направи това дело по-обективно.Дано да е жив тогава , ако ли не – ще кръстим една улица във владиславово на негово име .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>