Публикувано на 30.09.2008 / 13:31

Масонът Стоян Чешмеджиев се размина с условна присъда

 

 

Пресслужбата на съда припомня, че Чешмеджиев беше изправен пред съда с обвинение, че в периода декември 2004 – май 2005 година във Варна и в Каварна, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – директор на Радио Варна, превишил правата си и набавил облага за друго лице – Деница Стефанова, негова дъщеря, собственик и управител на "ВОТ" ЕООД. Чешмеджиев изготвил искане от Общинския съвет в Каварна за предоставяне на терен за изграждане на предавателния комплекс. След самостоятелно проучване на района, предложил мястото на бъдещия терен на предавателния комплекс на Главния архитект на Община Каварна, както и площта от 50 дка, въпреки, че при първоначалното обсъждане на идеята за процесния комплекс пред УС на БНР е ставало дума за терен от 10 до 20 квадратни метра. По-късно взел и участие в заседанието на Комисията по териториално развитие, където мотивирал съветниците да обявят обществената поръчка с аргумента, че БНР е част от националната сигурност на републиката. Чешмеджиев изготвил писмо до фирмата на дъщеря си за участие в конкурс за учредяване на вещно право на строеж върху общинска земя в землището на с. Българево, за изграждането на сграда и съоръжения за излъчване на програми на БНР. Такова писмо Чешмеджиев изготвил и до втората фирма, участвала в конкурса на Община Каварна – "Спорт лукс" ЕООД, с управителя на която бил съдружник в друга фирма.

В рамките на всички съдебни заседания, които започнаха през март тази година беше изготвена нова съдебно-техническа експертиза и бяха разпитани множество свидетели, сред които тогавашния директор на БНР Поля Станчева, членове на УС на Националното радио, както и кмета на Каварна Цонко Цонев.

Присъдата на ВОС може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд в 15 дневен срок.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Масонът Стоян Чешмеджиев се размина с условна присъда”

  1. Питай и защо онзи Е.Д. мълчи като г… а не каже какво друго е свършил Г-н Чешмето.Нали беше в радиото един месец да видим какво е написал.

  2. Бой за този и такива като този смрадлив поомияр. Който не гхо познава той не знае колко низко и гадно плужещо е въпросният Головодников. Всички във Варна знаят как стана директор на гребена на .нар. демокрация и как се разпореждаше в Радио Варна като дерибашия, а в София и вилата си правеше оргии за шефовете и господарите си. Защо никой не разследва престъпленията, които е правил по време на директорството му, а само се хващат за някакъв изолиран случай? Защо не разследват колко момичета е насилвал и защо много други са напуснали радиото, подгонени от животинския му нагон и безпардонно ухажван

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *